JA, PREDUZETNIK

Filip Mladenović RSS / 28.09.2009. u 02:00

Prethodni blog "POVORKA POVORKE" pamtim i po komentaru - predlogu jednog blogera da krenem u Akciju! I evo Akcije: Poslovni projekat koji otvara nova radna mesta, povećava prihode od PDV-a, obogaćuje našu turističku ponudu. Ako Italijani imaju svoje pizze, Grci girose, Amerikanci hamburgere i pečene piliće, Britanci pabove, a Nemci i Česi svoje pivnice, zašto mi ne bismo imali naše ČORBADŽINICE!?

Projekat LANAC NACIONALNIH RESTORANA ČORBADŽINICE u funkciji je ekonomskog razvoja Srbije. Radi se o kreativnom spoju tehnologije brze ishrane, već razradjene u svetu i kod nas, i domaće kuhinje, koji bi obogatio turističku ponudu naše zemlje, pospešio zapošljavanje, pre svega mlade radne snage, i doprineo sveopštem blagostanju.
Za razliku od postojećih lanaca brze ishrane, u čorbadžinicama "Kod kuće" okosnicu ugostiteljske ponude činile bi čorbe. Takodje, uz čorbe bi se servirale i odabrane vrste peciva, meze, domaće salate i poslastice.

Kao i u ostalim restoranima tog tipa, kompletna ponuda bi se mogla konzumirati u samom restoranu ili nositi u posebnim pakovanjima.

Što se pića tiče, servirala bi se isključivo bezalkoholna pića i nekoliko vrsta piva.

Ovakva ugostiteljska ponuda bila bi obogaćena i tekstilnim artiklima sa folklornim motivima, kao i suvenirima od keramike, porcelana i drveta. Dakle, na jednom mestu gost bi mogao dobiti višestruku ponudu, koja bi tako postala neka vrsta izloga Srbije.

Enterijeri nacionalnih restorana brze ishrane "Kod kuće" bili bi uradjeni kombinacijom modernih i tradicionalnih rešenja, pri čemu bi drvo, cigla i crep bili dominantni.

Isto važi i za radne uniforme osoblja, kao i za kompletnu papirnu i tekstilnu galanteriju, karakterističnu za ovakve ugostiteljske objekte.

Radni deo restorana, pre svega kuhinja, bila bi opremljena najmodernijim uredjajima za pripremanje velikog broja obroka, kao i za pranje posudja.

Posebna pažnja bi bila posvećena medijskoj promociji, pošto se radi o originalnom projektu, sa specifičnom ponudom.

Bili bi ispoštovani svi evropski standardi, kako u pogledu kvaliteta hrane, tako i izgleda samog restorana, pre svega opremanja i higijene.Ovaj projekat radio bi se u fazama: najpre jedan pilot restoran u centru Beograda. Zatim bi se mreža restorana postepeno širila po većim gradovima u Srbiji, po hotelima, motelima i u blizini benzinskih pumpi na glavnim putnim pravcima u Srbiji. I najzad, ovakav tip restorana, sa originalnom ponudom, mogao bi postati vrlo unosan izvozan artikal naše privrede.

Pozivam sve zainteresovane, kojima je dosta praznih priča, a pogotovo obećanja, da mi se pridruže u ovom poslovnom poduhvatu! AKCIJA LANAC NACIONALNIH RESTORANA ČORBADŽINICE!



Komentari (45)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

ninasimone ninasimone 02:47 28.09.2009

Chorba

aj da se i ja zapljunem prva... ideja nije losa, kao i sve ideje dok su na papiru . Elem, jel' imas neki predracun? Koliko treba da se otvori pilot restoran? Posto zakup, oprema, namestaj, plate zaposlenih? Koliko zaposlenih? Kolike bi bile cene? Koliko mesecno treba da se napravi prometa to break even? itd, itd.
Filip Mladenović Filip Mladenović 09:56 28.09.2009

Re: Chorba

ninasimone
aj da se i ja zapljunem prva... ideja nije losa, kao i sve ideje dok su na papiru . Elem, jel' imas neki predracun? Koliko treba da se otvori pilot restoran? Posto zakup, oprema, namestaj, plate zaposlenih? Koliko zaposlenih? Kolike bi bile cene? Koliko mesecno treba da se napravi prometa to break even? itd, itd.

Tzv. biznis plan tek treba da se uradi! Ono što vidim u gradu Beogradu, i to u užem centru, su ili prazne ili zapuštene kafane, sa opremom u kuhinji i enterijerom, koji bi se sa malim intervencijama prilagodio konceptu ČORBADŽINICA!
iris.davidovich iris.davidovich 03:03 28.09.2009

Pice

Što se pića tiče, servirala bi se isključivo bezalkoholna pića i nekoliko vrsta piva.

kad vec ide pivo, sto ne bi bilo i nekoliko vrsta vina

Dragan Pavlicevic Dragan Pavlicevic 03:07 28.09.2009

Re: Pice

Što se pića tiče, servirala bi se isključivo bezalkoholna pića i nekoliko vrsta piva.

kakav je to nacionalni projekat bez rakije?
ninasimone ninasimone 04:04 28.09.2009

Re: Pice

Dragan Pavlicevic
Što se pića tiče, servirala bi se isključivo bezalkoholna pića i nekoliko vrsta piva.

kakav je to nacionalni projekat bez rakije?

u tri skoka do rakije! pa, mora da se zalije...
A zvace se "Kod kuce"? Ja sve vidim neku tetkicu sa kutlacom, ko onaj Vegetin kuvar, ili tako nesto. "Kod tri tanjira" pa oni nasi duboki tanjiri sa cveticima na slici. A ako hoces da budes hip i 'konceptualno-ironican' po belom svetu, onda moze "The Soup Kitchen". Posluga sve odrpano odevena, stojis u redu sa tanjirom, sve kako treba. Veoma aktuelno trenutno pa sto da ne profitiras od buzz-a. .

sesili sesili 07:29 28.09.2009

Re: Pice

Može li nešto kod nas i bez pića? (Nisam anti-alkoholičar) Možda je komentar za piće bio šaljiv, ali ovo sa čorbom mi se sviđa. Sve manje se jede kašikom, makar u velikim gradovima, gde se ne dolazi na ručak u pola tri. Razrađujte ideju!
dragan7557 dragan7557 08:00 28.09.2009

Re:Ždernjanje

Projekat LANAC NACIONALNIH RESTORANA ČORBADŽINICE u funkciji je ekonomskog razvoja Srbije. Radi se o kreativnom spoju tehnologije brze ishrane, već razradjene u svetu i kod nas,

Ovo poprilično podsećana "kud svi tu i ćorava kobila".

Ako je svet sasvim poblesavio (pod uticajem novih idiotskih ideja), to ne znači da i mi treba da pratimo ovaj ludački trend.

Brza hrana je rezultat idiotske ideologije žurbe nekuda, sa dodatkom čekanja Godo-a, i sasvim je neuračunjljivo smatrati ovaj primitivizam za način ishrane, koji svoje korene nalazi u društvu koje osim pobrkanog novca i vremena ima i potpuno nastrane (često i medicinski gledano, opasne posledice po zdravlje ljudi)

Promovisati ovaj primitivizam je u najmanju ruku nedolično.

Ponajmanje mi je jasno šta ima kreativno u žderanjanju s'nogu ili na brzinu?

dragan7557 cerski
angie01 angie01 08:13 28.09.2009

Re: Re:Ždernjanje

Ponajmanje mi je jasno šta ima kreativno u žderanjanju s'nogu ili na brzinu?

???????????????

shta je sad ovo bilo?

pa za razliku od ostalog bulshita- sem sushija-koji je i kod nas bulshit,..chorbe su zdrava hrana u svakom smislu-po sastvau, a i i zbog "toplo i na kashiku"- uz domaca leba & salate..radza obavezna-sine , prave chorbe se kusaju bez predhodne dezinfekcije,...su odlichna fora.

moram reci- nije nova ideja- videla u Skoplju npr- u rash aursima- guzva do izbezumljenja,..samo poveca chinija chorbe, lebac i to je to.


mogu da pomognem kao struchni konsultant- dezigne enterijera, papirne konfekcije- a recopise i kulinarske tajne extra naplacujem!:))))
sesili sesili 09:10 28.09.2009

Re: Re:Ždernjanje

Auh, Dragane, ala si oštar! Otkad je čorba žderanje? To jesu hamburgeri na ulici, hot-dog, pica... To može da bude i večerinka u restoranu, kad se ostane do kasnih - ili ranih sati. Ali čorba? Naravno da se podrazumevaju svi higijenski uslovi, kao i za svaku hranu.
Filip Mladenović Filip Mladenović 09:52 28.09.2009

Re: Pice

iris.davidovich
Što se pića tiče, servirala bi se isključivo bezalkoholna pića i nekoliko vrsta piva.kad vec ide pivo, sto ne bi bilo i nekoliko vrsta vina

Super dopuna! Prihvaćeno!
ladyhawk ladyhawk 09:53 28.09.2009

Re: Re:Ždernjanje

dragan7557
Projekat LANAC NACIONALNIH RESTORANA ČORBADŽINICE u funkciji je ekonomskog razvoja Srbije. Radi se o kreativnom spoju tehnologije brze ishrane, već razradjene u svetu i kod nas,Ovo poprilično podsećana "kud svi tu i ćorava kobila".Ako je svet sasvim poblesavio (pod uticajem novih idiotskih ideja), to ne znači da i mi treba da pratimo ovaj ludački trend.Brza hrana je rezultat idiotske ideologije žurbe nekuda, sa dodatkom čekanja Godo-a, i sasvim je neuračunjljivo smatrati ovaj primitivizam za način ishrane, koji svoje korene nalazi u društvu koje osim pobrkanog novca i vremena ima i potpuno nastrane (često i medicinski gledano, opasne posledice po zdravlje ljudi)Promovisati ovaj primitivizam je u najmanju ruku nedolično.Ponajmanje mi je jasno šta ima kreativno u žderanjanju s'nogu ili na brzinu?dragan7557 cerski

Potpuno se slazem s ovim stavom o "brzoj hrani", o "brzom zivotu". Ali takav nacin zivota jeste nasa svakodnevica, na zalost. Medjutim, ideja o CORBI kao brzoj hrani je upravo borba protiv nezdrave hrane. BRAVO za ideju!
Naravno, treba da postoji stroga kontrola kvaliteta namirnica i proizvoda da bi se sprecilo "uvaljivanje" bajte hrane, a za to, mislim, vec postoje standardni mehanizmi, zar ne?
Domacine, odmah to patentiraj. A za ideju
Filip Mladenović Filip Mladenović 09:58 28.09.2009

Re: Re:Ždernjanje

dragan7557
Projekat LANAC NACIONALNIH RESTORANA ČORBADŽINICE u funkciji je ekonomskog razvoja Srbije. Radi se o kreativnom spoju tehnologije brze ishrane, već razradjene u svetu i kod nas,Ovo poprilično podsećana "kud svi tu i ćorava kobila".Ako je svet sasvim poblesavio (pod uticajem novih idiotskih ideja), to ne znači da i mi treba da pratimo ovaj ludački trend.Brza hrana je rezultat idiotske ideologije žurbe nekuda, sa dodatkom čekanja Godo-a, i sasvim je neuračunjljivo smatrati ovaj primitivizam za način ishrane, koji svoje korene nalazi u društvu koje osim pobrkanog novca i vremena ima i potpuno nastrane (često i medicinski gledano, opasne posledice po zdravlje ljudi)Promovisati ovaj primitivizam je u najmanju ruku nedolično.Ponajmanje mi je jasno šta ima kreativno u žderanjanju s'nogu ili na brzinu?dragan7557 cerski

NAPROTIV! Čorba je ritual, magija mirisa i ukusa, a nikako brza hrana! Mene čorba, kao i domaća supa, podseća na najlepše i najugodnije stranice detinjstva!
Filip Mladenović Filip Mladenović 10:01 28.09.2009

Re: Re:Ždernjanje

angie01
Ponajmanje mi je jasno šta ima kreativno u žderanjanju s'nogu ili na brzinu????????????????shta je sad ovo bilo?pa za razliku od ostalog bulshita- sem sushija-koji je i kod nas bulshit,..chorbe su zdrava hrana u svakom smislu-po sastvau, a i i zbog "toplo i na kashiku"- uz domaca leba & salate..radza obavezna-sine , prave chorbe se kusaju bez predhodne dezinfekcije,...su odlichna fora.moram reci- nije nova ideja- videla u Skoplju npr- u rash aursima- guzva do izbezumljenja,..samo poveca chinija chorbe, lebac i to je to.mogu da pomognem kao struchni konsultant- dezigne enterijera, papirne konfekcije- a recopise i kulinarske tajne extra naplacujem!:))))

Hvala na podršci i na pomoći! Što se ideje tiče, ona ne pretenduje da bude originalna, jedinstvena, već da bude realizovana! Siguran sam da će ČORBADŽINICE ne samo postati jedna od turističkih atrakcija Srbije, nego će pomoći velikom broju ljudi da se zaposli i reši svoja egzistencijalna pitanja!
Filip Mladenović Filip Mladenović 10:03 28.09.2009

Re: Re:Ždernjanje

ladyhawk

dragan7557Projekat LANAC NACIONALNIH RESTORANA ČORBADŽINICE u funkciji je ekonomskog razvoja Srbije. Radi se o kreativnom spoju tehnologije brze ishrane, već razradjene u svetu i kod nas,Ovo poprilično podsećana "kud svi tu i ćorava kobila".Ako je svet sasvim poblesavio (pod uticajem novih idiotskih ideja), to ne znači da i mi treba da pratimo ovaj ludački trend.Brza hrana je rezultat idiotske ideologije žurbe nekuda, sa dodatkom čekanja Godo-a, i sasvim je neuračunjljivo smatrati ovaj primitivizam za način ishrane, koji svoje korene nalazi u društvu koje osim pobrkanog novca i vremena ima i potpuno nastrane (često i medicinski gledano, opasne posledice po zdravlje ljudi)Promovisati ovaj primitivizam je u najmanju ruku nedolično.Ponajmanje mi je jasno šta ima kreativno u žderanjanju s'nogu ili na brzinu?dragan7557 cerskiPotpuno se slazem s ovim stavom o "brzoj hrani", o "brzom zivotu". Ali takav nacin zivota jeste nasa svakodnevica, na zalost. Medjutim, ideja o CORBI kao brzoj hrani je upravo borba protiv nezdrave hrane. BRAVO za ideju!Naravno, treba da postoji stroga kontrola kvaliteta namirnica i proizvoda da bi se sprecilo "uvaljivanje" bajte hrane, a za to, mislim, vec postoje standardni mehanizmi, zar ne? Domacine, odmah to patentiraj. A za ideju


Ideja i koncept su već zaštićeni kod Autorske agencije Srbije. Idejna rešenja eneterijera i odeće za zaposlene
kreirala je modna dizajnerka Dragana Nikolajević!
dragan7557 dragan7557 10:10 28.09.2009

Re: Re:Ždernjanje

Auh, Dragane, ala si oštar! Otkad je čorba žderanje?

Ne radi se o čorbi već o brzoj hrani = ždernjanje, po meni nedostojno civilizovanih ljudi, kojih je sve manje.

dragan7557 cerski
Filip Mladenović Filip Mladenović 10:16 28.09.2009

Re: Re:Ždernjanje

dragan7557
Auh, Dragane, ala si oštar! Otkad je čorba žderanje? Ne radi se o čorbi već o brzoj hrani = ždernjanje, po meni nedostojno civilizovanih ljudi, kojih je sve manje.dragan7557 cerski

ČORBADŽINICE samo preuzimaju tehnologiju, ali su i po ponudi i po konceptu negacija brze hrane!
U čorbi se uživa, kao i dobrom vinu ili ukusnoj poslastici!
baroniknez baroniknez 12:01 28.09.2009

Re: Re:Ždernjanje

Filip Mladenović
dragan7557
Auh, Dragane, ala si oštar! Otkad je čorba žderanje? Ne radi se o čorbi već o brzoj hrani = ždernjanje, po meni nedostojno civilizovanih ljudi, kojih je sve manje.dragan7557 cerski

ČORBADŽINICE samo preuzimaju tehnologiju, ali su i po ponudi i po konceptu negacija brze hrane!
U čorbi se uživa, kao i dobrom vinu ili ukusnoj poslastici!


upravo tako, corba je sama po sebi bitno drugacija od uobicajenog koncepta brze hrane
mariopan mariopan 12:42 28.09.2009

Re: Pice

Ja sve vidim neku tetkicu sa kutlacom,

Evo javlja se tetkica za kuvaricu i kutlaču
Ideja je dobra samo treba da se realizuje. Nije teško skuvati čorbe, razne, treba to i prodati nekom, znači reklama i marketing su tu najvažniji, onda i kvalitet u ukus na prvom mestu da bi imalo šta da se reklamira, to jest da se hvali.

Hajde da vidimo da čli to može? ;-)
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 12:57 28.09.2009

Re: Pice

Dragan Pavlicevic
Što se pića tiče, servirala bi se isključivo bezalkoholna pića i nekoliko vrsta piva.

kakav je to nacionalni projekat bez rakije?

Ili što bi neki rekli: Jebo život bez rakije.
Znači: čorba & rakija = srpski brend.

Ja, Klaudije s.r.
pix3lchick pix3lchick 13:06 28.09.2009

Re: Pice

mariopan
Hajde da vidimo da čli to može? ;-)

Naravno da može.

U kafe-pekarama Bread&Co imaju ponudu dnevne čorbice za poneti. Čorbica je svaki dan druge vrste (brokoli, paradajz, celer, bundeva...), dobija se u čaši (iste čaše sa poklopcem kao za kafu) i uz nju se dobija gratis hlepčić (ražani, crni, beli, sa semenkama ovim ili onim...) i začini po izboru (so, bibre, semenke sucokreta, bundeve... ). Ceo koncept je meni fenomenalan, jer em što volim ručak "na kašiku", em što ceo taj izlet sa čorbicom mogu da uklopim u 10-15 minuta pauze. Sad, čorbice nisu baš vrhunske, tj. to su pre krem supe nego prave čorbe, a i izbor je ograničen na jednu dnevno - a često se desi da zbog prevelike potražnje čorbice više nema već oko 14h :(
mariopan mariopan 14:10 28.09.2009

Re: Pice

To je baš lepo, pa narod voli čorbe i supe, još kada bi bilo pristupačno po cenama nosili bi i kući da ne moraju da kuvaju svaki dan. Mislim da je ideja dobra samo ne znam kako može da se realizuje u Beogradu.

Kod nas u Zr postoji restoran koji kuvana jela pakuje i prodaje po vrlo pristupačnim cenama i ja često kupim nešto gotovo kada me mrzi da kuvam. Može kod njih i da se ruča, ima stolova, a može i da se ponese.

Cene su - bečka šnicla 85 dinara, variva sva po 70- 80 dinara, pasulj i čorbice isto tako jeftino ( ne znam cenu to nisam kupovala) karađorđeva šnicla 150 a ima i peciva i kolača. Vidim dosta penzionera da kupuje, to je restoran, rade profesionalci, rade i ketering, roštilj i sve po narudzbini....znači to se već radi samo ne znam kako bi to išlo u Beogradu.
pix3lchick pix3lchick 14:50 28.09.2009

Re: Pice

mariopan
Cene su - bečka šnicla 85 dinara, variva sva po 70- 80 dinara, pasulj i čorbice isto tako jeftino ( ne znam cenu to nisam kupovala) karađorđeva šnicla 150 a ima i peciva i kolača. Vidim dosta penzionera da kupuje, to je restoran, rade profesionalci, rade i ketering, roštilj i sve po narudzbini....znači to se već radi samo ne znam kako bi to išlo u Beogradu.

U Beogradu ima dosta takvih restorančića koji rade samo po principu "hrana za poneti" - uglavnom tu i ne može da se jede, već se samo hrana kupi i nosi. Princip je taj kao što opisuješ: šnicle, variva, salate, čorbice... Mada meni nekako sva ta jela imaju sličan ukus, kao da je snabdevač svima isti. Isplati se ako čovek kupuje za jednu-dve osobe. Takođe, i neke kafane nude hranu za poneti po nešto nižim cenama od onih kada ostaneš da jedeš "na licinom mestu"
jednatanja jednatanja 09:24 28.09.2009

Evo

Löffel bar je postao popularan upravo sa čorbama, sad već serviraju sve i svašta....
Filip Mladenović Filip Mladenović 10:09 28.09.2009

Re: Evo

jednatanja
Löffel bar je postao popularan upravo sa čorbama, sad već serviraju sve i svašta....

Ideja i koncept ČORBADŽINICA sadrže i spisak dopunskih jela, koja bi bila u ponudi! Takodje, već su uradjena i idejna rešenja za pakovanja, po principu ČORBA ZA PONETI, za sve one koji žele da uživaju u ovom čarobnom jelu kod kuće, na poslu, u prirodi....
Milan Novković Milan Novković 20:42 28.09.2009

Re: Evo

Ideja i koncept ČORBADŽINICA sadrže i spisak dopunskih jela, koja bi bila u ponudi

Da, naravno, da bi se pokrila najšira, tj najzahtevnija klijentela.

Ja znam dosta "uvrnutih" tipova koji insistiraju na 2, čak 3-course obrocima bez obzira na brzinu života.

Tako, pošto je čorba rezervisana za main course ja predlažem sledeće srpske morske plodove kao dopunu: roštilj za predjelo i pečenje za glavno jelo

Ps: Pošto mi se učinilo na trenutak da se duh Pitije uvukao u Filipovo pisanje nisam mogao da odolim (kao da mi je mnogo potrebno za zezanje)
Filip Mladenović Filip Mladenović 01:17 29.09.2009

Re: Evo

Milan Novković
Ideja i koncept ČORBADŽINICA sadrže i spisak dopunskih jela, koja bi bila u ponudiDa, naravno, da bi se pokrila najšira, tj najzahtevnija klijentela.Ja znam dosta "uvrnutih" tipova koji insistiraju na 2, čak 3-course obrocima bez obzira na brzinu života.Tako, pošto je čorba rezervisana za main course ja predlažem sledeće srpske morske plodove kao dopunu: roštilj za predjelo i pečenje za glavno jelo Ps: Pošto mi se učinilo na trenutak da se duh Pitije uvukao u Filipovo pisanje nisam mogao da odolim (kao da mi je mnogo potrebno za zezanje)

Verovali li ne, glavna ponuda, pored više vrsti čorbe, u ČORBADŽINICAMA biće ono naše čuveno MEZE!
Tu su još neka neobična i pikantna jela, ali nešto mora da ostane i poslovna tajna!
mariopan mariopan 11:25 29.09.2009

Re: Evo

A štrudle, krofne i pita sa jabukama kao desert?
dj dj 11:05 28.09.2009

Soup Nazi - NO SOUP FOR YOU!



i naravno da se ne daje strancima i homoseksualcima da zderu, nego nek balave ispred
Filip Mladenović Filip Mladenović 11:12 28.09.2009

Re: Soup Nazi - NO SOUP FOR YOU!

Čorba je nešto veoma ukusno i dragoceno, što UJEDINJUJE ljude svih klasa, nacija, kultura, veroispovesti, seksualne orijentacije... Uživanje u čorbi ne poznaje razlike i predrasude!
dj dj 11:49 28.09.2009

Re: Soup Nazi - NO SOUP FOR YOU!

da, isto vazi i za sport, kulturu.. sve to ujedinjuje ljude nego nekim ljudima to niko nije rekao pa ne znaju mukice.

sto se tice vase ideje ja cu da budem musterija, tu sam maher, za razliku od kulinarstva i biznisa, od toga sam operisan
Bojan Budimac Bojan Budimac 11:28 28.09.2009

:)

Živim u zemlji u kojoj taj koncept postoji verovatno vekovima, ali falimtisebože ne u vidu franšize nego je svaka čorbadžinica jedinstvena.

Najuobičajeniji način da se završi "teranje kera" u Istanbulu je da se svrati u jednu (24/7) u sitne jutarnje sate i kusanjem neke od čorbi (nikad ih nema više od 5 u ponudi) predupredi jutarnji mamurluk (i za to ima specijalnih sa belim lukom).

Inače kad smo kod brze hrane ovo sam davno napisao: Turci su [po mom skromnom mišljenju] definitivno svetski prvaci u “fast food-u". Doduše imao sam problema da neke mlađe Turke [mladoturke?] ubedim u to. Hej, pored svih tih kebaba, donera i slično oni poručuju ili čak idu da klopaju u Mek ili Burger King! ‘Ajde da se ne zezamo i da manemo ono “de gustibus… “, jer tu se jednostavno ne radi o ukusu nego o kvalitetu. Za najgori kebab i samo poređenje sa konfekcijskim jestivim stiroporom tipa Mek ili Burger King je čista uvreda. Razlika između neba i zemlje je suviše sićušna da bi adekvatno opisala razliku, razlika između života i smrti je mnogo precizniji opis.
ninasimone ninasimone 18:11 28.09.2009

Re: :)

Bojan Budimac


Inače kad smo kod brze hrane ovo sam davno napisao: [i]Turci su [po mom skromnom mišljenju] definitivno svetski prvaci u “fast food-u".

Definitivno postoji ogromna razlika izmedju "fast food", ono sto nam nude mega lanci, i "street food" gde se cesto najbolje jede. Ima toga i na zapadu, a jos ako zadjes po siromasnijim cetvrtima gde je 'ethnic spirit' u punoj snazi, cekaju te razne super poslastice za male pare .
Bojan Budimac Bojan Budimac 18:17 28.09.2009

Re: :)

Definitivno postoji ogromna razlika izmedju "fast food", ono sto nam nude mega lanci, i "street food" gde se cesto najbolje jede. Ima toga i na zapadu, a jos ako zadjes po siromasnijim cetvrtima gde je 'ethnic spirit' u punoj snazi, cekaju te razne super poslastice za male pare .

Tačno, hvala ti na ovoj terminološkoj ispravci.
ninasimone ninasimone 18:34 28.09.2009

Re: :)

Koga zanima, autor Michael Pollan ima par fenomenalnih knjiga o ishrani i poljoprivredi u Americi. Bilo bi dobro da svi ovi sto se nekriticki zalazu za ukrupnjavanje i modernizaciju poljoprivrede u Srbiji na americki nacin, procitaju bar jednu.
baroniknez baroniknez 12:00 28.09.2009

R

slazem se sa idejom, slobodno me zovite na corbu kada je spremite
johnny011 johnny011 12:05 28.09.2009

Filipe,

posle par blogova koje si imao o identitetima, odlascima u toalet i M. Muru, ovo je i to bez ikakvog zezanja - megagigaprijatno iznenađenje! Pod uslovom, naravno, da si iole ozbiljan, a deluje kao da jesi. Nije mi samo baš jasno kako bi rešio problem keša za investiranje, ili imaš u vidu nekog ulagača (nije jeftin taj biznis, počev od poslovnog prostora, pa nadalje).

Takođe, taj koncept nacionalnog je po običaju malkice konfuzan. Ili da maznemo Mađarima i Portugalcima "njihove" čorbice i furamo ih kao "srpske"?!

I radno vreme mora da bude 24/7, bar za one na prometnim lokacijama.

Eto, iskrene čestitke, čak i ako je loženje
Filip Mladenović Filip Mladenović 19:42 28.09.2009

Re: Filipe,

johnny011
posle par blogova koje si imao o identitetima, odlascima u toalet i M. Muru, ovo je i to bez ikakvog zezanja - megagigaprijatno iznenađenje! Pod uslovom, naravno, da si iole ozbiljan, a deluje kao da jesi. Nije mi samo baš jasno kako bi rešio problem keša za investiranje, ili imaš u vidu nekog ulagača (nije jeftin taj biznis, počev od poslovnog prostora, pa nadalje). Takođe, taj koncept nacionalnog je po običaju malkice konfuzan. Ili da maznemo Mađarima i Portugalcima "njihove" čorbice i furamo ih kao "srpske"?!I radno vreme mora da bude 24/7, bar za one na prometnim lokacijama. Eto, iskrene čestitke, čak i ako je loženje

Projekat je zaštićen kod Autorske agencije Srbije. Što se finansiranja tiče, probaću najpre da animiram vlasnike par beogradskih kafana u centru, koje sada zvrje prazne, a mogu biti baš ČORBADŽINICE. Hvala na podršci i na čestitkama. Maštam o danu kada ćemo moći da srčemo teleću čorbu u jednoj od ČORBADŽINICA na Koridoru 10!
ninasimone ninasimone 19:49 28.09.2009

Re: Filipe,

Filip Mladenović
Maštam o danu kada ćemo moći da srčemo teleću čorbu u jednoj od ČORBADŽINICA na Koridoru 10!

Nemoj samo da zaboravis čorbast pasulj!
strenum strenum 21:42 28.09.2009

Prijava

Evo ja se prijavljujem za HR menadzera
Informacije o kvalifikacijama i iskustvu dostavljam po zahtevu.
Filip Mladenović Filip Mladenović 01:13 29.09.2009

Re: Prijava

HVALA za pokazani interes i podršku. Slobodno mi pošaljite Vaš CV!
angie01 angie01 07:42 29.09.2009

Re: Prijava

Evo ja se prijavljujem za HR menadzera


dobra fora da jedesh dzaba -a na ovu krizu,..a kandidati se josh specijalno trude- pa probajte ovo, pa ono,..:))))
ulicno_pojacanje ulicno_pojacanje 08:08 29.09.2009

PREDLOG - Prevoznik

Obzirom da povremeno vozim C kategoriju do naših južnih komšija, mala preporuka.

Obiđi Feršpedovu špediciju u Skoplju. Videćeš prototip onoga što želiš da načiniš. Nije zaštićeno uslikaj i pravi ovde u x primeraka.

Količina čorbe koja zadovolji prosečnog kamiondžiju(cca kilo čorbe), kavadarečka loza i skopsko pivo. Konobari brzi kao baba kad vidi slobodno mesto u GSP-u. Za razliku od carinika zbog kojih je parkiralište ceo dan puno.

Cena goveđe čorbe je nešto viša od boljeg hamburgera u "grill uno"(20% je mnogo). Mesa u čorbi, ko u priči, bibera tona(biber=default, to iskoriguj jer ne vole svi ljuto), suve ljute papričice ako voliš, niko ne pravi problem ako ih upaljačem obradiš i napraviš oblak ljutog dima. Novine zaboravi unutra ili uzmi od nekog, niko ne obraća pažnju.

Ako dodaš luksuzno pakovanje čorbadžinici nećeš dobiti željeni efekat. Atmosvera "kao da si kući", pun pogodak.
Filip Mladenović Filip Mladenović 13:39 29.09.2009

Re: PREDLOG - Prevoznik

ulicno_pojacanje
Obzirom da povremeno vozim C kategoriju do naših južnih komšija, mala preporuka.Obiđi Feršpedovu špediciju u Skoplju. Videćeš prototip onoga što želiš da načiniš. Nije zaštićeno uslikaj i pravi ovde u x primeraka.Količina čorbe koja zadovolji prosečnog kamiondžiju(cca kilo čorbe), kavadarečka loza i skopsko pivo. Konobari brzi kao baba kad vidi slobodno mesto u GSP-u. Za razliku od carinika zbog kojih je parkiralište ceo dan puno. Cena goveđe čorbe je nešto viša od boljeg hamburgera u "grill uno"(20% je mnogo). Mesa u čorbi, ko u priči, bibera tona(biber=default, to iskoriguj jer ne vole svi ljuto), suve ljute papričice ako voliš, niko ne pravi problem ako ih upaljačem obradiš i napraviš oblak ljutog dima. Novine zaboravi unutra ili uzmi od nekog, niko ne obraća pažnju.Ako dodaš luksuzno pakovanje čorbadžinici nećeš dobiti željeni efekat. Atmosvera "kao da si kući", pun pogodak.

HVALA na preporuci. U Skoplju sam bio vojnik JNA, pa me za Makedoniju i za prestonicu veže pregršt lepih i prijatnih uspomena!
teodorakaze teodorakaze 12:59 29.09.2009

Super ideja

Imaju to u Portugalu. Ja sam non-stop tamo jela. Stoje 4-5 "kazana" i ti biras supu. Mozes da nosis ili tu da jedes. Sve su fenomenalne, a moja omiljena "sopa de pedra"; t,j. ono sto bi kod nas bila "klin corba". Pride hleb i to je to. Uvek je bilo puno.
Filip Mladenović Filip Mladenović 13:42 29.09.2009

Re: Super ideja

teodorakaze
Imaju to u Portugalu. Ja sam non-stop tamo jela. Stoje 4-5 "kazana" i ti biras supu. Mozes da nosis ili tu da jedes. Sve su fenomenalne, a moja omiljena "sopa de pedra"; t,j. ono sto bi kod nas bila "klin corba". Pride hleb i to je to. Uvek je bilo puno.

Da, i ja tako zamišljam naše ČORBADŽINICE, sa kazanima i sa domaćom atmosferom! Još jedno lepo i ugodno mesto za koketiranja, udvaranja, upoznavanja, druženja, izlaske...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana