KEC ZA IVICU IZ SVIH PREDMETA

jande92 RSS / 28.09.2009. u 09:52

Najmiliji naš ministar unutrašnjih poslova ovih dana se ne oseća dobro jer mu je Opštinski sud u Nišu dirnuo u tekovine njegove dugogodišnje borbe za slobodu naroda i narodnosti od njih samih, borbe za slobodu koju su partizani izvojevali u gradjanskom ratu, kao i nemilosrdni napad na pionirsku zakletvu koju je dao u Žitoradji, a gore pomenuta institucija se usudila da protivureči svim ''istorijskim činjenicama'' koje je Dačić pročitao u malenoj školskoj biblioteci.

Debilizam iskazan povodom komentara sudskih odluka, i to od strane ministra unutrašnjih poslova ne vredi komentarisati.

Šta je sada problem? Kako objasniti generacijama da sve što su nam rekli je jedna velika laž, štampana u milionskim tiražima. Setite se samo herojskih borbi u kojima su ubijani srpski domaćini, otimana imovina, silovane žene, rušenje sopstvene zemlje... a sve zarad neke političke ideje koja je, gle čuda, svuda propala. Tamo gde nije-tu trava više ne raste u realnom smislu (vidi Kubu).Ovo je još jedan napad na partizanštinu i komunizam.

Niki nikada nije javno pokazao dokument o pristupanju Kraljevine trojnom paktu. To vam je kao ona igra reči: da li se kaže povorka ili parada ponosa. A to je sa današnje tačke gledišta, najbolji dokument ikada sastavljen u srpskoj istoriji! Pa Dragiša je bio učesnik i Balkanskih ratova kao i čuvenog Prvog Svetskog rata. Znao je gospodin Cvetković da je Srbija izgubila polovinu radno sposobnog i natalitetno sposobnog stanovništva i da bi novi sukob značio istrebljenje. A sila je bila prevelika. Sadržaj dokumenta neka ne komentarišu talenti iz Žitoradju, nego neka ga potraže u istorijskom arhivu da vide šta zapravo piše i stave prst na čelo. Kao što se ne zna gde je Dejtonski sporazum, tako me ne bi čudilo da i pomenuti dokument nije pojeo kurir Jovica misleći da je to od velike važnosti za partiju, a po naredbi komesara. Pravi primerak se nalazi u Berlinu u muzeju rata i baš da vidim da li Ivča sme da zatraži da se on objavi u celini, sa sve potpisnicima i naravno prevodom.Čik da vidim.I sam bi se začudio (kao i ja priznajem) koliko je to i za današnje vreme veoma moderan sporazum ili protokol kako bi trebao da glasi.Niko se od vajnih ''istoričara'' nije bavio time šta je zapravo navelo Hitlera (aktivnog učesnika I sv.rata na našim prostorima) da ponudi osvedočenim neprijateljima njegovog naroda da izadje sa džentlmenskom ponudom. Da li znate da je protokol predvidjao i otpis velikog dela duga tadašnje Kraljevine kod Švaba kao i novi zajam u zlatu-i sve to u ratno vreme.Jedino je još Francuska (istorijski neprijatelj nemaca) imala sličnu ponudu, oberučke prihvatila (maršal Peten), a njihov pokret otpora o kome je snimljeno mnoštvo humorističkih serija na tu temu,  aktivirao se samo 6 meseci pre iskrcavanja na Normandiju, a dotle je bila zajebancija i cela država je funkcionisala. Čak je zabeležen nezapamćen izvoz iz Francuske svih vrsta roba i dobara po tržišnoj ceni, pogadjate gde.Inače broj poginulih Francuza je najmanji u najgorem ratu, a većina je poginula u toku 1944. godine a matematički gledano njihovi gubici se mere u promilima.Naši do dan danas nisu utvrdjeni. Tako je i gosn Dragiša hteo, a završio je u arondismanu u Parizu. Gde baš tamo, u zemlji koja nije opustošena ratom i stradanjima? Mi nikada nećemo biti toliko svesni da učimo od drugih.Uvek će mo na nepošten način okretati točak istorije i nikada nećemo videti ono glavno ispred nosa. On je bio i ostao narodni prijatelj, a pobedili su narodni neprijatelji i to se svakim danom sve više dokazuje.



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana