Rezirana ksenofobija i realno stanje

loshmi021 RSS / 30.09.2009. u 20:30

 

 

 

Ukoliko ne dodje do pritiska opozicije ili dela crkve koja je duboko u porama politike a uverili smo se da imaju itekako politickog uticaja, moze se ocekivati gasenje desnicarskih organizacija. Medjutim, tu jos jednu veliku prepreku predstavlja deo vlasti odnosno pozicije koja nisam tako siguran da ne podrzava te pokrete. Rec je naravno o SPS-u…..
Po mom misljenju te organizacije su samo produzena ruka tih stranaka koje obavljaju prljave poslove za te iste stranke, kako bi ove imale alibi proevropskih strankaka, I naravno ne u ime njih.
Svima je vrlo poznato koje su to stranke, ali sta je zanimljivo? Nacin na koji se celnici istih partija ogradjuju I staju na njihovu stranu u isto vreme, I time naravno opravdavaju neko nedelo. Naime, svi su za osudu nasilja I njihovo hapsenje, ali ” zasto niste hapsili isto razbijacko I nasilnicko ponasanje 5. Oktobra?”. Odmah se prelazi na tezu- a sta ste vi radili?
E sad, da li se mogu porediti ciljevi petooktobarske mase i organizacija koje su mozda pred gasenjem lako je odgovoriti, ali sta cemo o delima?
Dela petooktobaraca se opravdavaju svrgavanjem tiranije i borbom za bolje sutra. Svi smo bili svedoci paljenja Skupstine, kradja i demoliranja svojine u stvari svih nas. To sto su neistomisljenici I jedan rezim sedeo u tim institucijama u koje su se trebale useliti demokrate, da li je dovoljan motiv spaliti je?
Ovo govorim iz razloga jer svaka stranka opravdava svoja “dela” I pitam se samo sta bi se desilo da je na poslednjim predsednickim izborima tesno pobedila SRS I njihova organizovana masa krenula da uradi isti akt iz 2000-te godine? Stim sto je poziciji lako da se koristi opravdanim argumentima loseg zivota I perioda njihove vladavine 90-tih godina, sto je totalni apsurd s obzirom da su u koaliciji sa najvecim krivcem za ono stanje.
Dolazim do ksenofobije, represije I revansizma… Kao sto je svima poznato, ni jedna vlast nije oprostoljubiva I tu ne treba biti Tesla pa to konstatovati. Ali dovodi se pitanje legalnosti represije… naime ako se niko zivi ne slaze (pa cak I novinari koji su na strain vlasti) sa zakonom o informisanju, nije li to represivan zakon I vlast? Ali isto tako je to bio zastitni znak sadasnje opozicije , pa bogme I koalicionih partnera koji se sad ogradjuju.
Mislim da su napadi na strance u nasoj zemlji rezirani, ali sa cije strane je pitanje? I jednima I drugima idu u prilog nemili dogadjaji. Pa jedni da poljuljaju I ovako neprirodnu koaliciju I pokazu njenu nesposobnost ili nestabilnost, a vlast, da se na neki nacin oslobodi delovanja “klerofasista” stavljajuci ih u kako kazu, ilegalu.
Da li je moguce “namestanje igre” i optuzivanje tih grupa od strane vlasti i naprasna pojava ksenofobije samo da bi ih se oslobodili, I to u samo nekoliko dana, sasvim je moguce. Ne stajem na stranu tih organizacija, ali isto tako necu da me prave budalom I da slepo verujem u njihove dobre namere I ciljeve kad sui ih koliko juce tukli, zatvarali I ubijali njihovi koal. partneri.
Te organizacije su postojale I za vreme I Guce I Exita, pa? Guca, kolevka srbskog folklora, sve se viori od srbskih I Obrazovih zastava sa puno pijanih nacionalista I koliko znam ni jedan pretucen Englez ili Nemac, a bilo ih je.
To jesu nasilne I zadrte organizacije I zato mi je pomalo cinicna i prekrivena velom ironicnog podsmeha najava istih da ce prisustvovati protestu protiv nasilja. Koji je njihov cilj videcemo koliko sutra, odnosno danas (ko kad procita ovo)?
Bilo kako bilo istorija ce mozda jednog dana pokazati da li je Francuski mladic, kao I ostali prebijeni stranci, morao biti zrtvovan zarad ocuvanja I produbljivanja demokratije u srbiji u ovako losem trenutnom stanju u kakvom realno jesmo. A time da se pokaze ko bi eventualno dosao na vlast I gde bi tek onda bili. Sasvim realna mogucnost, pogotovo zbog trenutnog rasta popularnosti SNS-a koja takodje ima plan da vodi srbiju u EU, ali se predstavljaju kao veci srbi.  
 Mozda su se ekstremi otkacili s lanca I krenulo rusenje tj. Slabljenje drzavnog vrha… videcemo.
Ja I dalje verujem da je moja Srbija tolerantna I miroljubiva, ali mozda je to samo nesto sto bih ja zeleo da bude.  







R.I.P. Brice Taton
 

Atačmenti



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana