La Piovra

Tibor Jóna RSS / 12.10.2009. u 22:24

Seca li se ko ovog brilijantnog ostvarenja italijanske televizije? Mikele Placido i ekipa...

Elem, neprekinuta nit nasilja iz 90tih rece (onomade) Predsednik nam. Kad u Srbiji izadjes na ulicu pa ne govoris srpski pa te nashamaraju i/ili ubiju nije nov dogadjaj u Srbiji. Desavao se vise puta u Vojvodini i pre i posle 5. oktrobra. Samo sto to nije nikom bilo zanimljivo jer se u svet "nije slala Slika". Pretucen je skoro i onaj Izraelac na Tasmajdanu, ali je neko dosta mudor natuknuo u medijima da je mozda pretucen jer je peder, pa su svi brze bolje stali sa tom pricom da ne ispade da izvestavaju o prebijanju jednog pedera, takoreci smrdljive pedercine - inace najnormalnijom pojavom i najocekivanijim resenjem za takvu izopacenost. Prebijani su profesori, profesorke, ucenici...

Sa te strane linch Brisa Tatona i zaista predstavlja neprekinutu nit nasilja koje se u narodu zapatilo tokom 90tih, a koje svoje prakorene vuce iz nevenchanog braka Drzavne bezbednosti i podzemlja koje nam je u amanet ostavio period vladavine komunista. 

Takodje, zabranjena Parada ponosa isto predstavlja neprekinutu nit nasilja nad manjinama i Razlicitom - jer, setimo se da na posletku nije bitlo ni tako davno kada su ministri iz Demokratske stranke zabranjivali gay zurke jer tako nesto u njihovim selima niko nikad nije video. Ali ko je normalan ocekivao da se sud pozabavi i tim diskriminatorima. Dokle ne tuches ok je da diskriminises. Nesto kao white collar discrimination je ok! 

Bomba u prozor D. Anastasijevica takodje je neprekinuta nit nasilja, ista ona od koje je stradao S. Curuvija.

Pitam se, pitam da li neprekinutosti te "niti nasilja koja seze iz 90tih" pomaze i kada drzavna institucija - Sluzbeni glasnik - prcija DS-a - objavljuje ratne dnevnike ako li ne ratnih zlocinaca, a ono suradnika na ratnim zlocinima u Bosni sa recenzijama domacih tercera zlocinu i ideologa blut und boden srpskog drang nach alles-ohne-Serben-rein westena? Pa mu onda jos i da centralno mesto na sajamskoj manifestaciji? Ili sta je to?   

I tako dalje, i tako dalje.

Recimo dakle i to - Predsednik je bio u pravu!

Aman, sta mi imamo od toga?

Obecan je nekakav ostri obracun sa nasiljem, koristene su mnoge strasne i stroge reci, mrstilo se drzavno celo, mlaceno je drzavnim k...

...aziprstom, no od celog strogog obracuna sa nasiljem, ostade gotovo pa plandovanje njih dvoje, troje po Padinskoj skeli, neke zakonske polu-kerefeke oko zabranjivanja obraza i dveri, kao da recimo Miletici iz Novog Sada nisu podjednaki njima (ali ticu tebra, njih se nisu mediji setili). Onaj nesretni vecni VD je nesto izvodio istrazne radnje protiv navijaca, medijima je dozvoljeno da posle 20 godina napisu nesto o povezanosti navijaca i kriminala (istakao se tekstom Blic - gde je jedino tuzno sto nismo saznali nista novo - izuzev do podatka da u Beogradu treba izlaziti u "Magacin" jer te tamo niko nece zlostavljati).

Hocu da kazem sledece, zapravo - nije to nikakva nit. To je vise jedna hobotnica koja te sa dva pipka davi dok ti mislis da joj treci sechesh (ko je rekao Zoran Djindjic?). Tekst Biljane Srbljanovic na sajtu "Pescanika" daje fin naputak ka tome gde je glava ove hobotnice, te ja necu o tome.

Dobili smo zapravo jos jedno jalovo udaranje po jednom od pipaka La Piovre, dok se drugih 7 polako obmotavaju oko naseg vrata i dave nas, li dave jer niko u drzavi nema snage, a brate i sestro ni zelje,  da hobotnicu da tuce u glavu! Dok ti jedan njen pipak bije turiste po ulici, drugi ti pipak placa kampanju i letovanje - nije to za odbaciti! 

A da je rezim i zasita resio da se samo estradno obracuna sa zlocinom po madjionicarskom principu mahanja maramom levom, a vadjenja zeca desnom rukom, dok publika blene u maramche - svedoci svakodnevni zivot i ono sto ga u svoj njegovoj bizarnosti i neukusu cini.

 

Uzmimo za danasnji primer - izdanje "Vecernjih novosti" za ponedeljak, 12. oktobar!

Najpre - u rubrici "iz casa u cas" koja prati najzanimljivije pozive broju 92 saznajemo da je grupa rumunskih navijaca u nedelju oko 14h "presrela policijsku patrolu u centru grada i zamolila da ih odvedu do groba Zeljka Raznjatovica Arkana. Udovoljeno je njihovoj molbi". Dakle, ukoliko VN ne lazu, a zasto bi, pripadnici policije Republike Srbije su odveli grupu rumunskih navijaca hodocastiti Arkanovu grobu! Mislio sam da komentarisem, ali necu jer nema sta da se komentarise.

Vec na 19. strani nalazi se feljton koji po `artiji mrchi Dejan Medakovic, a kojem je u ovom broju, za lepsi pocetak nedelje svim vukadinovicima i antonicima, tema vrhunska sotona srpskog naroda, imenom i naocarima - Dzordz Sorosh, potom neka knjiga Nebojse Popova, te na kraju (but not least) njegovi citati samog sebe na temu "anarholiberalke" Latinke Perovic.. To zasto se gospodin Medakovic nalazi u potrebi da citira samoga sebe jasno je iz slucaja JUKOM-a i njihovog citiranja Aleksandra Tijanica - nece covek da si navlaci bedu na vrat.

Ali evo nekih recenica iz ovog feljtona koje nam svedoce da nit iz predsednikovog govora ne da nije prekinuta nego se i dalje plete nesmanjenom zestinom:

"Soros finansira knjigu koja ce optuziti Srbe za raspad Jugoslavije" (podnaslov)

"Ovu povecu i veoma luksuzno opremljenu knjigu (Nebojse Popova prim. t.j.) finansirao je cuveni Soros."

 

"Normalan covek jedva moze da poveruje da je uopste moguce da se u jednom narodu stvori ovolika kolicina podlosti, mrznje i spremnosti da se posluzi interesima stranih sila" (takodje o Nebojsi Popovu i njegovoj knjizi, kojoj btw. ni imena ne navodi)

"Finansirani od strane Sorosa i slicnih, oni se, po vec ranije naucenoj tehnici kao pravi majstori svoga zanata obrusavaju na srpski nacionalizam"

Evo meni licno najomiljenije recenice:

"Iskoristili su ti odbaceni i zaboravljeni "velikani" priliku da se ponovo vrate na politicku scenu srpskog naroda. Za izlazak na nju vec odavno ne postoji merodavna kontrola, koja bio bila u stanju da spreci da se po njoj sepure ta "sumnjiva lica".

O Latinki Perovic, izdvajam izmedju ostalog napisang ovaj biser stho nastade od autora koji citirashe samoga sebe:

"Ali ovaj politicki vampir nikako da se smiri u svom stecenom grobu u koji ga je smestio J.B.Tito"

potom i ovo:

"Ispitivanje njene licne odgovornosti jos nije ni zapoceto, pa samim tim ni sprovedeno do kraja. Dok se to ne obavi, bilo bi veoma korisno za njen celokupni moralno-politicki i intelektualni habitus da strpljivo cuti i da bar tako za sebe izmoli olaksavajuce okolnosti. Poklonite, dakle, gospodjo Perovic ovom izmucenom narodu to blagosloveno, lekovito cutanje, a on ce, dobrodusan i lakoveran, kakav jeste, sigurno umanjiti dobar deo vaseg licnog udela u ucvrscivanju ponizavajuceg polozaja srpskog naroda u nasoj bivsoj zajednici."

ima i ovo:

"Neka vam je laka ova srpska zemlja, koju ste gazili, uveravajuci onoga koji vas je upokojio u ljubav srpskih komunista" (autora uopste ne opterecuje cinjenica da gospodja Perovic i dalje hodi srpskom zemljom, ziva i zdrava) 

Na istoj stranici drugi feljton koji se ne zove "Dokazimo Konuzinu da ima jos Birjuzova i Zdanova po srpskim sokacima" mada bi mogao, jer se ocigledno radi o nekakvom katalogu spomenobelezijma ruskim vojnicima palim za slobodu nasih sela i gradova, u ovom broju Indjije. Nema nikakve veze sa "neprekinutom niti" ali je zabavno!

Sa nasiljem ima veze tekst o najavama iz Bele kuce da ce administracija predsednika Obame prekinuti sa diskriminacijom homoseksualaca u americkoj vojsci - koji nosi predivan naslov "Ruzicasti" vojnici". Nisu VN toaletoidi pa da se eksplicitnije izrazavaju na ovu temu, ali kontekst je jasan. Posebno kad se tekst stavi ispod teksta o jacanju ruske vojne sile.

Elem, i za kraj, tj za pocetak ako novine citate od prve strane (velika greska - umorite se za feljton) VN nam nude tekst preljepog naslova "Srbofobija kao ventil" u kojoj se razmatra jedna od nasih tema svih tema - zasto nas ne vole u Hrvatskoj - a ne vole nas jer ce da srede odnose sa Slovenijom pa im mi dobro dodjemo da nas mrze ili nesto tako somnabulno... 

Medjutim tu je i maleni briliijant novinskog izvestavanja o dogadjajima sa margina vesti - kratka crtica iz zivota gradjanina Vuka Jeremica koji za razliku od drzavnog vrha i Milorada Dodika nije pratio fudbalski mec sa Rumunijom iz loze, nego iz "40. reda zapadne tribine" odeven u navijacku majcu srpskog tima. kako kazu VN " - sa narodom!" Znak uzvika njihov! Tekst se zavrsava sledecom recenicom, nisam je izmislio majke mi, ne bih umeo sve i da sam hteo - "Skandiranjem, pljeskanjem i pesmom, pomogao je i on da nasi fudbalski junaci polete za Afriku, a drustvo mu je pravio bivsi nacelnik Generalstaba Zdravko Ponos"

Rekao bih ovde samo jedno veliko - fuj! 

U svakom slucaju, ko god zivi u iluziji da ce mo se sistemski izboriti sa nasiljem u drustvu uz ovakve medije, tekstove i izvestaje - ne samo da se grdno vara nego je ili moron moronchevic iz morongrada, drzava moronija ili uzasno perfidan!

Ali - STRUJA NE POSKUPLJUJE!!! 

 



Komentari (63)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

krkar krkar 22:45 12.10.2009

Tako ti je to

A kako je Ponoš bio obučen?
Tibor Jóna Tibor Jóna 09:49 13.10.2009

Re: Tako ti je to

avaj, potomstvo ce ostati uskraceno za ovaj podatak. verovatno maskirni dres.
mostarac mostarac 23:23 12.10.2009

Hm

Ja bih tebi jarane preporucio da ti jednostavno napustis takvu zemlju.
Ko bi zivio u takvoj bedi.
Nisi valda mazohista.
pix3lchick pix3lchick 23:36 12.10.2009

Re: Hm

mostarac
Ja bih tebi jarane preporucio da ti jednostavno napustis takvu zemlju.
Ko bi zivio u takvoj bedi.
Nisi valda mazohista.

A jesi li ti jedan iz one serije "ako ti se ne sviđa u Srbiji, onda idi odavde" ili si jedan iz dežurnog hora dresiranih pudlica koje se redovno pojavljuju na Tiborovom blogu u cilju horskog kevtanja?
wukadin wukadin 09:36 13.10.2009

Re: Hm

mostarac
Ja bih tebi jarane preporucio da ti jednostavno napustis takvu zemlju.Ko bi zivio u takvoj bedi.Nisi valda mazohista.


I ja im to često preporučujem (svima takvima)
Ubi bene ibi patria!
mikimedic mikimedic 10:27 13.10.2009

Re: Hm

mostarac, wukadine,

mislim da ne moze da se gleda iz ove vizure, bilo da je upuceno tiboru licno, bilo tiboru kao pripadniku madjarske nacionalne manjine.

tibor, kao drzavljanin republike srbije ima sva prava i obaveze kao i ostali drzavljani, pa i pravo da kritikuje ono sto mu se u nasem drustvu ne svidja.

mogu milion puta da se ne slozim sa tiborom, i da smatram da je provokativno to sto radi, ali mi nikad ne bi palo da ga pozivam na odlazak iz njegove zemlje. koja je by the way danas vise njegova, nego moja, jer ja trenutno i ne zivim u njoj.

inace bih se sveo na nivo raznih kvazi boraca za ljudska prava tipa exitus letalis koja je onomad pozvala sve srbe iz republike srpske da napuste bosnu ako u njoj nisu zadovoljni.

nadam se da cete ovaj moj komentar konstruktivno shvatiti.
wukadin wukadin 11:04 13.10.2009

Re: Hm

tibor, kao drzavljanin republike srbije ima sva prava i obaveze kao i ostali drzavljani, pa i pravo da kritikuje ono sto mu se u nasem drustvu ne svidja.


Slažem se!

mogu milion puta da se ne slozim sa tiborom, i da smatram da je provokativno to sto radi, ali mi nikad ne bi palo da ga pozivam na odlazak iz njegove zemlje.


Ne pozivam ja njega kao Tibora, niti kao pripadnika nacionalne manjine, nego kao nekoga kome ne odgovara sam način mišljenja, mentalitet ili tako nešto... Uostalom, ja dajem dobronamernu preporuku, pošto će lakše biti njemu da ode, nego da menja u pravcu u kojem želi. To sam svojevremeno rekao i izvesnom Alpeotu (kome je možda ime Janko ili Sava) kad je rekao "Srbija nikada neće biti civlilizovana". Pa onda idi, široko ti polje.
Inače, kod Tibora nisam viđao baš toliki ekstremizam, ali ovaj tekst je na liniji toga
1) Postoji "neprekinuta nit nasilja" - pa se pominju Crvene beretke i Koštunica, ali ne NATO agresija
2) Daje se pregled tekstova jednog "toaletoida", koji preslikava neki volksgeist siromašnijih slojeva stanovništva (kojima se obraća).
Iz toga se nameće zaključak da treba tu nešto izmeniti da niko slučajno (u pojednostavljenoj formi) ne pretpostavi kako Soroš stoji iza nečega, ili kako nam Hrvati nisu prijatelji (mogao je Jona tako da citira i komentare sportskih vesti na ovom sajtu)... A u složenijoj formi da neko ne posumnja u neosporne vrednosti neoliberalizma i američke dominacije u tekućem milenijumu.
I onda će kao prestati nasilje? Pa to tako ne funkcioniše
1) Neprekinuta nit nasilja je u celoj zapadnoj civilizaciji, huligani su konkretno nastali u Ujedinjenom Kraljevstvu. U vreme komunizma ih ovde nije bilo.
2) Niko nije bio protiv huligana kad su palili skupštinu 5. oktobra ili 31. marta sledeće godine išli da biju gerijatriju koja je došla da brani njihovog preCednika - uz prigodne povike ljubavi "Spasi Srbiju i ubi se..." ili "U Hag, u Hag, Slobodana u Hag"
3) Ako se ugledamo na zapadni svet pogledajmo kako on to radi - doslednom primenom zakona. A nisu tamo izvlačili "neprekinutu nit nasilja" sa Tačerkom koja je poslala vojsku na Foklande. Ili Americi kad je šorka, da li to povezuju sa atentatom na Kenedija?!?

Ergo, lakše je emigrirati (eto, bela lista od Nove godine) nego ispravljati krive Drine. Moja preporuka je krajnje dobronamerna. Umesto izvinjenja reći ću da bih da je do politike odavno lično bio u Venecueli. Ali nije politika najvažnija. Iako volim takve blogove i prepucavanja. A ni meni se ne sviđa reklamerska politika aktuelne vlasti, posebno u ekonomiji. Pa nemam nameru da zbog Tadića blatim celu Srbiju, čemu su neki radikali bili skloni u trenucima defetizma.
pix3lchick pix3lchick 11:18 13.10.2009

Re: Hm

wukadin
Uostalom, ja dajem dobronamernu preporuku, pošto će lakše biti njemu da ode, nego da menja u pravcu u kojem želi. To sam svojevremeno rekao i izvesnom Alpeotu (kome je možda ime Janko ili Sava) kad je rekao "Srbija nikada neće biti civlilizovana". Pa onda idi, široko ti polje.

Svako ko nalazi za shodno da nekom drugom "najtoplije preporučuje" samoteranje iz sopstvene zemlje, zaslužuje "najtopliju preporuku" za povratak na mesto odakle je na početku svog sramotnog bivstvovanja potekao. Bila to tatina ili mamina jajašca...
wukadin wukadin 11:26 13.10.2009

Re: Hm

Svako ko nalazi za shodno da nekom drugom "najtoplije preporučuje" samoteranje iz sopstvene zemlje

A sad to reci exitus letalis. A mene pljuj, nemam ništa protiv. Ako treba da se uspostavi sredina, ja ću se žrtvujem
mikimedic mikimedic 11:36 13.10.2009

Re: Hm

Ne pozivam ja njega kao Tibora, niti kao pripadnika nacionalne manjine, nego kao nekoga kome ne odgovara sam način mišljenja, mentalitet ili tako nešto... Uostalom, ja dajem dobronamernu preporuku, pošto će lakše biti njemu da ode, nego da menja u pravcu u kojem želi. To sam svojevremeno rekao i izvesnom Alpeotu (kome je možda ime Janko ili Sava) kad je rekao "Srbija nikada neće biti civlilizovana". Pa onda idi, široko ti polje.


ostatak komentara mogu 100% da potpisem, ali opet mi smeta pozivanje bilo koga na bilo kakve odlaske.

kad smo vec kod ostatka, neprekinuta nit je i u onom periodu od 2000. do marta 2003. a i kasnije...
sybil sybil 14:50 13.10.2009

Re: Hm

wukadin

Niko nije bio protiv huligana kad su palili skupštinu 5. oktobra ili 31. marta sledeće godine išli da biju gerijatriju koja je došla da brani njihovog preCednika - uz prigodne povike ljubavi "Spasi Srbiju i ubi se..." ili "U Hag, u Hag, Slobodana u Hag"

sta tebi neko da kaze posle ovakvih bedastoca. taj kriminalac je krao izbore, odveo zemlju u ekonomsku propast i natovario nam bombardovanje 19 najrazvijenijih i najmocnijih zemalja. i sta sad? nato ti je kriv za nasilje. a sta je radila rusko- srpska sluzba u okruzenju? arkanovci i slicni su ubijali po kucama uz blagoslov rezima odavde.
sta si ocekivao. da nas lepo zamole da budemo fini ili da puste arkana i seselja da naprave sVrbiju do splita.

posto vec toplo preporucujes tiboru da napusti zemlju, evo i ja tebi lepo i ljubazno preporucujem - iseli se u rusiju. gotovi ste. nato vas je pobedio, oni su svuda okolo, sta ovde trazite.
wukadin wukadin 14:57 13.10.2009

Re: Hm

taj kriminalac je krao izbore, odveo zemlju u ekonomsku propast i natovario nam bombardovanje 19 najrazvijenijih i najmocnijih zemalja. i sta sad?


To čini stvar različitom, i odobrava huliganima?!
Ajde onda da vidim granicu kad je vandalizam opravdan, a kad ne. Da li tu granicu iscrtavaju "evroatlanske integracije"?!

nato ti je kriv za nasilje.


Jeste!
Podsetiću na reči dobitnika Pulicerove nagrade u filmu Polja smrti. Pitao je: Šta ste očekivali kad ste na Kambodžu izručili više bombi nego na Nemačku u WW2?! Ovde je istina manje bombi izručeno, pa je i nasilje srazmerno manje.

sta si ocekivao.


Da gledaju svoja posla, kako to u poslednjih dvadeset godina rade Kina, Rusija, Indija i Brazil.
sybil sybil 15:36 13.10.2009

Re: Hm

Da gledaju svoja posla, kako to u poslednjih dvadeset godina rade Kina, Rusija, Indija i Brazil.

i da kriminalac vlada jos 50 godina, a posle toga njegovi potomci.
mikimedic mikimedic 15:40 13.10.2009

Re: Hm

sta si ocekivao. da nas lepo zamole da budemo fini ili da puste arkana i seselja da naprave sVrbiju do splita.


ja se nesto ne secam da je bombardovanje bilo zbog agresije srbije na split.

ali da se tamo pevalo o 'bombardiranju srbije i cacka', je....
sybil sybil 15:42 13.10.2009

Re: Hm

mikimedic
sta si ocekivao. da nas lepo zamole da budemo fini ili da puste arkana i seselja da naprave sVrbiju do splita. ja se nesto ne secam da je bombardovanje bilo zbog agresije srbije na split. ali da se tamo pevalo o 'bombardiranju srbije i cacka', je....

kao se ne secas? bombardovanje je bilo zato sto nas mrze.
mikimedic mikimedic 15:46 13.10.2009

Re: Hm

kao se ne secas? bombardovanje je bilo zato sto nas mrze.


zbog splita? stvarno mislim da si se negde zabunila?
srdjan.pajic srdjan.pajic 16:23 13.10.2009

Re: Hm

wukadin

Da gledaju svoja posla, kako to u poslednjih dvadeset godina rade Kina, Rusija, Indija i Brazil.



MIslis da nam ne smetaju da na miru koljemo po komsiluku a i kod kuce.
mikimedic mikimedic 16:36 13.10.2009

Re: Hm

MIslis da nam ne smetaju da na miru koljemo po komsiluku a i kod kuce.


ja naprotiv bas mislim da je cool sto su nam smetali -- doduse malo vise nego sto su smetali i rusiji i kini. a i saudijskoj arabiji. o izraelu da ne pricamo. mada ne znam da li su njima neki drugi smetali da ne kolju po iraku i slicnim mestima?

samo, nesto im u poslednje vreme ne ide sa tim smetanjem? evo i raketni stit im propade.

hvala bogu te ima nobelova nagrada za odustajanje

srecom, shvatio mujo da ne zna da leti pre nego sto stjuardesa izbaci papigu i njega iz aviona.
krkar krkar 17:04 13.10.2009

Re: Hm

mikimedic
ja naprotiv bas mislim da je cool sto su nam smetali -- doduse malo vise nego sto su smetali i rusiji i kini. a i saudijskoj arabiji. o izraelu da ne pricamo.


Najvolem one koji bi iz inostranstva tuđu krv levali za Veliku Srbiju. I poredili se sa Rusijom, Kinom, Izraelom, Amerikom...

Što reče Biljana Plavšić "vredi da nas pogine pola za Veliku Srbiju"... Ona druga polovina
mikimedic mikimedic 17:28 13.10.2009

Re: Hm

Najvolem one koji bi iz inostranstva tuđu krv levali za Veliku Srbiju.


Juzna Srbija a ni Kosovo 99. godine nije bilo inostranstvo...

(a da li je danas to je vec neka deseta prica...).
pix3lchick pix3lchick 17:51 13.10.2009

Re: Hm

wukadin
A sad to reci exitus letalis. A mene pljuj, nemam ništa protiv. Ako treba da se uspostavi sredina, ja ću se žrtvujem

Ne postoji dovoljno veliki teg koji bi u ravnotežu doveo tvoju bljuvotinu u vidu preporuke da neko odhebe iz rođene zemlje. Protivno je zakonima fizike.
srdjan.pajic srdjan.pajic 18:09 13.10.2009

Re: Hm

mikimedic
MIslis da nam ne smetaju da na miru koljemo po komsiluku a i kod kuce.


ja naprotiv bas mislim da je cool sto su nam smetali -- doduse malo vise nego sto su smetali i rusiji i kini. a i saudijskoj arabiji. o izraelu da ne pricamo. mada ne znam da li su njima neki drugi smetali da ne kolju po iraku i slicnim mestima?


Pa dobro, drago mi je da si razuman covek. Barem neka vajda od tih prokletih amerikanaca, da jednom ili dva diktatora stanu nogom za vrat, od tolikih silnih koji su se namnozili okolo od silnog gledanja svojih poslova.

Ne znam za taj stit i papagaja, ja nesto mislim da kao i u hladnom ratu tu nema od cega da se stiti. Pola ce im stanovnistva ionako pomreti od gladi, druga polovina ce gledati da kako tako zapali iz te nesrecne zemlje.







mikimedic mikimedic 18:21 13.10.2009

Re: Hm

Pa dobro, drago mi je da si razuman covek. Barem neka vajda od tih prokletih amerikanaca, da jednom ili dva diktatora stanu nogom za vrat, od tolikih silnih koji su se namnozili okolo od silnog gledanja svojih poslova.


jednom ili dvojici stanu za vrat, jednog ili dvojicu dovedu na vlast, jednog ili dvojicu povedu u rat...
srdjan.pajic srdjan.pajic 18:26 13.10.2009

Re: Hm

pix3lchick
wukadin
A sad to reci exitus letalis. A mene pljuj, nemam ništa protiv. Ako treba da se uspostavi sredina, ja ću se žrtvujem

Ne postoji dovoljno veliki teg koji bi u ravnotežu doveo tvoju bljuvotinu u vidu preporuke da neko odhebe iz rođene zemlje. Protivno je zakonima fizike.


Nema velike razlike izmedju wukadina i ovih navijaca sto su ubili Tatona. Oni su wukadinove prijatne mastarije samo sproveli u delo: "srbija srbima".



srdjan.pajic srdjan.pajic 18:28 13.10.2009

Re: Hm

mikimedic
Pa dobro, drago mi je da si razuman covek. Barem neka vajda od tih prokletih amerikanaca, da jednom ili dva diktatora stanu nogom za vrat, od tolikih silnih koji su se namnozili okolo od silnog gledanja svojih poslova.


jednom ili dvojici stanu za vrat, jednog ili dvojicu dovedu na vlast, jednog ili dvojicu povedu u rat...


Ko radi, taj i gresi .


mikimedic mikimedic 00:37 14.10.2009

Re: Hm

Pa dobro, drago mi je da si razuman covek. Barem neka vajda od tih prokletih amerikanaca, da jednom ili dva diktatora stanu nogom za vrat, od tolikih silnih koji su se namnozili okolo od silnog gledanja svojih poslova.


jel si tako razmisljao i 99. dok si izvlacio onaj silan narod po zgradama? ili ti je to prosvetljenje naknadno stiglo, kad si otisao kod njih?

Oni su wukadinove prijatne mastarije samo sproveli u delo: "srbija srbima".


a nema ni mnogo razlike u odnosu na one sto su sproveli u delo 'kosovo albancima'.

pix3lchick pix3lchick 23:34 12.10.2009

Morongrad marketing

U svakom slucaju, ko god zivi u iluziji da ce mo se sistemski izboriti sa nasiljem u drustvu uz ovakve medije, tekstove i izvestaje - ne samo da se grdno vara nego je ili moron moronchevic iz morongrada, drzava moronija ili uzasno perfidan!

+

Poznajem osobu koja je 'tela da vodi decu na Evroviziju, ali nije jer je čitala u novinama da će tamo biti puno pedera, pa valjda da joj se deca ne zaraze... A ne koristi ni internet, jer svuda piše kako isti izaziva zavisnost.

Pametnom je njegova glava dosta, a naivnom i / ili glupom kao izvor pameti služi televizor sa šustiklom preko gornje četvrtine ekrana, i neke od novina (tj glasila raznih Službi i Partija). Sad, kada se sabere procenat naivnih, glupih i glupih i naivnih, dostiže se cifra koja određuje kako će svako od nas živeti.

Kao što je naš El Prezidente, od milošte zvan Limp Noodle, odavno shvatio - sve je u marketingu.
sentinel26 sentinel26 00:15 13.10.2009

Jesi li siguran

u ovo ?
Ali - STRUJA NE POSKUPLJUJE!!!

Samo tek onako pitam, zbog radi sira, ovaj zbog okoline, mene ne pogadja, šab me gabri.
sumo22 sumo22 00:21 13.10.2009

zapadna tribina





Pulse Pulse 04:58 13.10.2009

.

"Skandiranjem, pljeskanjem i pesmom, pomogao je i on da nasi fudbalski junaci polete za Afriku, a drustvo mu je pravio bivsi nacelnik Generalstaba Zdravko Ponos"


dok samo ovo citala u glavi mi je glas nekog coveka koji je citao ovakve tekstove o drugu Titu i kako eto i on pomaze nasim sportskim junacima!

(bilo je to pre mog vremena ali delova tih filmova ima u Dogodilo se na danasnji dan - kada Tito ustane i uhvati se da igra u kolu...sa ostalima...plebs' takav nam je i nas Vuk)
ulicno_pojacanje ulicno_pojacanje 08:10 13.10.2009

Kom se ne sviđa ne mora da gleda

Rečenica iz naslova se spominjala pre u razgovorima. Sada je isuviše složena za mlađe.

*pix3lchk: SFRJ je bila po pitanju iseljenja odlična zemlja. Kom se nije svidela mogao je da je napusti. Sećaš se crvenog pasoša? To je bio viđen (ne mogu reći čest) komentar u natpisima strane štampe. Da ne ulazimo u suštinu taštine i neslaganje s nečim je dobro, jer pokazuje snagu argumenata kojim suprotna strana raspolaže.

Piovra jeste odlična ali serija, stvarni život kaže: "istraga u toku".

Lepota brojnosti štampe je IZBOR. Ako se ne slažeš sa nečim činiš pametno kao jona pa pročitaš i nađeš razloge zašto se ne slažeš sa tim. Ali je bitno da ponudiš drugu mogućnost. To jeste kvalitetna kritika(ako grešim ispravite me). Bez nuđenja rešenja koje je manje loše, ispadaš kritizer. Iako jona piše kao kritizer, ne nudi rešenje po pitanju problema koji postoje u pravu je, nažalost. Realnost jeste da se ne traži drugo rešenje već samo priča kako je ovo loše. Primer: pohapsi i popleni imovinu kao nemačka policija pa onda vodi sporu istragu koju finansira iz toga. nešto u tom kontekstu.

Umesto rezimea: tekst pokazuje da nije ograničen na, da ima stav(ne slagati se sa mišljenjem ili pisanjem ljudi koje je naveo jeste zauzimanje drugačijeg stava) koji ne vidim (zbog čega kritika nije potpuna) zbog kritizerstva(ponavljam se). Više + nego - zbog toga ide preporuka.

Ajd, svako dobro
wukadin wukadin 09:30 13.10.2009

Je li to onaj

Tekst Biljane Srbljanovic na sajtu "Pescanika" daje fin naputak ka tome gde je glava ove hobotnice, te ja necu o tome.


... gde BS kaže kako su devojke felacijom platile vožnju do centra da proslave pobedu srpskih sportista, a preteklo je i za pljesku?!?
Tibor Jóna Tibor Jóna 09:43 13.10.2009

Re: Je li to onaj

wukadin
Tekst Biljane Srbljanovic na sajtu "Pescanika" daje fin naputak ka tome gde je glava ove hobotnice, te ja necu o tome.


... gde BS kaže kako su devojke felacijom platile vožnju do centra da proslave pobedu srpskih sportista, a preteklo je i za pljesku?!?


bas taj!
wukadin wukadin 10:45 13.10.2009

Re: Je li to onaj

E onda nema se šta više dodati ni oduzeti.
A ti si vidim uočio da je VN glava hobotnice. Pa udri šakom u glavu, junače
Mazeltov!
Tibor Jóna Tibor Jóna 10:57 13.10.2009

Re: Je li to onaj

wukadin
E onda nema se šta više dodati ni oduzeti.
A ti si vidim uočio da je VN glava hobotnice. Pa udri šakom u glavu, junače
Mazeltov!


odskakuci od mene u sirokim koracima uzasni covece
wukadin wukadin 11:07 13.10.2009

Re: Je li to onaj

Ovo shvatam kao kompliment i odlazim u širokom luku.
Ne bih vas više zadržavao.
Tibor Jóna Tibor Jóna 11:13 13.10.2009

Re: Je li to onaj

wukadin
Ovo shvatam kao kompliment i odlazim u širokom luku.
Ne bih vas više zadržavao.


boli me kako ti to shvatas.
mikimedic mikimedic 11:30 13.10.2009

Re: Je li to onaj

gde BS kaže kako su devojke felacijom platile vožnju do centra da proslave pobedu srpskih sportista


cime li je tek put do zeneve placen?

sybil sybil 14:55 13.10.2009

Re: Je li to onaj

to sto je bs izjavila je tezak prostakluk i spustanje na ulicni nivo. ne prilici nekom ko pretenduje da bude ozbiljan politicar da upotrebljava takve reci.

ja ne mislim da je vlast kriva, nego nemocna.
Tibor Jóna Tibor Jóna 15:11 13.10.2009

Re: Je li to onaj

to sto je bs izjavila je tezak prostakluk i spustanje na ulicni nivo. ne prilici nekom ko pretenduje da bude ozbiljan politicar da upotrebljava takve reci.


jeste se zgrozili nad cajem i kolacicima kad ste to procitali?
sybil sybil 15:28 13.10.2009

Re: Je li to onaj

Tibor Jóna
to sto je bs izjavila je tezak prostakluk i spustanje na ulicni nivo. ne prilici nekom ko pretenduje da bude ozbiljan politicar da upotrebljava takve reci. jeste se zgrozili nad cajem i kolacicima kad ste to procitali?

e caj ni biljana ne moze da mi ogadi, a kolace ne jedem. nepotrebno je vulgarna, samo to.
sybil sybil 15:32 13.10.2009

Re: Je li to onaj

mikimedic mikimedic 15:41 13.10.2009

Re: Je li to onaj

ne prilici nekom ko pretenduje da bude ozbiljan politicar da upotrebljava takve reci.


slatko me nasmeja sestro slatka.
medjutim92 medjutim92 10:40 13.10.2009

Najbolja nekomicna serija ikad..

Ovo smo vec doziveli..



Ovome i dalje niko ne moze nista..



(off topic, ako neko nadje titlove za cetvrtu sezonu, ima pvo od mene )
Alek-Niš Alek-Niš 21:11 13.10.2009

pozzz

Dragi Tibore,
Kad vec citate Vecernje Novosti voleo bih da prokomentarisete i danasnji tekst : "Manjinama nigde bolje".
Isto tako,dali ste imali ,nekada,nacionalisticke ispade upucene direktno Vama ili Vasim ukucanima.
pix3lchick pix3lchick 21:15 13.10.2009

Re: pozzz

Alek-Niš
Dragi Tibore,
Kad vec citate Vecernje Novosti voleo bih da prokomentarisete i danasnji tekst : "Manjinama nigde bolje".
Isto tako,dali ste imali ,nekada,nacionalisticke ispade upucene direktno Vama ili Vasim ukucanima.

Da li ste vi, gospodine Alek-Niš, ikada bili žrtva trefikinga, pljačke na ulici, da li vam je ukraden auto ili ste kupili drogu od lokalnog dilera? Ako niste, onda možemo usvojiti činjenicu da se kod nas tako nešto ne događa.
krkar krkar 22:01 13.10.2009

Re: pozzz

Alek-Niš
Dragi Tibore,Kad vec citate Vecernje Novosti voleo bih da prokomentarisete i danasnji tekst : "Manjinama nigde bolje".Isto tako,dali ste imali ,nekada,nacionalisticke ispade upucene direktno Vama ili Vasim ukucanima.


Pročitaj samo komentare na ovaj blog. Doduše, ne spominju se ukućani pa ne znam broji li se.
Tibor Jóna Tibor Jóna 00:35 14.10.2009

Re: pozzz

Alek-Niš
Dragi Tibore,
Kad vec citate Vecernje Novosti voleo bih da prokomentarisete i danasnji tekst : "Manjinama nigde bolje".
Isto tako,dali ste imali ,nekada,nacionalisticke ispade upucene direktno Vama ili Vasim ukucanima.


jesam.
do duse uglavnom po beogradu... recimo jednom na fakultetu kad su me pitali "kakvo vam je to ime kolega", a bilo je takvih doskocica koliko zelis...
sto? jel vi to mislite da pripadnici etnickih zajednica izmisljaju da bi vama u nisu preselo popodne?
medjutim92 medjutim92 10:02 14.10.2009

Re: pozzz

Tibor Jóna
recimo jednom na fakultetu kad su me pitali "kakvo vam je to ime kolega", a bilo je takvih doskocica koliko zelis...


sto, bas je super ime, ko Ptiber.. kad smo kod madjarskih imena, prosao si mnogo bolje nego da si recimo Gabor

(da znas tek kako se meni Dušanu smeju Nemci )
pix3lchick pix3lchick 11:32 14.10.2009

Re: pozzz

medjutim92
(da znas tek kako se meni Dušanu smeju Nemci )

dusch-an

fenomenalno
Alek-Niš Alek-Niš 12:51 14.10.2009

Re: pozzz

Ajde da ne lupamo...najbolja su ta lična iskustva pa ma kakva bila.
Znate,ono, Tiboru se ovo desilo,Šandoru Egerešiju ono ,itd.
Alek-Niš Alek-Niš 13:14 14.10.2009

Re: pozzz

Kakva slučajnost !
Mene je mlada asistentica na E.F.u Nišu pitala , ali za oči,"Kakve su Vam to oči ,kolega?"
(Imam plave oči,sviđale su se u ono vreme devojkama).
Izgleda da je to invidualna stvar,nekom oči a nekom ime privlači pažnju.
Ne preseda meni popodne zbog izmišljanja etničkih zajednica,ja stvarno ne razmišljam o njima.I ovo sada smatram za vanrednu dangubu.
Nego,ne odgovoriste,šta mislite o tekstu:"Manjinama nigde bolje".
wukadin wukadin 14:10 14.10.2009

Re: pozzz

Diskriminacija po osnovu boje očiju... pa još pozitivna
Tibor Jóna Tibor Jóna 11:12 15.10.2009

Re: pozzz

medjutim92
Tibor Jóna
recimo jednom na fakultetu kad su me pitali "kakvo vam je to ime kolega", a bilo je takvih doskocica koliko zelis...


sto, bas je super ime, ko Ptiber.. kad smo kod madjarskih imena, prosao si mnogo bolje nego da si recimo Gabor

(da znas tek kako se meni Dušanu smeju Nemci )


jaaaaaaaaaaaao sad mi lakse.... idem da me jos malo provociraju po univerzitetu zamisljajuc kako je vama.
Tibor Jóna Tibor Jóna 11:14 15.10.2009

Re: pozzz

Alek-Niš
Ajde da ne lupamo...najbolja su ta lična iskustva pa ma kakva bila.
Znate,ono, Tiboru se ovo desilo,Šandoru Egerešiju ono ,itd.


samo jedno da vam kazem - srebrenica je suma 6000 licnih iskustava!
Alek-Niš Alek-Niš 09:04 16.10.2009

Re: pozzz

Tibor Jóna

Alek-NišAjde da ne lupamo...najbolja su ta lična iskustva pa ma kakva bila.Znate,ono, Tiboru se ovo desilo,Šandoru Egerešiju ono ,itd.samo jedno da vam kazem - srebrenica je suma 6000 licnih iskustava!



To je Vaš primer...moj, novosadsko bacanje pod led....
Tine i Radojka Tine i Radojka 09:08 16.10.2009

bravo

nista pametnije nisi mogo smisliti

kadgod te koji zajebava
izmedju sebe i napasnika
ti turni srebrenicu
ionako svi je rabe nisi niti najgori
prevalenca prevalenca 18:15 14.10.2009

imena, manjine, migracije, scile i haribde

Je l se komentari pisu volonterski ili nam neko placa? Cisto da znam da posaljem ziro-racun? Ako ne, onda mora da je posredi katarza.
pix3lchick pix3lchick 03:31 15.10.2009

Re: imena, manjine, migracije, scile i har

prevalenca
Je l se komentari pisu volonterski ili nam neko placa? Cisto da znam da posaljem ziro-racun? Ako ne, onda mora da je posredi katarza.

Stigla depeša da ima tamo na onom ustaškom blogu neki Madžar što blati zemlju svih Srba, a oni ga tako lepo puštaju da živi u njoj... A da je većina ovih na nekom platnom spisku za pisanje ovih nacionalno osvešćenih komentara, to stoji.

Zanimljivija mi je pojava ponašanje uredništva bloga, koje očigledno nema ništa protiv različitih nacionalnosti, ali sve dok se iste zadržavaju u okviru četiri zida. Štaviše, uredništvo čini sve što je moguće da ovaj blog ne zaliči na kopile ravnogorskog sabora i dss-ovskih orgija (to je ono kada se skupi njih 15 impotentih pa čitaju naglas NIN i Pečat), ali zato ne može da garantuje bezbednost svim posetiocima raznih manjina (pederi, mađari i uopšte svi ostali nečetnici). Što se vidi po tome ko je do sada sajlentli oteran sa bloga, a ko i kakav se u međuvremenu zapatio. Ćutanje znači odobravanje, te je postojanje raznih jezivih kreatura koji se roje i množe na ovakvim blogovima, očigledno sasvim po meri pravca u kome je valjda predviđeno da se ovaj blog razvija. Verovatno u bliskoj budućnosti možemo očekivati i blogera Vukadinovića, blogera Obradovića i blogera Antonića, ne bi li se "uspostavila ravnoteža" kao što jedan od ovih kompjuterski opismenjenih nacoša napisa malo iznad. Može bloger Obradović da piše fenomenalne i uzbudljive blogove iz pritvora, sa vickastim naslovom tipa "Pravoslavno, pravoslavnije - Obraz".
wukadin wukadin 09:57 15.10.2009

Re: imena, manjine, migracije, scile i har

Zanimljiv ovaj blog

Zanimljivija mi je pojava ponašanje uredništva bloga, koje očigledno nema ništa protiv različitih nacionalnosti, ali sve dok se iste zadržavaju u okviru četiri zida. Štaviše, uredništvo čini sve što je moguće da ovaj blog ne zaliči na kopile ravnogorskog sabora i dss-ovskih orgija


Dobra vam je ta opservacija kolega. Ima NG nekoliko, takođe zanimljivih, blogova o tome. Mislim da je jedan još uvek aktuelan, pa možete dati svoj doprinos.

(to je ono kada se skupi njih 15 impotentih pa čitaju naglas NIN i Pečat)


Ovo mi zaudara na seksizam, ili nešto slično. Nisam ekspert za te stvari, borci za ljuCka prava bi to bolje znali. U svakom slučaju je politički nekorektno povezivati nečiju potenciju i politička uverenja (ako je o tome reč).
Da li je to privatna stvar imotentnih? Ili možda treba i oni da organizuju neku povorku ponosa. Ne bih znao, nisam ekspert rekoh, ali koliko se razumem ne treba ih diskriminisati zbog onoga što jesu. Možda ima nešto u novom zakonu o tome...

Što se vidi po tome ko je do sada sajlentli oteran sa bloga, a ko i kakav se u međuvremenu zapatio.


Ko kolega?
Uvek volim nešto novo da saznam...
pix3lchick pix3lchick 09:58 15.10.2009

Re: imena, manjine, migracije, scile i har

wukadin
Ko kolega?
Uvek volim nešto novo da saznam...

Nismo kolege.
Naime, mene za ovo niko ne plaća.
wukadin wukadin 10:19 15.10.2009

Re: imena, manjine, migracije, scile i har

Pa kad me već plaćaju FSB i biciklisti (nikada ne veruj muškarcu u tesnim gaćama) da zaradim svoju platu.

Štaviše, uredništvo čini sve što je moguće da ovaj blog ne zaliči na kopile ravnogorskog sabora i dss-ovskih orgija (to je ono kada se skupi njih 15 impotentih pa čitaju naglas NIN i Pečat)


Štaviše, uredništvo čini sve što je moguće* da ovaj blog ne zaliči na kopile kapiraj-kopiraj i zamisli srbiju (to je ono kada se skupi njih 15 gejeva pa zajedno slušaju Peščanik).

Eto, ako može ona rečenica, može i ova.

*A što se tiče uredništva, možda i čini sve da ovi blogovi ne budu kopija ovoga ili onoga. Možda je Vračarac nepravedno banovan (ne znam, to sam propustio), inače nemam kardinalnih zamerki.
jassystar jassystar 22:30 14.10.2009

Neko reče katarza...

La Piovra
Najviše volim reš pečenu, ali ako se kojim slučajem desi da je pronađem u moru, vraćam je u prirodno joj, stanište (posedujem i dokaz)!

jer se u svet "nije slala Slika"
U svet, po opšte poznatim i prihvaćenim principima, treba slati sliku mira i prijateljstva.

nevenchanog braka Drzavne bezbednosti i podzemlja


mrstilo se drzavno celo, mlaceno je drzavnim k...
Ne treba se mrštiti, mogle bi se pojaviti bore. Starost against mladost, kol'ko nam je beše stanovništvo ostarilo u poslednje vreme? E da možda je trebalo da stoji i mlaćeno je THE tj. D. k...asom?

treba izlaziti u "Magacin"
E, nemoj tako sad! Meni za Magacin nisu potrebne VN! Evo iz prve ruke znam da sutra peva Dženan Lončarević, a servisne informacije su ničim izazvano počele da pristižu sa ovakvim i svakakvim sadržajima. Da li se to onda može smatrati zlostavljanjem?

"Iskoristili su ti odbaceni i zaboravljeni "velikani" priliku da se ponovo vrate na politicku scenu srpskog naroda. Za izlazak na nju vec odavno ne postoji merodavna kontrola, koja bio bila u stanju da spreci da se po njoj sepure ta "sumnjiva lica".
Čist PATOS! Mada je i priča o Latinki, potpuno škakljiva, mada retko šta što se danas plasira kojekakvim 'kanalima' nije to i takvo.

Ipak me raduje vest da struja ne poskupljuje, pošto iz nekog razloga grejanje izostaje već neko vreme, pa evo koristim ovo mesto da se i ja malo požalim na k.....rajnje teške novonastale vremenske uslove koji su direktno implicirali da automatski mobilizujem sva moguća grejna tela, pa makar to bio i gospodin blog!

neprekinuta nit
...ups, prekide mi se nit...Šta sam ono htela da kažem? Verovatno ništa pametno... A da, preporuka!





Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana