Oj Moravo, tija reko...

Tibor Jóna RSS / 03.11.2009. u 00:16

Zamolim drugara, inace navijaca, sta god da to danas znacilo, da mi pomogne rastumachiti karikaturu iz danasnjeg Blica. Tako iz objasnjenja mu saznam da je nekakav gospodin iz FK Crvene Zvezde prizvao na sebe pravednicki bes tuzilastva jer je na sebe metnuo nekakvu majcu sa nekakvim stihovima. Problem je sto ta pesmica koju je taj covek nosio na svojoj majci ima dva zavrsetka - jedan nevaljao i nepocudan i jedan bogougodan i pocudan, pa sad svako tvrdi da je bas ono drugo bilo na tapetu.

Naravno - cim se razresi ovaj morijartijevski kriminalni zaplet - srbija ce spavati mirnije, a u kovceg navijackog nasilja bice zakucan jedan od najbitnijih jeksera.

Pocinje da se pita covek da li je u toku organizovana kampanja pravljenja gradjana ove zemlje kretenima? Da li je moguce da taj covek, taj tuzilac sta li je, nema u Srbiji pametnijeg posla od toga da se bavi poezijom, ma koliko ona losa i banalna bila? Kako se borba protiv navijackog nasilja pretvorila u raspravu drzavnih organa sa predsednikom fudbalskog kluba na temu - "kako se zavrsavaju ti stihovi"?

Banalizovanje ovog problema nasilja oko sportskih terena i izvrgavanje ruglu, do duse u ruglo i onako debelo ogrezlog pravosudja pocelo je sa onim uberkretenizmom nazvanom tako pompezno afera"sampanjac"! 

Ne znam jeli trebalo da se stekne utisak da je sportska arena mirnija sada kada je ovekovecenom i nemilosrdnom huliganu sa tribine juzne Borisu Tadicu nemilosrdno stato na rep njegove zloce i opacine ili da ce deca moci slobodnije na stadion kada je predsedniku Zvezde skinuta majca?

A Blic nam je tako lepo objasnio kakvim se nepodobshtinama bavilo celnishtvo nasih navijaca! I nakon toga - jedino onih 19 linch mahera ostaju u zatvoru! A Tuzilac nam onako slavno izlomi jezik navodeci silesiju navijackih grupa za zabranu! 

Jer na kraju krajeva - niti problem lezi u potencijalu za raspomamljenost o casici alkohola Bore Tadica, niti u losem ukusu za odevne predmete predsednika Zvezde, niti ce borba protiv ove dvojice reinkarnacija Kamashne Dzoa i Al Kaponea ishta promeniti na terenu - i svi to znaju, ali nikog briga, ali je iz nekog razloga izgleda bitno da izgleda kao da tuzilastvo seche korov u korenu! A chim je bitno da nesto izgleda nekako, onda je to obicno zato da ne bi izgledalo nekako drugacije - tj onako kakvo odista jeste!

U nasem slucaju da se izbegne da drzava ispadne impotentna i nemocna da se izbori sa svojim "paramilitarnim formacijama" koje su na slucaju parade ponosa pokazale da su cak i jace od nje - tj da su lutkarski centri iz kojih se ove marionete pokrecu, jaci od gomile kriminalizovanih i u korupciju natopljenih pseudopoliticara koji iz nekog razloga zive u toj iluziji da "upravljaju drustvom", te da mogu da menjaju to drustvo - u cemu ih demantuje sama cinjenica da su jos zivi. Za razliku, jel, od nekih.

 

Za to vreme Orava Morava tece Srbijom. Ivica Dacic obecava da ce akcija biti dovrsena, te da ce se nakon coskarosa uci u obracun sa krupnom ribom. Pitanje od milion dolara - kad je ista u Srbiji ikada nekada dovrseno? Nikad nista! Pa nema bojazni da ce bas ovo biti prvi takav slucaj!

Kao sto kaznjavanje Borisa predsednika nam Tadica - aka Scarface Bore i igranje farse "Imamo nezavisno sudstvo koje ne preze ni od cega" nece uciniti nista da promeni situaciju oko navijackog nasilja, tako tesko da ce 500 dilera zaustaviti trgovinu narkoticima na trzistu koje potrosacima nudi najjeftiniju drogu u Evropi, posle Kosova!

Podsetimo se nekih drugih pocetaka koji se nikamo nisu zavrsili - recimo pocetak borbe protiv gradjevinske mafije olicene u liku jos jednog mega zlikovca marvelovske kolicine zla - Gorana Knezevica! 

Ili borbe protiv medjunarodnog terorizma olicene u dijabolicnim kreacijama na zemlju materijalizovanih u tjelesima dvojice mercedes marksista, jednog studenta racunarstva i neke anarhogrupi cure, a koji, tako strasniji od Talibana i Gargamela zajedno, a zarad svetskog mira i mirnog sna svih stanovnika zemlje jos uvek chame u Centralnom zatvoru sa ubicama, chedomorkama, silovateljima i inim krimosima.

Sta se ocekuje od njihovog utamnichenja? Da li je to mozda 22godisnji student na pragu da otkrije lokaciju Osame Bin Ladena? Sustinu iranskog nuklearnog programa? Jesu li pred pucanjem o trenutnom prebivalistu Sakala? Zasto se ovi kreteni od klinaca drze jos uvek u Centralnom zatvoru?    

Valjda da bi opet IZGLEDALO kao da se po nekom udara.

U Borinom slucaju po nekom koga je cela stvar potresla ko furunu zarach, u slucaju anarho ekipe na nekom ko mora da ispasta jer sudstvo obozava da napucava tako te sto iza njih ne stoji niti jedna Sluzba i niti jedan Sluzbin, a u slucaju 500 dilera po nekom ko je toliko nisko u lancu ishrane da ga se ni ne primecuje...  

PR Heaven! Sve izgleda da je nesto sto nije, da ne bi izgledalo da je nesto sto jeste. Kao sto je to bilo za posete Medvedevljeve. Potemkinovshtina se ovde dovodi na nivo vrhunske drustvene vrline. Nije bitno sta si i cime se zanimas - bitno je umes li da ne izgledas tako i time zabavljen! 

Za to vreme, na drugom kraju grada...

I ako nema tog drzavnog cimbenika i cimbenice koji nisu spremni da stave ruku u vatru smo za H1N1 spremni ko Deda Mraz u popodne 31. decembra, sto vise detalja izlazi u javnost to mi se sve vise cini da je to taman istinito koliko i taj Deda Mraz. Naime, pancevacka bolnica objavila je da je potpuno spremna za epidemiju, avaj sa samo jednom zackoljicom - imamo samo 4 uredjaja za vestacko disanje. Znaci prvo cetvoro sa ozbiljnijim simptomima su bezbedni. Onaj 5. moze samo sudbu da kune (shto je ja-aa-njicar)!

Tako da me je malo strah. Sto od totalno instrumentalizovanog i pajaciziranog aparata sile i prisile u ovoj drzavi, nesposobnog na pokret pre nego ga na pokret prisili Mig, a sto od ideje da bi borba protiv H1N1 mogla biti tek na nivou jakih moltivi da nam se ne desi! 

 

 



Komentari (19)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

loader loader 00:25 03.11.2009

Ulaz, pa čitanje.. :)

Da li je moguce da taj covek, taj tuzilac sta li je, nema u Srbiji pametnijeg posla od toga da se bavi poezijom, ma koliko ona losa i banalna bila?
FK Novi Pazar je saopštio da natpis na dukserici koju je pred toliko pominjanu utakmicu nosio predsednik FK Crvena zvezda nije ugrozio bezbednost itd. Ok. Super što se ništa ružno, kao reakcija, nije desilo. Mada, u pitanju nije samo ta utakmica. Prvi čovek Zvezde, ko god bio, ima za sobom armiju navijača. To svaki njegov gest čini visokoodgovornim. Ako se procenjuje da pomenuti natpis pokreće ili ohrabruje one najgore porive kod jednog dela navijača, onda vredi ipak razmišljati o tome, da li ima neke vrste odgovornosti. Naročito u kontekstu opštih zbivanja i nedavne kulminacije nasilja. Ako je i ta "kritika natpisa" na majici predsednika najvećeg kluba neophodna, kao jedna od mnogih mera, kako bi se nasilju nekako stalo na put, onda zašto da ne.

A što se ukupne borbe protiv kriminala i nasilja tiče - ona je, nakon mnogih godina intenzivnog uzgajanja istog, tek počela. Ni izbliza nije zadovoljavajuć nivo ove borbe, jer ono što je uhapšeno i ono što još uvek punom parom radi u velikoj su nesrazmeri. Ipak, to je više nego ranije.
Tibor Jóna Tibor Jóna 00:48 03.11.2009

Re: Ulaz, pa čitanje.. :)

loader
Da li je moguce da taj covek, taj tuzilac sta li je, nema u Srbiji pametnijeg posla od toga da se bavi poezijom, ma koliko ona losa i banalna bila?
FK Novi Pazar je saopštio da natpis na dukserici koju je pred toliko pominjanu utakmicu nosio predsednik FK Crvena zvezda nije ugrozio bezbednost itd. Ok. Super što se ništa ružno, kao reakcija, nije desilo. Mada, u pitanju nije samo ta utakmica. Prvi čovek Zvezde, ko god bio, ima za sobom armiju navijača. To svaki njegov gest čini visokoodgovornim. Ako se procenjuje da pomenuti natpis pokreće ili ohrabruje one najgore porive kod jednog dela navijača, onda vredi ipak razmišljati o tome, da li ima neke vrste odgovornosti. Naročito u kontekstu opštih zbivanja i nedavne kulminacije nasilja. Ako je i ta "kritika natpisa" na majici predsednika najvećeg kluba neophodna, kao jedna od mnogih mera, kako bi se nasilju nekako stalo na put, onda zašto da ne.


ovakvim stavom vi kriminalno ponasanje unutar navijackih krugova smestate u iracionalnu ravan u kojoj "monkey does what monkey sees", e kao da bi se navijaci drugacije ponasali da je taj covek izasao sa majcom i stihovima Cika Jove Zmaja ili baba Dese!

Niti se oni ponasaju tako jer im predsednik zvezde salje sifrovane poruke majcama, niti bi se oni promenili sve i da se ovaj sav istetovira od Djulica Uveoka.

oni se tako ponasaju jer im se daje pravo da se tako ponasaju, i to ne iz centrale klubova, koje se u neku ruku podjednako plase takvih elemenata medj svojim navijacima kao i ostatak javnosti, nego iz nekih drugih mnogo bitnijih centrala.

i to nasilje ce trajati dok je tih centrala da ga omogucava i podstrekava.

prema tome... majca shmajca, sampanjac-smapanjac!
loader loader 01:04 03.11.2009

Re: Ulaz, pa čitanje.. :)

Nisam od vas očekivao da idete u takve krajnosti, koje nisu svojstvene jednom vrlo solidnom blogeru, već bi pre pristajale navijaču, koji nekom drugom navijaču energično dokazuje da je u pravu on, a ne sagovornik.

Onda ja, analogno vašem komentaru, mogu da zaključim kako vi poručujete da ne treba hapsiti sitne dilere droge pred školama (jer pre toga nisu uhapšeni bosovi, koji stoje u pozadini cele mreže za distribuciju narkotika). Vi tako mislite? Prijalo bi vam da tako razgovaramo? Verovatno ne. Ali ovde se ne radi o prijanju i neprijanju u samom razgovoru, već o izboru načina razgovora koji pomalo ukida nijanse, što baš i nije neka "opšta korist", jer tu vrstu rasuđivanja oko sebe, na žalost, imamo u izobilju. Mislim da upravo mi, ovde, na blogu, treba da promovišemo sasvim drugačiji stil zaključivanja, odnosno dijaloga.

Hm... ne bih da sad razvijam dalje, u tom smeru, ali ... :) .. gde ste u mom komentaru uočili opravdanje za svoj re-komentar koji (u jednom delu) glasi - "Niti se oni ponasaju tako jer im predsednik zvezde salje sifrovane poruke majcama, niti bi se oni promenili sve i da se ovaj sav istetovira od Djulica Uveoka." - ?! Niti sam rekao, niti smatram da se navijači ponašaju tako zato što im majica predsednika Zvezde šalje signale, odnosno da bi se izmenili kad bi se ovaj istetovirao plemenitim sadržajima. Govorio sam da je i to sa kritikom natpisa na majici jedan od mnogih načina da se smanji navala nasilništva. Takođe, iz takvog mog stava se ne može izvući zaključak šta mislim, koji su uzroci navijačkog (i drugog) divljanja.

Ta kritika natpisa na majici ne može da otkrije (niti da zaštiti) centre podstrekivanja navijača na nasilje, ali makar za nijansu može da umanji hrabrost potencijalnih počinilaca nasilja.

rankot rankot 08:54 03.11.2009

Re: Ulaz, pa čitanje.. :)

loader

Onda ja, analogno vašem komentaru, mogu da zaključim kako vi poručujete da ne treba hapsiti sitne dilere droge pred školama (jer pre toga nisu uhapšeni bosovi, koji stoje u pozadini cele mreže za distribuciju narkotika). Vi tako mislite? Prijalo bi vam da tako razgovaramo? Verovatno ne. Ali ovde se ne radi o prijanju i neprijanju u samom razgovoru, već o izboru načina razgovora koji pomalo ukida nijanse, što baš i nije neka "opšta korist", jer tu vrstu rasuđivanja oko sebe, na žalost, imamo u izobilju. Mislim da upravo mi, ovde, na blogu, treba da promovišemo sasvim drugačiji stil zaključivanja, odnosno dijaloga.

Наравно да се не треба бактати ситном рибом, осим у случају да иста може пружити доказе о крупној; без крупне рибе, ситна неће имати шта да продаје. Проблем је наш у томе што у Србији крупна риба плива у резервату. А с навијачима је исто.
loader loader 10:40 03.11.2009

Re: Ulaz, pa čitanje.. :)

rankot:
" Наравно да се не треба бактати ситном рибом, осим у случају да иста може пружити доказе о крупној; без крупне рибе, ситна неће имати шта да продаје. Проблем је наш у томе што у Србији крупна риба плива у резервату. А с навијачима је исто
I vi, dakle, mislite da treba pustiti sitne dilere da slobodno prodaju drogu u školama, pod "logikom" da to hapšenje dilera po školama ne treba činiti sve dok se ne uhapsi neki bos? Malo čudno, zar ne? Treba hapsiti sve, od dilera, do bosova. Ali, šta ako bos ne "padne" za godinu, za pet... ili nikad?! Tada, po vašoj logici, treba dopustiti slobodan rad sitnih dilera droge po školama sledećih godinu, pet... . .

Dalja analogija: Ide navijačka gruperda, naiđe na vas i premlati vas, onako, iz čistog hira. A vi kažete: Ako ste me, braćo, udrite ako hoćete još... Nemam ništa protiv, jer smatram da vas ne treba dirati sve dok se prvo ne raskrinkaju oni centri koji vas bodre iz senke.

Nešto meni tu, ipak, nije kako valja. Ta logika je malo... ... :)
Tibor Jóna Tibor Jóna 12:04 03.11.2009

Re: Ulaz, pa čitanje.. :)

loader

Nešto meni tu, ipak, nije kako valja. Ta logika je malo... ... :)


ne radi se o tome da li treba hapsiti dilere ili ne ! radi se o tome da li je hapsenje dilera zaokruzen plan ili je deo sireg u kojem za slobodu strahuju svi - od coskare do narko bosa! sto kod nas nemam utisak da se slucaj.

naravno da je dobro sto 500 dilera vise ne diluje, ali kao sto nas je sablja naucila - zmija se strecne samo kad je u glavu tuces!
angie01 angie01 17:53 03.11.2009

Re: Ulaz, pa čitanje.. :)

zmija se strecne samo kad je u glavu tuces!


a kad joj odsechesh rep- izraste joj novi!
loader loader 10:56 04.11.2009

Re: Ulaz, pa čitanje.. :)

U repu zmije krije se mnoštvo glava. Kad se zmiji odseče glava, neka od tih glava iz repa postaje nova, glavna glava. A nekad se to pretvori i u troglavog monstruma.

Stoga zmiju treba tući po svim "frontovima".
markop_8 markop_8 02:37 05.11.2009

Re: Ulaz, pa čitanje.. :)

Onda ja, analogno vašem komentaru, mogu da zaključim kako vi poručujete da ne treba hapsiti sitne dilere droge pred školama (jer pre toga nisu uhapšeni bosovi, koji stoje u pozadini cele mreže za distribuciju narkotika). Vi tako mislite? Prijalo bi vam da tako razgovaramo

Ovo je ko zna koji po redu slican komentar, pitam se jesi li ovo pisao pod temperaturom ? Ja se zaista trudim da postujem sagovornike, ali ponekad me neki komentari toliko iznerviraju da ne mogu da ne napisem da li ste vi normalni jbt???

Ti poredis sitnog dilera droge sa Lukicevim duksom. Ovde se ne radi cak ni o tome da li Lukiceva poruka nekom nesto znaci, vec da li je u opste na bilo koji nacin prekrsen zakon. Postupak je besmislen ne zato sto je to sitna riba, vec zato sto nema nikakvog osnova. Ako ima napisite ga, pa da polemisemo, a ne da pravite nebulozna poredjenja. Da je Lukicu na duksu pisalo ili bilo naslikano bilo sta o cemu tuzilac prica onda bi vase poredjenje imalo nekakvog smisla. Ne vidim ni prostor ni za polemisanje o tome koja je verzija pesme prava, mozemo do sutra da diskutujemo who cares? Na duksu postoje reci i postoji slika i tu se prica zavrsava, to na sta tuzioca i pojedince asocira to je njihov problem. Jona je u pravu i njemu preporuka. A ja vec godinama slusam kako je borba protiv raznih vidiva organizovanog kriminala pocela i kako se zahuhtava i kako negde na nekome mora da se slomi. Preumoran sam od tih prica.

Tibore pogodio si sustinu.

asparagus asparagus 00:57 03.11.2009

E moj Tibore...

Pocinje da se pita covek da li je u toku organizovana kampanja pravljenja gradjana ove zemlje kretenima?


Pa ovo se desava vec 20 godina, i u punom je zamahu, ne vidi joj se kraj...


Mi pricamo o duksu ciji stihovi mozda zavrsavaju ili ne zavrsavaju pozivom na nasilje (na stranu to sto bi ovu "optuznicu" u svakoj zemlji nezavisnog sudstva mogao da obori cak i totalni laik), a u Srbiji na svakom drugom cosku moze da se kupi majica sa Ratkom Mladicem ili kosulja sa Tonijem Montanom sa sve revolverom i kokainom na nosu.
Tibor Jóna Tibor Jóna 01:01 03.11.2009

Re: E moj Tibore...

asparagus

Mi pricamo o duksu ciji stihovi mozda zavrsavaju ili ne zavrsavaju pozivom na nasilje (na stranu to sto bi ovu "optuznicu" u svakoj zemlji nezavisnog sudstva mogao da obori cak i totalni laik), a u Srbiji na svakom drugom cosku moze da se kupi majica sa Ratkom Mladicem ili kosulja sa Tonijem Montanom sa sve revolverom i kokainom na nosu.


o da.
stim sto nekako kad se ovo za ratka i tonija izgovori ispadne covek banalan jer kao izgovara obicnu stvar koju drugi nemaju zasto uopste i primetiti jer je kao najnormalnija stvar na svetu!
lidiaz lidiaz 03:12 03.11.2009

U sridu

Puppet masters.

Samo preporuka. Napisao si sve sto bih i ja rekla.
Atomski mrav Atomski mrav 09:14 03.11.2009

Forma je važnija od suštine!

Forma je važnija od suštine! U tome je problem...
dirtyharry dirtyharry 09:22 03.11.2009

Tibore, tibore...

Pošto sam Moravac u dijaspori, prevari me ti naslovom da ti pročitam blog .

Šalim se naravno (ali jeste mi Morava skrenula pažnju), u potpunosti si upravu za sve što si napisao.

Što bi rekli u reklami "Ja tu ne bi' ništa dir'o".

Preporuka.
Colin_bgd Colin_bgd 12:38 03.11.2009

daj sta das...

Da li je moguce da taj covek, taj tuzilac sta li je, nema u Srbiji pametnijeg posla od toga da se bavi poezijom, ma koliko ona losa i banalna bila?


Nije li malo naivno shvatanje “zar nema javni tuzilac preca posla…”, pa ne vodi javni tuzilac licno svaki slucaj, valjda tamo rade timovi ljudi, valjda moze da se zaposli jos neko, ako broj slucajeva pocne eksponencijalno da raste…

A drugo, slazem se da dok se ne udari u centar nema od ovoga nista, ali je meni nesto drugo simp(tom)aticno, i u neku ruku smesno: u zemlji (Srbiji, da ne bude zabune) u kojoj se populacija ne ferma ni 2% (da se izrazim old school), kad god treba nesto da se odradi (ne uradi, odradi), potegne se ovakvo ili slicno “privikavanje javnosti i javnog mnjenja” za nove uslove i nove akcije i slicno. Why bother…

A sto se tice samih navijaca, ako cak i ova nakazna drzava, makar privremeno i makar samo najsitnije ribe, koliko-toliko ocisti “navijacku scenu” od ekstremnih elemenata i time doprinese da se jos koja nekolicina budala pocne interesovati za domaci fudbal i domacu ligu, za mene vise nego dovoljno. Odavno sam prestao da se nerviram, mada me ipak uvek iznerviraju, oko pitanja nesavrsenosti, nezavrsenosti i ostalih “ne” srpske drzave i srpskog zivota…
markop_8 markop_8 02:46 05.11.2009

Re: daj sta das...

A drugo, slazem se da dok se ne udari u centar nema od ovoga nista

Ma nek se udara redom, i u centar i u periferiju, nek se doslovce postuje zakon, nek nema povlascenih i da ne nabrajam ...

Ali kad vam republicki javni tuzilac izleti na TV ekran sa idiotskom optuzbom koja cak nije ni tacna jer je covek izrekao lazi, niti je video duks niti je znao sta pise na njemu onda znate da nesto debelo nije u redu,oklevetao je Lukica i ispao budala.


.
alexlambros alexlambros 14:49 03.11.2009

retardizacija

Pocinje da se pita covek da li je u toku organizovana kampanja pravljenja gradjana ove zemlje kretenima?


ih, bre ... otkad ...

nije bas da nista nije uradjeno do kraja ... kretenizacija/retardizacija je sprovedena tako detaljno i tako temeljno da sumnjam da je to jos gde tako strucno i organizovano uradjeno ...

ako gde jos treba da se implementira, trebalo bi da posalju ljude ovde na obuku ...
markop_8 markop_8 17:15 05.11.2009

tekst iz sportala

prenosim u celini, svaka cast autoru.


Tužioče razvaljuj!!!

"Znate šta me je impresioniralo u odluci državnog tužioca da zatraži da se Vladanu Lukiću zabrani da bude predsednik Zvezde i da i njega i Zvezdu novčano kazne? Impresionirale su me dve činjenice. Prva, traženo je da čovek bude kažnjen zbog nečega što NIJE PISALO na spornoj dukserici i druga - prvi čovek našeg tužilaštva bolje poznaje pesnički repertoar Delija nego predsednik Zvezde. Fantastično! Takav nam treba. Svestran. Sveznajući. Čovek koji zna ono što niko drugi ne zna.

Čovek najbolje zna u kolikoj su opasnosti bili Pazarci onog dana kada je u njihov grad ušetao ozloglašeni Lukić koji se u toj dukserici toliko „nedolično ponašao" da je trebalo da majke sklanjaju decu sa ulice. E sad, to što su isti ti Pazarci izdali saopštenje u kome tvrde da „duks koji je tom prilikom nosio Vladan Lukić nije iritirao nikoga na stadionu, a bilo je prisutno preko 7.000 navijača, niti je ugrozio održavanje utakmice koja je proglašena utakmicom visokog rizika", to nije važno. Šta znaju oni? I ko su uopšte ti Pazarci da sad pišu saopštenja koja nisu u skladu sa stavom sveznajućeg? Kakve veze ima činjenica da su oni, za razliku od tužioca, bili na stadionu? Bili su, bre, iziritirani i tačka!!!

A i taj duks - kakve veze ima što se on prodaje u tamo nekoj prodavnici i što država od svakog prodatog sebi uzme 442 dinara na ime PDV-a? Pa šta ako se legalno prodaje?(Još se prodaje bez problema) Može da se prodaje, ali ne sme da se obuče. Kad ga kupite, onda ste dobri jer nam stavljate pare u državnu kasu. E, kad ga obučete, onda se nedolično ponašate. I ima sve da vas po'apsimo, majku vam huligansko-barjaktarsku! Znamo mi šta ste vi mislili kad ste ga obukli!

Vidim da raste i broj poštovalaca i sledbenika lika i dela dragog nam tužioca, koji javno podržavaju njegovu odluku. Taj broj raste vrtoglavom brzinom i popeo se na JEDAN. To je Nikola Džomba, predsednik Hajduka iz Kule. Baš me čudi od njega. Do sada je uvek podržavao Zvezdu i njene navijače. Ta ljubav je obostrana. Očekujem da bude krunisana brakom već u subotu na utakmici Zvezda - Hajduk...

P.S. Ako neko vreme ne bude mojih tekstova, to je zbog toga što je sveznajući shvatio da se iza ove tri tačke krije nešto što ni sam nisam svestan da sam hteo da kažem. "
markop_8 markop_8 17:18 05.11.2009

Re: tekst iz sportala

Može da se prodaje, ali ne sme da se obuče. Kad ga kupite, onda ste dobri jer nam stavljate pare u državnu kasu. E, kad ga obučete, onda se nedolično ponašate. I ima sve da vas po'apsimo, majku vam huligansko-barjaktarsku! Znamo mi šta ste vi mislili kad ste ga obukli!

Kakav kralj

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana