Noa i mi

Jelica Greganović RSS / 18.09.2009. u 11:45

315730_45.jpg»Osećam se kao Noa«, izjavio je jutros sabajle Žmu, pokušavajući da ponovo zatvori oči i pobegne od stvarnosti, koja ga je gledala kroz osam pari očiju, ako ne računamo moje i detinje. Ja svoje čestito otvaram tek kada je jasno da je dan sasvim stao na noge, a deca odlaze u školu kao rudari. Ova, samo naizgled versko spoznajuća, Žmuova izjava izazvana je već sedmim nastavkom naše kućne serije, vaspitno-zabavnog karaktera, u kojoj samo fale gepardi sa kožnim problemima i gnuovi koji, pobrkanih nogu, vire iz usta krokodila.

Naime, kao što je široj javnosti poznato, a sve zarad mojih ekstrovertnih pismenih potreba da drukam familiju gde god stignem, naša proširena porodica se sastoji od tri deteta, dve mačke, jednog iskukanog od strane Princeze kučeta i nas dvoje. Pri čemu Žmu svako jutro zapali od kuće i vraća se uveče, a ja ostajem da jurcam decu i životinje, iste hranim, razvozim, pelcujem i uopšte opslužujem na sve do sada poznate načine, mada ni inovacije nisu isključene. I da molim bogu da mi ne šalje tako često državne delegacije, koje em moram da ganjam naokolo, em da ih pismeno propraćam. A, mogao bi malo i da smanji doživljaj sa ovdašnjim događajima, jer izveštavam svaki božji dan, ko da sam u Bejrutu. Mada, boga nešto nagluvo reaguje na moje kukulevčenje. Ko za kvaku da se drže, ima li ikoga u Srbiji ili svi tutnje po Sloveniji, dok se ovde i inače dešava kao za opkladu. Lepota jedna. O pisanju i knjigama da ne govorim, to ćemo tek da popričamo. 

Kako je naša kuća otvorena svim dobrim ljudima i životinjama, tako smo privremeno fasovali i komšijsku mačku, kojoj sam ja kuma. Daklem, Komšije su otišle na more, a macu Milicu smo sledovali na čuvanje i brigu. Upravo tim povodom, Žmu se već sedmi dan rasanjuje praćen budnim pogledom osam pari očiju, od čega je jedan polovičan, jer pripada kučetu Ikiju, kome je dlaka kudrava već tako izrasla da ćemo od njega uskoro moći da pletemo zimske džempere, što mu lako utiče na pogled na svet. Druga tri para očiju pripadaju mačkama, među kojima se ističe Marica, crna kao oblačna noć, koja shodno svojoj istorijskoj reputaciji gleda umiljato kao Lucifer kome je stigao previsok račun za grejanje.

Pomenuti odbor za buđenje budno prati svaki naš pokret i ovacijama, što mjaukanjem, što mahanjem repom, pozdravlja naše vraćanje u realnost, sa ispoljavanjem svojih prehrambenih potreba. Tu negde Žmu beži u kupatilo i mene ostavlja sa čoporom gladnih životinja, od kojih bi i doktor Dulitl dobio lakši nervni slom i produženi vikend u nekoj banji zatvorenog tipa.

Nahraniti pomenuti životinjski album nije ni malo jednostavna stvar i u njoj Žmu odbija da učestvuje, jer to prevazilazi njegove kućne organizacione sposobnosti.

Daklem, mačka Marica jede brikete i to isključivo u kupatilu, kome se zatvore vrata, da se dotične hrane ne bi dohvatio i mačak Budimir, koji ima alergiju na grinje. Zato Budimir jede na balkonu, eksplicitno svežu hranu, ali balkonska vrata moraju da se zatvore da se te hrane ne bi dočepao vazda gladni pas Iki. Isti mora da jede samo hranu za male pse, inače će da preraste svoju veličinu i postane mamut pudla. Istovremeno treba nahraniti i komšijsku Milicu, koju tim povodom zatvaram u manji toaletni čvor, ne bi li tako sprečila ostatak barke da joj pojede porciju. Taman kad to uradim, sanitarka Marica je već pojela svoju hranu i nervozno grebe po kupatilskim vratima, dok Budimir nasrće na staklo na balkonu. Iki je već polizao i cvetiće sa činije iz koje jede i na gotovs čeka priliku da se brzinom munje provuče kroz vrata balkona, sa kog treba pustiti Budimira i smlavi sve što je namireni mačak ostavio. I dok ja pokušavam da Ikiju otmem podmetač za Budimirovu hranu, jer je prošlom Iki već izjeo nalepnicu i dva ćoška, gostujuća mačka Milica počinje da cvrči u veceu. Što je za nju prilično glasno iskazivanje zahteva za puštanje, jer Milica inače komunicira manirom zlatne ribice. Otvara ružičasta usta, ali tona nema.

Kada je cela ekipa nahranjena, čeka me šetanje Ikija, ne bi li barice i gomilice napravio van stana. Shodno tome i druženje sa komšijskim kučkarima, koji su me otvorenih ruku i repova, primili u svoje društvo.

Naravno da je Princeza u školi. Naravno da ja moram da čuvam Ikija. Naravno da sam ja znala da će i Iki da mi padne na dušu.

Naravno da se Iki upravo popiškio, jer ovo pisanje traje duže od njegove bešike...a stiže i vreme za ponovno hranjenje. Budimir već urla kao da godinama nije ništa okusio. Naravno da Marica dežura pored kupatila, shvatajući strateški značaj tog dela stana, dok Milica tiho zevka pored drugog mokrog čvora, čekajući da neko uhvati zlatnu ribicu i poželi tri želje od kojih je jedna u njenom čančetu.

»Naravno«, kaže i Žmu i briše iz stana čijim bi vratima, svakim narednim danom i životinjom, umesto našeg prezimena sve više pristajala tablica – Noa .



Komentari (68)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

baka Evdokija i unuka Djina baka Evdokija i unuka Djina 12:02 18.09.2009

Prva!

Prva!
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:04 18.09.2009

Za mladu,

pa još prvu, slatko

baka Evdokija i unuka Djina baka Evdokija i unuka Djina 12:15 18.09.2009

Re: Za mladu,

Joj, pa još i sa ruskim motivima na tacni!!!

Nemaš pojma koliko ti zavidim na privatnom zoo vrtu, ja nemam ni kanarinca....
Te živuljke imaju nezgodnu naviku da redovno jedu i baš ih briga što ja idem na put pa me nema po dva meseca...

Al čim se parkiram negde na duže, očekujem po jednog potomka svake sorte i rase, sve što vam postane višak u kući, ups, na arki....

Djina
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:22 18.09.2009

Re: Za mladu,

Oš da ti uvatim neko dete el životinjku?
baka Evdokija i unuka Djina baka Evdokija i unuka Djina 13:56 18.09.2009

Re: Za mladu,

Ma, sestro slatka, daj šta god ti je višak, može i deca, nemam ništa protiv!
Ako može, daj mi ono dete koje voli da se penje na drvo, imam ovde neke silne jabuke za branje!

Ako su ti deca na tebe, daj svo troje!

Djina
lucidalina lucidalina 18:37 18.09.2009

Re: Za mladu,

mlada, imacu ja činčilu da pozajmim, na 2-3 godine, kad se ovaj mali useli kod sestre u sobu, pa dok ne stasa dovoljno da može da udiše činčiline dlake... to će biti za 4-5 meseci, mislim, kad mališa odluči da se ne budi noću...

ovo najozbiljnije govorim.

ljubim te, piši na pp ako si zainteresovana

ej i hvala za savet, ima poboljšanja!



Samwise Samwise 15:34 24.09.2009

Re: Za mladu,

mlada, imacu ja činčilu da pozajmim, na 2-3 godine, kad se ovaj mali useli kod sestre u sobu, pa dok ne stasa dovoljno da može da udiše činčiline dlake... to će biti za 4-5 meseci, mislim, kad mališa odluči da se ne budi noću...

A meni da ponudiš Dijegove potomke, ili samog Dijega, nisi mogla da se setiš?
Ako te, ako...... Ja mislio da smo neki vajni prijatelji
Mačkor mi u potrazi za letećom hranom skočio sa trećeg i verovatno ga neko pokupio En Passant
golubica.bg golubica.bg 12:12 18.09.2009

A hoce li mozda biti...

....zlatnih ribica, papagaja, iguana itd?

(verovatno bi me tvoj muz ubio da me cuje :))

Stvarno Jelice, kako postizes?
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:15 18.09.2009

Re: A hoce li mozda biti...

Prestolonaslednik je hteo morsko prase, zahtev je odbijen, jerbo bi ga prebrzo nešto izjelo u ovoj kući, ne bi od njega ni brkovi ostali.
A, oko postizavanja, pravo da ti kažem, ni sama ne znam...mada se svi oko nas valjaju od smeha i teše nas da je to baš lepo i divno, jer se uz životinje i tako otvorenu kuću dečiji karakteri lepo formiraju...samo da im repovi ne porastu.
rapunzel rapunzel 12:38 18.09.2009

mislim

Naime, kao što je široj javnosti poznato, a sve zarad mojih ekstrovertnih pismenih potreba da drukam familiju gde god stignem,
umreh

kod nas se žmu brine o kornjačama, a njihovo interesovanje za iste se
svelo samo na to kada dođu gosti da ih odvedu do terarijuma i kažu:
vidi, imamo dve kornjače. al hoće kucuI
sve imamo, još nam samo ale fale
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:42 18.09.2009

Re: mislim

Kornjače...ja sam svojevremeno Mojoj najboljoj drugarici kupila kornjačicu za rođendan...i istoj se upalile oči...ko glave od špenadle...i Moja najbolja drugarica me forvardovala kod veterinara ("Ti si mi je kupila, ti je sad vodi veterinaru". Nikad neću zaboraviti kako sam sedela u čekaonici kod veterinara, sa kornjačicom u "Nivea" kutiji. Dobila je kapljice...
rapunzel rapunzel 12:47 18.09.2009

Re: mislim

a i mi imamo neke kapi za oklop, za kožu,, oči....imaju više kozmetike od mene.
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:49 18.09.2009

Re: mislim

Šta će im kapi za oklop?
rapunzel rapunzel 13:19 18.09.2009

Re: mislim

Šta će im kapi za oklop


da bude čvrst!
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:45 18.09.2009

Re: mislim

A, zar one ne jedu neku hranu koja im to omogućava?...pojma nisam imala...
rapunzel rapunzel 14:06 18.09.2009

Re: mislim

pa i hrana, al i vitamini i kapi i sve. ko velike!
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:08 18.09.2009

Re: mislim

A, kako se proverava da l im je dovoljno čvrst oklop, da li kapljice rade?
rapunzel rapunzel 14:20 18.09.2009

Re: mislim

ma ako prebrzo rastu može da pukne.
rade kapi, al to sve žmu. ja ih volim samo kad su u terarijumu.

asocirao me Vasović pominjanjem pet centra na:
zovu iz pet centara ili tako nečeg na tel. i objašnjavaju žmuu
da ako kupi "nešto" kod njih dobiće "nešto" za ljubimce.
pita njega ljubazna:
znate li gde smo?
žmu (važan):
znam, to je ono sa ogromnom naduvanom kravom!
ljubazna:
jao, gospodine, to je dalmatinac!
libkonz libkonz 12:50 18.09.2009

Jesi razmišljala

kojim hobijem da se baviš, da malo ubiješ vreme?
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:47 18.09.2009

Re: Jesi razmišljala

Da...razmišljala sam o goblenima, mačke bi se tako obradovale koncima...Moja najbolja drugarica je počela da veze goblene, čak je i meni pazarila neku neizvezenu, samo nacrtanu kuvaricu za zid, pa to kao ja da izvezem...kako da ne, mene bi vezali posle desetog uboda...
licumurka licumurka 12:50 18.09.2009

Koliko sam shvatila...

... Budimira, Maricu Iku i Milicu ne moraš da držiš posle svakog obroka da podrignu.
Pa ti mu onda dođeš kao sretna žena sa mnoooogo slobodnog vremena
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:48 18.09.2009

Re: Koliko sam shvatila...

Da...Iki bi mi tom prilikom uši izjeo, da ne govorim o ljubljenju kom ga je Princeza naučila...smrda jedna kučeća, samo gleda kako da ti zaglaba nos...Sretna jesam, al slobodno vreme mi nešto deficitarno...
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:49 18.09.2009

Re: Koliko sam shvatila...

Da...Iki bi mi tom prilikom uši izjeo, da ne govorim o ljubljenju kom ga je Princeza naučila...smrda jedna kučeća, samo gleda kako da ti zaglaba nos...Sretna jesam, al slobodno vreme mi nešto deficitarno...
tompinchns tompinchns 13:22 18.09.2009

Imam to kod kuće...

... al mi lepše kad o tome čitam na blogu. Tako deluje baš simpatično. Gotovo romantično. Ma, idila!
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:50 18.09.2009

Re: Imam to kod kuće...

Da, uvek je to tako lepo i romantično kad se čita, al' mene zanima kako je Noa čistio za svojim primercima faune i čime ih je hranio, briketima, konzervama? Kojim redom? Jesu piškili po barci, ako nisu mogli u šetnju...
tompinchns tompinchns 16:28 18.09.2009

Re: Imam to kod kuće...

Mislim da ti nisi bas daleko od odgovora na to pitanje, uostalom nisi dzaba svoj tekst naslovila vec kako jesi!
leopold_lady leopold_lady 13:41 18.09.2009

Moja Aleksandra .....

bi uživala sa vama .... Ja ne bi baš.... Jedna životinja bi mi bila dovoljna..... A kakva sam - ko zna da li bi i nju sačuvala..... Tako je to kad volite životinje.... Ja ih volim - samo što dalje od mene.....
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:52 18.09.2009

Re: Moja Aleksandra .....

Ništa...pošalji nam onda i Aleksandru, nećemo je ni primetiti u ovoj gunguli...
leopold_lady leopold_lady 14:24 18.09.2009

Re: Moja Aleksandra .....

pošalji nam onda i Aleksandru,


Poslala bi ja nju - ali,Radmila bi me ubila (njena majka) ..... Sem toga - pukli bi ste pare na slatkiše - više nego za svo troje dece,a da ne kažem i to da ima 28 godina,da joj treba posao,dobra prilika za udaju..... Vaša deca još mala..... Šalu na stranu - stvarno voli životinje.... Sa njom kad idem,mora da nas prati neko kuče,mače,a jednom nas je pratila i neka ptica.... Da ne poveruješ..... Ali,istina.....
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:27 18.09.2009

Re: Moja Aleksandra .....

Onda da mi Aleksandri vatimo neku životinjku pa da je usrećimo...nego, vraćaju se Komšije večeras...
leopold_lady leopold_lady 18:02 18.09.2009

Re: Moja Aleksandra .....

Onda da mi Aleksandri vatimo neku životinjku pa da je usrećimo


Vidi ti ima li kakav dasa za nju - da je udamo.... .... Životinjke ću i ja da joj nabavim,vi date koju pride i svi Big happy family
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:20 18.09.2009

Re: Moja Aleksandra .....

Mučna posla sa udavanjem, što smo utvrdili u više navrata...dosadašnja iskustva govore da se Slovenci vataju na bućkalo samo na gostujućem terenu, na domaćem nikako...
Aleksandar Vasović Aleksandar Vasović 13:50 18.09.2009

Marko&Djole



Odvedem ti ja tako moje dete u radju da kupimo hranu za labradora (na privremenom radu kod mojih roditelja), a moj drug, vlasnik kaze istoimenoj:

"Sad cu ja tebi (njoj) da poklonim nesto" rece on i izvadi odnekud MORSKO PRASE!!!!

"Nemoj brate, kumim te Bogom i Svetim Jovanom," zavapim ja.

"OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOCU taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaata," kaze ona.

"Neka, neka, nek ima dete" veli on.

Kupio sam kavez, hranu u granulama, poljsko (iz Poljske) alpsko seno, strugotinu, kucicu. Dobio(la) je ime Marko (docnije ispravljeno u Markulja). Marko (Markulja) grguce kad je zadovoljna, pisti i radi guiguigui kad trazi da jede, a frkce i ujeda kad je ljuta. U medjuvremenu je lepo porasla i zaokruglila se.

U medjuvremenu smo otisli u zoo vrt i onda je naslednica trazila da joj kupim "muza za Markulju." Posto je cvrcala i zanovetala toliko da me je mozak zaboleo, kupili smo Djoleta. Ingeniozno sam izveo da muzjaka zamenimo zenkom iste boje jer bi u protivnom do sada imao aproksimativno 70 morskih prasadi.

Elem, Markulja i Djole sad zive kao usedelice u dvosobnom kavezu koji zauzima trecinu jedne od dve sobe u stanu, zajedno grgucu, piste i rade guiguiguigui kad traze salatu (papriku, krastavac, sargarepu, jabuku) i to kad god me vide da krenem u kujnu gde se salata nalazi. Povremeno se svadjaju.

Postao sam prijatelj sa zaposlenima u Pet Centru (nek plate reklamu sad). Vucem strugotinu (ili najnoviji izum - neke granulice od kukuruza ili jos najnoviji - granulice od pirincane ljuske) za prostirku. itd... Ona ih vidi jednom nedeljno, a ja se spremam da snimim dokumentarac o zivotu morskih prasadi jer ih sad poznajem bolje od ma kog istrazivaca.

Pre Markulje i Djoleta imali smo sledece:

1. labrador Golija - punopravni clan porodice, trenutno u Cacku gde caruje kucom, dvoristem, mojim roditeljima, ostalim psima u dvoristu (4 kom), te mackama (3 kom)

2. ribice Ujka i Ana (pokojne)

3. tigrice
a) (takodje) Ujka i Ana (Ana umrla od starosti, Ujka ostao udovac)
b) Ujka i Jeca (Ujka preminuo, sada udovica Jeca razveseljava moju majku)

Trenutno trpim intenzivan psiholoski pritisak da ponovo kupim ribicu ili kornjace ili jos jedno morsko prase.

NECE DA MOZE!!!!!
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:02 18.09.2009

Re: Marko&Djole

Što si bre takav, de će ti srce, kako možeš dete da odbiješ, vidiš da je puno pozitivne energije i da će to prasence sigurno dobro uticati na njen razvoj i karakter...
Upravo sam u kujni ukebala mačku Milicu kako muma pasje brikete, dok pas liže terasu u potrazi za mačkovom hranom...Živote...
Ja tu nemam puno alibija, tokom svoje biografije imala sam: 2 puta po pile, jedno izraslo u petla Jevrema morali smo da ga poklonimo, a drugo je kljucnulo mog nesuđenog svekra pravac u oko i fasovalo selo na Avali...imala sam i zlatne ribice, ježa, prase, par paukova, guštera, žabicu gatalinku, dva miša plesača (+ 14 komada potomstva), dva pačeta, papagaja-e, kučence nepoznate sorte i gomilu mačića koje sam spasavala...i šta sad da kažem deci, da ne smeju da imaju životinjku, da mi nos do poda poraste...
mariopan mariopan 14:14 18.09.2009

Re: Marko&Djole

Treba da dođem kući pa da utvrdim da li je mačka koja se omacila u mojoj garaži još tamo sa tri mačeta jerbo moj mali mezimac ne voli mačke uopšte..

Otvorim vrata od garaže (ima tome dva meseca) i tamo na gomilici tri malecna mačeta gledaju me onim plavim okama, nemaju pojma da beže. majka je umakla posle jedne sekunde iza nekih drva, oni me gledaju a onaj moj se zaleteo i zario njušku u otvor vrata, samo brzinom munje zatvorim...i tu ih ostavim tri nedelje.. Nadgledala, 'ranila, pojila...treba da krenem na put a oni iz garaže ne mogu napolje sve je zatarabljeno i dihtuje, samo preko krova kuda je mačka i ušla i kuda izlazi...ali oni su mali i ne mogu tako visoko da skoče. Brinem se..

Onda odlučim da im otvorim vrata, pred sam put, sedim u sobi i gledam pravo na otvorena vrata garaže.

Ispada jedno, premetne se preko glave i navali na travku da je ulovi. Drugi pada preko njega, pa se prepadne i bežžž nazad u garažu, pa onda oprezno....i treći, najmanji, crno beli, sa majkom polako. Izađoše..

Gledam gde će da ih odvede, jer to je komšijska mačka i lako može da ih odvede kući....ali ona odlazi iza garaže do nekih složenih drva i tamo joj je već ušuškano mesto, zna ona gde će sa njima. Taj deo je ograđen i ovaj mali može da urla koliko hoće, tamo ne može da uđe.....ali moraću da ih poklonim ako su još tamo.

Prijateljica koja mi čuva kuću i kuče obožava mačke(ali ima jako mali stan) i hranila ih je, pun je frižider hrane za njih a i ovaj mali sebičnajk bi mogao da se navikne na društvo. Zasada rat je u dvorištu. On laje ona ne haje.

Ako mi ne uspe da ga naviknem zavapiću preko bloga za usvajanje.

E, Jelice ne bih ti ja bila u koži meni je i ovo previše
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:23 18.09.2009

Re: Marko&Djole

Maca može da živi i u malom stanu, to nije problem dobro je što su naši kastrirani i sterilisani, samo mi još fali razmnožavanje...mada Princeza nešto bunca o kuci svoje drugarice, " koja je stara kao Iki, divna, mala, bela, baš bi bili preslatki kučići"...moraću i to da osujetim lekarskim putem.
Aleksandar Vasović Aleksandar Vasović 14:56 18.09.2009

Re: Marko&Djole

i šta sad da kažem deci, da ne smeju da imaju životinjku, da mi nos do poda poraste...


pa jes. samo sto sam ja jedno dve nedelje vodio borbu da joj objasnim da jare n e m o z e nikako u stan. morska prasad jos i boz' pomozi...

uzgred, citas li ti - nije jedno nego DVA morska praseta. malo li je... aman bre...

a kera bi sad vratio iz cacka kad bi moji dozvolili. onomad su mi rekli kad sam ga trazio nazad "ne dolazi u obzir, njemu je tamo robija, a vidi ovde divno." i zaista - keva mu prostire neku staru batistanu zavesu da na njoj spava, tepa mu "lale", cale mu govori "konju" ali ga obozava, itd.

a imao sam u zivotu kornjacu Dusanku (krepala), zeca Dobrivoja i zenu mu Dobrinku (izrodili mnogobrojno potomstvo), jeza Milosa (otisao pod kamion), kanarince, papagaje, vevericu Stanu (pobegla, a ionako bila stetocina).

kerove i macke ne brojim.
arianans arianans 18:30 18.09.2009

Re: Marko&Djole

Moja maca je preko leta kod mojih na Fruskoj Gori. Nama jaaaako nedostaje, a moji nisu nacisto dal` ce je vratiti u "kavez" ili ce ostati tamo!! Uziva napolju i maltretira ostatak od 3 psa i 2 macke (koke, prasice, zeceve i curke ne smatram vaznim za ovaj komentar). Ona je dugodlaka, bela prelepa persijska macka!! Nekako mi se uz nju ne slaze lov i zavlacenje pod drva, hodanje po krovu i sl... A, tako je zadovoljna da se, cini mi se, sve namesta da ce ovako ostati. Ona u prirodi, a mi po kavezima!!!
Jelice svaka cast!!!
mariopan mariopan 22:37 24.09.2009

Re: Marko&Djole

Jelica Greganović
Maca može da živi i u malom stanu, to nije problem dobro je što su naši kastrirani i sterilisani, samo mi još fali razmnožavanje...mada Princeza nešto bunca o kuci svoje drugarice, " koja je stara kao Iki, divna, mala, bela, baš bi bili preslatki kučići"...moraću i to da osujetim lekarskim putem.

Evo, stigla lkući i sve proverila.
To sam sve planirala da uradim ako ja moram, mislim sterilizaciju pa poklanjanje, jer to se kod nas radi dzabe i jako lepo podnesu, moja komšinica sa leve strane ima dvadesetak mačaka i dva psa pa sve o tome znamo

Međutim

Mama macka ih je odvela kući, to jest kod drugog komšije(desno) i evo ih, šetaju se, ono najmanje crno belo je baš naraslo. Kažem toj komšinici za sterilizaciju jer oni su stari ljudi i ne znaju da to postoji i da se ne plaća pa ću verovatno ja to i da uradim za njih.

A moj pas je lud od sreće što sam se vratila, ma to je radost neopisiva i eto zašto ga volim toliko da nisam smela da kažem deci da sam se uželela kera pa žurim kući, a ostavljam decu , crna ja
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 14:01 18.09.2009

Redukcija

Zašto ne dozvoliš Ikiju da razjuri mačke i tako sebi redukuješ obaveze?
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:03 18.09.2009

Re: Redukcija

Zato što je već to probao i dobio po ušima klempavim od mačaka. Sada ih sa poštovanjem zaobilazi. Jedino se sa Milicom jurca, jer je ona približno njegove starosti, pa se razumeju u igri...
maricacarica maricacarica 14:52 18.09.2009

ja se isto zeznula

i uzeli psa, kao da dete ne raste samo, jedinac i ceo fazon, kao svi ćemo zajedno da se brinemo o njemu... Ha, ha, ha.... Osim što smo već počeli da ličimo, tj ja idem već četvoronoške od umora, delim i krevet sa ljubimcem, koji, kad se opruži je iste dužine kao i ja... pa ko koga izgura sa kreveta. Kuvanje ručka se odvija pod budnim okom psa, da ja slučajno nešto ne zabrljam, a ukoliko okrenem leđa, meso obavezno zdipi, pošto mu je glava viša od stola. Najzabavnije je naravno kupanje, za šta se obično skinem u kupaći kostim, stavim naočare i kapu za plivanje, pa trljaj šampon. A posle ispiranja, dolazi naj simpatični mmenat otresanja, zbog kojeg se, sad već iskusno, i maskiram u čoveka žabu pred akciju.... nego, ako krenemo na put, jel biste pričuvali i našeg mališu, on je vrlo druželjibiv.... Vratili bi se po njega posle jedno 5-6 godina...
Aleksandar Vasović Aleksandar Vasović 15:00 18.09.2009

Re: ja se isto zeznula

javi kad ides na put. uzgred, a koji je ker u pitanju? nesto kao doga, bernardinac, irski vucji hrt kad je toliki da krade sa stola.
Aleksandar Vasović Aleksandar Vasović 15:00 18.09.2009

Re: ja se isto zeznula

javi kad ides na put. uzgred, a koji je ker u pitanju? nesto kao doga, bernardinac, irski vucji hrt kad je toliki da krade sa stola.
maricacarica maricacarica 15:16 18.09.2009

Re: ja se isto zeznula

doga, Bole. NIje težak za održavanje, vodu pije direktno iz česme, ćasa nepotrebna....
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:55 18.09.2009

Re: ja se isto zeznula

Kupanje, a? Princeza je za Ikija pazarila Crazy dog šampon, na čijem uputstvu piše : "...Uhvatite psa. Vežite sebi sigurnosni pojas. Dobro nakvasite psa ( PSA - ne sebe!). Nanesite šampon ( lepo miriše je l da?) i nežnom masažom (od srca) napravite penu i onda je sperite. Sačekajte da se pas otrese, onda ga osušite, pre no što vam pokvasi ceo stan..."
Tek sad vidim - doga! Da jedinče nije samo
miloradkakmar miloradkakmar 16:09 18.09.2009

Je l'

stigneš ti da ručaš nešto !?
To kod tebe kao na traci, završiš sa hranjenjem jednog , već ogladnio onaj koji je prvi jeo.
Da ti pošaljem male afričke puževe ?
Daklem, mačka Marica jede brikete

Znači, tako se vi tamo grejete.
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:22 18.09.2009

Re: Je l'

Ja ne ručavam, ekonomična sam za održavanje. Ne postizavam. Jerbo pored ovog čopora faune moram da naranim i decu, a onda fauna opet ogladni...i tako do uveče...
Briketi su vrlo zgodni, dugo se vari celuloza...
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 16:25 18.09.2009

Hahahahaha..sve to sam

slutio, jer sam i sam slicna zrtva, osim sto imam par pogodnosti i manjka u albumu...Nije malo, ali je znacajno!
Nemam komentar drugi, osim da sami sebi uvek najbolje "serviramo"...Svaka cast na pisanju, samo kad..?
poz
bkc
PS> a tek dolaze teski dani kise, snega, lapavice...Hm.,
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:35 18.09.2009

Re: Hahahahaha..sve to sam

Pa, el vidiš zemljače da me nema ko kiše u Kragujevcu...
A, lapavičnom vremenu se unapred radujem...ovo kuče i sada uspe po suvom rosu da nađe, izgleda ko gremlin posle šetnje...a ja što volim da se šetam...cvrc...
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 16:26 18.09.2009

Hahahahaha..sve to sam

slutio, jer sam i sam slicna zrtva, osim sto imam par pogodnosti i manjka u albumu...Nije malo, ali je znacajno!
Nemam komentar drugi, osim da sami sebi uvek najbolje "serviramo"...Svaka cast na pisanju, samo kad..?
poz
bkc
PS> a tek dolaze teski dani kise, snega, lapavice...Hm.,
baka Evdokija i unuka Djina baka Evdokija i unuka Djina 16:31 18.09.2009

Zmiče

Joj, Jelice, sasvim sam zaboravila, ti si pominjala da Mali Sin oće nosoroga, jel da?
E, a da li bi možda hteo zmiju?
Mnogo laka za održavanje, jede i vrši nuždu jednom nedeljno, mirna, ne glasa se, samo povremeno sikne da te podseti da postoji, presvlačenje tj kupanje obavlja sama jednom godišnje, može i da je ne vadiš iz terarijuma ako si u poslu, možeš i da je nosiš oko vrata aki si zagubila šal, a svakako je atraktivna sa svoja dva metra i živim bojama....

Ima moja koleginica tri, dve bebe i mamu, pa oće da ih udomi, sad za dva meseca kad malo porastu...

I neeemoj sad da mi brišeš komentar da sin ne vidi...

Djina
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:37 18.09.2009

Re: Zmiče

Šta će mu zmija pored mene žive?! To sam rekla i Prestolonasledniku kada je u svojim mladunačkim danima poželeo zmiju...samo mi još ona fali...da jede uboge žive mišove...to na decu vrlo pozitivno utiče...Mali Princ bez šešira i slona, uživo...
Tvoja drugarica ima zmije koje bi udomljavala? Kad porastu...na metar, kilo...kad se odbiju od sise? Što nije mamu sterilisala? (što ova rečenica stravično zvuči, sačuvajbože...)
mirelarado mirelarado 17:04 18.09.2009

Конкуренција

Потпуно разумем све недаће које ти приређују четвороножни укућани и придодата гошћа, Јелице. Ипак, има то и добрих страна: пуно их је па нису пробирљиви, осећају да би њихов оброк лако могао да смаже неко други. Замисли још кад би се нећкали... :)
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:39 18.09.2009

Re: Конкуренција

U našoj kući nema vremena za probirljivost i toga su i njeni ljudski članovi svesni. Ali je zanimljivo kako to brzo ukapiraju i gosti, sva kod kuće mrljava sa hranom deca, koju inače majke po kući sa kašikom jure, su kod nas jela ko zmajevi...dok ima...
Evo ode Milica, došla gazdarica po nju, a baš smo se navikli...
mirelarado mirelarado 21:11 18.09.2009

Re: Конкуренција

Jelica Greganović
Evo ode Milica, došla gazdarica po nju, a baš smo se navikli...


Немој и газдарици да кажеш, може да им се ослади да скитају, а мацу утрапе вама... тј. теби. Код мене су гости увек бивали некакав немогући спој с домаћом живуљком. Док сам имала мачку, стално су ми утрапљивали штениће жељне дружења, који су завршавали изгребане њушке. Сада кад с нама живи пас, доносе ми на чување хрчка и кунића, па их затварам у купатило. Једино рибице увек весело пливају у свом заштићеном акваријумском свету.


Jelica Greganović Jelica Greganović 21:27 18.09.2009

Re: Конкуренција

A, mi smo jedared prijateljima čuvali čivavu, uz postojećeg nam mačka Bagiru, kome je ime više no pristajalo. Četvore oči sam otvarala da ne bi Bagira izjeo glodara, koji je doduše bio u povelikom kavezu, ali mačak je mačak...i tako mi dođemo jedared kući, kad u veceu oko kaveza čivavinog krvave kapljice...čivava se smotala u klupče i ne mrda, ne vidim ni da li diše...lepo sam se precepila. Munem ja čivavu prstom, probudi se dotična, ne vidim da je igde povređena al' sva nekako tunjava (kasnije se ispostavilo da je bila samo bunovna)...tu Žmu locira mačka razbojnika i utvrdimo da je čivava u odličnom stanju, ali da Bagira ima ugriženu, do krvi, šapu... 1:0 za glodara.
mirelarado mirelarado 22:21 18.09.2009

Re: Конкуренција

Ух, знају ти ситни кучићи да буду праве прзнице. Сироти Багира! Наша мачка се звала Пижонка, вешто је шутирала лоптице од целофана скинутог са цигарета... отуда име. :))

Са животињама у кући јесте напорно, ал' никад није досадно.
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:36 18.09.2009

Re: Конкуренција

Probao je i Iki, al je dobio vaspitnu, da vidiš sad kako zaobilazi mačke sa dužnim poštovanjem
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:06 19.09.2009

Re: Конкуренција

Ups, moja greška, nije bila čivava, nego onaj glodar ubogi što od njega prave bunde, činčila...alaj sam promašila...daklem, činčila je bila na čuvanju. A, zube imala ko šila...
mirelarado mirelarado 16:31 19.09.2009

Re: Конкуренција

Чинчила - сад ми је тек јасно зашто је била у кавезу.
Опасна, значи. Опет, драго ми што су те бунде изашле из моде.
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:56 19.09.2009

Re: Конкуренција

More, kako je bila agresivna pre je bilo za očekivati da Bagira postane bunda...ili bar muf.
Bojan Budimac Bojan Budimac 10:35 19.09.2009

:)))))

Logistika je moćna disciplina. Međutim, moram da primetim da su tvoji zadaci opsluživanja horde četvoronožaca ipak malko jednostavniji nego je to slučaj u nas. Naime, tvoji vidim žive ako ne u miru, a ono u (miroljubivoj) koegzistenciji. Ovi naši (5 pasa i 6 mačaka) s obzirom da su usvajani u različita vremena nikako da postignu mirovni sporazum, a kako kaže kontroverzni(sic) ministar inostranih poslova Izraela "mir se ne može nametnuti", pa mi eto digli ruke od nametanja i gradimo zidove između njih, koji jel' da čine dobre susede.

Trenutna situacija, posle x menjanja savezništava i neprijateljstava je sledeća: Vuk i Oskarla (psi) žive zajedno i lepo se slažu, Topak (pas) bio član tria sa prethodno navedenim parom, ali otkad je oslabio i oslepeo živi solo, Bab-bab (pas) je nedavno ostao sam (kad je Zejna otišla u neki pseći raj), Nataša (pas) takođe živi odvojeno od ostalih pasa otkako se sa Oskarlom potukla tako da i danas ima sede dlake na mestima koja Oskarla otvorila zubima.

Mačke su malko jednostavnije, Vili, Heri, Žabac i Sarma žive u kohabitaciji, dolazi povremeno do sukoba, posle kojih skupljamo krzno i nokte sa mesta neprijateljstava, ali 95% vremena je mir. Piskoš i Miu žive u miru i platonskoj ljubavi deleći prostor sa pomenutom Natašom. Miu i Nataša se obožavaju (Miu je odrastao na njenom mleku), ali zato Piskoš nikako da prihvati to veliko, crno, repom-mahajuće čudo, pa ga povremeno preventivno išamara. Naravno, mačja hrana mora biti van Natašinog domašaja, ali se zato Miu redovno služi Natašinom, zauzvrat (ako nismo dovoljno brzi u čišćenju toaleta) Nataša se povremeno osladi njegovim govnima. Sa kornjačama nemamo nikakvih problema...
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:04 19.09.2009

Re: :)))))

Auuu...alaj ste vi bogati faunom...prešišali ste nas...doduše mi imamo i dece3 ..
Milutin Milošević Milutin Milošević 11:06 19.09.2009

Grdna ne bila

Ni ti je lako.

Mi od kucnih ljubimaca imamo samo tastu, a ni to nije lako namiriti

PS Dobrodosla nazad jednim sjajnim tekstom u svom stilu
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:05 19.09.2009

Re: Grdna ne bila

Fala gazda Milutine
A, jeste razmišljali da umesto tašte nabavite 5-7 kućnih ljubimaca, sigurno bi vam bilo lakše...
Milutin Milošević Milutin Milošević 16:33 19.09.2009

Re: Grdna ne bila

A, jeste razmišljali da umesto tašte nabavite 5-7 kućnih ljubimaca, sigurno bi vam bilo lakše..

Ma jok, za koju godinu gospodžaMi će postati tašta pa da se ne secamo zabezveze
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:57 19.09.2009

Re: Grdna ne bila

A, znači sad se prilagođavate. Fino...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana