Kako iskoristiti ljubavne jade i pribaviti korist

blackcat63 RSS / 14.08.2009. u 23:29

U ovo vreme previranja, prestruktuiranja, krize, siromaštva sve je lakše prebroditi ukoliko imate nekoga da sve proživi sa Vama, takozvanu srodnu dušu. Kako je naći to je već teže pitanje. U ovo doba brzih tehnologija, brzog života i interneta ovaj poslednji se nameće kao idealno sredstvo za to.

Razni sajtovi, domaći i strani nude mogućnost da upoznate druge osobe a sve češće se javljaju i specijalizovani koji nude nešto za novac. Napisao sam nešto jer nije uvek u pitanju ono što se nudi na prvoj strani. Jedan od sajtova koji sam posetio i koji me je naterao da napišem nešto o njemu je i www.phonedate.org.

 

Niko normalan ne očekuje od svakog sajta na internetu da bude fer, korektan i poslovan ali kada neki sajt za svoje usluge uzme novac, tada se minimum dobrog poslovanja i minimum nelaganja klijenata ipak podrazumevaju.Neko vreme sam već razveden i odlučio sam da svoju omiljenu osobu drugoga pola nadjem kroz internet upoznavanje. Bilo je tu uspona i padova i nedavno sam pretrazujući net došao do sajta www.phonedate.org čije mi se funkcionisanje učinilo sasvim logičnim i kvalitetnijim od drugih.

Postupak je sledeći: kada prodjete profile osoba koje su ostavile svoje podatke na sajtu sa željom da upoznaju nekog izaberete osobu kojoj se želite javiti i uputite zahtev vlasnicima sajta. Oni kontaktiraju osobu koju želite upoznati i zakažu Vam telefonski razgovor sa njom ali preko njihove centrale. Taj vam se razgovor debelo naplati ali postoji mogućnost da naletite na nekoga ko bi mogao biti vaš idealan partner pa onda novci ne igraju ulogu.

Medjutim sada dolazimo do dela priče koji nema veze sa uslugom nego sa prevarom. Šta ako Vas u stvari dotična firma ne spoji sa nekom osobom koju Vi želite da upoznate nego Vas spoji sa devojkom/ženom/momkom/muškarcem u susednoj sobi? Kako ćete znati razliku? da li tako što dotična osoba želi da priča o muzici i filmu a ne o sebi ili Vama? Ili tako što ćete se uhvatiti teme vezano za svoj tj zajednički grad življenje (pri tom je taj grad puno manji od recimo Beograda ili Novog Sada) a dotična osoba nema pojma ko je vodeći/jedini ginekolog u tom gradu? Ili tako što će maznim/dubokim glasom tražiti da ostenete još na vezi jer joj se dopadate i želi da Vam sluša glas?

Nećete nikad biti sigurni.........to je najbolji, za njih, deo priče. osim ako Vam oni sami ne pomognu. Jer platiti dobro ljude koji rade za Vas nije u modi u ovoj zemlji. Tako radnici nisu motivisani da pogledaju da li ste Vi već pričali sa osobom sa kojom želite sada da razgovarate ili dotična figura nije na raspolaganju u tom momentu a novce Vam treba uzeti. Tako Vas spoje sa nekim ko ima drugačiji glas od osobe sa kojom ste pričali pre dva dana i nema iste stavove o životu i nema pojma o čemu ste pričali neki dan. I tada Vam sine .......da ste debelo prevareni.

I šta sada? Kome se žaliti na ovu prevaru? Jedan deo prevarenih će ćutati jer ne žele priznati da su ljubav tražili preko neta. Jedan deo će ćutati jer nikad neće biti sigurni da li su zaista prevareni.....jer ne bi to ovi naši. U belom svetu da, ali ovde. Ne. Jedan deo će ćutati jer jednostavno ne znaju kome ovo da prijave. Finansijskoj inspekciji? Da ali u kom gradu? Kako i na osnovu čega? A neko će možda napisati blog da svoje iskustvo podeli sa Vama dragi moji koji ste došli dovde u čitanju.

Jer to je ona druga lepota neta da se dobre stvari jako brzo pročuju ali isto tako da svako može naći način da se njegov glas čuje tj zabeleži u bespućima interneta. Nemojte odustati, tražite ono što Vam nedostaje na netu i budite uporni. Naći ćete to pre ili kasnije. Samo nemojte tražiti sreću preko www.phonedate.org jer ćete biti prevareni i opljačkani. A ako se neko od nadležnih zainteresuje za slučaj, biće mi drago da pomognem. A ako, daj bože, telefonski sastanci odluče da me tuže za klevetu biće mi drago da ih pogledam u oči na sudu. I eventualno zaista upoznam Željanu........imala je lep seksi glas.

 

 

Atačmenti



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana