Društvo| Kultura| Muzika| Nostalgija| Umetnost| Zabava| Životni stil

Music is a Princess

Bili Piton RSS / 03.11.2009. u 02:48

 prefab.jpg

Music is a princess
I'm just a boy in rags
I would gladly spend my life
carrying her bags

If in dying I'd move her or make her heart stir
if I thought for one moment I'd be missed
but extravagant gestures are wasted on her
she's a princess, I'm Oliver Twist

Music is a princess
I will remain unknown
falling asleep at night
dreaming of her throne

But her jewels are brighter than my eyes can bear
and although she is something to die for
I do not have the slipper she's waiting to wear
I'm a boy dressed in rags at her door

 

Prefab Sprout imaju novi album, Let's Change The World With Music (Kitchenware Records). Zapravo, strogo govoreci, niti je u pitanju "novi" album ovog benda niti je u pitanju bend, barem kakvim ga se secamo. Pesme na ploci koja je pred nama samostalno je napisao i snimio, u demo formi, na sesnaest kanala u svom kuhinjskom studiju, frontmen, kompozitor i tekstopisac ove grupe, Paddy McAloon, sam, okruzen masinama, jos daleke 1992, i to na apsolutnom vrhuncu svoje kreativne snage. Zasto je, medjutim, bilo potrebno sedamnaest godina da album, prosavsi minimalnu post-produkciju i neophodne tvikove, ugleda svetlost dana, ni sam autor ne ume sasvim da objasni, dok se, s druge strane, pouzdano zna da takvog, planiranog i pripremljenog a nikada objavljenog materijala postoji jos mnogo vise: "I have this massive creative urge", kaze on, "which I struggle with. Usually the desire to write is much stronger than the desire to turn any of them into records. Financially, its the act of a madman. I feel like someone in an Edgar Allan Poe story, buried under my boxes of albums. From a record company point of view, I can see the vast unreasonableness of my position: 'Yeah, I'd love to make a record for you but I have no intention of doing anything to promote it.' Its not very dignified to throw yourself in front of people if that is your state of mind. So I backed off. I wish I didn't have these problems, I wish I could be someone else sometimes, but I'm stuck with me."

 

 

 

 

Dok slusam jedanaest, prvobitno u ostavu odlozenih pa iznova pronadjenih "novih" pesama, medju kojima se "Music is a Princess" odmah namece kao radio favorit, iako formalno - bar za sada - nije izdata kao prateci singl, mojim prostorom razlivaju se skoro zaboravljene a dobro poznate harmonske progresije i brizljivo izvajane, nepogresivo autenticne i originalne melodijske linije koje zeljno prizivaju jedno staro, a zapravo nikada prekinuto prijateljstvo izmedju autora i vernog slusaoca. Paddy McAloon ne smatra se uzalud jednim od najvoljenijih kult-kantautora u Britaniji - njegov kompleksan, slojevit, gotovo bajkovit muzicki izraz uvek je optimistican na jedan cist, decacki otvoren a opet otmeno nenametljiv nacin - mozda ponajpre stoga sto ga gotovo uvek prati i jedna latentna a ipak sasvim prisutna i vrlo bitna senka ceznje, nemira i prizeljkivanja, ili mozda zaljenja za onim neispunjenim i neostvarenim - senka koja opsti zvucni tonus boji tom karakteristicnom, ranjivom, bitter-sweet nijansom, nadovezujuci se tako, cisto muzickim sredstvima, na tekstualnu tematiku pesama. To je u velikoj meri slucaj i sa ovim Prefab Sprout albumom, od strane muzicke kritike pravilno ocenjenim kao perhaps one of the most uplifting and romantic albums of the entire Sprout canon. The songs are glittering hymns to the power of music, full of humour and idealismPrefab Sprout records always stood outside of fashion because they married the aesthetic of edgy, left-field singer-songwriting with the super-glossy polish of pop and jazz, creating something utterly unique. Autor kao da se slaze s ovim: "I've always liked that attention to sonic gorgeousness. It's not so much the gloss as the detail. Everyone who calls themselves a friend of mine urges me to just to stick a microphone in front of a guitar and sing. I could make a record in a day in that way, but there's something in me that just resisted. If it's someone else, I enjoy a warts and all approach, but for myself there's no real artistry in just putting it out like that, it's not what I intended".

 

paddy.jpg 

 

U godini u kojoj su nam se uz velika zvona vratili izmedju ostalih i takvi doajeni kakvi su David Sylvian, Pet Shop Boys ili Massive Attack, s nama su ponovo i Prefab Sprout - i "svet je zopet mlad". Pop muzika za odrasle koji su jos uvek deca srcem, zeljna ljubavi i sanjarenja - muzika velikodusna, gostoljubiva, sarmantna i draga, bas kao stari prijatelj. She's a princess. 

 

http://www.prefabsprout.net

 

 

 



Komentari (71)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

myredneckself myredneckself 03:14 03.11.2009

dobro jutro

Pop muzika za odrasle koji su jos uvek deca srcem i zeljni ljubavi i sanjarenja - muzika velikodusna, gostoljubiva, sarmantna i draga, bas kao stari prijatelj. She's a princess.


samo preletela tekst, sutra detaljno čitanje Bili
Bili Piton Bili Piton 03:29 03.11.2009

Re: dobro jutro



Brojtro, princess

A i laku noc o istom trosku, i sutra je dan

loader loader 10:50 03.11.2009

Re: dobro jutro

i sutra je dan
Tačno, i danas je dan. Pogled kroz prozor mi je dokazao da ste vi, Bili, sasvim u pravu sa tom svojom izjavom :) ... Mada, dan i nije nešto baš... Vreme je malo... šugavo. Najbolje da čovek uopšte ne izlazi napolje, nego da ostane uz topli internet i lagano čitucka vaš blog ... ušima analizirajući i onaj audio deo

maksa83 maksa83 05:46 03.11.2009

trebalo je da skrenem levo kod

hot dog
jumping frog
albuquerque
Unfuckable Unfuckable 06:48 03.11.2009

đes'ba Bili !

Čak se i na ranim radovima oseća/čuje osebujan i ne tako čest aranžerski rad, zanimljiv lik taj Paddy, svakako.
Ovo gore što si linkovao ja jednostavno ne mogu da "spakujem" u '92, zvuči mi drugačije.
od strane muzicke kritike pravilno ocenjenim kao perhaps one of the most uplifting and romantic albums of the entire Sprout canon. The songs are glittering hymns to the power of music, full of humour and idealism. Prefab Sprout records always stood outside of fashion because they married the aesthetic of edgy, left-field singer-songwriting with the super-glossy polish of pop and jazz, creating something utterly unique.

Muzički kritičari ?
He, he - pa dobro su se setili, meni sad to malo izgleda kao neko posipanje pepelom
Bili Piton Bili Piton 16:21 03.11.2009

Re: đes'ba Bili !

Unfuckable
Čak se i na ranim radovima oseća/čuje osebujan i ne tako čest aranžerski rad, zanimljiv lik taj Paddy, svakako.


Licno mislim da je kolaboracija Tomasa Dolbija (!) kao vanserijskog muzicara i producenta njihovih kljucnih i najlepsih ploca (From Langley Park to Memphis i Jordan: The Comeback) i Prefab Sprouta kao materijala za obradu - a match made in heaven. Dolbija strasno, strasno cenim, mozda najvise od citave te elektronske bulumente iz ranih osamdesetih. Imam utisak da su se mnogo dobro kapirali medjusobno i svojevremeno zajednickim snagama napravili mnogo lepe stvari, I reckon they had lotsa lotsa fun in the studio to their mutual benefit.

Danas Dolbija nema (where da fuck is he?) - i to se donekle cuje, kao da pomalo fali ta suluda inventivnost u aranzerskom i produkcijskom smislu. Ali, u muzicko-spisateljskom domenu, sve nekadasnje vrednosti su i dalje tu, to su ti isti Pedijevi topli akordi i uvrnuta melodika koje sam oduvek voleo.

AlexDunja AlexDunja 16:43 03.11.2009

Re: đes'ba Bili !

Licno mislim da je kolaboracija Tomasa Dolbija (!) kao vanserijskog muzicara i producenta

kad smo kod toga:)
nedavno mi dosao pod ruku snimak
ovog koncerta
sjajna atmosfera, i ogroman dolbijev doprinos

mnogo slatko, za podsecanje:)
Bili Piton Bili Piton 17:07 03.11.2009

Re: đes'ba Bili !

AlexDunja
Licno mislim da je kolaboracija Tomasa Dolbija (!) kao vanserijskog muzicara i producenta

kad smo kod toga:)
nedavno mi dosao pod ruku snimak
ovog koncerta
sjajna atmosfera, i ogroman dolbijev doprinos

mnogo slatko, za podsecanje:)


Nes verovati, potpisala mi je ljubicastim acetoncem svoj "Stateless" album kad ju je (mislim) Andrej Sifrer doveo u Beograd, tamo u onoj jednoj nekadasnjoj knjizari (a na spratu su bile ploce) - preko puta bioskopa "Zvezda", otprilike a nedaleko od Putnikove agencije na cosku...da li je to bila knjizara "Mladosti" ne secam se vise....taman je zalozba kaset in plosc bila dobila licencu za Stiff Records, pa su ozbiljno krenuli s promocijom, pricalo se da ce i Ian Dury da navrati, mada mislim da na kraju nije, ili se ne secam vise pouzdano...

Da, Dolbi je genijalac totalni....kako se samo ovo vrtelo iz sve snage, kad se setim, na odusevljenje synth-generacije....



AlexDunja AlexDunja 17:23 03.11.2009

Re: đes'ba Bili !

tamo u onoj jednoj nekadasnjoj knjizari (a na spratu su bile ploce) - preko puta bioskopa "Zvezda", otprilike a nedaleko od Putnikove agencije na cosku.

mislim da se zvala kultura
bili su i odlicni posteri tamo...
u to vreme su stvarno licencna izdanja
bila ukorak sa svetom...

secam se da sam kupovala i po desetak ploca nedeljno...
maksa83 maksa83 20:48 03.11.2009

Re: đes'ba Bili !

mislim da se zvala kultura

Jeste - Kultura. Živeo sam iza ćoška.
Bili Piton Bili Piton 21:06 03.11.2009

Re: đes'ba Bili !



Bravo AD & Maxa. Mislim da je bila jos jedna "Kultura", manja, u Kosovskoj, blizu Vlajkoviceve.

Knjizara "Mladosti" je bila u SKCu ali to je bilo jako davno, pobrkalo se.

Unfuckable Unfuckable 21:18 03.11.2009

Re: đes'ba Bili !

u Kosovskoj je bila Kultura odmah iza kafane Kosovo kad se ide od Vlajkovićeve ka Palmotićevoj, (dakle, prođe se redom Domino, Kosovo, Mišel...) imala je dva ulaza i bila je do džadža
Doctor Wu Doctor Wu 22:10 03.11.2009

Re: đes'ba Bili !

Uh, gde se njega seti. Europa je jedina Dolbyjeva stvar koju imam, čisto da se setim starih dana (1981., ako se ne varam), iako sam tada više voleo I scare myself. Poslednji put sam ga čuo na Chalk Mark in the Rain, Joni Mitchell, neka 1988. ili 89.
Bili Piton Bili Piton 22:21 03.11.2009

Re: đes'ba Bili !



Radio je Dolby sa Joni i na prethodnom "Dog Eat Dog" Ne sve ali jedno tri-cetiri stvari su njegov rukopis.

Tu negde je i njegov soundtrack za Raselov "Gothic", iz tog vremena - isto vrlo uspelo.
Doctor Wu Doctor Wu 07:13 03.11.2009

:), Paddy

If your eyes are wanting all you see,
Then I think I'll name you after me

Najciničniji UK autor (kao i samo ime banda, prefab sprouts su naselja montažnih kuća koja su nicala oko engleskih gradova, 50-tih i 60-tih godina, preteča moderne suburbije), opsednut i, naravno, zaljubljen u Ameriku (There they were, loaded with promise, and knee deep in fate, When what you want shows in your face, And all that's left litters the damn place), neka vrsta UK odgovora na Steely Dan.

Sale Mirković se sada raduje ko derište.
Bili Piton Bili Piton 16:31 03.11.2009

Re: :), Paddy

Doctor Wu

Sale Mirković se sada raduje ko derište.


Mitzy?

Ne znam stigne li on da cita blog, mada, ko zna....

Inace, juce-prekjuce sam te se setio, nesto poslujem po kuci i uleti mi na shuffle "Glamour Profession" na plejeru, niotkud, godinama to nisam cuo...nikad necu zaboraviti kako je pokojni Mile-Pile Miletic uvek sa sobom nosao studijsku traku sa presnimljenim citavim albumom, gde god bi krenuo, pa bi je onako religiozno slusao na velikim zvucnicima u studijima Radio Beograda u pauzama izmedju snimanja emisija, back in the day.....
Doctor Wu Doctor Wu 19:51 03.11.2009

Re: :), Paddy

"Glamour Profession" na plejeru, niotkud, godinama to nisam cuo...

Da, bridge je pozajmljen od Kurta Weila (Speak Low).
Fagenova jevrejsko-centralno evropska veza.
maksa83 maksa83 08:56 03.11.2009

kad već...

...kucamo na vrata zaboravljenih asova, ja bih istrolovao malo sa još jednim nepravedno potcenjenim i zapuštenim bendom osamdesetih/devedesetih.

Lejdis end džentlmen - Buffalo Tom:

Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 10:31 03.11.2009

Re: kad već...

Lejdis end džentlmen - Buffalo Tom:

Kad cujem Tailligts Fade - odlepim. Makso
maksa83 maksa83 10:47 03.11.2009

Re: kad već...

Kad cujem Tailligts Fade - odlepim.

Ja s' isečem motornom testerom, svaki put.
Ne sluša se to u labilnim duševnim stanjima. :)
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 11:09 03.11.2009

Re: kad već...

Ne sluša se to u labilnim duševnim stanjima. :)

ja mislim da me je ta pesma na neki nacin odredila, bas zato sto sam je slusao labilan.
Nego, pre godinu skupili se ponovo i izdali novi album. Dobar!
vladimir petrovic vladimir petrovic 09:44 03.11.2009

Music is a Princess

Dobar ti je naslov, Bili.
To me podseti na jednog mog drugara, muzički najobdarenijeg u našoj družinici (što i nije bilo teško), koji ima običaj da kaže: "Muzika je žena, ima nečeg ženskog - u najpozitivnijem smislu - u njoj, više nego u nekim drugim umetnostima".

A dobro si odabrao i reči Pedijeve, koje citiraš, a koje su - ne znam tačno zašto - meni bliske:
I have this massive creative urge", kaze on, "which I struggle with. Usually the desire to write is much stronger than the desire to turn any of them into records. Financially, its the act of a madman

A naročito dobro razumem kada on ovo kaže
From a record company point of view, I can see the vast unreasonableness of my position: 'Yeah, I'd love to make a record for you but I have no intention of doing anything to promote it.' Its not very dignified to throw yourself in front of people if that is your state of mind. So I backed off. I wish I didn't have these problems, I wish I could be someone else sometimes, but I'm stuck with me."

jer, potajno smatram da promocije nisu potrebne dobrim delima, da ubijaju dostojanstvo čoveka, iako se to pokazuje pogrešnim.

myredneckself myredneckself 13:10 03.11.2009

Re: Music is a Princess

ah, što volim te osamdesete
za ovo hladno novembarsko prepodne ( u NS pada snegić), jedna njihova stara stvar
U godini u kojoj su nam se uz velika zvona vratili izmedju ostalih i takvi doajeni kakvi su David Sylvian, Pet Shop Boys ili Massive Attack, s nama su ponovo i Prefab Sprout -

volim kad se "matorci" skupe i vrate, pa makar i uz "one-man efforts"

Btw, Pet Shop Boys su ove godine primili i nagradu za životno delo, ali ti to sigurno znaš
ukatastrofirala me ova Lady GaGa koja im je "pomagala" u tom potpuriju
dakle, kako ona zvuči na West end girls...! ... svako ima svoje zvezde granda
mirelarado mirelarado 15:00 03.11.2009

Re: Music is a Princess

myredneckself

volim kad se "matorci" skupe i vrate, pa makar i uz "one-man efforts"


ТакоЏе. Ова музика баш прија и добро дође по овом сивилу. И Билијев текст, наравно. :)

Кад већ спомену Massive Attack...


Bili Piton Bili Piton 17:14 03.11.2009

Re: Music is a Princess

myredneckself


Tja....nekada Lajza i Dasti, danas Lejdi Gargamel....mozda matorci imaju potrebu da su i danas trendi, samo, ne znam koliko im to treba. A mozda im je rezija nametnula taj dujet (vidis kako pokusavam da im nadjem excuse, sramotno s moje strane )

Divna je "When Love Breaks Down", fala




BebaOdLonchara BebaOdLonchara 19:32 03.11.2009

Re: Music is a Princess

Кад већ спомену Massive Attack...

sooooo sloooow mooootion...
mirelarado mirelarado 20:02 03.11.2009

Re: Music is a Princess

BebaOdLonchara
Кад већ спомену Massive Attack...

sooooo sloooow mooootion...


лааагаааница

Bili Piton Bili Piton 20:39 03.11.2009

Re: Music is a Princess



Dobro ste odabrale i jedna i druga....secam se da me je 100th Window malo razocarao svojevremeno, falilo mi je tu nesto (npr, neki clanovi benda). Narocito posle Mezzanine, to mi je njihovo remek delo, tu nema ni jedna jedina činela da je pogresna, ni pod lupom. A s njega Black Milk, gde opet peva Lizzie, naravno - vrh (a Cross ce znati i odakle je osnovni loop). Prosto vidis kako to mleko tece, in slow motion, iz Liz ka malom Damianu u njenom narucju. U stvari, sve tri koje je otpevala su gobsmackingly brilliant. Novi album tek treba da prostudiram temeljno, samo sam cuo "Splitting The Atom", cekam dobar trenutak koncentrisane paznje.

Cujem da sviraju u ZG i to sad za koji dan (a ja sam ih propustio nedavno u Brixton Academy sto mi je inace bukvalno pod nosem, kakva dalabu), dolaze li i u BG?
crossover crossover 20:41 03.11.2009

Re: Music is a Princess

Шта сте се уватиле за тај Massive Attack, то је бре за оне што пију дрогу.
Ево за вас две нешто тазе: Melody Gardot.
crossover crossover 20:51 03.11.2009

Re: Music is a Princess

Bili Piton
A s njega Black Milk, gde opet peva Lizzie, naravno - vrh (a Cross ce znati i odakle je osnovni loop).

Појма нисам имао, прво сам погледао диск, а онда Wikipedia која каже:

In 1998 Manfred Mann sued Massive Attack for unauthorised use of a sample of the song "Tribute" from Manfred Mann's Earth Band's eponymous 1972 album, used in "Black Milk". Тhe song has subsequently appeared as "Black Melt" on later releases and at live performances, with the notable absence of the sample.
Bili Piton Bili Piton 21:01 03.11.2009

Re: Music is a Princess



Svasta, pa zar to nije proslo sample-clearance? Da li uvek Umetnik mora da se pita za Dozvolu ili je dovoljno dati kintu onima koji na sempl drze prava tj. kupiti sempl? Bzvz. A sjajno je upotrebljeno. A sad gledam komentare na tjubu, pominje se i Cannonball Adderley ft. Miles Davis, "autumn leaves" kao jos jedan sample-source.
crossover crossover 21:22 03.11.2009

Re: Music is a Princess

Па сад кад си ми рекао, није да не личи на Аutumn leaves, бас линија :)))
Појма немам ово ауторских права, не разумем се у то. А и кад чујем Elizabeth Fraser баш ме брига за све остало.
mirelarado mirelarado 22:02 03.11.2009

Re: Music is a Princess

crossover
Шта сте се уватиле за тај Massive Attack, то је бре за оне што пију дрогу.
Ево за вас две нешто тазе: Melody Gardot.


Ево, Крос, сад сам се замелодигардоисала начисто. :)
4krofnica 4krofnica 22:56 03.11.2009

Re: Music is a Princess

А и кад чујем Elizabeth Fraser

ovu ili
ovu ili
ovu ili
ovu ili
ovu
heavenly creature


BebaOdLonchara BebaOdLonchara 12:31 04.11.2009

Re: Music is a Princess

Шта сте се уватиле за тај Massive Attack, то је бре за оне што пију дрогу.
Ево за вас две нешто тазе: Melody Gardot.



ovo za samplove, mislim da je besplatno moguce valjda nesto ispod 1 sekunde ili oko 1 sekunde (sto se retko prepoznaje osim ako nije kratka rec nekog jako prepoznatljivog vokala), a za sve ostalo treba da se pita, pa da se plati, ako postoji dozvola. nesto mi se tako cini...kao kad hoces da koristis neciji roman ili dramu i pravis libreto od iste, ili prosto radis operu na knjizevni roman bilo koje vrste, moras da pitas pa da se slozis sa uslovima (potpises ugovor) i tek onda platis. mislim da postoji i rojaltiz za sample...
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 12:34 04.11.2009

Re: Music is a Princess

Elizabeth Fraser



da se ne zaboravi...

AlexDunja AlexDunja 14:04 03.11.2009

:)

odlican tekst, bili!
o dli can.
Bili Piton Bili Piton 16:36 03.11.2009

Re: :)

AlexDunja
odlican tekst, bili!
o dli can.


Fala AD
Bili Piton Bili Piton 20:45 03.11.2009

Re: :)


Ovo jos da okacim za Ms Redneck da smotamo Pet Sop Bojs i Prefabs u jednoj pesmi - they never came this close - check it out (producirao Steven Lipson, dugo desna ruka Trevora Horna koga Cross pominje dole).

myredneckself myredneckself 01:23 04.11.2009

Re: :)

Bili Piton

Ovo jos da okacim za Ms Redneck da smotamo Pet Sop Bojs i Prefabs u jednoj pesmi - they never came this close - check it out (producirao Steven Lipson, dugo desna ruka Trevora Horna koga Cross pominje dole).


istina,
hvala
ajd još malo...
everything but the girl, pevaju portera
crossover crossover 15:25 03.11.2009

Brit music

Добар ти је текст Били, мада ја не волим Prefab Sprout, досадни су ми. Најзанимљивије ми је, уствари, што је ту умешао прсте и Thomas Dolby.

Далеке 1992-ге се више сећам по њему:

Bili Piton Bili Piton 16:34 03.11.2009

Re: Brit music

crossover
Добар ти је текст Били, мада ја не волим Prefab Sprout, досадни су ми. Најзанимљивије ми је, уствари, што је ту умешао прсте и Thomas Dolby.

Далеке 1992-ге се више сећам по њему:



I o Veleru bih rado napisao blog ali kud cu jadan od autoriteta na blogu - pritom, najvise sam ga voleo dok je bio sav digitally soulful, a taj Style Council period bi i on sam verovatno najradije potpuno da zaboravi....to lepo pripremi ti, kao gost-urednik, a ja cu da objavim.

edit - mislio sam i Dolbija da provucem kroz osnovni tekst ali sam uvideo da nema potrebe, znao sam da ce se pojaviti u komentarima
crossover crossover 20:21 03.11.2009

Re: Brit music

Јак сам ја ауторитет, убило се. Поготово за Велера. Он је само један од ретких из тог времена који је преживео на мојим дисковима. Више ми се свиђа његова соло каријера, мада су Jam били ок. У сваком случају, хвала на понуђеном простору, пробаћу да уграбим мало времена...

А Thomas Dolby и Trevor Horn су у донели потпуно нов звук и изменили музичку продукцију на британској поп сцени осамдесетих година. Не могу да кажем да ми се све од тога свиђа али су ова двојица итекако значајни у (електронској) поп музици.
maksa83 maksa83 21:15 03.11.2009

Re: Brit music

a taj Style Council period bi i on sam verovatno najradije potpuno da zaboravi

Što bre? Ja baš voleo Ever Changing Moods, dan danas uhvatim sebe kako to mrmljam. A sad, pošto to niko nije postovao među ljige kod AD smem da priznam da volim i You're The Best Thing, a bogami i Have You Ever Had It Blue...

Šta bre ima da se odriče i zaboravlja.
Bili Piton Bili Piton 21:22 03.11.2009

Re: Brit music

maksa83
a taj Style Council period bi i on sam verovatno najradije potpuno da zaboravi

Što bre?


I ja se pitam - rekoh da mi je to najlepsa njegova faza - ali, nesto mi se javlja kroz maglu da se on ako ne bas doslovno odrekao citavog tog svog perioda, onda lose izrazio o njemu (kasnije, kada je promenio frizuru).

AlexDunja AlexDunja 21:30 03.11.2009

Re: Brit music

kasnije, kada je promenio frizuru

ne dirajte velera!
:)
Doctor Wu Doctor Wu 23:22 03.11.2009

Re: Brit music

Више ми се свиђа његова соло каријера, мада су Jam били ок.

Wellera jedino volim na All mod cons, Setting sons (Eton Rifles, besmrtna stvar, koliko samo mržnje može da stane u 3 minuta) i Sound Affects. Meni se čini da se on skroz pogubio.

A o Trevoru Hornu samo toliko da je producirao poslednji album Robbie Williamsa.
Bili Piton Bili Piton 23:31 03.11.2009

Re: Brit music

Doctor Wu


A o Trevoru Hornu samo toliko da je producirao poslednji album Robbie Williamsa.




Pa dobro, producirao je valjda i Will Younga, cini mi se ali on valjda sada samo i uzima te big budget produkcije. I radije bi njemu dao tu tezgu nego ne znam Timbalandu ili tako nekom.
crossover crossover 23:57 03.11.2009

Re: Brit music

Eaton Rifles, besmrtna stvar, koliko samo mržnje može da stane u 3 minuta

Јесте, то им је једна од најбољих и најенергичнијих ствари. Јбг, кад комунисти бију децу са Итона мора да испадне добра музика. Није ни чудо што David Cameron воли ту песму :) Не знам на шта мислиш, мени је његова музика углавном ок.

Пази, ову њушку не могу да коментаришем, много гадан треш. Радио је Хорн са разним будалама, али је чињеница да је многима направио добар звук, Art of Noise, Grace Jones, па чак и F. goes to Hollywood који су ми били тотално мрски су имали добру продукцију.
Doctor Wu Doctor Wu 06:45 04.11.2009

Re: Brit music

Јесте, то им је једна од најбољих и најенергичнијих ствари. Јбг, кад комунисти бију децу са Итона мора да испадне добра музика. Није ни чудо што David Cameron воли ту песму :) Не знам на шта мислиш, мени је његова музика углавном ок.

Voli Cameron svašta, sve što vole mladi i dobija izbore. Kao i Brown, :). Inače je Weller radnička kuka, počeo je da svira u Labour clubu u Wokingu, najradničkijem naselju inače posh Surreya (verovatno odatle i ta mržnja prema Etonians), a to se baš vidi iz njegovih prvih 10-ak albuma sa Jam i Style Council (Internationalist, najotvorenije komunjarska, iako se i Private Hell sa Setting sons može pomalo smatrati, onako, antikorporacijskom).

Danas mu dete ide u public school, zbunjen je New Labourima kao i svi kriptokomunisti, a njegovi arhineprijatelji (National Front) su preko BNP-a ostali jedini autentični predstavnici radničke klase (doduše samo one bele). Naravno, prestao je odavno da piše politički angažovane pesme, možda i zato jer oni koji su najugroženiji i najobespravljeniji u savremenoj Engleskoj nisu Englezi (jedno od legacies Thatcherove i Blairove Britanje, iako bi se na osnovu Wellerovih reči moglo pomisliti da je Thatcherovka bila neka vrsta engleskog Slobe). Ipak, mora se priznati da mu patriotizma nikad nije manjkalo.
Grace Jones

Samo ovo mogu da komentarišem i to isključivo Nightclubbin', koji je fenomenalan i koji je više album Slya i Robbieja nego GJ (i koji, naravno nije producirao Horn). Ostalo je tipičan 80's trash. Jedino što mi se svidelo od njegove produkcije su Lexicon of love i Propaganda, mada mislim da je Yes bio nekako band koji je najviše pristajao njegovoj ispraznoj pompeznosti.
Bili Piton Bili Piton 16:52 04.11.2009

Re: Brit music


Propagandu je zapravo radio vec gore pomenuti Steven Lipson (segrt iz Trevorove skole i tadasnji rising star). Mada je to taj isti FGTH studijski sound pa je u osnovi nebitno.

Dobre Hornove produkcije su i sa PSB - "Left To My Own Devices" se obicno uzima kao karakteristican primer. A producirao je i citav njihov "Fundamental" album iz 2006 (koji je zanatski u redu ali ima deficit zbilja jakih pesama).

Na Yes sam potpuno zaboravio. "Owner of a Lonely Heart" je jedna od dve pesme koje redovno cujem na radiju kad god sam u Beogradu i samo kad sam tamo (druga je "Easy Lover" - Phil Collins i Philip Bailey). Jos uvek se uredno vrte
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 19:02 04.11.2009

Re: Brit music

maksa83
a taj Style Council period bi i on sam verovatno najradije potpuno da zaboravi

Što bre? Ja baš voleo Ever Changing Moods, dan danas uhvatim sebe kako to mrmljam. A sad, pošto to niko nije postovao među ljige kod AD smem da priznam da volim i You're The Best Thing, a bogami i Have You Ever Had It Blue...

Šta bre ima da se odriče i zaboravlja.

Страшно, Максо, страшно... Прошируј списак.

То јест, падни ми на груди због овога, ја сам се стидео читајући ове музичке монструме како ми газе по Стајл Каунсилу и мом плачевном укусу.
maksa83 maksa83 19:13 04.11.2009

Re: Brit music

Страшно, Максо, страшно... Прошируј списак.

Uteftereno.
То јест, падни ми на груди због овога

Ako su maljave i zapljusnute Pitralonom, posve je sigurno da neću odoleti.
, ја сам се стидео читајући ове музичке монструме како ми газе по Стајл Каунсилу и мом плачевном укусу.

Ma mekani su oni kao 'leba ali vole da glume tough guys. Kao, odričem se ovoga i onoga i njihova nja-nja faza mi je bezveze i sl. žvake. Kladim se da sad ne bi priznali ni da su slušali boj bendove. A jesu - garant, sva trojica - i Wu, i domatjin Bili, i Krosover. Tačno ih vidim kako cupkaju nožicama i teraju kosu k'o Nju Kids On D Blok.
crossover crossover 19:33 04.11.2009

Re: Brit music

Doctor Wu
Danas mu dete ide u public school, zbunjen je New Labourima kao i svi kriptokomunisti, a njegovi arhineprijatelji (National Front) su preko BNP-a ostali jedini autentični predstavnici radničke klase (doduše samo one bele). Naravno, prestao je odavno da piše politički angažovane pesme, možda i zato jer oni koji su najugroženiji i najobespravljeniji u savremenoj Engleskoj nisu Englezi (jedno od legacies Thatcherove i Blairove Britanje, iako bi se na osnovu Wellerovih reči moglo pomisliti da je Thatcherovka bila neka vrsta engleskog Slobe). Ipak, mora se priznati da mu patriotizma nikad nije manjkalo.

Сад те капирам. Тако ти је то са револуционарима, попнеш се на класној лествици, зарадиш кинту, оматориш и револуционарна будност попусти. Остане само порекло, а то је недовољно за бунт :)) Знам какав је његов политички став али ми је и даље симпатичан (углавном због музике ;-), уосталом, он другачији избор није ни имао у то време него да буде противник тачеризма. Није ишао у public school, око њега је живео, њему недоступан, неки сасвим другачији свет, и шта му је друго преостајало него да се бави музиком. Макар је аутентичан, а не к’о ови наши панкери, узрок њиховог бунта су биле пубертетске бубуљице и сексуална апстиненција. Узгред, камо среће да је овај наш скот макар мало био као Денисова супруга, сада би могли да га мрзимо много задовољнији.

Некако још и могу да замислим младог Камерона који слуша Џем и Д Шмиц, али Браун који слуша Arctic Monkeys је урнебесно. За Coldplay му верујем, не мора да ме убеђује :))

Слажем се за Хорна, кажем, променио је тадашњи звук, а стилски је, барем за мене, и тада био врло далеко. Такво је и време било, само осамдесетих је могло да се појави такво монументално ђубре као што су рецимо Wham и Kajagoogoo.
Bili Piton Bili Piton 19:38 04.11.2009

Re: Brit music

maksa83

Ako su maljave i zapljusnute Pitralonom, posve je sigurno da neću odoleti.




Sta ste se uzbunili odjednom, ja nista protiv Velera nisam ni reko a odma me gledate poprecnim ocima, cak sam naglasio da mi je the style council njegov najdrazi period. I jos cemo i blog da mu napravimo (kad cross obavi sav neophodan research).

Treba Veleru da se obratite sto devalvira sopstvena prethodna dostignuca.
Bili Piton Bili Piton 19:46 04.11.2009

Re: Brit music

A kad smo kod Tacerke, The Blow Monkeys su joj u svom preziru posvetili i citav 1987 album - "She Was Only A Grocer's Daughter", na kome ima specijalno za nju napisana "The Day After You" (u kojoj gostuje Curtis Mayfield).
crossover crossover 19:56 04.11.2009

Re: Brit music

maksa83
То јест, падни ми на груди због овога

Ako su maljave i zapljusnute Pitralonom, posve je sigurno da neću odoleti.

Ух сине, какав набој, маљаве груди и мирис питралона, диско кугла, ласери и стробоскопи, весели младићи...
И онда ми Wu прича нешто о испразној помпезности :))
maksa83 maksa83 20:07 04.11.2009

Re: Brit music

Ух сине, какав набој, маљаве груди и мирис питралона, диско кугла, ласери и стробоскопи, весели младићи...

Ma još gore:

Uaaaajemsiej, ic fan tu stej et d uaaajemsiej
Doctor Wu Doctor Wu 20:31 04.11.2009

Re: Brit music

A kad smo kod Tacerke, The Blow Monkeys su joj u svom preziru posvetili i citav 1987 album - "She Was Only A Grocer's Daughter", na kome ima specijalno za nju napisana "The Day After You" (u kojoj gostuje Curtis Mayfield).

Bravo, hteo sam da pomenem komunjarsko-(šatro)pedersku kuku Dr Roberta i Digging your scene i It Doesn't have to be this way. Veliki antitačerovac.
Unfuckable Unfuckable 06:23 05.11.2009

Re: Brit music

а не к’о ови наши панкери, узрок њиховог бунта су биле пубертетске бубуљице и сексуална апстиненција

ili pravednički bes usled okolnosti da je ćale sa fri šopa doneo običan umesto zlatnog Marlboroa

ps : a šta fali Style Council ?
crossover crossover 16:04 05.11.2009

Re: Brit music

ps : a šta fali Style Council ?

Ма не фали им ништа него немају капу :))
Ја више волим кад је перформанс на ивици инцидента.
maksa83 maksa83 17:06 05.11.2009

Re: Brit music

Bravo, hteo sam da pomenem komunjarsko-(šatro)pedersku kuku Dr Roberta i Digging your scene i It Doesn't have to be this way. Veliki antitačerovac.

E, sad, nisam ukapirao - jesu Blow Monkeys in or out? Jebiga, ja i to vol'o...

(mada sad kad pogledam na jutjubu, mnogo su bolji za slušanje nego za gledanje)
Bili Piton Bili Piton 17:15 05.11.2009

Re: Brit music

maksa83
Bravo, hteo sam da pomenem komunjarsko-(šatro)pedersku kuku Dr Roberta i Digging your scene i It Doesn't have to be this way. Veliki antitačerovac.

E, sad, nisam ukapirao - jesu Blow Monkeys in or out? Jebiga, ja i to vol'o...

(mada sad kad pogledam na jutjubu, mnogo su bolji za slušanje nego za gledanje)


Ako pitas dal su gej, mislim da ne - na jednoj od ploca Dr Robert se u kreditima zahvaljuje nekoj svojoj "Michelle, my love" - mada to naravno nista ne mora da znaci.

S druge strane ako postoji video klip koji bukvalno vristi "gay gay gay" - to je onaj Velerov za Long Hot Summer (a mnogo volim tu stvar, inace). Uopste, nije on imao problem da koketira s tim - na omotu za "Our Favourite Shop" je vrlo prominentan poster za Another Country, onaj film Mareka Kanjevske sa vrlo mladima Rupertom Everetom i Kolinom Firtom, a gay-spy-Guy Burgess-related story.
maksa83 maksa83 17:19 05.11.2009

Re: Brit music

Ako pitas dal su gej, mislim da ne

Ma ne to, nego mi nije jasno da li se Wu pozitivno ili negativno odredio prema Blow Monkeys, ili samo konstatovao da postoje.
Bili Piton Bili Piton 17:30 05.11.2009

Re: Brit music


Ma voli on to (zato sto ume da prepozna dobar pop mjuzik - or so I believe - ali ne sme da prizna).

Mada, najveca kazna bi mu bila da ga neko veze u stolicu i pusta mu kompletan The Communards opus in strict rotation
maksa83 maksa83 17:36 05.11.2009

Re: Brit music

Mada, najveca kazna bi mu bila da ga neko veze u stolicu i pusta mu kompletan The Communards opus in strict rotation

Ne bih ja to tako, nego red Communards, pa red Ereasure, pa ukrug. Sve bi priznao posle 20 minuta. :))
Bili Piton Bili Piton 17:46 05.11.2009

Re: Brit music



Erasure bi i za mene bili too much. Ja imam teoriju o tome da su se DM oslobodili kao bend onog trenutka kad ih je napustio Vins Klark. Jeste da sam sucker for synths i sve to (a tu Klark vazi za ogroman autoritet) - ali, iskreno, uvek su mi i Erasure i Assembly i (u malo manjoj meri) Yazoo bili nekako...debilna muzika, ne znam zasto. A narocito mi ide na zivce kad stavljaju Erasure i PSB u istu vrecu, to je po meni nebo i zemlja. Jos pride nikada u potpunosti nisam svario Endijeve (Erasure) vokale astmaticnog pekinezera. Al ajd sad, da ne pljuckam - znam da ih vole ljudi
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 21:47 06.11.2009

Re: Brit music

Blow Monkeys



vishnja92 vishnja92 00:22 05.11.2009

:)


edit .
bobo92 bobo92 05:16 05.11.2009

super

Music IS a Princess
(although I'm not a boy in rags)
Kiss Bili
Bili Piton Bili Piton 15:42 05.11.2009

Re: super


She sure is, isn't she

Fala lepa moja

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana