Diler iz kraja

loshmi021 RSS / 03.11.2009. u 20:21

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bila je to prohladna noc, tek sam kupio tako dobru braon jaknu i resio da je prosetam napolju, izgluvarim i vidim ko je napolju od ekipe? Bilo je oko 12h uvece, noc k`o i svaka druga, vazduh je mirisao na Dunav verovatno jer je vetar duvao iz tog pravca. Bilo je i suvise mirno i pored satnice, jer je kvart uvek ziv, ali kao zatisje pred buru, okrenuce se sve u nekom drugom pravcu. 
Vodjen paranojom i opreznoscu ostao sam u poslu mnogo duze od ostalih, medijska farsa od “Morave” koja se vodila proteklih dana me nije zakacila. Doduse muvala se tih dana stalno neka starija Opel Vektra, koju jesam zapazio jer znam svoj blok napamet, ali jednom sam video da je vozi zensko, pa sam podcenio mogucu opasnost. 
Odrastao u vreme “Sablje”, vodjen laznim idolima i “drugom porodicom”- navijacima mog kluba, prerastao sam u dilera iz kraja kod koga dolazi sav sljam ovog grada sa cuvenom recenicom- imas nesto? Uvek bi otisli u stranu ako je tu bilo neko drustvo i uz rukovanje bi dobio “mic’… nije bilo na veresiju i zbog toga sam se cesto zamerao, a bilo je opasno zamerati se budalama jer kao sto kaze pokojni Goran- ti mozes da predpostavis sta ce uraditi normalan covek, ali ne znas sta moze da uiradi budala…. Ali se bar nisam zamerao glavesini, jer to bi bio kraj karijere. 
Ma svi su znali cime se bavim i policija, nije da mi nisu mogli nista, mogli su, ali bila je to igra macke i misa pa ko popusti. Bilo je tu i prljavih policajaca koji bi znali sta sam i ko i placani sa vise distance, ali bi me zbog njihove neciste savesti redovno maltretirali, po koji samar, ali bi mi u dzepu uvek ostajala roba. Znao sam uvek kad je kome smena, tako da sam znao kad mogu da se opustim. Tako je to kad je manja sredina pa “Morava” krivuda! 
Bilo je frke tih dana nije da nije, medjutim laka para kad zagolica svaki strah je minoran dok kerovi ne zakucaju na vrata. I nije bio to moj plan nekog puta… reko daj da uzmem neke pare cisto da se obucem,kes za ribe i izlazak, nisam ni pomisljao o kolima, kucama, u glavi mi je bio fax, da uzmem nekog psa. Nisam ni oruzje nosio, a nudjeno mi je… valjda mislili – jos jedan napaljen klinac. Znao sam da je i ovo tesko sranje sto radim i da ljudi pamte po losem, ali pistolj kad se oglasi i kaze svoju rec, njegova bude poslednja, a ja svakako nisam hteo da gledam u cev, ali je to bio svestan rizik posla. 
To vece sam sa sobom poneo nekoliko folija tako savijenih i smestenih u boxerice, da su me samo tu pipali nikad ne bi osetili, ne bi mi bio prvi put da me skidaju u stanici. Vladalo je opste mrtvilo u kvartu, kisa je padala ceo dan i posle obilaska dva kruga nikog nije bilo, cak ni u lokalu gde obicno sedimo.
A sve je dobro islo tih dana, i previse… Iza mene se pojavljuju kratki farovi, prilazila je siva vektra i tacno sam znao da neko mora da me spusti na zemlju. Nije bila murija, jer bi se stvorili sa svih strana… srce mi je lupalo jer su kola usporavala, dok sam se ja skolnio sa trotoara da prodju. Stala je pored mene i otvorila prozor, ista ona devojka koju sam vidjao i uvrteo u glavu da me prati murija. UF, odahnuo sam jer je otpala i opcija da neko hoce da me zvekne…. Razvukla je osmeh i pitala me- cao, imas mic? 
Iako nisam imao pojma ko je i odakle, nisam mogao da pomislim da ovako simpaticna i neposredna devojka moze da me namesti. Toliko opusten, da sam na sred ulice zavukao ruku u gace da izvadim robu, kao pravi pocetnik. Na to je pogledala u retrovizor i pozvala me da udjem u kola da napravimo krug. 
Cula se utisana tehno muzika i sve vreme sam mislio da je neko razmazeno dete burzuja, koje ima taj hir i porok, a savrseno se uklapala u taj profil. 
Taman smo produzili pravo i stigli na veliki parking malo dalje od moje zgrade, parkirali izmedju nekih automobila i zapoceli neki providan razgovor… “Sta imas? Samo reci sta ti treba… Kavac ili belo? ”
Kakos sam izvadio dzokavac iz kapuljace tako je kroz otvoren prozor uletela cev od magnuma!!! Noge su mi ce odsekle, zanemeo sam i pogledao u devojku koja je vadila skakavac iz dzepa duksa. A onda opet pogledao u burence i jasno video zrna napunjenog pistolja. Nisam smeo ni da je opsujem, ludaca ce me ubosti zbog pet dzojisa i tri grama belog, a ovaj s prozora je izgledao nervoznije od mene, a mozda i krizirao, neko kog sam mozda ispalio za free fix? Pomislih u sebi hiljadu stvari….
Izvlaci me iz kola i baca na zemlju, jak kao stena, skoro pod susedni auto i povlaci onu iglu pistolja i zvuk burenceta koje se okrece. Pocinjem das se derem- dacu ti sve, dacu ti sve!! Udara me drskom od pistolja i histericno vice- brze, hoces da te izbusim?! Izvadio sam i oba telefona i pare, ma sve iz boxerica… da je hteo kljuc od stana, rekao bi mu i sprat. Samo sam molio boga da mu nisu znojavi prsti, da ne opali slucajno, budala je drzao sve vreme prst na orozu. Kada je pokupio sve, odmaknuo se korak-dva, a srce samo sto mi nije iskocilo iz grudi, zazmureo sam i cekao da opali jer proslo je pet sekundi kao citava vecnost a on je stajao iznad mene i kao da se dvoumio. 
Najzad ova mala kucka je dala gas u rikverc i zamalo da mi predje preko noge, samo je zastala da on uskoci i pod skripom guma su nestali. Nisam gledao ni gde ni kuda, lezao sam tamo sigurno jos pet minuta, a sedeo jos deset samo da dodjem sebi. 
Vise nista nije bilo kao pre…….

R.I.P MIKA, KUMELA I ZEKO ; ZAUVEK U NASIM SRCIMA!


















Atačmenti



Komentari (4)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

shumska shumska 16:01 04.11.2009

u

tvojim prošlim blogovima si jednom bio lekar, a drugi put pandur - specijalac.
evo sad i novog zanimanja literarno obradjenog.
loshmi021 loshmi021 22:49 04.11.2009

Re: u

Vazna je visestranost volim ja tako da izmisljam ... nadam se da ti se svidja.
ddsonik ddsonik 11:33 05.11.2009

Re: u

Dobro ispricano..hm, napisano, bas autenticno, sto bi se reklo. Moracu pa proverim koja sve zanimanja si pokrio
Pozdrav
loshmi021 loshmi021 12:07 05.11.2009

Re: u

Hvala :) ... ima tu svasta nesto...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana