Fantasy, treće kolo

b92rian.clough RSS / 21.08.2009. u 21:21

Posle 'okrnjenog' drugog kola Fantasy Premijer lige B92, u kome nisu učestvovale ekipe koje igraju u Evropi, narednog vikenda se igraju mečevi trećeg kola:

Arsenal v Portsmouth
Birmingham v Stoke City
Hull City v Bolton
Man City v Wolves
Sunderland v Blackburn
Wigan v Man Utd
West Ham v Tottenham
Burnley v Everton
Fulham v Chelsea
Liverpool v Aston Villa

 

Kako smo i rekli u prethodnom blogu, najozbiljniju situaciju sa povredama i dalje ima Mančester Junajted. Drugo kolo Premijer lige donelo je veliko iznenađenje u kome je novi član najelitnije engleske lige Burnli na najbolji mogući način iskoristio odsustvo štoperskog para Ferdinand – Vidić i došao do pobede nad šampionom. Ono što bi moglo da obraduje navijače Junajteda, jeste povratak Nemanje Vidića koji bi na gostovanju Viganu mogao da bude starter. Nesigurnost odbrane i neubedljivost veznog reda mogli bi da ostave Vejna Runija kao možda jedini dobar (siguran) izbor iz redova aktuelnog šampiona. Majkl Oven je razočarao mnoge igrače Fantasyja, što je uticalo da ga izbace iz tima i tako mu smanje vrednost. Ipak, nekadašnja perjanica Liverpula i dalje ume da postiže golove, tako da će se strpljenje onima koji ga još imaju u timu, isplatiti možda već ovog vikenda. Što se promenljivog Vigana tiče, biće odsutan samo Olivije Kapo.



Iako je, posle utakmice sa Seltikom u kvalifikacijama za Ligu šampiona, bilo najavljeno da će Arsenal ostati bez 'pola tima' za meč sa Portsmutom, situacija ipak deluje nešto povoljnije. Od potencijalnih startera/igrača koji bi mogli da istrče na teren, samo je Tio Volkot pod znakom pitanja, dok se na Rosickog i Nasrija neće računati neko vreme, kao što je već poznato. Iako je za očekivati da će mnogi igrači Fantasyja uzimati igrače Arsenala za ovo kolo, treba uzeti u obzir da već sledeće nedelje 'tobdžije' putuju na Old Traford gde ih čeka ranjeni lav Mančester Junajted. Što se Portsmuta tiče, teško je očekivati da je mnogo toga u njihovim rukama, pa bi njihove igrače trebalo izbegavati, pogotovo što im u narednom kolu u goste dolazi Mančester Siti.

Birmingem posle minimalnog poraza i minimalne pobede dočekuje Stouk Siti. Domaća ekipa na papiru ima dosta povređenih igrača, čak osmoricu, od čega četvoricu iz odbrane (Ridžvel, Marfi, Tejlor, Dan). Takođe, pod znakom pitanja su Vinjal i Espinoza, tako da menadžer Aleks Mekliš na raspolaganju ima samo četvoricu defanzivaca. Ipak, to ne bi trebalo da predstavlja preveliki problem protiv Stouka (koji je slab u gostima) s obzirom da su svi igrači sredine terena i napada zdravi, osim Markusa Benta. Ipak, Stouk će se osloniti na to što na spisku povređenih igrača ima samo Sidibea, dok bi Faje mogao da bude spreman.

Hal Siti posle teškog poraza od Totenhema u drugom kolu dočekuje Bolton. Nekadašnji hit na početku prošlogodišnjeg prvenstva ove godine spada u ekipe koje će se najozbiljnije boriti za opstanak. ’Tigrovi’ neće moći da računaju na četvorku sa sredine terena – Marnija, Ešbija, Garsiju i Balarda, ali tu će biti Stiven Hant, koji je postigao oba gola za Hal do sada, kao i Đeovani koji je prošle sezone postigao osam golova. Naravno tu je i defanzivac Majkl Tarner koji je prošle sezone zbog svoje niske cene i dobrih igara doneo dosta radosti igračima koji su ga imali u svom timu. Sa druge strane Bolton je manje-više kompletan, sa izuzetkom O’Brajena i Gardnera. Od igrača na koje treba obratiti pažnju tu je Meti Tejlor koji i dalje drži visoku cenu, ali sa razlogom pošto je u pitanju igrač koji će gotovo izvesno sakupiti više od 100 poena na kraju sezone. Takođe treba uzeti u obzir u to da Bolton na papiru ima samo tri ’prava’ napadača – Elmandera, Dejvisa i Vaz Tea. Elmander sa cenom od 6 i nije previše skup, pa bi mogao da bude uzet u razmatranje.

 

Superskupi Mančester Siti je uspešno počeo ovogodišnju kampanju, a glavna ’muka’ igračima Fantasyja je pitanje „a ko će tu da igra?“. Ono što je gotovo izvesno jeste da, šta god se desilo, Stiven Ajrlend ima zacementirano mesto u prvih 11 i to sa dobrim razlogom. Pomenuti vezni igrač je najčešće bio strelac za ekipu tokom priprema, uz podjednako uspešno postizanje golova i asistiranje prošle sezone. I ove godine je počeo golom, što se odrazilo na broj igrača koji su ga odmah zatim stavili u svoj tim pa mu je cena porasla. Oni koji bi u svom timu želeli napadača iz Sitija, trebalo bi da znaju da Santa Kruz sigurno neće igrati, dok su nastupi Adebajora i Robinja pod znakom pitanja. Ukoliko se predviđanja ispostave tačnim, onda će na raspolaganju biti Belami, Tevez i pomalo zaboravljeni Bendžani. U Vulverhemptonu, veoma popularan izbor je, prepostavićete, Nenad Milijaš. Što zbog patriotskih, što zbog realnih razloga, reprezentativca Srbije u svom timu ima čak 40,1% igrača Fantasyja. Ipak, pitanje je koliko Vulvsi mogu da urade u Mančesteru.

 

Sanderlend dočekuje Blekburn i u ekipi ’crnih mačaka’ ima nekoliko interesantnih igrača. Pre svih tu je Daren Bent čija je cena porasla na 7.3, najviše zahvaljujući tome što se u strelce upisao u obe utakmice Sanderlenda. Gotovo sigurno u napadu će mu društvo praviti visoki Kenvajn Džouns, dok je Frejžer Kempbel ipak opcija sa klupe. Prvi golman ekipe Martin Fulop je pod znakom pitanja, kao i Malbrank i Cana. Blekburn je sigurno bez veznih igrača Emertona i Dana, dok je Ridov i Nelsonov nastup neizvestan. 

Vest Hem u londonskom derbiju dočekuje Totenhem. Domaća ekipa je u prvom kolu slavila protiv Vulvsa. Metju Apson, koji se upisao u strelce je i pre tog meča bio popularan izbor među igračima, ali je pitanje da li će odbrana ’čekićara’ odoleti raspomamljenom Džermejnu Defou koji je za Totenhem postigao tri pogotka u demoliranju Hal Sitija u drugom kolu. Defou je cena u međuvremenu skočila za 0.2, dok je Robi Kin još uvek na 8.5, što bi možda moglo da se iskoristi. Golman Gomes je pod znakom pitanja, kao i defanzivci Doson i Bejl, dok Vudgejt gotovo sigurno neće moći da igra.

 

Burnli će, posle pobede nad Junajtedom, imati priliku da priredi novu radost svojim navijačima pošto dočekuje Everton koji je u prvom kolu doživeo poniženje od Arsenala. Sjajni Robi Blejk je postigao nezaboravni ’match winner’ protiv Junatejda, ali to nije previše uticalo na igrače Fantasyja koji su ga izabrali u samo 0.7% ekipa. Za onoga kome treba jeftin igrač u ovom kolu, Blejk bi mogao da bude dobar izbor pošto je cena od 5.5 za napadača koji je prvotimac i koji takođe izvodi slobodne udarce, više nego povoljna. Defanzivci Koldvel i Daf biće pod znakom pitanja za predstojeći meč. Everton se nalazi u teškoj situaciji pošto je pod pritiskom bruke u prvom kolu, a ide na noge veoma motivisanoj ekipi koja želi svima da dokaže da joj je mesto u Premijer ligi. Dejvid Mojes je u problemu pošto sigurno neće moći da računa na Džagielku i Artetu, kao i na napadače Jakubua i Aničebea. Pienar i Rodvel su neizvesni, tako da će Mojes, za sada, možda morati da se osloni na eventualnu inspiraciju Kejhila (8.4), Sahe (7.0) ili Žoa (7.5).

 

U još jednom londonskom derbiju, Fulam će ugostiti Čelsi. Domaćin je prošle sezone odlično igrao na ’Krejven kotidžu’, a na oba susreta prošle sezone viđena su po četiri gola. To znači da Brede Hangeland možda u ovom kolu neće doneti bodove za ’clean sheet’, ali bi Deni Marfi mogao da bude taj koji će biti strelac iz prekida ili asistent. Veliki problem za ’kolibaše’ predstavlja povreda najboljeg strelca Endija Džonsona, a nastupi Etuhua i Nevlanda nisu izvesni, dok se Sajmon Dejvis možda vraća u tim. Kao napadačko rešenje tu je Zamora (5.6). Sa druge strane Čelsi, kao jedan od najozbiljnijih kandidata za titulu, ima dosta problema sa povredama odbrambenih igrača. Protiv Fulama sigurno neće moći da igraju Aleks, Fereira, Žirkov i Beleti. Karlo Ančeloti bi možda mogao da pruži priliku Banetu Ivanoviću (5.8) koji je dokazao da ume da bude izuzetno opasan iz prekida. Džo Kol sigurno ne igra, ali su na raspolaganju dva uvek dobra, ali skupa izbora u napadu – Drogba i Anelka.

 

U poslednjem meču, koji se igra u ponedeljak, Liverpul dočekuje Aston Vilu. Domaćini su prošle sezone goste ispratili petardom sa Enfilda, a ’crveni’ su bez preterano dobre igre pobedili Stouk sa 4:0. Podsetimo, prošle godine Liverpul Stouku nije uspeo da da gol za 180 minuta igre (OK, onaj poništeni ipak ne računamo). U Liverpulu postoji nekoliko veoma zahvalnih igrača za Fantasy. Pored (veoma skupog – 12.5) Kapitena, tu je, takođe skupi (9.5) ali isplativi Kajt. Rafael Benites je u prvom kolu pokušao sa Babelom u startnoj postavi, što se nije isplatio, pa je protiv Stouka priliku pružio Josiju „uvek mogu nešto da uradim“ Benajunu (7.5). Ipak, dok Akvilani ne istrči na teren negde početkom oktobra, najveće pojačanje Liverpula mogao bi da bude Glen Džonson koji je nesumnjivo bio igrač kola prethodne nedelje. Desni bek Liverpula je postigao gol, asistirao i zaslužio epitet igrača utakmice na susretu sa Stoukom. Džonson je pokazao da bi, pored bodova koje će osvajati zahvaljujući tome što Liverpul (verovatno) neće pramiti puno golova, mogao da bude veoma bitan i u napadu ’crvenih’. Takođe, mladi Insua će imati gotovo sigurno mesto u startnoj postavi dokle god je Fabio Aurelio povređen, tako da je sa cenom od 6.0 sasvim solidan izbor. Danijel Ager neće igrati, kao ni verovatno Škrtel. Aston Vila je u prvom kolu poražena na domaćem terenu i u nezgodnom trenutku mora da se ’vadi’ protiv Liverpula koji svima želi da dokaže da je prošle godine zaslužio titulu. Dejvis, Bouma i Kerju su pod znakom pitanja, dok je Dauning povređen. Slab start Vile je uticao na to da Ešli Jang i Gabrijel Agbonlaor budu izbačeni iz velikog broja ekipa, tako da bi oni strpljiviji mogli da ućare kupovinom istih i da sačekaju da dvojac ekipe iz Birmingema jednom proradi.

 

Naravno, sve navedene povrede i dileme su postojale u trenutku pisanja teksta, a vama ostaje, kao i uvek, da zdravstveno stanje vaših favorita proverite na već poznatoj adresi.



Komentari (5)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

gbls gbls 21:49 21.08.2009

x

Bolt
Mozda bi dobro dosla i neka prognoza oko ishoda meceva, mala pomoc za nas kladionicare.
lineker lineker 09:20 25.08.2009

Učinak posle tri kola

Za sada se ne mogu požaliti na učinak. Igrači na svim pozicijama mi donose poene, tako da nema potreba za puno promena. Nadam se da ce se dobra sezona nastaviti.
NNN NNN 14:34 25.08.2009

Re: Učinak posle tri kola

Igrači na svim pozicijama mi donose poene
Ovo je najbitnije, da svi igraju i da su "učinkoviti".

Ja ovo treće kolo mogu da opišem jednom rečju:
Luzerpul
NNN NNN 17:43 28.08.2009

Sunce mu žarko...

Satima ne mogu da se ulogujem
verovatno ću da izduvam (ali sigurno ne kao prošlo kolo)
darkom23 darkom23 19:07 28.08.2009

Re: Sunce mu žarko...

Ne mogu ni ja, ne znam sta se desava. Zna li neko kada ce da proradi?

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana