Tehnika narodu

debora RSS / 15.08.2009. u 14:32

Sta dobijes kada u Google ukucas maminu uzrecicu "Tehnika narodu" ? 

 

Definicija

Na temelju proucavanja veceg broja rjecnika i leksikona dolazi se do zakljucka da tehniku nije moguce jednoznacno definirati nego da je taj pojam viseznacan. Na temelju izlozenoga tehnika je:
(1) djelatnost i sredstva kojima je cilj proizvodnja materijalnih dobara i time olaksavanje uvjeta ljudskog zivota ; obuhvaca projektiranje, mjerenje, konstruiranje, gradjenje, sirovine i materijale, energiju, informacije, promet i dr.
(2) metoda ili postupak koji se primjenjuje pri savladavanju prakticne strane nekog posla ili proizvodnje (npr. glazbena tehnika, kartografska tehnika, crtacka tehnika, slikarska tehnika, sportska tehnika itd.)
(3) opcenito vjestina, umjesnost, umijece, spretnost, nacin rada, postupak
(4) kratica za tehnicke znanosti
(5) kratica za tehnicki fakultet ili srednju tehnicku skolu
(6) mehanizacija, podrucje mehanizirane proizvodnje
(7) bijela tehnika (vezani dvoclani izraz) oznacava kucanske aparate (obicno bijele boje, kao hladnjaci i dr.)
(8) tehnika narodu (fraza) parola iz sredine 20. st., upotrebljava se takodjer irinicno kad alat nije dobar i sl.

(izvor: Tehnika u Hrvatskoj / Malvic, Dubravko (ed). - Zagreb : Matica hrvatska , 2004. 61-73.)


Kompjutori

Danas je teško zamisliti život bez kompjutora i sega kaj se na kompjutoru more delati. Kak smo mi negda ko mala deca bežali van igrati se, tak denešnja deca vesiju na kompjuteru. Pri meni h familiji samo najmlajša pucka ne pokazuje želju za kompjuterom. Nije ni čudo kad ima jedva 3 meseca. Ona srednja več naveliko vesi na njemu. To se igraju igrice na internetu, pa malo na „fejs", pa je počela i blog pisati. Najstareša bi s kompjuterom i na zahod išla. Ona je več h sedmom razredu i zna skoro se na kompjutoru napraviti. Na „fejsu" je več dugo. Blogova ima nekoliko. Na sakom napiše par postova, pa otpre novoga. Tu je i „msn". Uz to našla je neke knjige i vježbe za photoshop i krenula je to malo proučavati i sad već more brže od mene neke stvari napraviti.

(sa Bloga tate Bena sa naslovom Tehnika narodu)

Casopis

 Prvi broj je izdat 16. septembra 1948. godine kao organ Centralnog odbora Narodne tehnike Jugoslavije, pod nazivom „Tehnika narodu". Od. 4. aprila 1954. list menja naziv u „Tehničke novine". Ukazom predsednika SFRJ, časopis je 12. novembra 1968. odlikovan ordenom zasluga za narod sa srebrnim zracima. 1. aprila 1977. osnivačka prava preuzima tadašnje Republičko veće Narodne tehnike - Saveza organizacija za tehničku kulturu SR Srbije.
(izvor Wiki )

 


Robot zongler 

Čemu ovo služi (a uz to i ne radi)?

 

Atačmenti



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana