Čekajući Tadića-part one

Jelena Milić RSS / 10.07.2009. u 10:21
Poznat identitet 6.186 Srebreničana
10. jul 2009. | 00:44 -> 10:34 | Izvor: Beta, Tanjug
Sarajevo, Podgorica -- Međunarodna komisija za nestala lica utvrdila je DNK analizom identitet 6.186 osoba nestalih tokom pada Srebrenice, u julu 1995. godine.

15384206444a56fcc868c15950210079_extreme.jpg
Ekshumacija tela žrtava Srebrenice (FoNet, arhiva)
Testiranje koje je sporovela ICMP, koristeći DNK profile iz uzoraka krvi živih srodnika i posmrtnih ostataka koji su ekshumirani iz masovnih grobnica širom zemlje, pokazalo je postojanje podudarnosti.

Kada je u pitanju Bosna i Hercegovina, u ICMP-ovoj bazi podataka nalaze se DNK profili 69.051 krvnih uzoraka koje su donirali srodnici nestalih osoba i 25.033 koštana uzorka ljudskih ostataka.

Prema procenama ICMP, obajvljenim na internet sajtu te organizacije, oko 8.100 osoba je nestalo tokom pada Srebrenice u julu 1995. godine, kada su snage bosanskih Srba zauzele taj grad.

ICMP je od 2001. godine, od kada koristi DNK analizu, do danas pomogla u identifikaciji ukupno 12.520 osoba iz BiH.

Crna Gora: Usvojena Deklaracija

Crnogorski parlament usvojio je juče Deklaraciju o osudi zločina u Srebrenici i time prihvatio Rezoluciju Evropskog parlamenta o Srebrenici i proglašenju 11. jula za Dan sećanja na žrtve tog zločina.

Dekralacija je posle višečasovne žučne debate usvojena glasovima vladajućih partija i opozicionog Pokreta za promjene.

Protiv je bila Nova srpska demokratija (NOVA), a uzdržani poslanici Socijalističke narodne partije (SNP).

Deklaraciju je predložila grupa poslanika vladajuće koalicije sa obrazloženjem da je Crna Gora u vreme zločina u Srebrenici bila deo Savezne Republike Jugoslavije koja je, kako je obrazlozio poslanik Rifat Rastoder, "nedvosmisleno" bila uključena u rat u Bosni i Hercegovini.

U višečasovnoj žučnoj debati usledile su različite intrepretacije zločina u Srebrenici, okolnosti koje su do njega dovele, broja žrtava, njihovoj nacionalanoj pripadnosti, ali i ulozi crnogorskih vlasti u dešavanjima u protekloj deceniji na prostoru bivše SFRJ.
Poslanik Pokreta za promjene Koča Pavlović rekao je da se predloženom deklaracijom ne sme od odgovornosti amnestirati ondašnja crnogorska vlast.

On je naveo da se tadašnja vlast Crne Gore "hvalila da pomaže generalu Ratku Mladiću".


Komentari (123)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

d_sandic d_sandic 10:35 10.07.2009

Naslov vs sadržaj

Ne mogu da povežem naslov sa sadržajem teksta. Gde je tu Tadić?
vanja.t vanja.t 10:40 10.07.2009

Re: Naslov vs sadržaj

pa i tadić je crnogorac
edit: a rođen je u sarajevu
mrvicak mrvicak 12:22 10.07.2009

Re: Naslov vs sadržaj

d_sandic
Ne mogu da povežem naslov sa sadržajem teksta. Gde je tu Tadić?


Tadic je tu na potezu - a hoce li ga i kad biti, ne zna se...
wukadin wukadin 12:42 10.07.2009

Re: Naslov vs sadržaj

A šta to Tadić treba da uradi?
mrvicak mrvicak 13:09 10.07.2009

Re: Naslov vs sadržaj

wukadin
A šta to Tadić treba da uradi?


Omogući usvajanje Deklaracije o osudi zločina. Da sve od sebe da se odgovorni nađu pred sudom. Da sve od sebe da branitelji zločinaca i apologeti zločina snose zakonske sankcije zbog toga...

To bi sve bili koraci ka tome da javno mnjenje ovde ne bude više sluđivano relativizacijama - to što je haški sud presudio da nije u pitanju genocid ne znači da nije u pitanju ni zločin - i to zločin horor razmera - i to se mora znati. Naravno da je bilo zločina na svim stranama - ali to nije razlog za relativizaciju nijednog od njih, već za utvrđivanje istine o njima i sankcionisanje negiranja i opravdavanja počinjenih zločina.

Nemojte samo o tome kako i drugde relativizuju zločine itd... Ja živim ovde, ja neću da šetam ulicom češući ramenom razne škorpione, ja neću da zločinci ovde prolaze nekažnjeno, ja hoću čisto dvorište makar u okolnima i sekire padale..
d_sandic d_sandic 13:13 10.07.2009

Re: Naslov vs sadržaj

Omogući usvajanje Deklaracije o osudi zločina. Da sve od sebe da se odgovorni nađu pred sudom. Da sve od sebe da branitelji zločinaca i apologeti zločina snose zakonske sankcije zbog toga...


Koliko ja znam ,deklaracije usvaja skupština a ne predsednik. ' Branitelji zločinaca' ! Misliš na advokate ili ljude koji iznose svoje mišljenje o nekom istorijskom događaju? Ako misliš na ove druge, imaj u vidu da je heroj za jednu stranu po pravilu zločinac za drugu.
mrvicak mrvicak 13:25 10.07.2009

Re: Naslov vs sadržaj

d_sandic
Omogući usvajanje Deklaracije o osudi zločina. Da sve od sebe da se odgovorni nađu pred sudom. Da sve od sebe da branitelji zločinaca i apologeti zločina snose zakonske sankcije zbog toga... Koliko ja znam ,deklaracije usvaja skupština a ne predsednik. ' Branitelji zločinaca' ! Misliš na advokate ili ljude koji iznose svoje mišljenje o nekom istorijskom događaju? Ako misliš na ove druge, imaj u vidu da je heroj za jednu stranu po pravilu zločinac za drugu.


Naravno, mislim na ove druge. To što je zločinac nekima heroj ne znači da država tu mora da se postavi neutralno - ako nešto smatra zločinom i to usvojenim aktima potvrdi - to znači da bez obzira na hhmf širinu spektra viđenja jednog događaja ne treba i da dozvoli javno i legalno delovanje udrženja koja opravdavaju i raspiruju zločine - na pr: nacionalsocijalističke partije u nemačkoj, raznih udruženja koja veličaju hitera, mladića ili koga god sličnoga.
Jer viđenja ovakva ili onakva ne mogu relativizovati činjenicu da je počinjen zločin. I država se o istom mora izjasniti - je li ga smatra zločinom ili je to tak relativno..
d_sandic d_sandic 13:31 10.07.2009

Re: Naslov vs sadržaj

Jer viđenja ovakva ili onakva ne mogu relativizovati činjenicu da je počinjen zločin. I država se o istom mora izjasniti - je li ga smatra zločinom ili je to tak relativno..


Mislim da se ova država dovoljno izjasnila. Ko je uhapsio Miloševića? Ko Karadžića? Ko je isporučio gotovo celo vojno-političko rukovodstvo?

S druge strane, ne možemo da se odbranimo od izvinjenja Hrvatske i Bosne za počinjene zločine nad našim sunarodnicima. Čoveče, Albanci su našim ljudima vadilli jetre i bubrege i prodavali? Ko se udostoji da kaže albanski narod ne stoji iza toga? Gde je Glavaš?

Tadić se ogradio. Red je na druge!
dragan7557 dragan7557 08:17 11.07.2009

Re: Naslov vs sadržaj

Ako misliš na ove druge, imaj u vidu da je heroj za jednu stranu po pravilu zločinac za drugu.

To što je zločinac nekima heroj

Ne nekima već celoj DRUGOJ ili suprotnoj strani.

dragan7557 cerski
cult cult 10:39 10.07.2009

Izvini,

ne mogu o Srebrenici, zaista too much.

Nego, htedoh da kazem da sto se Godo-Ferhagenovog čekanja tiče...Mnogo su trapavi ovi iz socijalno-odgovorne vlade. Dodje mi ih zao. A i malo me je u njihovo ime sramota.
Ipak, ni do kolena nisu g. Mesiću koji je malkice odlepio pa deli lekcije svima od atlantika do crnog mora.
buba_truba buba_truba 11:08 10.07.2009

Čekajući Tadića

A što (i ko) čeka Tadića?

Da odigra pipirevku...

Edit: Naknadno videh da je d_sandic već pitao... sorry.
d_sandic d_sandic 11:13 10.07.2009

Tadić drugi deo

Tadić je ,koliko ja znam, uputio javno izvinjenje svim žrtvama. Tu se njegova uloga završava. Niti je kreirao politiku koja je dovela do zločina, niti je podržavao. Šta teba da radi Tadić? Da se svake godine izvinjava? Da se polije benzinom i zapali?
apectator apectator 12:09 10.07.2009

Re: Tadić drugi deo

Šta teba da radi Tadić? Da se svake godine izvinjava? Da se polije benzinom i zapali?

Ne treba da se posipa ni benzinom ni pepelom.Dovoljno je,da omoguci usvajanje Deklaracije o osudi zlocina.To ce svet daleko bolje razumeti nego polu privatna izvinjenja.
vracarac92 vracarac92 12:15 10.07.2009

Re: Tadić drugi deo

Samo da se opet ne izvinjava u moje ime ili ime moje porodice.
Neka se izvinjava u ime onih koji su krivi za Srebrenicu u ime onih koji imaju prljave ruke, u moje ime NE!
Nikoga nisam gledao preko nisana, nikoga nisam huskao, nikoga po nacionalnoj osnovi vredjao, nikada nisam glasao za partiju sa kjom su trenutno u koaliciji DS, LDP, G17, SPO.........Meni je savest cista i niko se u moje ime ne treba izvinjavati niti posipati pepelom.
ed_novipazar ed_novipazar 12:41 10.07.2009

Re: Tadić drugi deo

d_sandic
Tadić je ,koliko ja znam, uputio javno izvinjenje svim žrtvama. Tu se njegova uloga završava. Niti je kreirao politiku koja je dovela do zločina, niti je podržavao. Šta teba da radi Tadić? Da se svake godine izvinjava? Da se polije benzinom i zapali?

Tadic je bio licemjeran.

Srbija je odgovorna za genocid u Srebrenici. Zbog prikrivanje te istine javno je progovorila portparolka bivse glavne tuziteljice u Hagu, Florens Artman. Zbog toga joj se danas sudi u tom istom Hagu. Na parlamentu je da izglasa deklaraciju u kojoj se zrtve Srebrenice nece relativizirati, da 11. juli proglasi danom sjecanja na Srebrenicu, da zakonski odredi kaznu za negiranje zlocina u Srebrenici i da uvedu obavezan skolski cas u skolama i da svake godine djeci pricaju koliko su zla nekada ljudi imali u sebi. Da se zlo ne bi ponovilo.
niki m niki m 12:50 10.07.2009

Re: Tadić drugi deo

Na parlamentu je da izglasa deklaraciju u kojoj se zrtve Srebrenice nece relativizirati


sta podrazumeva ta relativizacija?
vracarac92 vracarac92 12:52 10.07.2009

Re: Tadić drugi deo

Srbija je odgovorna za genocid u Srebrenici.

Ајде онда да кажемо како ТАЧНО гласи пресуда Међународног суда правде на тужбу БиХ против Србије за геноцид (и зашта је то одговорна држава Србија - да не лажемо овде блогере који нису упућени у детаље или бар да подсетимо)? Дакле, Међународни суд правде је:

1. Утврдио односно пресудом потврдио да су ПОЈЕДИНЕ формације Републике Српске починиле геноцид у Сребреници (и да су елементи геноцида почињени само и искључиво на територији Сребренице)

2. ОДБАЦИО наводе тужбе да је геноцид почињен на читавој територији БиХ

3. пресудио да СРБИЈА НИЈЕ ПОЧИНИЛА ГЕНОЦИД (Јелена, подсећам те да је ЗА овај део пресуде гласало 13 судија Судског већа, а 2 су била против)

4. одлучио/пресудио да СРБИЈА НИЈЕ БИЛА САУЧЕСНИК У ГЕНОЦИДУ у Сребреници (са 11 гласова ЗА и 4 ПРОТИВ)

5. Србија ЈЕСТЕ окривљена за НЕСПРЕЧАВАЊЕ геноцида; - је л о овој одговорности говориш? Или си покушала нешто друго да кажеш? Дакле, Србија је одговорна за непоштовање две привремене мере Суда када је тадашњој СРЈ наложено да учини све да спречи злочин геноцида и да учини све да тај злочин не почине војне и паравојне формације под њеном контролом или које имају њену подршку; Судије су сматрале да је Србија морала да буде свесна озбиљности ситуације. Србија је прва држава која је повредила Конвенцију о геноциду, јер га није спречила, а Суд је закључио да је могла и морала да спречи...

6. Закључио да други злочини почињени од стране српских војних снага током рата 1992-1995 ОСТАЈУ НА НИВОУ РАТНИХ ЗЛОЧИНА И НЕ МОГУ СЕ КВАЛИФИКОВАТИ КАО ГЕНОЦИД...

Додатак: Тужба БиХ је гласила и заведена у Архив Међународног суда правде као тужба БиХ против СЦГ, али је након одвајања Црне Горе, Суд заузео став да као страна у поступку остаје Србија...Та и таква Србија, коју неки толико мрзе и потцењују (а њен већински народ то јест Србе пре свега) се сама БРАНИЛА И ОДБРАНИЛА ПРАВОМ и ИСКЉУЧИВО ПРАВНИМ АРГУМЕНТИМА ... (правни тим: пре свих професор Тибор Варади, Влада Ђерић...бивши амбасадор, професор Раде Стојановић...и многи други)


БиХ JE ИЗГУБИЛА СПОР ПРОТИВ СРБИЈЕ ПРЕД МЕЂУНАРОДНИМ СУДОМ ПРАВДЕ...ИЗГУБИЛА.



Slazem sa da zlocine ne treba relativizovati, to nije sporno ali se ne slazem sa proglasenjem 11. jula za dan zrtava Srebrenice. Nevinih zrtava je bilo na svim stranama.
mikimedic mikimedic 13:00 10.07.2009

Re: Tadić drugi deo

Srbija je odgovorna za genocid u Srebrenici.


Srbija nije pocinila genocid u Srebrenici. BiH je izgubila tuzbu protiv Srbije, po presudi MSP.
vanja.t vanja.t 13:07 10.07.2009

Re: Tadić drugi deo

ed_novipazar:
...da 11. juli proglasi danom sjecanja na Srebrenicu, da zakonski odredi kaznu za negiranje zlocina u Srebrenici i da uvedu obavezan skolski cas u skolama i da svake godine djeci pricaju koliko su zla nekada ljudi imali u sebi. Da se zlo ne bi ponovilo.

kako će lepo biti jednog dana, kad srbija ponovo bude turska provincija, je li pazarac?
možda uđemo u eu kad i tusku prime sa svim njenim balkanskim delovima
ed_novipazar ed_novipazar 13:34 10.07.2009

Re: Tadić drugi deo

vracarac92
БиХ JE ИЗГУБИЛА СПОР ПРОТИВ СРБИЈЕ ПРЕД МЕЂУНАРОДНИМ СУДОМ ПРАВДЕ...ИЗГУБИЛА.

Vracarac, to nije sporno. Tacno je da Srbija nije osudjena ali to ne znaci da nije i kriva. Naime, nedostajali su dokazi. A danas svi znamo zbog cega nije imalo dovoljno dokaza:

"Artman je u svojim tekstovima izrazila nezadovoljstvo odlukom Tribunala da se uvaži zahtev Srbije, odnosno da se pojedini dokumenti iz srpskog državnog arhiva razmatraju na zatvorenim sednicama.

Artman je objasnila da je time Beograd onemogućio upotrebu zapisnika u tužbi BiH protiv Savezne Republike Jugoslavije zbog genocida, jer kako je istakla, dokumenti predstavljeni iza zatvorenih vrata sadrže ključne dokaze o odgovornosti Beograda za genocid u Srebrenici."


Artmanova je, za neupucene, bila portparolka Karle del Ponte. Danas joj se sudi jer je otkrila sramotni dil izmedju Haga i Srbije. Ovaj citat sa sajta RTS-a nije jedini. Google nudi mnogo vise.

Tadic ovo dobro zna, cak bolje i vise nego sto zna Artmanova. Eto tako, pa ti sad vidi …
d_sandic d_sandic 13:37 10.07.2009

Re: Tadić drugi deo

Vracarac, to nije sporno. Tacno je da Srbija nije osudjena ali to ne znaci da nije i kriva. Naime, nedostajali su dokazi. A danas svi znamo zbog cega nije imalo dovoljno dokaza:


Ajde se ti meni Pazarac izvini za sve žrtve koje su sandžaklije napravile u Sarajevu 92. pa ću ja tebi da tražim oprost za Srebrenicu 1000 puta. Jer ako smo svi mi krivi za Srebrenicu onda si i ti kriv za zločine sandžaklija !
vracarac92 vracarac92 13:38 10.07.2009

Re: Tadić drugi deo

Ed,
Odgovor ces naci nekoliko postova vise, kod Sandica.
stopalo stopalo 13:46 10.07.2009

Re: Tadić drugi deo

ed_novipazar
Na parlamentu je da izglasa deklaraciju u kojoj se zrtve Srebrenice nece relativizirati, da 11. juli proglasi danom sjecanja na Srebrenicu, da zakonski odredi kaznu za negiranje zlocina u Srebrenici i da uvedu obavezan skolski cas u skolama i da svake godine djeci pricaju koliko su zla nekada ljudi imali u sebi. Da se zlo ne bi ponovilo.


a sta bi sa (malo je licemerno licitirati) otprilike istim brojem srba pobijenih u sarajevu???

danas tamo nema vise ni hrvata.
ponestalo srba pa se sad i hrvati "ubedjuju" da napuste sarajevo. samo sto je sad ubedjivanje suptilnije (nema vise alijinog "sina musana" i slicnih)
d_sandic d_sandic 13:49 10.07.2009

Re: Tadić drugi deo

samo sto je sad ubedjivanje suptilnije (nema vise alijinog "sina musana" i slicnih)


Kakvi suptilnije. Pa skoro su benzinom polili i zapalili staricu Srpkinju. Baš edovi Pazarci.
d_sandic d_sandic 13:51 10.07.2009

Re: Tadić drugi deo

Šta je Ede lave? Neki problem sa izvinjenjima. Ne može preko usta, a?
Hiljadu ta jedno, čoveče, to se ne odbija! Ili nećeš smeti prošetati Pazarom ako to uradiš? Razumem ja tebe, znam koliko je crnih vreća vraćeno tamo sa Alahovog puta. Bio Dragan tamo.
ed_novipazar ed_novipazar 13:51 10.07.2009

Re: Tadić drugi deo

d_sandic
Ajde se ti meni Pazarac izvini za sve žrtve koje su sandžaklije napravile u Sarajevu 92. pa ću ja tebi da tražim oprost za Srebrenicu 1000 puta. Jer ako smo svi mi krivi za Srebrenicu onda si i ti kriv za zločine sandžaklija !

Ne trazim ja od bilo koga sa bloga izvinjenje. Niti se ja moram bilo kome izvinjavati. Sve sto sam napisao je veoma jasno.

Simptomaticno je da i pored mog upornog ponavljanja slucaja Artmanove niko se ne usudjuje da da komentar
d_sandic d_sandic 14:00 10.07.2009

Re: Tadić drugi deo

Simptomaticno je da i pored mog upornog ponavljanja slucaja Artmanove niko se ne usudjuje da da komentar


Evo daću ti ja. Otišli dokazi kao i ključni svedoci u slučaju Haradinaj. Kao i artiljerijski dnevnici u slučaju Gotovina. Pojela maca. Artmanova će da plati 15.000. Zadovoljan?
ivana23 ivana23 14:11 10.07.2009

Re: Tadić drugi deo

ed_novipazar
Simptomaticno je da i pored mog upornog ponavljanja slucaja Artmanove niko se ne usudjuje da da komentar

Neka kaze sama:

- Isto tako, da su želeli, mogli su da spreče i zločine u Srebrenici. Za tu pasivnost
ih kritikujete i Vi. Može li da se uporedi presuda Međunarodnog suda pravde u
Hagu, koji je na tužbu za genocid BiH protiv Srbije doneo presudu da je naša
zemlja bila pasivna i da nije ništa učinila da spreči zločine, sa činjenicom da
ni međunarodne snage nisu ništa učinile?

F.A. - Formulacija možda izgleda slično, ali ne mogu da se upoređuju manjkavost
međunarodnih snaga, koje nisu pružile zaštitu civilima, sa Srbijom koja je
imala velikog uticaja i zapovednu moć nad onima koji su počinili zločine. Bez
obzira na presudu, Srbija je bila debelo umešana u rat i zločine u Srebrenici,
pa čak i da je reč o najnižem obliku umešanosti, poput logističke podrške braći
s druge strane Drine, odbacujem tezu da snose jednaku odgovornost.
- Zapad nije koristio svoje znanje i sredstva da na bilo koji način zaštiti
stanovništvo. Mnogo toga je moglo diplomatski da se uradi kad je počeo napad na
Srebrenicu.

- Mislite li da bi odgovorni
za napad shvatili diplomatski jezik u ono vreme?

F.A. - Mogli su da razumeju. Beograd je očekivao priznanje svojih osvajanja na
mirovnom stolu. Milošević je uslovljavao mirovni sporazum kompaktnom
teritorijom u BiH. Ta teritorija je već postojala, osim u tri „mrlje“ -
Srebrenica, Žepa i Goražde, koje je bilo na ivici teritorije. Srebrenica i Žepa
bile su rupe usred teritorije, a ako je Milošević dobio zeleno svetlo da
„popravi“ mapu pred mirovni sporazum, onda je Zapad još više imao obavezu da
utiče na Beograd i kaže: Ako nekom stanovniku Srebrenice bude falila dlaka s
glave, nećete dobiti mogućnost da legalizujete osvajanja. To bi bio pritisak,
ali Zapad nije ništa radio. Na mirovnim pregovorima potvrđeno je da Srebrenica
pripada Srbima, bez obzira na zločine koji su tamo počinjeni. Imali su
diplomatske poluge za pritisak na Beograd. Jedini koji mogu da objasne da li su
dobili zeleno svetlo su Karadžić i Mladić.

Izvor
filantrop filantrop 00:08 11.07.2009

Re: Tadić drugi deo

vracarac92
Samo da se opet ne izvinjava u moje ime ili ime moje porodice.Neka se izvinjava u ime onih koji su krivi za Srebrenicu u ime onih koji imaju prljave ruke, u moje ime NE!Nikoga nisam gledao preko nisana, nikoga nisam huskao, nikoga po nacionalnoj osnovi vredjao, nikada nisam glasao za partiju sa kjom su trenutno u koaliciji DS, LDP, G17, SPO.........Meni je savest cista i niko se u moje ime ne treba izvinjavati niti posipati pepelom.


Vracarac :+1

gorran2 gorran2 00:49 11.07.2009

Re: Tadić drugi deo

F.A. - Mogli su da razumeju. Beograd je očekivao priznanje svojih osvajanja na
mirovnom stolu. Milošević je uslovljavao mirovni sporazum kompaktnom
teritorijom u BiH. Ta teritorija je već postojala, osim u tri „mrlje“ -
Srebrenica, Žepa i Goražde, koje je bilo na ivici teritorije. Srebrenica i Žepa
bile su rupe usred teritorije, a ako je Milošević dobio zeleno svetlo da
„popravi“ mapu pred mirovni sporazum, onda je Zapad još više imao obavezu da
utiče na Beograd i kaže: Ako nekom stanovniku Srebrenice bude falila dlaka s
glave, nećete dobiti mogućnost da legalizujete osvajanja. To bi bio pritisak,
ali Zapad nije ništa radio. Na mirovnim pregovorima potvrđeno je da Srebrenica
pripada Srbima, bez obzira na zločine koji su tamo počinjeni. Imali su
diplomatske poluge za pritisak na Beograd. Jedini koji mogu da objasne da li su
dobili zeleno svetlo su Karadžić i Mladić.
Milošević je još godinu dana ranije vršio pritisak na Karadžića i njegove da potpišu mirovni sporazum. U to vreme Karadžić je kontrolisao preko 70% BIH, tako da je "kompaktnu teritoriju", uz izvesne žrtve, mogao da dobije u pregovorima. Mislim da stoga uplitanje Miloševića na ovakav način u slučaj "Srebrenica" ne drži vodu.
dragan7557 dragan7557 08:23 11.07.2009

Re: Tadić drugi deo

To ce svet daleko bolje razumeti nego polu privatna izvinjenja.

Svet ima druga posla a Srebrnice se okanila i holandska zvanična politika.
Niko iz holandskog Kabineta = Vlada neće doći na godišnjicu. Zvaničan stav država: NL je već spomenula žrtve na dan posvećen istim i nema potrebe da se to ponavlja.

dragan7557 cerski
Neues aus der Nachbarschaft Neues aus der Nachbarschaft 11:19 11.07.2009

Re: Tadić drugi deo

Samo da se opet ne izvinjava u moje ime ili ime moje porodice. ... Meni je savest cista i niko se u moje ime ne treba izvinjavati niti posipati pepelom.


Svaka cast tebi junace ako ti je cast cista. A ono Mladic tamo pobio 8 000 ljudi onako iz cista mira, sve sam, sta ces budala, psihopata, jel? Ili ce biti da je to Komandant uradio u ime Srbije, uz pomoc njenih ljudi, autobusa i pusaka. Jos jednom U IME SRBIJE, iste one do koje ti u svakom drugom svom postu istices da ti je stalo vise od svega. Pa zar ti onda nije stalo i do toga da njeno ime bude cisto. A to nece biti ako se pravis lud da se nesto sto se desilo u njeno ime nema nikakve veze sa njom. Konacno, jel znas gde je devedeset odsto srpskih zlocinaca iz Bosne izrucenih Hagu uhapseno? Ili ni to nema veze sa Srbijom.

yngwie92 yngwie92 11:43 11.07.2009

Re: Tadić drugi deo

Neues aus der Nachbarschaft
Samo da se opet ne izvinjava u moje ime ili ime moje porodice. ... Meni je savest cista i niko se u moje ime ne treba izvinjavati niti posipati pepelom.


Svaka cast tebi junace ako ti je cast cista. A ono Mladic tamo pobio 8 000 ljudi onako iz cista mira, sve sam, sta ces budala, psihopata, jel? Ili ce biti da je to Komandant uradio u ime Srbije, uz pomoc njenih ljudi, autobusa i pusaka. Jos jednom U IME SRBIJE, iste one do koje ti u svakom drugom svom postu istices da ti je stalo vise od svega. Pa zar ti onda nije stalo i do toga da njeno ime bude cisto. A to nece biti ako se pravis lud da se nesto sto se desilo u njeno ime nema nikakve veze sa njom. Konacno, jel znas gde je devedeset odsto srpskih zlocinaca iz Bosne izrucenih Hagu uhapseno? Ili ni to nema veze sa Srbijom.


pa zar nije R.M. bio na platnom spisku VJ i sada kao on je radio nesto privatno u Srebrenici a drzava Srbija ga placala
vracarac92 vracarac92 11:59 11.07.2009

Re: Tadić drugi deo

Svaka cast tebi junace ako ti je cast cista. A ono Mladic tamo pobio 8 000 ljudi onako iz cista mira, sve sam, sta ces budala, psihopata, jel? Ili ce biti da je to Komandant uradio u ime Srbije, uz pomoc njenih ljudi, autobusa i pusaka. Jos jednom U IME SRBIJE, iste one do koje ti u svakom drugom svom postu istices da ti je stalo vise od svega. Pa zar ti onda nije stalo i do toga da njeno ime bude cisto. A to nece biti ako se pravis lud da se nesto sto se desilo u njeno ime nema nikakve veze sa njom. Konacno, jel znas gde je devedeset odsto srpskih zlocinaca iz Bosne izrucenih Hagu uhapseno? Ili ni to nema veze sa Srbijom.

Moja savest je apsolutno cista.
Nesto ne mogu da se setima da je Mladic (ili neko drugi iole bitan) rekao da je to ucinjeno u ime Srbije.
A sto se tice autobusa, pusaka ili bilo cega drugog Srbija je pohapsila i Hagu izrucila gomilu likova koji su u tu pricu umesani.
Od Srbije dovoljno, jos da nahvatamo i ovu dvojicu odbeglih i kraj.
Dakle NE ZELIM da se iko izvinjava u moje ime posto JA u celoj toj prici nisam ucestvovao.
Neka se izvinjava onaj kome savest nije cista.
Neues aus der Nachbarschaft Neues aus der Nachbarschaft 14:40 11.07.2009

Re: Tadić drugi deo

pa zar nije R.M. bio na platnom spisku VJ i sada kao on je radio nesto privatno u Srebrenici a drzava Srbija ga placala


A gde je bilo sediste VJ i cija je to vojska bila? Da odgovorim umesto Vas: sediste Beograd, vojska Srbije i Crne Gore. Crna Gora evo neki dan cujemo priznala svoj deo krivice i javno. Srbija?
Neues aus der Nachbarschaft Neues aus der Nachbarschaft 14:52 11.07.2009

Re: Tadić drugi deo

A sto se tice autobusa, pusaka ili bilo cega drugog Srbija je pohapsila i Hagu izrucila gomilu likova koji su u tu pricu umesani.... Dakle NE ZELIM da se iko izvinjava u moje ime posto JA u celoj toj prici nisam ucestvovao.
Neka se izvinjava onaj kome savest nije cista.


Pa ako Srbija nema vise nista sa tim zasto joj je tesko da se prikljuci drugim zemljama Evrope u obelezavanju dana secanja? Niko ne kaze da si TI bio tamo, da jesi sada bi bio predmet istrage, ali je Srbija preko svojih institucija bila najdirektnije ukljucena u masovno ubijanje 8000 ljudi. A ti, cini mi se, jesi gradjanin te zemlje. Znaci da je ovo ubijanje bilo proizvod neke grupe kriminalnih pojedinaca koji su se eto slucajno posle nasli u Srbiji pa da ih je ona izrucila nekom sudu tada bi vazio tvoj argument. Ali kako njena umesanost bila mnogo direktnija onda ona mora snositi i vise odgovornosti za to. Nemci posle rata sudili ovima sto su organizovali Buchenwald, Auschwitz i ostalo pa samim tim skinuli sa sebe odgovornost. Jel tako? Nemci, na srecu, nisu mislili da je to dovoljno. Ti i tvoji istomisljenici mislite da bi im to bilo dovoljno.
vracarac92 vracarac92 15:05 11.07.2009

Re: Tadić drugi deo

Pa ako Srbija nema vise nista sa tim zasto joj je tesko da se prikljuci drugim zemljama Evrope u obelezavanju dana secanja? Niko ne kaze da si TI bio tamo, da jesi sada bi bio predmet istrage, ali je Srbija preko svojih institucija bila najdirektnije ukljucena u masovno ubijanje 8000 ljudi. A ti, cini mi se, jesi gradjanin te zemlje. Znaci da je ovo ubijanje bilo proizvod neke grupe kriminalnih pojedinaca koji su se eto slucajno posle nasli u Srbiji pa da ih je ona izrucila nekom sudu tada bi vazio tvoj argument. Ali kako njena umesanost bila mnogo direktnija onda ona mora snositi i vise odgovornosti za to. Nemci posle rata sudili ovima sto su organizovali Buchenwald, Auschwitz i ostalo pa samim tim skinuli sa sebe odgovornost. Jel tako? Nemci, na srecu, nisu mislili da je to dovoljno. Ti i tvoji istomisljenici mislite da bi im to bilo dovoljno.

Ајде онда да кажемо како ТАЧНО гласи пресуда Међународног суда правде на тужбу БиХ против Србије за геноцид (и зашта је то одговорна држава Србија - да не лажемо овде блогере који нису упућени у детаље или бар да подсетимо)? Дакле, Међународни суд правде је:

1. Утврдио односно пресудом потврдио да су ПОЈЕДИНЕ формације Републике Српске починиле геноцид у Сребреници (и да су елементи геноцида почињени само и искључиво на територији Сребренице)

2. ОДБАЦИО наводе тужбе да је геноцид почињен на читавој територији БиХ

3. пресудио да СРБИЈА НИЈЕ ПОЧИНИЛА ГЕНОЦИД (Јелена, подсећам те да је ЗА овај део пресуде гласало 13 судија Судског већа, а 2 су била против)

4. одлучио/пресудио да СРБИЈА НИЈЕ БИЛА САУЧЕСНИК У ГЕНОЦИДУ у Сребреници (са 11 гласова ЗА и 4 ПРОТИВ)

5. Србија ЈЕСТЕ окривљена за НЕСПРЕЧАВАЊЕ геноцида; - је л о овој одговорности говориш? Или си покушала нешто друго да кажеш? Дакле, Србија је одговорна за непоштовање две привремене мере Суда када је тадашњој СРЈ наложено да учини све да спречи злочин геноцида и да учини све да тај злочин не почине војне и паравојне формације под њеном контролом или које имају њену подршку; Судије су сматрале да је Србија морала да буде свесна озбиљности ситуације. Србија је прва држава која је повредила Конвенцију о геноциду, јер га није спречила, а Суд је закључио да је могла и морала да спречи...

6. Закључио да други злочини почињени од стране српских војних снага током рата 1992-1995 ОСТАЈУ НА НИВОУ РАТНИХ ЗЛОЧИНА И НЕ МОГУ СЕ КВАЛИФИКОВАТИ КАО ГЕНОЦИД...

Додатак: Тужба БиХ је гласила и заведена у Архив Међународног суда правде као тужба БиХ против СЦГ, али је након одвајања Црне Горе, Суд заузео став да као страна у поступку остаје Србија...Та и таква Србија, коју неки толико мрзе и потцењују (а њен већински народ то јест Србе пре свега) се сама БРАНИЛА И ОДБРАНИЛА ПРАВОМ и ИСКЉУЧИВО ПРАВНИМ АРГУМЕНТИМА ... (правни тим: пре свих професор Тибор Варади, Влада Ђерић...бивши амбасадор, професор Раде Стојановић...и многи други)

Srbija je jedino osudjena za nesprecavanje zalocina a skoro svi (jedan fali) koji su okrivljeni su predati haskom tribunalu.
pojedinci su zlocine cinili (voleo bih citat nekoga iole bitnijeg od njih koji kaze da je to cinio u moje ime, ime Srbije) i oni za to odgovaraju a i predsednik Srbije se javno izvinio za razliku od nekih drugih predsednika kojima ne pada na pamet da se izvinjavaju zbog zlocina svojih krvoloka a koji cesto u tim zemljama imaju status bozanstva. Dakle, krivci moraju da odgovaraju, to je nesporno ali ne moze se ceo narod kriviti i terati da se posipa pepelom zbog jednog broja budala.
P.S.
da li bih mogao da dobijem neku informaciju kako se 11. jul obelezava u Evropi? (bez susednih zemalja i eventualno Holandije)
Nemci posle rata sudili ovima sto su organizovali Buchenwald, Auschwitz i ostalo pa samim tim skinuli sa sebe odgovornost.

malo je simptomaticno to sto je broj Srba osudjenih u medjunarodnom tribunalu za svoja (ne)dela u ratovima u bivsoj SFRJ mnogo veci nego broj osudjenih nacista za sve strahote koje su cinili u II ratu.
Ti i tvoji istomisljenici mislite da bi im to bilo dovoljno.

koji to MI?
Exitus Letalis Exitus Letalis 16:13 11.07.2009

Re: Tadić drugi deo

Pa ako Srbija nema vise nista sa tim zasto joj je tesko da se prikljuci drugim zemljama Evrope u obelezavanju dana secanja?

kako da nema.
sad je na federalnoj televiziji prikazana grupa koju čine 1389, obraz, dveri, delije, koji su 2007. 12. jula bili u srebrenici svi sa kokardama u crnim majicama, ko mladića, ko karadžića na junačkim grudima, svi tri prsta i parole - ovo je srbija.

juče su pripadnici ovih organizacija, sem možda delija, ne znam pouzdano, izvikivali takve parole zbog kojih bi morali svi do jednog da budu u zatvoru.
tv su ponešto objavili ali nisu sve....
tadiću p... mladiću, na primer.
fuj!

p.s. možda će ove heroje iz 2007 neko da okači na yutube.
da vidimo i delije, za koje čujem da su humanitarna oraganizacija.
Neues aus der Nachbarschaft Neues aus der Nachbarschaft 18:22 11.07.2009

Re: Tadić drugi deo

Vracarac, ajd od pozadi.

koji to MI?

Virtuelni, onaj sto je postavio blog o Jasenovcu, Wukadin (ili sl), ti i da ne nabrajam dalje, znaci svi oni koji imaju nesto protiv toga da se u Srbiji danasnji dan proglasi za Dan secanja na zlocin u Srebrenici. Da se razumemo, ja nemam nista protiv tebe ili bilo koga drugog licno, vi ste se sami predstavili kroz svoje postove. U tom smislu VI. Pri tom, naglasavam, nista licno nemam ni protiv tebe niti nekog drugog. A ti si bio kolko se secam jedan od onih koji je oko 20. marta ove godine rekao kad su pomenuti Srebrenica i Sarajevo na blogu o Nato bombardovanju, da to nije vreme da se secamo tih dogadjaja vec ce za Srebenicu biti vreme julu. Evo dosao jul pa vidim da se bas trudis da Srebrenica postane deo pamcenja u Srbiji. Toliko o tebi.

Ovo za naciste je providno da se nama sta reci. Hajd iznesi podatke pa da pricamo, ovako to bas nista ne znaci. U ostalom, sudjenje nacistima u Nemackoj je bio samo pocetak procesa suocavanja sa proslosvu nemacke nacije. Ta debata cak ni danas ne prestaje. Tek pre nekih pet sest godina pocelo se u Nemackoj govoriti o tome da Nemci mozda danas o sebi govoriti kao Nemcima a da se ne stide vise toliko svoga imena. Taj moralni kapital je trebalo steci. Srbi se ne stide svoga imena.

Ovo sa Hagom je tek nisko. Prvo, od kad to ti imas poverenje u Haski sud? A Haradinaj, a Oric, sta bi sa antisrpskim sudom? Kako antisrpski sud donosi presudu u korist Srbije? Drugo, konstantacija da Srbija nije sprecila da se genocid desi stavlja vec neku odgovornost na nju. Ako nista, bar oniliko koliku je imala Holandija ciji vod nije nista uradio da se spreci masovno ubijanje. Al ajde sad da vidimo kako jedna a kako druga zemlja nije nista uradila. Holandija, odnosno njen vod, nije jer je dopustio ne reagujuci vojno ili na bilo koji drugi nacin da im se pred ocima razdvajaju porodice i da se muskarci odvode na streljanje. A Srbija? Kako je ona mogla spreciti? Hajde kad vec znas presudu jel znas i odgovor na ovo pitanje? Trece, hoces citat. Mladic Ratko, zaposlenik u VJ, platnom spisku SRJ najmanje do pre tri godine, pre 14 godina na danasnji dan izjavljuje "Uoči još jednog velikog srpskog praznika, poklanjamo srpskom narodu ovaj grad. Napokon je došao trenutak da se, posle bune protiv dahija, Turcima osvetimo." U cije je ovo ime? Sad da ostavimo po strani presudu iz Haga, zamisli leto 1995, rat u Bosni traje znaci vec neku godinu, Mladiceve jedinice su okruzile Srebrenicu i nakon nekoliko dana granatiranja ulaze u grad i rade sta su uradili. Odakle u Bosni, a pogotovo u Srebrenici i okolini u kojoj je svaki auto bio unisten, toliko autobusa da se ceo jedan grad (pre rata Srebrenica imala preko 30 000 stanovnika) iseli odnosno odveze na mesto pogubljenja? Odakle RS neposredno posle Daytona toliki broj bagera i ostalih masina da prekopavaju grobnice oko Srebrenice i raskomadana tela zatrpavaju na nova mesta? Pri tom, Srebrenica je na najvise 30 km od prvog mesta u Srbiji. Pri tom, Ratko Mladic odrzava bliske veze sa generalima i politickim vrhom u Beogradu, posebno u vreme Srebrenice kad su njegovi odnosi sa Karadzicem postali losi. I pri svemu tome NIKO od srbijanskih politicara, koji su u nekom drugom momentu imali toliko informacija da 'pouzdano' znaju da su Bosnjaci sami gadjali Markale, nema blage veze sta se desava u Srebrenici. Jel ti stvarno verujes u to?
Cyrano de Bergerac Cyrano de Bergerac 23:11 11.07.2009

Re: Tadić drugi deo

Neues aus der Nachbarschaft
Ovo sa Hagom je tek nisko. Prvo, od kad to ti imas poverenje u Haski sud? A Haradinaj, a Oric, sta bi sa antisrpskim sudom? Kako antisrpski sud donosi presudu u korist Srbije?

Dalje nisam čitao. Koliko puta je potrebno ponoviti da je riječ o dva različita suda?

Jebote, i amebe bi već shvatile.
mikimedic mikimedic 23:14 11.07.2009

Re: Tadić drugi deo

A ti si bio kolko se secam jedan od onih koji je oko 20. marta ove godine rekao kad su pomenuti Srebrenica i Sarajevo na blogu o Nato bombardovanju, da to nije vreme da se secamo tih dogadjaja vec ce za Srebenicu biti vreme julu. Evo dosao jul pa vidim da se bas trudis da Srebrenica postane deo pamcenja u Srbiji. Toliko o tebi.


aham, pa dobro si nas podsetio. ajde da pricamo malo o bombardovanju?
mikimedic mikimedic 23:19 11.07.2009

Re: Tadić drugi deo

Ovo sa Hagom je tek nisko. Prvo, od kad to ti imas poverenje u Haski sud? A Haradinaj, a Oric, sta bi sa antisrpskim sudom? Kako antisrpski sud donosi presudu u korist Srbije?


a da ne prica Vracarac (tj. citira Maru) o Medjunarodnom sudu pravde, a ne Haskom tribunalu. Znas za razliku? Cuo si?
mikimedic mikimedic 23:22 11.07.2009

Re: Tadić drugi deo

Jel ti stvarno verujes u to?


a ti?
vracarac92 vracarac92 23:50 11.07.2009

Re: Tadić drugi deo

Virtuelni, onaj sto je postavio blog o Jasenovcu, Wukadin (ili sl), ti i da ne nabrajam dalje, znaci svi oni koji imaju nesto protiv toga da se u Srbiji danasnji dan proglasi za Dan secanja na zlocin u Srebrenici. Da se razumemo, ja nemam nista protiv tebe ili bilo koga drugog licno, vi ste se sami predstavili kroz svoje postove. U tom smislu VI. Pri tom, naglasavam, nista licno nemam ni protiv tebe niti nekog drugog. A ti si bio kolko se secam jedan od onih koji je oko 20. marta ove godine rekao kad su pomenuti Srebrenica i Sarajevo na blogu o Nato bombardovanju, da to nije vreme da se secamo tih dogadjaja vec ce za Srebenicu biti vreme julu. Evo dosao jul pa vidim da se bas trudis da Srebrenica postane deo pamcenja u Srbiji. Toliko o tebi.

Ovo za naciste je providno da se nama sta reci. Hajd iznesi podatke pa da pricamo, ovako to bas nista ne znaci. U ostalom, sudjenje nacistima u Nemackoj je bio samo pocetak procesa suocavanja sa proslosvu nemacke nacije. Ta debata cak ni danas ne prestaje. Tek pre nekih pet sest godina pocelo se u Nemackoj govoriti o tome da Nemci mozda danas o sebi govoriti kao Nemcima a da se ne stide vise toliko svoga imena. Taj moralni kapital je trebalo steci. Srbi se ne stide svoga imena.

Ovo sa Hagom je tek nisko. Prvo, od kad to ti imas poverenje u Haski sud? A Haradinaj, a Oric, sta bi sa antisrpskim sudom? Kako antisrpski sud donosi presudu u korist Srbije? Drugo, konstantacija da Srbija nije sprecila da se genocid desi stavlja vec neku odgovornost na nju. Ako nista, bar oniliko koliku je imala Holandija ciji vod nije nista uradio da se spreci masovno ubijanje. Al ajde sad da vidimo kako jedna a kako druga zemlja nije nista uradila. Holandija, odnosno njen vod, nije jer je dopustio ne reagujuci vojno ili na bilo koji drugi nacin da im se pred ocima razdvajaju porodice i da se muskarci odvode na streljanje. A Srbija? Kako je ona mogla spreciti? Hajde kad vec znas presudu jel znas i odgovor na ovo pitanje? Trece, hoces citat. Mladic Ratko, zaposlenik u VJ, platnom spisku SRJ najmanje do pre tri godine, pre 14 godina na danasnji dan izjavljuje "Uoči još jednog velikog srpskog praznika, poklanjamo srpskom narodu ovaj grad. Napokon je došao trenutak da se, posle bune protiv dahija, Turcima osvetimo." U cije je ovo ime? Sad da ostavimo po strani presudu iz Haga, zamisli leto 1995, rat u Bosni traje znaci vec neku godinu, Mladiceve jedinice su okruzile Srebrenicu i nakon nekoliko dana granatiranja ulaze u grad i rade sta su uradili. Odakle u Bosni, a pogotovo u Srebrenici i okolini u kojoj je svaki auto bio unisten, toliko autobusa da se ceo jedan grad (pre rata Srebrenica imala preko 30 000 stanovnika) iseli odnosno odveze na mesto pogubljenja? Odakle RS neposredno posle Daytona toliki broj bagera i ostalih masina da prekopavaju grobnice oko Srebrenice i raskomadana tela zatrpavaju na nova mesta? Pri tom, Srebrenica je na najvise 30 km od prvog mesta u Srbiji. Pri tom, Ratko Mladic odrzava bliske veze sa generalima i politickim vrhom u Beogradu, posebno u vreme Srebrenice kad su njegovi odnosi sa Karadzicem postali losi. I pri svemu tome NIKO od srbijanskih politicara, koji su u nekom drugom momentu imali toliko informacija da 'pouzdano' znaju da su Bosnjaci sami gadjali Markale, nema blage veze sta se desava u Srebrenici. Jel ti stvarno verujes u to?

secanje te bas nesto ne sluzi.
hajde opet.
P.S. Svi odgovorni za Srebrenicu (osim jednog) su u Hagu i kaznjeni.
Tvoja podela na VAS i NAS je krajnje besmislena.
Da li iko od NAS podrzava zlocin u Srebrenici?
Jedino sto trazimo da se ne obelezava iskljucivo dan srebrenickih zrtava vec dan SVIH zrtava.

Neues aus der Nachbarschaft Neues aus der Nachbarschaft 10:21 12.07.2009

Re: Tadić drugi deo

a da ne prica Vracarac (tj. citira Maru) o Medjunarodnom sudu pravde, a ne Haskom tribunalu. Znas za razliku? Cuo si?


Ovo i za mikimedic i Cyrano de Bergerac ->

Jo, jo, nemate brige da li ja znam razliku ili ne. Sumnja u Tribunal je pomenuta kao paradigmatican primer nepoverenja u tzv medjunarodnu zajednicu. Poverenje se odjednom vraca kada se donese odluka u 'nasu' korist.. Znaci, Haski tribunal los, jer sudi Srbima, Medjunarodni sud pravde dobar jer sudi pravedno, tj. u 'nasem' interesu. Capito?
Neues aus der Nachbarschaft Neues aus der Nachbarschaft 10:31 12.07.2009

Re: Tadić drugi deo

Tvoja podela na VAS i NAS je krajnje besmislena.
Da li iko od NAS podrzava zlocin u Srebrenici?
Jedino sto trazimo da se ne obelezava iskljucivo dan srebrenickih zrtava vec dan SVIH zrtava.


Jos jednom, ja ne pravim podelu na virtuelne NAS i VAS, niti optuzujem VAS da podrzavate zlocin u Srebrenici, niti da ste ubijali ljude u Srebrenici. Tako da ne znam zasto to pominjes. Ja govorim o ljudima koji nemaju dovoljno hrabrosti da jasno osude jedan zlocin koji je ucinjen u njihovo ime. Jos jednom u NJIHOVO IME. Znaci, nema MI i VI vec ja iskljucivo govorim o ovoj vrsti ljudi. A oni su se sami predstavili kroz svoje postove. U cije ime je oslobodjena Srebrenica dovoljno kaze trazeni citat. A da si odgovorio na pitanje zasto je SRJ odgovorna za nesprecavanje genocida jos bi se malo priblizio i vezi izmedju Srebrenice i Srbije.
Neues aus der Nachbarschaft Neues aus der Nachbarschaft 10:37 12.07.2009

Re: Tadić drugi deo

Jel ti stvarno verujes u to?



a ti?


Evo da odgovorim: ja ne verujem da NIKO od srbijanskih politicara nije znao da se desava tri dana neprestano streljanje 8 000 ljudi. A ti?
vracarac92 vracarac92 10:49 12.07.2009

Re: Tadić drugi deo

U cije ime je oslobodjena Srebrenica dovoljno kaze trazeni citat.

U cije ime?
Ajde molim te citiraj nekog iole ozbiljnijeg ucesnika tog dogadjaja.
Jos jednom, ja ne pravim podelu na virtuelne NAS i VAS, niti optuzujem VAS da podrzavate zlocin u Srebrenici, niti da ste ubijali ljude u Srebrenici. Tako da ne znam zasto to pominjes. Ja govorim o ljudima koji nemaju dovoljno hrabrosti da jasno osude jedan zlocin koji je ucinjen u njihovo ime. Jos jednom u NJIHOVO IME. Znaci, nema MI i VI vec ja iskljucivo govorim o ovoj vrsti ljudi.


Oprosti ali ipak uporno pravis tu podelu.
Ni jedan zlocin nije ucinjen u moje ime a cini mi se ni u ime Srbije i zato se ja necu nikome izvinjavati niti posipati pepelom.
Cyrano de Bergerac Cyrano de Bergerac 11:05 12.07.2009

Re: Tadić drugi deo

Neues aus der Nachbarschaft
Jo, jo, nemate brige da li ja znam razliku ili ne... Capito?

Ako znaš, to je tek tužno. Znači da namjerno podvaljuješ, u nadi da niko neće reagovati. Pijačarsko APP.

Ne, ne shvatam takve kao što si ti. I ne pokušavam.
Neues aus der Nachbarschaft Neues aus der Nachbarschaft 11:07 12.07.2009

Re: Tadić drugi deo

U cije ime?
Ajde molim te citiraj nekog iole ozbiljnijeg ucesnika tog dogadjaja.


Halo, hoces da mi kazes da je Mladic bio slucajni prolaznik u Srebrenici koga su uhvatile kamere srpske televizije koje su se tu slucajno nasle snimajuci dokumentarac o vazdusnoj banji u Srebrenici? Kazi mi molim te ko je po tvom misljenju 'ozbiljniji ucesnik' pa da znam koga da citiram. Koga god pomenem recices da je lud, komunjara ili da nije bio svestan sta radi.

Oprosti ali ipak uporno pravis tu podelu.


Ovo vise ne vredi ponavljati, pogledaj moje gornje postove na ovo tvoje uporno insistiranje pa ces shvatiti sta mislim. Nema VI i MI; pomenuo sam ljude kojih je strah da priznaju zlocin ucinjen u njihovo ime. Sta su radili nasi (ako ti je lakse tako) mediji, politicari, nacionalni intelektualci dok se desavala Srebenica i kako su je kasnije komentarisali?
Neues aus der Nachbarschaft Neues aus der Nachbarschaft 11:10 12.07.2009

Re: Tadić drugi deo

Ako znaš, to je tek tužno. Znači da namjerno podvaljuješ, u nadi da niko neće reagovati. Pijačarsko APP.

Ne, ne shvatam takve kao što si ti. I ne pokušavam.


Nije pitanje da li ti mene shvatas ili ne, vec da li umes da razumes ono sto ja napisem ili ne. Podvaljivanje, nada da niko nece reagovati, uf, mozes misliti, mi sad vodimo kao debatu koju prati cela nacija pa cu ja nekog prevariti.
vracarac92 vracarac92 11:12 12.07.2009

Re: Tadić drugi deo

Halo, hoces da mi kazes da je Mladic bio slucajni prolaznik u Srebrenici koga su uhvatile kamere srpske televizije koje su se tu slucajno nasle snimajuci dokumentarac o vazdusnoj banji u Srebrenici? Kazi mi molim te ko je po tvom misljenju 'ozbiljniji ucesnik' pa da znam koga da citiram. Koga god pomenem recices da je lud, komunjara ili da nije bio svestan sta radi.

OK.
Citiraj mi Mladica.
pomenuo sam ljude kojih je strah da priznaju zlocin ucinjen u njihovo ime. Sta su radili nasi (ako ti je lakse tako) mediji, politicari, nacionalni intelektualci dok se desavala Srebenica i kako su je kasnije komentarisali?

U moje ime nije nista radjeno.
To tako pokusavaju da predstave neke stranke ili NVO. Hajde opet da te zamolim, citiraj nekoga ko je izjavio da je Srebrenica ucinjena u ime srpskog naroda!!! Sve je radjeno zarad interesa uskog kruga politicara, kriminalaca i ratnih profitera.
Dakle nema nikakvog straha vec samo neslaganje da je bilo sta cinjeno u moje ime.


Neues aus der Nachbarschaft Neues aus der Nachbarschaft 11:38 12.07.2009

Re: Tadić drugi deo

Pred televizijskom kamerom: "Uoči još jednog velikog srpskog praznika, poklanjamo srpskom narodu ovaj grad. Napokon je došao trenutak da se, posle bune protiv dahija, Turcima osvetimo." General Ratko Mladic. Pokloniti nesto srpskom narodu je, jedni ako necemo da sitnicarimo, isto sto i reci da je to ucinjeno u ime Srba, za njihovo dobro, za njihovu srecu ili kako hoces.

Sve je radjeno zarad interesa uskog kruga politicara, kriminalaca i ratnih profitera.


E pazi, ovo ja ne negiram. Samo je fora u tome da je taj uzak krug politicara, kriminalaca i ratnih profitera, podrzavanih od strane medija i intelektualaca predstavljao tada Srbiju i njome vladao. Mozemo mi misliti da je Cosic smesan izlapeli starac, ali on, na nasu zalost, predstavlja zvanicni kulturni obrazac ove zemlje. Zbog svega ovoga mi je jos manje jasno zasto se ove protuve brane, a to se cini kad se Srebrenica svrstava medju druge zlocine. Eto trebalo je neko vreme da se napravi taj korak pa da se kaze, Srebrenica se desila, Mladic i ostali nisu junaci vec ubice, koje su podrzavali Milosevic i ekipa, a na koje se nije skroz gadila ni opozicija, zasto je onda sad tesko reci i da su oni tada predstavljali zvanicnu Srbiju koje se ja stidim i cija dela osudjujem?
Cyrano de Bergerac Cyrano de Bergerac 11:42 12.07.2009

Re: Tadić drugi deo

Neues aus der Nachbarschaft

Nije pitanje da li ti mene shvatas ili ne, vec da li umes da razumes ono sto ja napisem ili ne. Podvaljivanje, nada da niko nece reagovati, uf, mozes misliti, mi sad vodimo kao debatu koju prati cela nacija pa cu ja nekog prevariti.

Ne, mi ne vodimo nikakvu debatu. Ako želiš da to što pišeš ne bude neshvaćeno, nauči da se izražavaš preciznije. Ili nemoj. Tvoja stvar.
vracarac92 vracarac92 12:21 12.07.2009

Re: Tadić drugi deo

Pred televizijskom kamerom: "Uoči još jednog velikog srpskog praznika, poklanjamo srpskom narodu ovaj grad. Napokon je došao trenutak da se, posle bune protiv dahija, Turcima osvetimo." General Ratko Mladic. Pokloniti nesto srpskom narodu je, jedni ako necemo da sitnicarimo, isto sto i reci da je to ucinjeno u ime Srba, za njihovo dobro, za njihovu srecu ili kako hoces.

Molim te gda, kome i kada je to izjavio?
Daj neke podatke. Da je tako nesto zaista izjavio bilo ko iole znacajan to bi bila opstepoznata stvar sa kojom bi nas NVO, Bosanci, Holandjani, Kurta i Murta bombardovali svaki dan a youtube bi bio prepun raznoraznih snimaka te izjave.
Eto trebalo je neko vreme da se napravi taj korak pa da se kaze, Srebrenica se desila, Mladic i ostali nisu junaci vec ubice, koje su podrzavali Milosevic i ekipa, a na koje se nije skroz gadila ni opozicija, zasto je onda sad tesko reci i da su oni tada predstavljali zvanicnu Srbiju koje se ja stidim i cija dela osudjujem?

Nikada nije bio problem (barem meni) da kazem da su ti likovi (izuzev Dobrice koji je bio obican komunisticki pajac) odgovorni za zlocine, to nije sporno i cini mi se da se manje vise cela Srbija sa tim slaze. U ostalom, zar nismo napunili Hag?
A sto se stida tice, ukoliko mislis da ce ti tako biti bolje - stidi se i izvinjavaj se ali u svoje ime.
Ja sa celom tom pricom nemam nista i nicega se ne stidim.
Ciste su mi i ruke i savest.
mikimedic mikimedic 12:35 12.07.2009

Re: Tadić drugi deo

Znaci, Haski tribunal los, jer sudi Srbima, Medjunarodni sud pravde dobar jer sudi pravedno, tj. u 'nasem' interesu. Capito?


No Capito, mislim sorry, vidi se da ne kapiras razliku.

Haski tribunal osnovan po Glavi VII, od strane Saveta bezbednosti. Diskutabilno da li SB ima mandat za tako nesto. Los zato sto je prekrsio sve elementarne postavke pravnih sistema prosvecenih naroda, bilo anglosaksonskog bilo kontinentalnog prava.

MSP je doajen medju svim medjunarodnim sudovima i tribunalima, osnovan Poveljom, nadleznost jasno definsana kao i procedure.

Capito?
Neues aus der Nachbarschaft Neues aus der Nachbarschaft 13:00 12.07.2009

Re: Tadić drugi deo

I sad kad ja postavim ovaj link ti ces reci da je sve montaza, jel?

http://http://www.youtube.com/watch?v=X-7H5rX77P4

I ko su ti tipovi sto sede u Hagu? Ko je bio Perisic? Ovi zlocinci nisu bili slucajni prolaznici vec, izmedju ostalog, predstavnici zemlje u kojoj ti danas zivis ili sa kojom bar povezujes svoju pripadnost. Sta je Srbija, planine i reke ili ljudi koji u njoj zive? Ako mislis na prvo, pa naravno da nema tu odgovornosti Srbije. Ako govorimo o drugom ipak nece biti tako. Cosic bio pajac ili ne bio je bitan igrac, pa makar on to pokusavao i da opovrgne. Citaj njegove Zapise pa ces videti ko je sve kod njega dolazio od tada bitnih medjunarodnih faca na konsultacije. RTS, Politika, Vecernje Novosti mozda nama danas izgledaju kao da su bili smesni mediji, ali su se oni gledali i citali kao Sveto Pismo. Ti opet mozes reci, ja nisam citao te medije, ja nisam gledao televiziju, ja nisam tad podrzavao Milosevica, Seselja, Draskovica ili Kostunicu, ali oni su tad predstavljali Srbiju, a njeni gradjani mahom nisu imali nista protiv politike ovih prema Bosni. Oni koji jesu to su jasno i rekli kroz svoje antiratne demonstracije. U tom smislu se govori o odgovornosi, ne krivici, Srbije i pojedinacnoj krivici onih koji su direktno bili umesani u zlocin. Ovu odgovornost treba jos samo priznati. I niko od tebe ne trazi da se licno izvines, to je tvoja stvar, mi ovde pricamo o iskrenom gestu politicke elite a ovo ne podrazumeva samo Tadicev jedan odlazak na komemoraciju i izvinjenje.
Neues aus der Nachbarschaft Neues aus der Nachbarschaft 13:09 12.07.2009

Re: Tadić drugi deo

Los zato sto je prekrsio sve elementarne postavke pravnih sistema prosvecenih naroda, bilo anglosaksonskog bilo kontinentalnog prava.


A to su? Znaci nema to veze sa Srbima, to se samo lose izrazavaju ovi koji ga kritikuju. Pa tako reci.

A MSP ce ostati, naravno, 'doajen' i ako donese presudu u korist kosovske nezavisnosti?

vracarac92 vracarac92 13:56 12.07.2009

Re: Tadić drugi deo

I sad kad ja postavim ovaj link ti ces reci da je sve montaza, jel?

http://http://www.youtube.com/watch?v=X-7H5rX77P4

I ko su ti tipovi sto sede u Hagu? Ko je bio Perisic? Ovi zlocinci nisu bili slucajni prolaznici vec, izmedju ostalog, predstavnici zemlje u kojoj ti danas zivis ili sa kojom bar povezujes svoju pripadnost. Sta je Srbija, planine i reke ili ljudi koji u njoj zive? Ako mislis na prvo, pa naravno da nema tu odgovornosti Srbije. Ako govorimo o drugom ipak nece biti tako. Cosic bio pajac ili ne bio je bitan igrac, pa makar on to pokusavao i da opovrgne. Citaj njegove Zapise pa ces videti ko je sve kod njega dolazio od tada bitnih medjunarodnih faca na konsultacije. RTS, Politika, Vecernje Novosti mozda nama danas izgledaju kao da su bili smesni mediji, ali su se oni gledali i citali kao Sveto Pismo. Ti opet mozes reci, ja nisam citao te medije, ja nisam gledao televiziju, ja nisam tad podrzavao Milosevica, Seselja, Draskovica ili Kostunicu, ali oni su tad predstavljali Srbiju, a njeni gradjani mahom nisu imali nista protiv politike ovih prema Bosni. Oni koji jesu to su jasno i rekli kroz svoje antiratne demonstracije. U tom smislu se govori o odgovornosi, ne krivici, Srbije i pojedinacnoj krivici onih koji su direktno bili umesani u zlocin. Ovu odgovornost treba jos samo priznati. I niko od tebe ne trazi da se licno izvines, to je tvoja stvar, mi ovde pricamo o iskrenom gestu politicke elite a ovo ne podrazumeva samo Tadicev jedan odlazak na komemoraciju i izvinjenje.


Meni se cini da ovde prica o osvajanju grada a ne o ubistvima zarobljenika i civila.
To je bitna razlika. I hrvati su Knin "oslobadjali" u ime hrvatske, Bosnjaci Konjic u ime Bosne i Alaha.....sveko je nesto "oslobadjao" u neko ime, mene zanima ono sto je najbitnije, da li iko igde kaze da su zarobljenici i civili ubijani u ime Srbije?

Sve to nema veze sa celokupnim stanovnistvom Srbije.........gomila besmislenih likova i medija koje oni placaju, bivsi Titovi pioniri koji grabe vlast i moc na sveki moguci nacin bez imalo obzira prema bilo kome ukljucujuci i pripadnike svog naroda.
narod nije kriv i nikome se ne treba izvinjavati i posipati pepelom a oni koji to zele da cine neka to urade iskljucivo u svoje ime.
I ja sam svojevremeno palio svece sa ZuC ali sam to cinio protiv rata uopste a ne samo da bi se jedna strana osudila za sve.
Predsednik Srbije je uputio izvinjenje (sa kojim se ne slazem), Srbija je svoju zgadiju poslala u Hag i to je sasvim dovoljno.

mikimedic mikimedic 14:11 12.07.2009

Re: Tadić drugi deo

A to su? Znaci nema to veze sa Srbima, to se samo lose izrazavaju ovi koji ga kritikuju. Pa tako reci.


ne znam na sta mislis kad kazes da nema veze sa Srbima i ko se lose izrazava?

Ja znam kakva misljenja o tom tribunalu vladaju u relevantnim pravnim krugovima u svetu, koje nemaju nikakve veze sa srpskim narodom.

A MSP ce ostati, naravno, 'doajen' i ako donese presudu u korist kosovske nezavisnosti?


naravno, samo sto takvu presudu nece doneti. donosio je MSP mnogo komplikovanije i kontroverznije presude nego sto ce biti ova o Kosovu (npr. zid u palestini, misljenje o upotrebi nuklearnog oruzja, itd...).
Neues aus der Nachbarschaft Neues aus der Nachbarschaft 14:42 12.07.2009

Re: Tadić drugi deo

ne znam na sta mislis kad kazes da nema veze sa Srbima i ko se lose izrazava?

Ja znam kakva misljenja o tom tribunalu vladaju u relevantnim pravnim krugovima u svetu, koje nemaju nikakve veze sa srpskim narodom.


Jos jednom, koje je pretpostavke prekrsio Haski sud? I koji su to relevantni pravni krugovi? Ovo je samo izbacivanje fraza. Ovo da nema veze sa Srbima se odnosilo na rasirenu predstavu u Srbiji o Haskom sudu kao antisrpskom sudu. To sam vec gore pomenuo. Mozda ti nemas takav stav, pa sam se prevario.
Neues aus der Nachbarschaft Neues aus der Nachbarschaft 15:03 12.07.2009

Re: Tadić drugi deo

Meni se cini da ovde prica o osvajanju grada a ne o ubistvima zarobljenika i civila.
To je bitna razlika. I hrvati su Knin "oslobadjali" u ime hrvatske, Bosnjaci Konjic u ime Bosne i Alaha.....sveko je nesto "oslobadjao" u neko ime, mene zanima ono sto je najbitnije, da li iko igde kaze da su zarobljenici i civili ubijani u ime Srbije?

Sve to nema veze sa celokupnim stanovnistvom Srbije.........gomila besmislenih likova i medija koje oni placaju, bivsi Titovi pioniri koji grabe vlast i moc na sveki moguci nacin bez imalo obzira prema bilo kome ukljucujuci i pripadnike svog naroda.
narod nije kriv i nikome se ne treba izvinjavati i posipati pepelom a oni koji to zele da cine neka to urade iskljucivo u svoje ime.


'Oslobodio' ga kao sto su onomad srpski snage 'oslobodile' Vukovar, jel tako? Pa sta ocekujes, da ce neko reci evo ubijamo ove nenaoruzane ljude u ime srpskog naroda? Ako to stvarno mislis onda si neozbiljan. Cak su i nacisti trazili vise razloge za istrebljenje Jevreja a ti ovde trazis od zvanicnog vojnika da kaze kako ubija u ime Srbije. Onda ni Pavelic nije kriv, jer je on samo osnovao NDH a Jasenovac i Stara Gradiska su eto rezultat grupe entuzijasta, kao sto i sa streljanjem u Srebrenici Djeneral nista nije imao, nego su ga izveli neposlunci iz njegove vojske, on, sta vise, po 'oslobodjenju' vise nije imao nikakve veze sa dogadjajima u ovom gradu . A i ako je imao bio je samo Titov vojnik.

Ja sam podvukao da ne govorim o krivici celokupnog stanovnistva Srbije. Ove koje ti nazivas gomila besmislenih likova su itekako bili smisleni 95., i bili oni Titovi pioniri, Staljinisti ili Drazini omladinci oni su, po treci put, predstavljali tadasnju Srbiju i imali za svoje stavove podrsku sire javnosti. E da je bilo srece da su ovo sve ostali besmisleni likovi, ali je tragedija bas u tome da su oni zauzeli bitne pozicije. Sad mi kazi, jel postoji odgovornost nemackih gradjana za ubijanje koncentracione logore i ubijanje Jevreja, ili je za to kriva samo grupa manijaka koja je nekim cudnim spletom okolnosti uspela da stane na celo drzave? I ovde nije rec o osudi jedne strane za sve, vec o proglasenju jednog dana za dan secanja na jedan konkretan dogadjaj sa kojim, a to ni na jedan nacin nisi ni pokusao da negiras, drzava Srbija itekako ima veze. Jos jednom, niko ne krivi narod, vec se ocekuje od vladajuce elite da se jasno izjasni o Srebrenici, znaci ne o SVIM zlocinima na prostoru ex-YU nego o ovom pojedinacnom.
mikimedic mikimedic 16:42 12.07.2009

Re: Tadić drugi deo

Jos jednom, koje je pretpostavke prekrsio Haski sud? I koji su to relevantni pravni krugovi? Ovo je samo izbacivanje fraza. Ovo da nema veze sa Srbima se odnosilo na rasirenu predstavu u Srbiji o Haskom sudu kao antisrpskom sudu. To sam vec gore pomenuo. Mozda ti nemas takav stav, pa sam se prevario.


mislis na pravne principe? pa recimo pravo na brzo sudjenje, da pomenem samo najocigledniji.
mikimedic mikimedic 11:31 10.07.2009

U pamet se

braco...
d_sandic d_sandic 11:32 10.07.2009

Re: U pamet se

braco...


Koja braća?
maricacarica maricacarica 11:52 10.07.2009

Pa i nije

mi Milo baš reper za demokratiju, a ni njihov Parlament to nije baš jednoglasno usvojio. Meni je interesantnije da su Crnogorci napustili Letnju školu demokratije, posle govora Stjepana Mesića

[url=http://www.dan.cg.yu/?nivo=3&datum=2009-07-09&rubrika=Politika&najdatum=2009-07-09&clanak=193913][/url]
ivana23 ivana23 12:00 10.07.2009

Re: Pa i nije

maricacarica
mi Milo baš reper za demokratiju, a ni njihov Parlament to nije baš jednoglasno usvojio. Meni je interesantnije da su Crnogorci napustili Letnju školu demokratije, posle govora Stjepana Mesića[url=http://www.dan.cg.yu/?nivo=3&datum=2009-07-09&rubrika=Politika&najdatum=2009-07-09&clanak=193913][url]

http://www.dan.cg.yu/?nivo=3&datum=2009-07-09&rubrika=Politika&najdatum=2009-07-09&clanak=193913
alselone alselone 12:05 10.07.2009

Re: Pa i nije

maricacarica
mi Milo baš reper za demokratiju, a ni njihov Parlament to nije baš jednoglasno usvojio. Meni je interesantnije da su Crnogorci napustili Letnju školu demokratije, posle govora Stjepana Mesića


Meni je zanimljivo ko nije napustio.
Navikli ljudi na takav govor. Mora da su blogeri.
mrvicak mrvicak 12:27 10.07.2009

Re: Pa i nije

maricacarica
mi Milo baš reper za demokratiju, a ni njihov Parlament to nije baš jednoglasno usvojio....]


Narafski da nije... tim gore po nas
maricacarica maricacarica 12:48 10.07.2009

Re: Pa i nije

Faja, Ivdži
yngwie92 yngwie92 12:54 10.07.2009

BRUKA

pa sve dok i jedan covjek u Srbiji osjeca R.M. kao nardnog heroja,Srbija kao drzava treba da osjeca svoju odgovornost. Mozemo mi ovdje "bla bla" i ko je od nas siguran da bas R.M. nije u Srbiji i koliko zapravo zelimo da bude isporucen Hag-u.
vracarac92 vracarac92 12:56 10.07.2009

Re: BRUKA

pa sve dok i jedan covjek u Srbiji osjeca R.M. kao nardnog heroja,Srbija kao drzava treba da osjeca svoju odgovornost.

????????
yngwie92 yngwie92 12:57 10.07.2009

Re: BRUKA

vracarac92
pa sve dok i jedan covjek u Srbiji osjeca R.M. kao nardnog heroja,Srbija kao drzava treba da osjeca svoju odgovornost.

????????

a sta se to pa cudis, jeli ne znas o cemu pricam
vracarac92 vracarac92 13:00 10.07.2009

Re: BRUKA

a sta se to pa cudis, jeli ne znas o cemu pricam

Mislim da sam ne znas o cemu pricas.
Ne mislim da Srbija treba da se oseca odgovornom zato sto gomila ludaka Mladica vidi kao heroja.
neka se oseca odgovornim onaj ko je zlocine pocinio i kome savest nije mirna a ne cela drzava i ceo narod.
yngwie92 yngwie92 13:01 10.07.2009

Re: BRUKA

vracarac92
a sta se to pa cudis, jeli ne znas o cemu pricam

Mislim da sam ne znas o cemu pricas.
Ne mislim da Srbija treba da se oseca odgovornom zato sto gomila ludaka Mladica vidi kao heroja.
neka se oseca odgovornim onaj ko je zlocine pocinio i kome savest nije mirna a ne cela drzava i ceo narod.

ajd da ti odgovorim ali ipak bolje ne, nisi vrijedan odgovora
stopalo stopalo 13:07 10.07.2009

Re: BRUKA

yngwie92
pa sve dok i jedan covjek u Srbiji osjeca R.M. kao nardnog heroja,Srbija kao drzava treba da osjeca svoju odgovornost. Mozemo mi ovdje "bla bla" i ko je od nas siguran da bas R.M. nije u Srbiji i koliko zapravo zelimo da bude isporucen Hag-u.


vredi li to za sve zlocince i sve zemlje ili samo za srbiju?

tj. oric i fdereacija?
gotovina i hrvatska?

ili moj favorit

glavas, koji je u "svojoj" zemlji osudjen i bosna koja ga osudjenog cuva???
mrvicak mrvicak 13:18 10.07.2009

Re: BRUKA

Ne mislim da Srbija treba da se oseca odgovornom zato sto gomila ludaka Mladica vidi kao heroja.
neka se oseca odgovornim onaj ko je zlocine pocinio i kome savest nije mirna a ne cela drzava i ceo narod.


Ne, to kako se Srbija 'oseća' je potpuno drugo i manje važno pitanje - zato nije ni važno niti treba da se Tadić izvinjava svake godine, poliva benzinom ili šta god. Važno je da Srbija kao država usvoji Deklaraciju o osudi zločina i time svoj stav po tom pitanju učini jasnim - iz čega bi proizašlo da odgovorni moraju i snositi odgovornost, a ta 'gomila ludaka' kao što kažeš takođe snositi zakonske sankcije zbog negiranja ili opravdavanja zločina i time u ovom slučaju širenja međunacionalne blabla mržnje.
mrvicak mrvicak 13:28 10.07.2009

Re: BRUKA

stopalo

yngwie92pa sve dok i jedan covjek u Srbiji osjeca R.M. kao nardnog heroja,Srbija kao drzava treba da osjeca svoju odgovornost. Mozemo mi ovdje "bla bla" i ko je od nas siguran da bas R.M. nije u Srbiji i koliko zapravo zelimo da bude isporucen Hag-u. vredi li to za sve zlocince i sve zemlje ili samo za srbiju?tj. oric i fdereacija?gotovina i hrvatska?ili moj favoritglavas, koji je u "svojoj" zemlji osudjen i bosna koja ga osudjenog cuva???


Ta naravno da vredi za sve zločince i sve zemlje.
Već ja živim ovde pa što se ono reče prvo čistim svoje dvorište - a onda itekako smatram da imam pravo da i u tuđe gledim..
stopalo stopalo 13:36 10.07.2009

Re: BRUKA

mrvicak
stopalo

yngwie92pa sve dok i jedan covjek u Srbiji osjeca R.M. kao nardnog heroja,Srbija kao drzava treba da osjeca svoju odgovornost. Mozemo mi ovdje "bla bla" i ko je od nas siguran da bas R.M. nije u Srbiji i koliko zapravo zelimo da bude isporucen Hag-u. vredi li to za sve zlocince i sve zemlje ili samo za srbiju?tj. oric i fdereacija?gotovina i hrvatska?ili moj favoritglavas, koji je u "svojoj" zemlji osudjen i bosna koja ga osudjenog cuva???


Ta naravno da vredi za sve zločince i sve zemlje.
Već ja živim ovde pa što se ono reče prvo čistim svoje dvorište - a onda itekako smatram da imam pravo da i u tuđe gledim..


kako? pa zar nije poenta integracija da sve bude zajednicko (prvo valjda balkansko pa ako bog da evropsko) dvoriste???

i sad kad su nam "omalila" dvorista, itekako se oseca kad niko drugi ne cisti.

nego bas naprotiv, mesic koji je u sevdahu australijskom pevao i bas "doprineo" antifasizmu u hrvatskoj devedesetih sad i nekim novim klincima spocitava genocidnu proslost

lep nacin za istinu, pomirenje pa i malopre pomenute integracije
Exitus Letalis Exitus Letalis 21:47 10.07.2009

Re: BRUKA

Ne mislim da Srbija treba da se oseca odgovornom zato sto gomila ludaka Mladica vidi kao heroja.

kad se govori o zločinima koje su srbi počinili ili kada su u pitanju zločinci koje srbi podržavaju ili kada streljaju k'o škorpioni ili pobiju decu u podujevu ili u suvoj reci... uvek neki ludaci... nikad srbi....
ma, malo mnogo ludaka...
dragan7557 dragan7557 08:29 11.07.2009

Re: BRUKA


vredi li to za sve zlocince i sve zemlje ili samo za srbiju?

tj. oric i fdereacija?
gotovina i hrvatska?

ili moj favorit

glavas, koji je u "svojoj" zemlji osudjen i bosna koja ga osudjenog cuva???

Nešto je kratak ovaj spisak zločinaca i država. Vala vidi se koliko je mali vaš svet, baš selo !

dragan7557 cerski
vracarac92 vracarac92 09:16 11.07.2009

Re: BRUKA

kad se govori o zločinima koje su srbi počinili ili kada su u pitanju zločinci koje srbi podržavaju ili kada streljaju k'o škorpioni ili pobiju decu u podujevu ili u suvoj reci... uvek neki ludaci... nikad srbi....
ma, malo mnogo ludaka...

Zlocinci sa imenom i prezimenom koji moraju da odgovaraju za svoje postupke a ne ceo narod.
Izuzetno si zlonamerna.
Colin_bgd Colin_bgd 13:31 10.07.2009

Pitanje postojanja drzave, u stvari...

Dajte bre ljudi, stvarno ne mogu da razumem ove kojima bi smetala eventualna deklaracija o Srebrenici. “Srebrenicu” je napravila zvanicna politika drzave Srbije. Niko nije isao u Bosnu da ratuje iz licnog cefa, taj rat je placan, logisticki i ideoloski podrzavan i direktno organizovan od strane Miloseviceve vlasti, a to je bilo sve u okviru zvanicnih drzavnih organa. Jeste Milosevic zloupotrebio Srbiju, ali je time i automatski zloupotrebio sve nas, pa prema tome Tadic (ili neki buduci predsednik) treba da se u ime Srbije i u ime svih nas ogradi od toga.

Sta to znaci? To ne znaci da izjavi da mu je zao sto su ljudi pobijeni. Kome nije zao ljudskog zivota generalno, ma o kome se radilo, taj nije covek taj je zver. Ali ovde nije to u pitanju. Tadicevo “izvinjenje”, tj neka Deklaracija o Srebrenici skupstine Republike Srbije ne treba da kaze “mi se izvinjavamo”, nego treba da kaze da shvatanja, tumacenja, razmisljanja, ideologija, dokumenti, delovanja, glasanja, odluke ostvarene kroz zvanicne drzavne organe, a koje su dovele do toga da se stvore uslovi (bilo u ratu, bilo u miru) da dodje do Srebrenice, da drzava Srbija danas razume i prihvata istorijsko postojanje takvih okolnosti i time direktno odredjuje svoj DRUGACIJI karakter od one iste drzave Srbije ciji je karakter i doveo do Srebrenice. Nista manje i nista vise.

Ali, posto mi nismo ni sami sebi priznali niti osudili zlocine i kriminalne radnje onih istih zvanicnih organa Srbije koje su ubijale u sred Beograda i krale milijarde i milijarde od sopstvenih gradjana, kako mozemo da ocekujemo bilo kakav odnos prema “tamo nekim Muslimanima” sto su stradali u Srebrenici.

To je, dragi moji, ono sto je poraz, i tu se ne radi o tome da li je Pera glasao za ove, ili Mita lupao u serpe po protestima, ovde se radi o tome da drzava u nase kolektivno ime se ogradi od tog zlocina i ogradi od sopstvene inkarnacije koja je to omogucila i/ili direktno uradila, sasvim je svejedno. Drzava time nece sama sebi odseci glavu niti sama sebe zakucati na stub srama ili se razapeti dobrovoljno na krst, vec upravo suprotno. Mogu 100% stanovnika Srbije, Srba, svi iz dijaspore da ne osecaju apsolutno nista prema smrti ljudi u Srebrenici, mogu cak i da misle najgore o svemu tome, ali drzava to jednostavno NE SME, jer u suprotnom samu sebe ukida, a ne treba valjda nabrajati dokaze u poslednjih 20 godina kako je Milosevic ukinuo drzavu i na njeno mesto uveo haos i zakon dzungle. Tadic samo treba da drzavu ponovo, konacno uspostavi.

Kad se sve ogoli pitanje drzave se direktno preklapa sa pitanjem zvanicnog odnosa prema Srebrenici, i dokle god Srbija tu ima stav “nit smrdi nit mirise”, takva ce nam biti i drzava, takvi ce nam biti i zivoti.
Inner Party Inner Party 14:42 10.07.2009

Re: Pitanje postojanja drzave, u stvari...

Colin_bgd
Dajte bre ljudi, stvarno ne mogu da razumem ove kojima bi smetala eventualna deklaracija o Srebrenici.


Zasto bi to Srbija uradila?!

Da li je Tadicevo izvinjavanje poboljsalo odnose ili bar pokrenulo otopljavanje odnosa na ex-YU prostoru?!
Nije!

A jasno je i to da tu ne moze biti reci o bilo kakvoj deklaraciji (DSS je bio predlozio jednu onomad), vec se ovde tacno zna sta tu treba da pise!

Ako usvojimo deklaraciju da bi se priblizili EU bicemo licemerni. Ali je to i jedini nacin da se takva neka deklaracija usvoji. Ali samo ako je onakva koja osudjuje i zlocine Bosnjaka i zlocine Hrvata!
Ako usvojimo deklaraciju da bi se "mirili" sa ostalim narodima i ako to uradimo pre nego sto Hrvati i Bosnjaci promene svoj odnos prema Srbiji, RS i srpskom narodu bicemo naprosto neoprostivo glupi.

Dakle, kakva deklaracija, kakvi bakraci?!


Colin_bgd Colin_bgd 14:56 10.07.2009

Re: Pitanje postojanja drzave, u stvari...

Da li je Tadicevo izvinjavanje poboljsalo odnose ili bar pokrenulo otopljavanje odnosa na ex-YU prostoru?!
Nije mu to ni svrha.
Ako usvojimo deklaraciju da bi se "mirili" sa ostalim narodima i ako to uradimo pre nego sto Hrvati i Bosnjaci promene svoj odnos prema Srbiji, RS i srpskom narodu bicemo naprosto neoprostivo glupi.
Deklaracija nam treba da bi se pomirili sa samim sobom.
vec se ovde tacno zna sta tu treba da pise!
Naravno da se zna, ali to nije diktat EU, USA, ili Janka-Marka, vec je to diktat osnovne ljudskosti i osecaja za drzavotvornu delatnost .
Ali samo ako je onakva koja osudjuje i zlocine Bosnjaka i zlocine Hrvata!
To bi imalo smisla da zivimo i dalje u zajednickoj drzavi sa njima. Ovako oni vise sa nama nemaju vise nikakve drzavotvorne veze da bi morali da ih uopste uplicemo u to.

Ali, nema veze, ko pada razred ponavlja godinu, ko pada istoriju ponavlja vekove. I bolji i veci od nas su propadali i nestajali zbog nesposobnosti da saberu 2 i 2, nece biti ni prvi ni poslednji put.
mrvicak mrvicak 16:01 10.07.2009

Re: Pitanje postojanja drzave, u stvari...

Deklaracija o Srebrenici skupstine Republike Srbije ne treba da kaze “mi se izvinjavamo”, nego treba da kaze da shvatanja, tumacenja, razmisljanja, ideologija, dokumenti, delovanja, glasanja, odluke ostvarene kroz zvanicne drzavne organe, a koje su dovele do toga da se stvore uslovi (bilo u ratu, bilo u miru) da dodje do Srebrenice, da drzava Srbija danas razume i prihvata istorijsko postojanje takvih okolnosti i time direktno odredjuje svoj DRUGACIJI karakter od one iste drzave Srbije ciji je karakter i doveo do Srebrenice. Nista manje i nista vise.
.....
Kad se sve ogoli pitanje drzave se direktno preklapa sa pitanjem zvanicnog odnosa prema Srebrenici, i dokle god Srbija tu ima stav “nit smrdi nit mirise”, takva ce nam biti i drzava, takvi ce nam biti i zivoti.
*novo


Upravo tako, upljuvah se pričajući u krug sve ovo isto.
A to da li su se susedne države ogradile ili ne nije nikakav zaklon ni izgovor - od države u kojoj živim očekujem i zahtevam da to uradi!
Inner Party Inner Party 18:55 10.07.2009

Re: Pitanje postojanja drzave, u stvari...

mrvicak

A to da li su se susedne države ogradile ili ne nije nikakav zaklon ni izgovor


Pa dobro, majku mu, dokle tako?!
Dokle ce Srbija da bude hrabra i progresivna i dokle ce ona povlaciti prve poteze?!
Tuzlanska kolona mora biti prva rec nasih zvanicnika u kontaktu sa zvanicnicima BiH.
Jasenovac i Oluja moraje biti prve reci nasih zvanicnika u kontaktu sa zvanicnicima Hrvatske.
Streljanje vojnika JNA mora biti prva rec nasih zvanicnika u kontaktu sa zvanicnicima Slovenije.
Pa makar se nikad ne pomirili...

Milan Karagaća Milan Karagaća 23:33 10.07.2009

Re: Pitanje postojanja drzave, u stvari...

to Inner Party

Ja mislim upravo obrnuto.
Tuzlanska kolona mora biti prva rec nasih zvanicnika u kontaktu sa zvanicnicima BiH.

Kad Tuzlanska kolona i krivica za ubistvo vojnika samo jednom bude prva reč zvaničnika BiH u kontaktu sa našim zvaničnicima.
Jasenovac i Oluja moraje biti prve reci nasih zvanicnika u kontaktu sa zvanicnicima Hrvatske.

Kad Jasenovac i Oluja samo jednom budu prve reči zvaničnika Hrvatske u kontaktu sa našim zvaničnicima
Streljanje vojnika JNA mora biti prva rec nasih zvanicnika u kontaktu sa zvanicnicima Slovenije.


Kad streljanje vojnika JNA samo jednom budu prve reči zvaničnika Slovenije u kontaktu sa našim zvaničnicima

Kad ubistva Srba u Kravicama, Bratuncu i drugde samo jednom budu prve reči zvaničnika BiH u kontaktu sa našim zvaničnicima

Kad masakr vojnika JNA na karlovačkom mostu,Medačkom džepu i drugde samo jednom budu prve reči zvaničnika Hrvatske u kontaktu sa našim zvaničnicima

ali i

Kad srebreničke i druge žrtve,kao što je Keraterm i sl. pa opsada i granatiranje Sarajeva samo jednom budu prve reči naših zvaničnika u kontaktu sa zvaničnicima BiH

Kad Vukovar i Dubrovnik samo jednom budu prve reči naših zvaničnika u kontaktu sa zvaničnicima Hrvatske

Kad odvođenje i ubistvo civila muslimanske nacionalnosti u Štrpcima i Sjeverina bude takođe samo jednom prva reč naših zvaničnika u kontaktu sa samim sobom,
i ....... kad,kad,mnogo toga tako sa svih strana
I KAD TO SAMO JEDNOM BUDE,A DOVOLJNO JE SAMO JEDNOM ISKRENO, BIĆE TO LJUDSKI I NEĆE TREBATI POONAVLJATI.


Pa makar se nikad ne pomirili..

e onda bi se tek pomirili
Jack4592 Jack4592 11:44 11.07.2009

Re: Pitanje postojanja drzave, u stvari...

Colin_bgd, potpuno se slazem s tobom.
Inner Party Inner Party 12:28 11.07.2009

Re: Pitanje postojanja drzave, u stvari...

Milan Karagaća
to Inner Party
I KAD TO SAMO JEDNOM BUDE,A DOVOLJNO JE SAMO JEDNOM ISKRENO, BIĆE TO LJUDSKI I NEĆE TREBATI POONAVLJATI.
Pa makar se nikad ne pomirili..

e onda bi se tek pomirili


Problem je u tome sto je Srbima u 99,9% slucajeva sudjeno za sve od Vukovara do Srebrenice.
U Sloveniji verovatno nikada nisu ni dizane optuznice.
Bosnjaci sude Oricu za kriminal ali ne i za ratne zlocine.
Hrvati, iako se nekim generalima sudi za Oluju, umalo Jeremica lincovase jer se usudio da pisne o etnickom ciscenju Krajine.
...

Dakle Srbi su cistili i ciste svoje dvoriste. Da li ostali ciste?!?! Srbija ima moralno pravo da se pita!
Milan Karagaća Milan Karagaća 12:46 11.07.2009

Re: Pitanje postojanja drzave, u stvari...

Problem je u tome sto je Srbima u 99,9% slucajeva sudjeno za sve od Vukovara do Srebrenice.
U Sloveniji verovatno nikada nisu ni dizane optuznice.

to ne može biti opravdanje. Ključno je pitanje da li neko opravdava zločin ili ne a svaki izgovor je licemeran.
Bosnjaci sude Oricu za kriminal ali ne i za ratne zlocine.

to je njihova sramota za šta će se kad tad stideti.
Hrvati, iako se nekim generalima sudi za Oluju, umalo Jeremica lincovase jer se usudio da pisne o etnickom ciscenju Krajine.

zašto to nismo potencirali kad smo normalizovali odnose sa Hrvatskom pa rekli da nećemo da normalizujemo odnose dok to ne rasčistimo a ne kad nam samo zatreba to povlačimo.
Jel hoćemo da ličimo na one kod njih koji stalno potenciraju srboćetnićku akresiju jugo armije kad god nemaju šta argumentovanije i pametnije da kažu u prilog rešavanja nekog pitanja.
vracarac92 vracarac92 13:34 11.07.2009

Re: Pitanje postojanja drzave, u stvari...

to ne može biti opravdanje. Ključno je pitanje da li neko opravdava zločin ili ne a svaki izgovor je licemeran.

Niko ne opravdava zlocine.
to je njihova sramota za šta će se kad tad stideti.

Na ovom blogu se tesko moze primetiti da ikome od VIP autora smeta to sto se Oricu ne sudi...ispada da je onaj blentavi Dobrica Cosic veci zlikovac od Orica, Tacija, Gotovine i Haradinaja zajedno
Jel hoćemo da ličimo na one kod njih koji stalno potenciraju srboćetnićku akresiju jugo armije kad god nemaju šta argumentovanije i pametnije da kažu u prilog rešavanja nekog pitanja.

Ukoliko cemo od toga imati korist - DA!
Svi guraju u prvi plan svoje zrtve i svoja stradanja osim nas.........a mi se izvinjavamao, posipamo pepelom po glavi i ne spominjemo sopstvene patnje.
Takvom ponasanju se mora stati na put.
Dosta je bilo samokritike.
ili ravnopravno ili nikako.
Milan Karagaća Milan Karagaća 18:01 11.07.2009

Re: Pitanje postojanja drzave, u stvari...

Ukoliko cemo od toga imati korist - DA!

Jadna je i bedna ta korist.
mikimedic mikimedic 23:28 11.07.2009

Re: Pitanje postojanja drzave, u stvari...

onaj blentavi Dobrica Cosic

Colin_bgd Colin_bgd 09:53 12.07.2009

Re: Pitanje postojanja drzave, u stvari...

vracarac 92: "...onaj blentavi Dobrica Cosic..."

Pa ti stvarno ne posedujes osnovne informacije. Ali dobro, nema veze...
vracarac92 vracarac92 09:59 12.07.2009

Re: Pitanje postojanja drzave, u stvari...

Jadna je i bedna ta korist.

Praksa zemalja u okruzenju nam pokazuje da je takva korist veoma dobra.

Pa ti stvarno ne posedujes osnovne informacije. Ali dobro, nema veze...

Obican komunisticki pion bez ikakvog pravog, ozbiljnog uticaja.
Colin_bgd Colin_bgd 14:25 12.07.2009

Re: Pitanje postojanja drzave, u stvari...

Obican komunisticki pion bez ikakvog pravog, ozbiljnog uticaja.

He, he, he, vracarac, vracarac... pa nismo ni mi od juce. Znamo da je na sceni "damage limitation exercise" i da su svi potrosni osim Pisca, cija se ideoloska zaostavstina mora sacuvati da bi se sutra "cerali jos"...
vracarac92 vracarac92 14:50 12.07.2009

Re: Pitanje postojanja drzave, u stvari...

He, he, he, vracarac, vracarac... pa nismo ni mi od juce. Znamo da je na sceni "damage limitation exercise" i da su svi potrosni osim Pisca, cija se ideoloska zaostavstina mora sacuvati da bi se sutra "cerali jos"...

Ukoliko ti je toliko stalo do njega - uzmi ga.
Komunisticki pion je bio krajnje nebitna licnost - pion je zaista prava rec.
noboole noboole 15:23 10.07.2009

xxx

Ako 90% naroda ne zeli da ima ista sa rezolucijom, onda je, verovatno, besmislena.
Exitus Letalis Exitus Letalis 21:55 10.07.2009

Re: xxx

Ako 90% naroda ne zeli da ima ista sa rezolucijom, onda je, verovatno, besmislena.

dadadada... narod se pita....
koliko posto tog istog naroda je glasalo za miloševića (i ostalo u tom paketu)?
gde su oni sada?
niko ne priznaje da je glasao za sps.
a na svim kolima je bila njegova slika, po autobusima, izlozima, prodavnicama...
kakve rupe u sećanju... ccccc...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana