Sport, oruzje i maline

loshmi021 RSS / 04.08.2009. u 21:11

 

 

 

Da vas neko pita, koji je najbolji Srpski izvozni proizvod, sta biste vi rekli? Iako vec godinama izvozimo oruzje (legalno ili ne) i cuvene Srpske maline, to i dalje nije na mom prvom mestu. Koji je to cuveni recept koji samo mi imamo- ulozi malo (ili nista), a vrati ti se stostruko i visegeneracijski? Ako jos nekom nije jasno, rec je o sportu i neiscrpnom
Genu Srpskog talenta.
Samo u deset dana osvojeno je zlatnih medalja vise nego sklopljenih ugovora i uspesnih privatizacija... vise nego izglasanih zakona i popravljenih rupa na putevima. E to je zemlja cuda, koja opstaje na laznim obecanjima i gleda na sport i dalje kao na rekreativnu aktivnost. A ne bi me cudila reakcija- “zaradili su milione, nek otvore nesto”, i otvaraju oni jer im savest ne dozvoljava propadanje i kriv put nase dece.
Najveca zahvalnica je organizovanje doceka… nasi politicari su navikli da potapsu po ramenima, kazu- samo napred, i samo nastave svojim sorom. A rekonstrukcija sportskih objekata i ulaganje time u generacije koje dolaze je moguce ukoliko se organizuje neko veliko takmicenje i to samo povrsinska sminka, a da pritom ne bude neke afere oko kradje para.
Da li njima stvarno nije jasno da recenica “Srpski sport” ili „kosarkasi, plivaci, teniseri, odbojkasi.... iz Srbije“ bolja reklama i jaci imadz zemlje nego sto ce „Coca-cola sa zero secera“ ikad biti. Ako nekom spomenete ime nase zemlje, asocijacija ce biti ili rat ili svetski i evropski prvaci.
Skole i sportski klubovi u svim sportovima su privatni, a kad je rec o drzavnim sportskim objektima, termini reprezentacijama se naplacuju ili ih jednostavno nema. Evo jednog primera…. Plivaci nemaju termine za trening zbog komercijalnog koriscenja bazena, jer se jedino tako mogu odrzavati bazeni.
Kada su u jednom intervjuu pitali Ivanisevica, zasto Engleska nema ni jednog tenisera, on im je odgovorio da imaju previse para. Godisnji budzet teniskog saveza Engleske je 65 mil. Funti!!! Mi nemamo toliki za sve sportove, a bice da je to pouka koju su izvukli „krojaci sudbine moje“, ne daj saku trazice ruku, dovoljan je samo prst.
I sad ce pasti koji stan, koji renovirani bazen i nove lopte, a i dalje ce najveci izdatak ostati docek zlatnih medalja, zato sto tri dana radosti za NJIH nije vredno toliko ulozenih para, kao da ne znaju da je jedna medalja jednaka XXXX litara znoja na suncu, kisi i snegu.
Jos jednom, ZLATNI HVALA VAM !!!

 



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana