Vremenska prognoza (prema novom zakonu o informisanju)

vracarac92 RSS / 05.08.2009. u 15:25

Na nesreću, ovo pišem dva dana (sreda, 29. jul) pre izjašnjavanja skupštinskih lenjivaca o impotentnom Zakonu o in(de)formisanju, tako da ne znam sleduju li mi korbač i samar, ili će se, nekim čudom, glasačke amebe otrgnuti iz klišea gluposti i prestati da se ponašaju poput mula koje poslaničkim mandatima, kao šargarepom na kraju štapa, stranački pastiri vodaju u krug


Bilo kako bilo, za svaki slučaj, pisaću o lepom vremenu, šumskim požarima na Apeninima i epidemiji slinavke koja desetkuje krda afričkog bivola, verujući da me goveda s Crnog kontinenta neće tužiti, za razliku od ovdašnjih - koje desetkuje epidemija povrede časti i duševnog mira. 

Naime, izrazito toplo vreme pogoduje odlasku na višenedeljni odmor predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti, što garantuje daleko veće prinose istih tokom jesenje žetve državne blagajne.

Hladni talas nezadovoljstva radničke klase uticaće na migraciju gorepomenutih ka skrivenim zalivima Jadranskog, Egejskog i Crnog mora, mada dosta njih, po sopstvenom kazivanju, „možda neće" nikud na letovanje, što obično podrazumeva: Španiju, Italiju, Francusku, sa gorilama i guvernantama na Mikonosu ili produženi vikend u Dubaiju...naravno, ne postavlja se pitanje: ODAKLE?

Posebna napomena za sve vas koji se spremate put sela i zaseoka Srbije: moguća je mestimična pojava ministara i poslanika i u tim krajevima, s obzirom na to da radnu energiju, stvaralački potencijal i državničku mudrost crpe iz ritualnih tretmana prazilukom...

U slučaju pojave nekog od njih, potražite najbliži zaklon, zapušite nos (deci obavezno pokrijte oči), zgužvajte i bacite što dalje novčanicu od 1.000 dinara i čim se predator ostrvi na nju - bežite koliko vas noge nose.

Ukoliko, pak, krene za vama - pokušajte da u trku popunite dva čeka na po pet hiljada i bacite ih preko glave, nadajući se da vam je za petama nižerangirani državni činovnik koji će se zadovoljiti i tako „mršavim" plenom.

U suprotnom, lezite i pravite se mrtvi, nalik štrajkaču glađu iz nekog od tranzicioniranih privrednih giganta. Grabljivica će prići, onjušiti vas, pomokriti se i otići, ne želeći da gubi vreme sa lešinom na kojoj su već mnogi istrošili zube.

Naročit oprez preporučuje se u rejonu Guče, gde su zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice: svest-podsvest-nesvest, mogući odroni od alkohola i jagnjetine, ministara, poslanika i državnih sekretara.

Za vas koji prvi put idete na Sabor, da ne bude zabune - spomenik trubaču je onaj u centru varoši, duvač izliven u bronzi. Ona druga dva zagrljena duvača izlivena u kreču su Mrka i Velja, ne slikajte se kraj njih i ne naslanjajte se na iste, sanacija je u toku (zbog obima radova, moguće je da neće biti završena pre roka)...

Toliko o vremenu, sad malo o šumskim požarima: na sreću, ne besne u Rusiji, tako da milijarda evra pomoći, koju je najlepši balkanski predsednik izmolio, neće biti dovedena u pitanje.

Dakle, Boris je tražio, Medvedev dao, još samo da se naši dogovore koga poslati u podmoskovlje na ratifikaciju, votku i kavijar i eto nama, snishodljivo zagledanima u Zapad, finansijske infuzije s istoka.

Znači, mogu i jare i pare, NATO i lova iz Rusije, kojoj se nekako uvek vraćamo kada se ovi prvi zamore od bacanja nam štapa, koji smerno donosimo, iskreno se radujući pohvalnom češkanju ispod njuškice i iza ušiju...

Baćuške jesu odrešile kesu, tražeći da se taksativno navede za šta će biti utrošene pare (dušmani, ne priznaju „džep" kao kapitalnu investiciju), međutim, problem je, rekoh, ratifikacija.

Unutar vladajuće koalicije imaju toliko poverenja jedni u druge da prosto ne znaju ko treba da ode i parafira, a da naknadno to ne iskoristi za stranački marketing i sakupljanje, nikad jeftinijih, političkih poena?!

Nije da niko nikome ne veruje, samo je diskutabilna merna jedinica poštenja - specifično su baždareni. Onako, kantarski, pijačno...

Milijardica, jelte, čeka nekog ko će potpisati, zahvaliti se darodavcima (na koje smo po potrebi gadljivi) i reći da to čini za boljitak Srbije, ne mudrujući kako sporazuma ne bi ni bilo da nije njega i stranke koja ga je othranila, školovala, zamomčila i dala mu prvi džeparac, objasnivši mu da već sledeći mora da otme sam.

Znači, načekaće se milijardica još malo, osim ako do dana izlaska ovog teksta Krki ne prekipi (priznajem, meni omiljen lik i večna inspiracija, muza, maltene), pa našilji plajvaz i vikne: „Dosta više glupiranja, idem ja da potpišem taj Versajski mir! Pokrivajte me ako Pašić pita gde sam!"

Pitanje je može li Srbija da čeka, ako nije neumesno postaviti ga?!

Dobro, toliko i o šumskim požarima na Apeninima, koji definitivno nisu u Rusiji, kao što ni emotivna Diana Dragutinović nije u preteranoj pameti, pa opet figurira na mestu ministra finansija.

Laka na suzama, zapretila je da će i na sledećoj sednici Vlade briznuti u plač ukoliko ne bude prihvaćen njen psihoaktivni predlog da zarade budu dodatno oporezovane (10 do 20 odsto)!

Vlast je, izgleda, postala brak u kojem je na suze moguće dobiti sve, pa će pokorni „suprug" Mirko, po svemu sudeći, ispuniti i ovaj hir vernoj ljubi, makar se čitava Srbija rasplakala zbog toga - s tom razlikom što po onoj Njegoševoj: „Suza naša nema roditelja"...

Naravno, prema procenama stručnjaka, takav potez Vlade neće bitno uticati na oporavak afričkih bivola, ali će svakako doprineti upotpunjavanju slike o ovdašnjoj radničkoj klasi kao o papkarima sužnjim...

Ma, samo nek' nama Dianče zadovoljno trepće, pa nek' ide život! Ništa nije vredno njenog nerviranja...

Toliko za ovaj put o nehajnim temama. Sledeće nedelje razglabaćemo o boćanju, festivalu rukotvorina u Manili i seksualnom zlostavljanju labudova od strane posetilaca zooloških vrtova na Novom Zelandu.

Bez politike, kao i dosad, naravno...

 

M.M. 



Komentari (5)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

drug.clan drug.clan 19:47 05.08.2009

preporuka

odlicno

selica_nena selica_nena 22:39 05.08.2009

Da se smrzneš

od prognoze!

Sjajan tekst i preporuka.
gbls gbls 23:28 05.08.2009

a

Ma, samo nek' nama Dianče zadovoljno trepće, pa nek' ide život! Ništa nije vredno njenog nerviranja...


Preporuka za tekst.
leopold_lady leopold_lady 11:37 06.08.2009

Ja uvek pišem bez politike....

Jer politika me stera u svađu sa nekim .... A ja to jednostavno ne mogu sebi da dozvolim ....

Nemam pojma kakvo će sutra biti vreme.... I znaš šta - kakvo bude,biće.... Nikad nije bilo da nekako nije..... (reče davno neko pametniji od mene) ....
miloradkakmar miloradkakmar 23:23 06.08.2009

Prognoza za avgust



PS Tekst

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana