Što ja volim leto...

Jelica Greganović RSS / 23.07.2009. u 19:00

sun.jpgDa l' sam ja vama pričala o tome koliko volim leto? Nisam? Nije moguće da sam to propustila...imam jedno par tema o kojima sam želela da vam pišem, baš onako fine, al' ne vredi...em bi vi mogli da ostanete uskraćeni za informaciju o mom voljenju leta, em ja i tako na današnjih 180 rernskih stepeni, s obe strane, prosto nemam emocija ni za šta drugo no za ovo...pa, daj da i ja izrabim više no opšte zlostavljani pridev u poslednje vreme, prelepo leto.

Daklem, ja leto prosto volim, obožavam, do izbezumljenja. Do poslednje kapi znoja. Znam da reč znoj tako znojavo zvuči da je na rubu pristojnosti, al' šta da vam radim, leto je.

Pre svega volim letnje večeri, koje purnjaju vrućinom proteklog dana i tako romantično podsećaju na isključenu ringlu koja nikako da se ohladi. Njima caruju komarci, zbog kojih bi ždralovi mogli da dobiju komplekse niže vrednosti. Dotični u naš život unose pomamljeno drpanje i još šarmantnije zvučne efekte sposobne da u nama uspešno probude potisnute animalizme. Ja životinje volim od sveg srca. Dobro, sem petlova. I komaraca. Dosadnijeg i odvratnijeg stvora nije napravila Mama Priroda, ne znam šta joj je to uopšte trebalo. Komarci do životne prilike da budu dosadni za medalju, dolaze u vrele letnje noći. Koje su i inače prelepe, samo im još komarci fale. Dok ubogo, prokuvano ljudsko biće,ogolelo do ćelavog što vekovnim razvojem, što depilatornim sredstvima, pokušava da zaspi u ukrčkanom loncu leta, onaj nosati, krakati stvor, zuja na ivici čujnosti, leti tempiran krvoločnom opsesijom i bez namere da na kraju prehrambenog procesa ljudskoj namirnici uruči makar diplomu dobrovoljnog davaoca krvi. Pojava komaraca kod mene obara u minus svu toleranciju rezervisanu za životinjski svet i spremna sam da gadnog stvora jurim od Žmuovog besanog očaja do utepavanja dosadne poganije. I po cenu novog ornamenta na zidu, koji se sastoji od krvave fleke sa par ćoškastih nogu.

Pored komaraca, prelepe letnje noći krasi i odsustvo vazduha, koji čak ni organizovanje glavnog srpskog neprijatelja – promaje, ne može da dočara. Mož' otvoriti i svoje i komšijske prozore, ne pomaže, disanje se svodi na erotsko duvkanje i stenjanje u nadi da to radi i na duže staze.

Tek tamo pred jutro, vrućina odustane samo toliko da uhvati zalet i navije Sunce na 250 odozgo, tako da ubogi ljudski stvor može da otvori pekuće, od neprospavane noći, okice samo na pola i tako žmireći krene u nove, prelepe letnje doživljaje. Negde do jutarnje desetke Suncu je potrebno da se sabere i počne sa žarčenjem. E, tu počinju one prave radosti prelepog leta, koje svi vole i jedva ga čekaju na račun omrznute zime. To što zimi možeš da obučeš tri džempera i pet hulahopki ako voliš i potrebito ti je, a leti kožu svoju nikako ne možeš da svučeš, to nema veze...leto je baš prelepo. I svi ga volimo, naročito ja. Ništa više ne obožavam od miljenja uz ulične zidove u očajničkom traženju senke, u kojoj mogu da mrvu da'nem dušom i na kratko otvorim oči bez bojazni da će me dočekati usijana belina pobesnelog Sunca, koje sija ljutim mesinganim bljeskom pregrejane tepsije. Lepota bauljanja po ulicama omamljenim vrelinom, može se porediti samo sa pratećom lepljivošću cele površine pobrljavelog tela, koje mljacka pri svakom pokretu. Peče zvezda, ne žali.

Ništa manje nije prelepo leto u selu. Proverila sam prošle nedelje. Divota jedna. Prašina lebdi do pola pogleda i trese se u jari, kriveći pogled već i tako umornim očima. Trava koja i bez košenja miriše mrtvilom sena, dok sa očajnih krošanja voćki kaplje težak miris kompota. Sve što diše bez škrga se zavuklo u mrak hladovine i čeka da se ohladi nebeska tepsija, dok samo blentavi skakavci ripaju naokolo, izazivajući kod posmatrača dodatni umor na račun poslednjih atoma snage namenjenih disanju.

I dok Sunce besni kroz one rupe izazvane dezodoransima i frižiderima, nebo gubi plavetnilo bapskih, damastnih posteljina i biva sve belje i ispranije, dok negde oko podne ne postane nekako prosto suvišno u razlivenoj belini usijanja. Tu negde nebo kapitulira i povuče se pred pomahnitalim Suncem, koje izgleda kao da nema nameru da zađe ne do večeri, nego ni za godinu dana.

Prelepo.

Mada, ne znam da li je leto igde tako vrelo i prelepo kao u Beogradu. S obzirom da ja leto toliko volim i jedva čekam, prošle nedelje sam otišla u matični grad, ne bih li uživala u legendarnom topljenju asfalta i čarobnoj vrelini gradskog lonca. Reči nemam, bilo je nezaboravno, tako da kad sad pomislim da se temperatura u Beogradu konkurentski približila afričkim, ja prosto krepavam od zavisti. Nema tog ljubitelja leta kog ne bih pokazno poslala u Beograd na prelepo dinstanje na usijanoj plotni prelepog leta.

Ipak, zahvaljujući tehnici i tehnologiji izmišljene su klimatske naprave, koje ljudskim bićima omogućavaju da bar nekako prežive ljubav prema letu. Iste omogućavaju vlasnicima radnji i raznoraznih institucija da pomoću njih na svojim teritorijama obore temperature pod sibirski minimum. Prosto je neverovatno kako ne cveta inje i ne vise ledenice u fensi radnjama, u kojima skočanjene sa početnom pneumonijom cupkaju izgladnele prodavačice, letnji obučene u restl od sašivene zavese i rupa sastavljenih u majice. Posle duvkanja u vrelini letnje rerne, ulazak u klimatizovanu prostoriju omogućava plućima da dožive trenutni šok i zaborave svoju svrhu. I taman kad se ista nekako prilagode i počnu da rade tempom prilagođenom zimskim uslovima, mi ih iznesemo opet napolje. Što za pluća i ostatak šokiranog organizma više izgleda kao unutra. U rernu. Uopšte, kažem vam, lepota jedna prelepa.

Šta još reći?...Evo ga stiže veče. Bar bi trebalo. Kroz oklembešeno lišće drveta koje dekoriše moj prozor sjakti Sunce neumornim, blentavim veseljem i vrelinom. Da nema ovo malo vetra, koji je doduše topliji od daha vrućeg hleba, morali bi da dišemo na slamice za sok. Na preskok. Još kad bi meni radio termostat. Žmu tvrdi da mi je pokvaren. Kako dođe leto, tako ja počnem da krčkam. Umesto da mi proradi neki, od Mame Prirode, predviđeni i ugrađeni aparat za iole hlađenje, ja počnem da emitujem toplotu. Blago rečeno. Realnije - vrućinu. Zbog čega me Žmu krišom, sa ljubavlju, noću odguruje nogama ka rubu kreveta, u nadi da sam zaspala i da neću primetiti da spavam sa mačkom na krparici. Zajedno sa dolaskom leta, uz termostat u štrajku, otkaže mi i energija. Usporim se i vučem po kući vijuganjem ošamućene gliste, u nadi da samo još malo, samo što nije stigla makar jesen. Dušom da da'nem. Da prodišem. 

Prelepo. Što ja volim leto.

"...Sonce je bog,

ki je jezen na nas..."

što bi rekao Z. Predin

 



Komentari (188)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Unfuckable Unfuckable 19:05 23.07.2009

pa da

ne bih li uživala u legendarnom topljenju asfalta i čarobnoj vrelini gradskog lonca.

mi ovde 'ladno možemo da kažemo da smo se asfaltirali - do kolena
...ih - što to je standard, čudo !
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:11 23.07.2009

Re: pa da

Bar se prištedi na depilaciji...
Bili Piton Bili Piton 19:20 23.07.2009

Re: za brata Anfa i suncanu ekipu

mirelarado mirelarado 19:26 23.07.2009

Re: pa da

Jelica Greganović
Nema tog ljubitelja leta kog ne bih pokazno poslala u Beograd na prelepo dinstanje na usijanoj plotni prelepog leta.


Прелеп дан и данас, као створен за истинске љубитеље београдског лета. Полако се спушта вече, што значи да парни котао почиње да ради на максимуму... приштедећемо и на сауни.
ivana23 ivana23 19:29 23.07.2009

***

Jelica Greganović Jelica Greganović 19:30 23.07.2009

Prelepo



Ivana, draga, šališ li se...duša mi je u nosu od ovih vrućinčina...
ivana23 ivana23 19:34 23.07.2009

Re: Prelepo

Juce su i komarce prskali...

Unfuckable Unfuckable 19:36 23.07.2009

Re: pa da

odmah troll : hvala brate Bili, bio je to sjajan blog (najviše zahvaljujući upravo Tebi )
Bili Piton Bili Piton 19:37 23.07.2009

Re: pa da

mirelarado

Прелеп дан и данас, као створен за истинске љубитеље београдског лета. Полако се спушта вече


JEDVA cekam da doletim u White City (druga polovina avgusta, valjda ce jos da przi zvezda do tad).

Nema nista na svetu do beogradskog leta
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:41 23.07.2009

Re: Prelepo

Tako i treba i prskati ih i pripljeskavati, skotovi jedni što me žderu...dakle, od gomile ljudi po stanu, samo mene jedu...z'inat...
Unfuckable Unfuckable 19:42 23.07.2009

Re: pa da

pazi kada je i na Ou Jes DžipsiFoks bio pakao danas
mashha mashha 19:44 23.07.2009

Re: Prelepo

Juce su i komarce prskali...

Što reče neko- kako to da Noje nije, onako, slučajno, zgnječio par komaraca...
Inače, i ja letnje vrućine prosto prevolim... ne mrdam iz kuće bez flašice hladne vode, inače nije zagarantovano da ću stići na vreme od tačke A do tačke B.
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:48 23.07.2009

Bili

što ti je slatko ovo žuto nacrtano
mirelarado mirelarado 19:56 23.07.2009

Re: pa da

Bili Piton
JEDVA cekam da doletim u White City (druga polovina avgusta, valjda ce jos da przi zvezda do tad).


Не брини, Били, тај угођај у Београду не може да те мимоиђе.




Jelica Greganović Jelica Greganović 20:00 23.07.2009

Re: pa da

Predivan jedan osećaj...
Dr M Dr M 20:35 23.07.2009

Re: Prelepo

duša mi je u nosu od ovih vrućinčina...


Ne ulazi u ohladjene prostore, da ne dobijes kijavicu..
Bili Piton Bili Piton 00:01 24.07.2009

Re: pa da

mirelarado

Не брини, Били, тај угођај у Београду не може да те мимоиђе.



muaddib92 muaddib92 17:44 24.07.2009

O julskom seksu i usputnim epilacijama

Jelica Greganović
Bar se prištedi na depilaciji...


ЛЕТЊА СЕРЕНАДА
(Бај Огден Неш/Д.Андрић/болдинг бај мее )

Вихор се шуња, небо га слуша.
Зунзара пецка, богохули.
Кошуља влажна, а сува гуша,
Шта ћемо душо, такав је јули.

Мада је трава боје тикава
И сва некако к'о од коже,
А ћуд свачија сва бодљикава -
Јули је, душо, шта се може!

Зар ћемо љубав одложити
Што за њу није подесно време?
Ако се морамо већ истопити,
Заједно ћемо, мила, без треме!

Ехе-хехе-хехе-хе! Како су само болдирани стихови умели да припомогну умјетничком дојму када је успавано ДЦ3 - али ти се у то не размеш, Лелице
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:00 24.07.2009

Re: O julskom seksu i usputnim epilacijama

али ти се у то не размеш, Лелице

Jok ti se razmeš...e moj Muade, brate rođeni, spavaju li ta deca ikada?!...kantastrofa, kad su bili mali makar su noću mrvu spavali, sad kako su porasli, pa još kad se rasporede u strelce, celu noć neko budan u kući...pišem ja gore o mljac-mljac, al' me niko ne razume, kače mi kao čaše prosutog vina, koje vino...ljubav julska lepljiva i topljiva.
Inače, prekrasna pesma, a nema boljeg prevoda Neša od Andrićevog
muaddib92 muaddib92 22:24 24.07.2009

Re: O julskom seksu i usputnim epilacijama

spavaju li ta deca ikada?!...

neeeversleeeping song: моји су строго развијени у стрелце: који раду раније се врћу - баш када ми треба купатило увече , а отприлике тада изилазу који не раду, те се врћу кад се ја спремам на посао - баш када ми треба купатилце сјутра (има у приземљу један љути Никшићанин и локал и изреку: има ли луђије куће)
Јули је, паклен месец, бодљикав
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:13 24.07.2009

Re: O julskom seksu i usputnim epilacijama

Dakle, nismo najgori...ovaj raspust, em vrućine, a oni bukvalno u strelce se rasporedili, sačuvaj bože nikad mira nema, ni danju ni noću, kao da uopšte ni ne spavaju...eee...
muaddib92 muaddib92 13:37 25.07.2009

Re: O julskom seksu i usputnim epilacijama

Jok ti se razmeš.


.. мишљах тамо код вас те је К&К наслеђе и фин свет, па ЕУУУ, ноћом се спава а дањом ради
Најгори нисте засигурно - наши стрелци се распоређују у кохорте и ступају стројево онако ко Мујо врљави, да не знаш скоје ће странее.. Баш кантастрофа!
Zbog čega me Žmu krišom, sa ljubavlju, noću odguruje nogama ka rubu kreveta,

И само да знаш, Лелице, одаавно ми се јавнуло: ако, и када, успоставе Нобела за духовитост, месна заједница (проширена породица) нбгд блокеја ће покренути иницијативу
да уз свесрдну подршку блогерско-дијаспорне заједнице будеш обједињени кандидат 4 лауреат
А овде данас малко освежило, најављено и невреме које призивам са Ђолетовом 'опрости ми Катрин'

Ајде воздра
vishnja92 vishnja92 17:50 25.07.2009

Re: O julskom seksu i usputnim epilacijama

vas dvoje ste haos :)))))

to i mene ceka
Jelica Greganović Jelica Greganović 09:41 26.07.2009

Re: O julskom seksu i usputnim epilacijama

мишљах тамо код вас те је К&К наслеђе и фин свет

Jeste, razmnožavamo se deobom ćelija, a kad pirne može i oprašivanjem. Imamo samo malo problema sa sletanjem na cvet, ali radimo na prevazilaženju.
Što se tiče gazda Nobela, biću predlagaču zafalna i u narednom životu, a spremna sam sa istim da podelim nagradu, naročito ako uspemo da se dogovorimo sa žirijem da nam da Nobela u apoenima manjim od 500 evrija, tako da možemo posle da sednemo u kafanče i igramo se "Jedan tebi, jedan meni".
Srećan put!
margos margos 10:31 26.07.2009

Re: O julskom seksu i usputnim epilacijama

Jeste, razmnožavamo se deobom ćelija, a kad pirne može i oprašivanjem. Imamo samo malo problema sa sletanjem na cvet, ali radimo na prevazilaženju.

Podseti me na jedan presladak vic (uz prelepo leto) :

Zašto slon nosi ljubičaste čizmice?
Da ne ostavlja tragove kad sleće sa ljubičice na ljubičicu.
Blade Runner Blade Runner 19:20 23.07.2009

Dodži u Toronto

ovde leto još nije stiglo, a kada će (i da li će), ne zna se.
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:31 23.07.2009

Re: Dodži u Toronto

Blagiš vama...da znaš da bi o tome trebalo ozbiljno da razmislim...Temperature su vam kao naručene.
dunja73 dunja73 19:37 23.07.2009

Re: Dodži u Toronto

a kada će (i da li će), ne zna se.

TakoDZe ovdje .
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:44 23.07.2009

Re: Dodži u Toronto

Blagiš i tebi, gde god da si...mi se istopismo.

Blade Runner Blade Runner 19:44 23.07.2009

Re: Dodži u Toronto

Blagiš vama...

ja bih se ipak propržio bar jedno dve-tri nedelje, čisto kosti da se prosuše za zimu.
ivana23 ivana23 19:46 23.07.2009

Re: Dodži u Toronto

Jelica Greganović Jelica Greganović 19:47 23.07.2009

Re: Dodži u Toronto

Ma i dva sata bi ti bilo dosta...i previše. Malo više i već počneš da vučeš na dimljenu pečenicu.
Bili Piton Bili Piton 19:49 23.07.2009

Re: Dodži u Toronto

Blade Runner
Blagiš vama...ja bih se ipak propržio bar jedno dve-tri nedelje, čisto kosti da se prosuše za zimu.


To sto opisujes nazivam "punjenjem baterija" za mracne, hladne mesece koji ce, kad prodju les vacances, uslediti na sumornom evropskom severu.

Sto nisam otiso da zivim na uskrsnja ostrva

Jelica Greganović Jelica Greganović 19:50 23.07.2009

Re: Dodži u Toronto

Ama i ja sam mislila da je u Sloveniji hladnije, kad ono međutim...i prevara sa snegom, ima ga u Srbiji više no ovde...bože, zar sam sumnjala...
drug.clan drug.clan 19:51 23.07.2009

Re: Dodži u Toronto

Jelica Greganović
Blagiš vama...da znaš da bi o tome trebalo ozbiljno da razmislim...

razmisljaj do pocetka oktobra
Blade Runner Blade Runner 19:58 23.07.2009

Re: Dodži u Toronto

Ma i dva sata bi ti bilo dosta

moja žena je suncootporna a i komarci je vole, tako da sam ja zaštićen
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:02 23.07.2009

Re: Dodži u Toronto

Pa, jes' ti ko moj Žmu, on se sve čudi što ubijam te jadne komarce...njega ni ne pipnu, a mene izjedu načisto...
Hansel Hansel 09:46 24.07.2009

Re: Dodži u Toronto

E, Jelice, nekad pročitah da komarci vole one koji imaju manjak vitamina B - B6 naročito valjda (negde piše i B1), ali najbolje "trpati" ceo kompleks (i pripaziti na apetit). Trebalo bi i ja da probam (možda pomaže i protiv tigrastih?), i 'oću, kad odem u zelenilo, da ne kažem prirodu. Ipak se tamo ta lepota letnja lakše podnosi, bar pošteno o'ladi noću (noćas u 1 u BG-u 29 stepeni!), a ako je kućica na pravom mestu i od pravog materijala, još ćeš morati da se pokrivaš noću!

Toronto stvarno deluje kao san za nas toplogrožljive (ili: letogrožljive)!
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:18 24.07.2009

Re: Dodži u Toronto

Znači pravac u prodavnicu po kvasac...
Hansel Hansel 12:47 24.07.2009

Re: Dodži u Toronto

Evo, stiže osveženje!



(Komarci od ove kiše nemaju vajde )
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:57 24.07.2009

Kako je lepo!

Naročito kad zažmuriš...
die hard die hard 22:48 24.07.2009

Re: Dodži u Toronto

na sumornom evropskom severu.


Uuu, i like it.Teska mi ova vrucincina ko samar da nosim a u njemu furunce.
bravar92 bravar92 19:20 23.07.2009

bez naslova

You are the dedest!
But, somewhere
deep deep
inside of me
you live
like
wind in summer air
like
storm in summer day
like
passion in summer night.

Jelica Greganović Jelica Greganović 19:32 23.07.2009

Re: bez naslova

passion in summer night.


Misliš na mljac, mljac?
libkonz libkonz 19:41 23.07.2009

Re: bez naslova

Jelica Greganović Jelica Greganović 19:46 23.07.2009

Meni je ovo

još letnjije...bar nešto lepo u ovoj vrućinčini...

bravar92 bravar92 19:50 23.07.2009

Re: bez naslova

Mljac, mljac...

Nikako...

Vise nesto ovako... Summer Vine

Unfuckable Unfuckable 19:40 23.07.2009

(mašem) ne možete da me vidite...

pošto sam iza zatamnjenog stakla, kao i većina Srba danas
...štitimo se od pojačanog zračenja

marta l marta l 19:45 23.07.2009

Re: (mašem) ne možete da me vidite...

cccc, sva ti se rebra broje u tom mraku.....jedes li ti nesto, vidi u sta si se napravio
marta l marta l 19:45 23.07.2009

Re: (mašem) ne možete da me vidite...

upssss ,greska...evo slikica da popravi stvar....zalazak, zna se gde
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:46 23.07.2009

Re: (mašem) ne možete da me vidite...

To kao onaj vic o Eskimima (politički korektno Inuitima) i Gorenju.
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:54 23.07.2009

Re: (mašem) ne možete da me vidite...

Gde?
marta l marta l 04:03 24.07.2009

Re: (mašem) ne možete da me vidite...

Gde?

na Kalisu. a sunce zalazi iza Ratnog ostrva...
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:18 24.07.2009

Re: (mašem) ne možete da me vidite...

Ja mislila da si na nekom moru...ovo tako morsko-zalivski izgleda.
AlexDunja AlexDunja 19:46 23.07.2009

sele:)

ja sam mrtav covek.
nem snage za zezanje.
meltid.
ivana23 ivana23 19:51 23.07.2009

Re: sele:)

Jelica Greganović Jelica Greganović 19:54 23.07.2009

Želim

ivana23 ivana23 19:55 23.07.2009

Re: Želim

Jelica Greganović Jelica Greganović 20:03 23.07.2009

Re: Želim

Može i to...samo da neko malo ovo Sunce smanji...na 150 rernskih bi se dalo podneti.
g.radicevic g.radicevic 09:15 24.07.2009

Re: sele:)

ja sam mrtav covek.
nem snage za zezanje.
meltid.


"crna drugo"
a danas PRijavljuju 42
u 'ladu



sam da se chashe ne istope
drzzi se,
shta drugo da ti rechem
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:22 24.07.2009

Re: sele:)

Strahota...



Ja sam se pre tri-četiri dana povukla u Sloveniju, u kojoj se nadam da neće da ćera preko 35.
napolitanac92 napolitanac92 20:05 23.07.2009

Opa

Sedim ispod ogromne lipe i u ogromnom prostoru koji se moze samo uslovno nazvati dvoristem.Iz cetrdesetak stanova umesto komaraca zuje ventilatori i klima uredjaji.Veceras je ugodno sedeti ne samo zato sto eto vec drugi dan nema komaraca.(Djjilas je ostvario jednu jedinu predizbornu poruku).Iako je sunce vec stiglo do Skandinavije u njegovom odustvu lakse se dise,ali nema vazduha,posebno onog kojeg promaja donosi kao rashladjenje.
Pijuicka se meka rakijica iz ccokanjceta a uz sopsku salatu namestila se i komsinica u neglizeu.Mogao bi da usledi prelep letnji dozivljaj.
Sta Vi mislite o ovakvom ugodjaju u leetu gospodnjem na sada podnosjivih 31 celzijus ili milion i nesto fasjerhajta.
Nisam znao da kad popijem,da sam na persi...opa
Bili Piton Bili Piton 20:11 23.07.2009

Re: Opa

napolitanac92
namestila se i komsinica u neglizeu.


A i to, stvarno. Dodjes u BG preko leta a ono svi goli i noge do pupka, banja
Unfuckable Unfuckable 20:18 23.07.2009

Re: Opa

Dodjes u BG preko leta a ono svi goli i noge do pupka, banja

manijaci jedni, ovamo se narod bori za opstanak protiv genocidnog sunca, a vi virkate
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:33 23.07.2009

Re: Opa

Opet ti sa Vi...a znaš da je to gramatički načisto pogrešno na blogu...ja sam se preselila na balkon na 4. spratu...imamo okupljanje sa ciljem disanja, jer tu povremeno čak ima i vazduha...očekuje se iznošenje na sto svačeg nečeg, samo da prodišemo...
Lepljiva Lepljiva 21:15 23.07.2009

Re: Opa



Ja večeras iznela na sto ovo gore, ohladjeno...
sasvim osvežavajuće za ovaj topli letnji dan
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:56 23.07.2009

Re: Opa

Mi smo upravo stigli do šampanjca, hladan k'o taštino srce, taman za vrat...
sentinel26 sentinel26 22:20 23.07.2009

Re: Opa bato

Jelica Greganović
Mi smo upravo stigli do šampanjca, hladan k'o taštino srce, taman za vrat...
Kako koja tašta.





Živeli !
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:38 23.07.2009

Re: Opa bato

To sam citirala mog druga Gagu Zemunca, on zna...
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 20:09 23.07.2009

samo u Beogradu

po toplom letu radi grejanje u troli.
die hard die hard 22:54 24.07.2009

Re: samo u Beogradu

po toplom letu radi grejanje u troli.


Pa to da ti bude prijatno ko napolju.
hajkula1 hajkula1 20:17 23.07.2009

volim-ne volim-volim...



znaci izbegla si visekratne reprize potopa?

Sto je vrucina, nego sto sunce zadnjih godina nekako cudno pece, od ranog jutra. Mozes misliti kako ne zurim da krenem kuci posle radnog vremena a u radnje ne ulazim, ne samo zbog temperaturnog shoka. Al` gradski prevoz nemog` da izbegnem.
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:34 23.07.2009

Re: volim-ne volim-volim...

Ja sam sam u Bgd stigla tačno posle potopa i izbegla sledujući potop u Slo
sentinel26 sentinel26 20:19 23.07.2009

I ja volim leto

Jelica Greganović Jelica Greganović 20:36 23.07.2009

Re: I ja volim leto

Divno...sve dok ne doskoči na pesak...a onda - reš cup-cup...
sentinel26 sentinel26 21:12 23.07.2009

Re: I ja volim leto

Jelica Greganović
Divno...sve dok ne doskoči na pesak...a onda - reš cup-cup...

Zar ne vidiš da ima specijalnu (nevidljivu ) zaštitu ?
:))
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:14 24.07.2009

Re: I ja volim leto

Dečko joj u žbunju?
sentinel26 sentinel26 11:44 24.07.2009

Re: I ja volim leto

Jelica Greganović
Dečko joj u žbunju?
Jeste, snima sas mobilni, pa će posle da turi na Jutrube.

E od ovih žena se ne može ništa sakriti.:))
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:48 24.07.2009

Re: I ja volim leto

A ja sam mislila da je on taj nevidljivi zaštitni faktor, ako nekom nešto padne na pamet, pa makar i vrućem pesku, on istrči i štiti...
sentinel26 sentinel26 12:50 24.07.2009

Re: I ja volim leto

Jelica Greganović
A ja sam mislila da je on taj nevidljivi zaštitni faktor, ako nekom nešto padne na pamet, pa makar i vrućem pesku, on istrči i štiti...

Poznajem nekoga ko ima iskustva u tome... (mislim na zaštitu kakvu opisuješ )... :)
sentinel26 sentinel26 20:20 23.07.2009

I opet volim leto

Jelica Greganović Jelica Greganović 20:45 23.07.2009

Re: I opet volim leto

Aha



ivana23 ivana23 20:48 23.07.2009

***

Jelica Greganović Jelica Greganović 20:55 23.07.2009

Ma jok

baš je prelepo...a može i predivno

AlexDunja AlexDunja 20:53 23.07.2009

iiiii

drug.clan drug.clan 21:13 23.07.2009

leto

marija_sale marija_sale 21:33 23.07.2009

e,

ja baš uživam u ovim vrućinčinama, ali ozbiljno. Kad upekne zvezda, pa kad nema nikoga na ulici, ja lepo izađem napolje i šetam se po jari, obožavam to. Sad će neko reći da nisam ja normalan stvor, ali šta da radim, ja obožavam 40 stepeni. Tada mogu zgradu da preskočim, dok svi čuče ispod klima uređaja i kukaju kako ih glava boli. Sliva se i meni niz leđa znoj, ali nema veze, znam i vodom da se ispolivam i odma' bude još lepše.


Hehhehehe, pozdrav, još jedan divan bogotekst, zbog koga me uFatiše trbuhogrčevi od smeJa!!!


Marija

P.S. Ne brini blogopisačicO, uskoro će zima, i sneg do kolena, pa ćeš uživati. Volim ja i sneg, valjda mi to ciča zima po rođenju dodelila .
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:57 23.07.2009

Re: e,

izađem napolje i šetam se po jari, obožavam to

vishnja92 vishnja92 07:59 24.07.2009

Re: e,

ja baš uživam u ovim vrućinčinama, ali ozbiljno. Kad upekne zvezda, pa kad nema nikoga na ulici, ja lepo izađem napolje i šetam se po jari, obožavam to. Sad će neko reći da nisam ja normalan stvor, ali šta da radim, ja obožavam 40 stepeni.



delimo istu anomaliju :)
zato volem blog - kakvu god dijagnozu da imas, ovde se uvek nadje jos neko sa istom. toga u 3d zivotu nema.
me - edzik.

danas 40 stepeni.
bauer. bauer. 08:04 24.07.2009

Re: e,

kakvu god dijagnozu da imas, ovde se uvek nadje jos neko sa istom

i to ne jedan, nego više njih... nas...koga? mene još nisu dijagnosticirali zvanično, ali ličim na ove što vole vrućinu.
vishnja92 vishnja92 08:10 24.07.2009

Re: e,

jack - jos mi reci da ne volis lubenice i postaces covek mog zivota zauvek.
bauer. bauer. 08:15 24.07.2009

Re: e,

ajde još i ovo da ti otkrijem o sebi, od lubenice volim samo srce, i to kad je hladno.
mara92 mara92 03:28 26.07.2009

Re: e,

...
vishnja92
jack - jos mi reci da ne volis lubenice i postaces covek mog zivota zauvek.

bauer.
ajde još i ovo da ti otkrijem o sebi, od lubenice volim samo srce, i to kad je hladno.

ја вредно бележим изјаве да не буде после....
Vladimir Maričić Vladimir Maričić 21:44 23.07.2009

да ли сам вам причалам

ма јеси бре, сваке године у исто време
али уживај нема везе.
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:59 23.07.2009

Re: да ли сам вам причалам

Zeza me jmbg
topcat topcat 21:47 23.07.2009

: )

Štošta čuješ na vlastiti račun, pa prebaciš preko ramena.

Ali kad su mi rekli da mi pogled iz kuće "i nije nešto"...



I tako...
Neka tom nekom i dalje "smrde noge", al ja uživam u ljetu.

Genijalno, Jelice.
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:00 23.07.2009

Re: : )

Hvala! A pogled ti je za krepavanje od zavisti...
Bili Piton Bili Piton 00:08 24.07.2009

Re: : )



Da stvarno, kakav perfectly hateful view.
topcat topcat 00:14 25.07.2009

Re: : )

Bili Piton


Da stvarno, kakav perfectly hateful view.


Ma užas jedan...jedva gledam kroz prozor.
dunja73 dunja73 22:16 23.07.2009

--

Obozavam leto , more , vrelinu peska , leto u brdima ..
Zaspati ,
na plazi mi nikada nije bio problem
malo jaci faktor zastite i to je moj SVET ( caroban i lep)
ali , morati ici na posao , leti ( ovakva kakva su nam poslednjih godina )
hm..

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana