ето, михољско лето

Черевићан RSS / 04.10.2009. u 17:03

 

прилог на горњу тему али формом малкице различит одосадашњихми . . .

 

 

 



Komentari (47)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Vojislav Stojković Vojislav Stojković 17:16 04.10.2009

Forma

Ne radi mi zvučna kartica, a sa usta ne umem da čitam, ali uveren sam da forma ne menja suštinu.
Zato, preporuka, kao i uvek.
Черевићан Черевићан 17:37 04.10.2009

г Стојковићу

малко би Вам и теже било усагласити звук и уснеми ( још сам невичан око видео клип финеса) но ова форма прилога је далеко практичнија од набадања по тастатури, поготово када Вам иста рикне а потом се са задршком присетите да морате да позајмљујете комшијски лап топ а зарад коментарисања ( евентуалних) коментара, а што је основни ред.

на дружењу фала.а похвали на изгледми , упс, посебно.
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 17:49 04.10.2009

svima

nesto otkazuje danas, eno i Jat-u, a meni zvucnici losi. Iako lepse vas je citati, zbog napora i udubljivanja, malih slova, kao ionog cuvenog: sta je pisac hteo da kaze, ovo obracanje mi lici na nas film.Uvek je jaca prateca muzika, neki udarac ili zatvaranje vrata nego kad glumci govore, tako i vi gosn Cer, savladaste montazu i tajnu tona ex yu-filma
Nedoumica testo ili ne, trcanje ili citanje recepata, voda ili coca-cola, pa to je zivot, vecita borba dobra i zla.
Черевићан Черевићан 18:13 04.10.2009

да

читам да је ублату ареоплан завршио. насмејалистеме компарацијом мог дела са домаћим филмом но ова се форма може до савршенства довести ( уз вежбу, еее, да је времена слободног ) посебно што може и без слике, само звук, а то је већ нешто онима кои преферирају аудио књиге, а једна таква ми по свему судећи претстоји у прозводњи али студијској, уз мото . . мењајмо да небисмо остајали исти.

а што се пак тиче исхране, рекреације те живота као таквог свако однас, појединачно, изналази себи најбржи начин . . . . самоуништења. утом је драж, ваљда ? гђо dusanovaiivanovamama , хвала на посети.
myredneckself myredneckself 18:32 04.10.2009

Re: svima

vi kažete Čer da brinete zato što ste počeli da volite da jedete
znači nisam sama u toj zabrinutosti slične vrste! zabrinula sam se kad sam počela s guštom da jedem i druge, godinama zanemarivane i odbacivane špecije, koje su mi dok sam bila mlađa bile "bljak". mladost, ludost!
ali, biće da kod mene ispod te zabrinutosti od iznenadne ljubavi prema nekad zapostavljanim vrstama hrane, leži i neka druga "briga", koja se kanda obavezno javlja s godinama
PS - baš je interesantan ovaj vid komunikacije
Черевићан Черевићан 19:31 04.10.2009

знате

драга myredneckself када након 4 деценије јога злопаћења, упс, почне храна да Вас маами . . негде нешто неваља. радим на томе да установим шта и где непасује, па малко лутам, отуда и помињања исхране уовој причицими.
а што се тиче ове форме прилога на блогу кад се овлада техником чини ми се практичнији посебно што нико неће уочити дали је на ћирилици . . . . или не.
myredneckself myredneckself 20:18 04.10.2009

Re: знате

а што се тиче ове форме прилога на блогу кад се овлада техником чини ми се практичнији посебно што нико неће уочити дали је на ћирилици . . . . или не.

mariopan mariopan 21:26 04.10.2009

Re: да

то може и без слике

Nemojte bez slike, evo i ja čitam sa usana i to sa zadrškom, kao usporen film pa postizavam, inače ne bih, i ja sam malo usporena pa taman dok pročitam ono i slika stigne gde treba

Ipak nam pišite, lepše je kada nedelju dana razmeštam velika i mala slova, iščitavam ponovo i rešavam rebuse, jer kod vas uvek ima i neka začkoljica, nikad nije ono što se na prvi pogled čini.

dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 22:25 04.10.2009

Re: да

mariopan
то може и без слике




Ipak nam pišite, lepše je kada nedelju dana razmeštam velika i mala slova, iščitavam ponovo i rešavam rebuse, jer kod vas uvek ima i neka začkoljica, nikad nije ono što se na prvi pogled čini.




ako treba da se potpisem i ja u tu peticiju, evo me, potpis, pecat, sta jos treba?
Черевићан Черевићан 23:01 04.10.2009

свакако

да Ваша опаска неће бити скрајнута, гђо dusanovaiivanovamama
Черевићан Черевићан 23:08 04.10.2009

ево

предлога помирљивог и да изазов експеримента не пропадне а да иви 7 дана се са размештајем азбуке занимате драга гђо mariopan . . . 1 овакав а потом 1 онакав, па насмену. ма сам да је увеџбам овакав . . . видлиби Ви.

волим кад сте снама.хвала.
muaddib92 muaddib92 17:25 05.10.2009

Re: svima

ovo obracanje mi lici na nas film.Uvek je jaca prateca muzika, neki udarac ili zatvaranje vrata nego kad glumci govore, tako i vi gosn Cer, savladaste montazu i tajnu tona ex yu-filma

.. одвојих посебно време да натенане послушам Ваше казивање, драги Чер, и шта друго да кажем него да се приклањам женској памети
Давних година су ме као младог референта оптужили како презирем домаће филмове. Хајде-де, нисам ја нимало махао патВиотизмом, него образлагао да не размем шта зборе и нека их титлују, па ћу их радо гледати. Залудна беше та прича око домаћих филмова, и не трошим их четврт века +.
Наравно, као потрошач (сада се модерно каже и господин купац ) Ваше прозе, а приде можда и помало наглув, залажем се спроћу концепта аудио верзије Вашег романа, уз неизбежни закључак: ако баш мора, ондак боље ишта него ништа...
...мада и даље не могу да замислим своју хануму како, гледајући своје кадаверске серије на кабловској, трпи да ја у исто време на слушкама пратим развој ''Загрљених'' и жељно ишчекујем следеће поглавље док чекам да ми ћерке обезбеде слот за купање.
Што би рекли Шумадинци, рекох и спасих душу своју
Черевићан Черевићан 19:51 05.10.2009

елем

muaddib92 muaddib92 22:00 05.10.2009

Re: елем

touche!!
Што би рекле Босанке: Једном - ал' квалтетно
Стога жељно чекамо коју год верзију - и нека Вам је пријатно Indian summer тамо. И ми нбгд блокеји у истом уживамо задњих пар дана.
Најпоздрав
Kazezoze Kazezoze 18:39 04.10.2009

osim lalinskog naglaska,

nemozhe se bash mnogo razaznati iz ovog miholjskog leta na malti.
mislim da treba maxa ili neko drugi ko zna da vam objasni kako da se profesionalnije uradi ovaj audio snimak...kako da se muzika utisha i spremi u pozadinu i kako da se sve malo izoshtri. ja bash nisam vichan ovim vrstama audio snimaka, ali ovaj je dosta nerazgovetan i zahteva struchniju pomoc.
Черевићан Черевићан 19:14 04.10.2009

г Каз

ово ми је први селф експерименат посредством приручног Windows Movie Maker- a па када сам га свео на разумне мегабајте зарад јутубе испаде . . .шта испаде. свакако да ће се радити на усавршавању, кад се доспе.
но мамљив вид постирања јесте.

хвала на дружењу те искреном утиску.
Blade Runner Blade Runner 20:23 04.10.2009

Re: osim lalinskog naglaska,

nemozhe se bash mnogo razaznati iz ovog miholjskog leta na malti.

Sve ko da se neki zrikavci u pozadini čuju
Черевићан Черевићан 20:04 05.10.2009

ма све ми налик

да то мени углави муњаше севе отрте па отуд и цвркут Вам зричака наслућени. ха,трема је гадна особина. .. .

фалаВам г Runner-е на уочавању детаља.
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 18:52 04.10.2009

joga

Gosn Sveto, vi meni delujete malko melanholicno. Sta se desava?
Evo, saljem vam malo od mog leta savanjskog, miholjskog, ili permanentnog-takvi nam krajevi Dzordzijanski:)
Черевићан Черевићан 19:21 04.10.2009

етога

аја дрмно шес пива да смирено делујем ( па отудВам утисак меланколие) а не узбуџено зарад филмског наступа, ха,ха.
иначе михољско лето намалти је . . оно право , жеега неима а медитеран се одржава на 25 ц скоро докраја октобра. е онда се скљока према 20 ц те почињу поветарци хладњикави по ушесима, што је сигнал на се ми нудисти почнемо облачити закупање, упс.

хвала Вам за дружење те делићу Вашег тамошњега лета. . .
Hansel Hansel 13:43 05.10.2009

Re: етога

е онда се скљока према 20 ц те почињу поветарци хладњикави по ушесима, што је сигнал на се ми нудисти почнемо облачити закупање, упс.
Черевићан Черевићан 13:51 05.10.2009

верујте

Hansel да је ово уистину, никакав игрорек ние. наравски, хвала Вам на дружењу !
Hansel Hansel 23:23 08.10.2009

Re: верујте

Hvala i Vama, nadam se da ćete i moju zahvalnost pročitati...

Ako sam dobro razumeo onu opasku o gladi koja se javila posle toliko godina, pomislih, setivši se da postoji i sunčeva joga, ili kako se već tačno zove, da nije to možda zbog čudnog ponašanja Sunca u poslednje vreme:

Šta se dešava sa Suncem?
Time Bandit Time Bandit 19:35 04.10.2009

tica komšijska

lep Vam je ovaj eksperiment Sveto, sledeći korak bi mogao da bude još interesantniji ako naučite ovu komšijsku sojku pticu da čita pa je onda zamolite da audio vizuelno prikazuje Vaše priče.

Prošle nedelje, u jednoj radnji, čuje se radio vrlo glasno nekako iz ugla. Malo mi beše čudna vremenska prognoza jer nije odgovarala vremenu tog dana kao i blago mutirani zvuk. Priđem bliže, kad ono šareni papagaj u velikom kavezu samo melje... Vlasnik mi reče da čita vesti (iz nekih sretnijih vremena), reklame i naravno peva u muzičkom bloku.

Черевићан Черевићан 20:28 04.10.2009

ха,ха

госн Bandit -е идеја поздрављена а верујем и сојки неби било досадно. за неповеровати је кад ујутру ја коомши довикнем бонџу и он ми узврати а она онда једно 10 на 6и пута истом његовом модулацијом то понови па ко незна мош да се упита
- јел овај преко ограде пролупо, којимуе

фала да сте уочили овај експеримент - пост, а за (могуће) следеће у истој форми . . ћу трудноћу уложити по питању квалитете производа.

Time Bandit Time Bandit 21:14 04.10.2009

Re: ха,ха

Sabih, sve je dobro, ali za bolji kontrast glasa umesto pivkana mlakog najbolji je



ps

svideo mi se onaj doobar izgovor sa rukom koja ide tamo gde hoće (npr. u autobusu kad krene za nekom žemskom oblinom umesto držača)
Черевићан Черевићан 21:44 04.10.2009

калафонија загрло

по рецепту Red Bull-a а паковању оваком ома пристајем а зарад контролисаних ручних гестова, госн Bandit-e
Ivana Knežević Ivana Knežević 20:21 04.10.2009

Izazovi pripovedanja

I ja sam uocila ranije da youtube upropasti kvalitet pocetnog snimka, i nije bilo lako razaznati tanane varijacije malteskog Miholjskog leta, ali poriv za eskperimentisanjem treba slediti. Dopao mi se pokusaj.
Черевићан Черевићан 20:33 04.10.2009

прецтои

свакако вежбање ( или је претходно требало увеџбати, 'бемлига) како би слично поновљено у футуру било квалитетом задовољавајуће, гђо Кнежевић. хвала Вам на јавки и драгомије да Вам овакав изазов ние стран.
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 20:48 04.10.2009

muka

Uzbudljiv ovaj vaš filmski dugosilazni prvenac. Odoh ja da spavam dok vi ne opravite vaše standardno sokoćalo.
A iskreno rečeno sekira me ova situacija u BiH, a i kod mene u kući neki rat traje. Nisam spreman da uključim moje moždano sokoćalo. Izvinite za ovaj put. Nemam snage. I plače mi se ovako matorom. Samo mi vi i vaša umetnička postignuća falite.
Черевићан Черевићан 21:03 04.10.2009

ваша

посета па и беснаге своју тежину има , стога хвала зању. а струмент за дописивањеми колико ујтру је на сервису док за експерименат . . остајем упоран па незамерте г Кингу . таки смо ми сремци на путу ка старости, ха.
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 10:13 05.10.2009

Re: ваша i moja

Черевићан
посета па и беснаге своју тежину има , стога хвала зању. а струмент за дописивањеми колико ујтру је на сервису док за експерименат . . остајем упоран па незамерте г Кингу . таки смо ми сремци на путу ка старости, ха.

Ja se izvinjavam vlasniku bloga Če-u, ne ide mi ovih dana. I nije stvar u vašem pokvarenom sokoćalu. Kod mene je problem, kod mene su problemi. Ne umem da sastavim suvislu rečenicu, ne umem da kažem šta mislim. Najbolje bi bilo da me banujete.
Черевићан Черевићан 10:31 05.10.2009

жу(ћкас)та минута

здеси нас сваког појединачно, г Кинг-е, стога главу кагоре док међу Вашим несувислим реченицама још како се може подоста ( између редова) прочитати . . .
mogul_sad_ja_kasti mogul_sad_ja_kasti 21:15 04.10.2009

opa bato...

vi meni delujete malko melanholicno. Sta se desava?... онда се скљока према 20 ц те почињу поветарци хладњикави по ушесимa...a i kod mene u kući neki rat traje


Gosn' Čer, ja bih kaz'la, kanda, da je ovo još jedna vaša huncutarija ,...da ste malko šišnuli u sveću čerez prolupanog sokoćala a kako se, jelte, svaki problem rešava dobrom kajganom, ako već na malti ne znadu za kavurmu i ostale naše laloške đakonije kojima se već radujem i zdravo ih priželjkujem uz današnju turšiju koju sam zgotovila ...pa daklem, dozvoljavam sebi vam kasti da se manete tih novih tehnologija...đavolja rabota, a nas furtom radujete ko i do sad!
Черевићан Черевићан 21:28 04.10.2009

драга

Ви штоби касти хтела волим да ми посве искрено указасте на Ваш угао посматрања мојега експеримента не баш успелог па отуд можда и Ваш утисак такав. коментари итреба да ме определе дали са овом формом настављати или се држати уобичајеног начина на овом блогу.а кавурми, кајгана и туршиа па ние да и нема поотокуми сам ја нешто вегетеријанству нагињах очигледно грешећи притом.ха, учимосе док трајемо.

хвала на дружењу.
miloradkakmar miloradkakmar 23:32 04.10.2009

Jel'

to, g. Čer, počelo neko novo blogopisanje, odnosno govorenje?
Pripremanje hrane traži strpljenje. Eno Ninoslav uči da kuva.
Bilo mi je drago da Vas i na ovaj način upoznam.
Черевићан Черевићан 07:35 05.10.2009

ха

г miloradkakmar -е , свако однас овде на блогу има прилике да се искаже и на другојачији начин од уобичајеног. да, ово је проба ( не баш успела, упс) по мени природнијег начина комуницирања међу (већ) (у)познатим. но , бар по коментарима судећи, требаће времена да се овај начин и прихвати ( ако се омасови) . . .

хвала на коментару.а за храну (ја је баш нисам неки зависник) сте у праву.
leopold_lady leopold_lady 07:50 05.10.2009

Drugačije ....

a opet isto .... Zanimljivo kao i uvek ..... ....

Neobično je - čuti te .... Kad bi svi mogli tako da se predstavimo - bilo bi dobro,ali ne bi bilo originalno - jer si ti to prvi primenio.... (bar od kad ja pratim blog).....
Черевићан Черевићан 09:38 05.10.2009

ајде

драга leopold_lady да алалимо првенство а што се оригиналности тиче ње би код сваког појединачно било прво ликом а потом наступом, текстом, етц . . . ха, ко зна, можда овакав начин (онима кои не зазиру одкамере те својег изгледа па су вољни да се транспарентно у етеру прикажу , те каажу ) постане прихватљив убудуће.

фала надружењу.
maricacarica maricacarica 13:16 05.10.2009

i u ovoj formi

Черевићан Черевићан 13:39 05.10.2009

хвалаВам

гђо maricecarice за посету те прилог од ненадебивог ,коднас н саађана, вазда присутног музиком ушесиманам.
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:20 05.10.2009

Lepo vas

je videti i slušati gazda Čer
Черевићан Черевићан 22:10 05.10.2009

за

оно . . . videti . . . пиће по избору, шта кошта немарим драга гђо Greganović , фала на уочавању експериментами.
NNN NNN 15:08 06.10.2009

E,

bar da ste pripovetke ove umeli po moru okolnom GOVORITI talasi bi reči premeštali te eto stalno kazivanja novih
Черевићан Черевићан 22:59 06.10.2009

г 3 Н

нешто ми познат текст,хе,хе . . . но прецизности ради обзиром да уместо писати помињете говорити онда би исправније било уместо таласи написати ветар. рецимо.

фала на посети.
Biljana 77 Biljana 77 19:15 06.10.2009

Spojiti lepo i korisno

tj. naći zgodne konobarice koje umeju da rastumače narečene recepte..
Черевићан Черевићан 23:08 06.10.2009

ма

да се на такову алтернативу неби определио,а малко је фалило, милами се Ташта, ево најавила упосету ( почињу такмичења у бриџу ) па ће она кујну преузети на себе, јер како ме обрадова долази на неодређено време, неволе те војвођанске временске промене од октобра надаље. благо мени . . . .мис'им, докле надаље, упс.

Biljana 77 фалаВам на лепој жељи али . . увек има али.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana