svaki dan 6 dana:
2 hleba, mislim kriske
Sok od sipka, oko 200 ml (zaboravila sam da vam kazem, sok od sipka (pomegranate) je antikancerogen, samo bez secera i konzervanasa, proizvodi se kod mene u Kaliforniji, odlican je).
Cokolada bez secera, najmanje 70% kaksoa, 1 tabla oko 20 g
Jogurt 200 g (organic,low-fat)
1 pomorandza
1 banana
Lubenica, 1/8
Jagode, maline ili borovnice, 250 g
Supa od luka i pecuraka (6 porcija)
3 solje sitno isecenog crnog luka
1 i po solja sitno isecenog praziluka praziluka- beli deo
pola solje sitno secenog praziluka, zeleni deo
1 mala kasika maslinovog ulja
2 solje organskih pecuraka (razlikuju se od obicnih)
6 i po solja Rich Mushroom Stock*
so i biber
kuvati luk na maslinovom ulju pokriven, na maloj vatri (valjda se tako kaze) 15 minuta, promesati i onda jos 10 minuta dok ne pozuti luk, dodati pecurke, kuvati na srednjoj vatri oko 5 minuta dok ne omeksaju, dodati stock , zagrejati do kljucanja, pa onda blago kuvati otkriveno 15 minuta, dodati so i biber.
Rich Mushroom Stock*
1 veliki iseceni luk, praziluk i jedno rebro celera
340 g pecuraka organic
1 mala kasika sitnog belog luka
1 mala kasika maslinovog ulja
7 solja vode
50 g siitake pecurke
malo persuna, timijana, soli , bibera i jedna i po kasika krupnog crnog bibera
kuvati luk, praziluk, celer pecurke organske na maslinovom ulju oko 5 minuta, dodati sve ostalo (samo ne so i biber) i zagrejati do kljucanja u kuvati na maloj vatri pokrveno oko 1 i po sat. pritisnuti cvrste komponente da se ekstrahuju sokovi, odbaciti sve cvrsto, dodati so i biber.
Tofu and vegetable
pola solje secenog luka i pola solje secenog celera
3 cloves belog luka
4 solje vode i 1 biljna kocka za supu
2 solje isecene sargarepe i isto 2 solje isecenog crvenog krompira
1 mala kasika - kumin
pola kasike timijana
70 g baby spanac
80 g isecenog tofu
so i biber
kuvati luk, celer na malo maslinovog ulja oko 4 minuta da omeknu. dodati supu, sargarepu, krompir, kumin, timijan, zagrejati do kljucanja, i kuvati na blagoj vatri 15 minuta, dodati spanac i tofu i kuvati 3-4 minuta, zaciniti.
jos
Corba od luka i paradajza (6X)
2 solje isecenog praziluka
3 usitnjenih cloves belog luka
1 mala kasika maslinovog ulja
6 velikig paradajza
4 solje osnovne supe*
1 mala kasika basil
so i biber
6 malih kaika jogurta organic low-fat
kuvati luk na maslinovom ulju dok ne omeksa oko 8 minuta, dodati paradajz, supu i basil i zagrejati do kljucanja, smanjiti vatru i kuvati pokriveno jos 10 minuta, izmesati u blenderu, zaciniti i dodati jogurt.
osnovna supa*
1 iseceni crni luk
usitnjen 1 praziluk, sargarepa i rebro celera
pola kasike canola ulja
8 solja vode
4 solje graska, kupusa, paradajza, pecuraka, itd..
persun
so, biber
kuvati luk, praziluk, sargarepu i celer na ulju oko 5 minuta, dodati vodu i zacine, zagrejati do kljucanja, smanjiti vatru i kuvati oko 2 satapokriveno, ekstrahovati sok od cvrstog, cvrsto odbaciti i zaciniti.
ima toga jos jako puno, ovo su samo primeri.
i ? kako vam sve ovo izgleda? nije strasno valjda.
i da naravno - zeleni caj. ovde kod mene ima da se kupi pomesan sa quince cvetovima, super je, mljac.