Veliki Brat, B92 i dve Srbije kroz dva pristupa

Belius RSS / 10.10.2007. u 09:15

U situaciji ponovnog štimovanja vrednosnih orjentira, naravno da se over-oduševljavamo novotarijama sa Zapada. I nemam dilemu da je to prirodan proces kojim zemlja u pubertetu staje na noge istražujući sve(t) oko sebe, ali ono što me kopka je koja će od dve Srbije da u ovoj partiji ubeleži poen.

Pragmatički pristup

Odluka B92 da napravi programski skok i taktički ukliza u polje šou programa, kvizova i sličnih  jedi-vreme zavrzlama je pametna stvar. Curice za nijansu manje vremena provode u vrckanju ispred Pink TV, pevajući online sa svojom idolkinjom nešto tipa „napravi mi dete u kockarnici, da bi se udala za tebe i postala puna k’o brod”. Pri tom, u iščevikanju da prenos Velikog Brata počne, možda saznaju koji je glavni grad Danske, šta sve živi na dnu okeana ili kome da se obrate ako ih neko zlostavlja. Možda neki zadrti radikal zaboravi da posle Velikog Brata prebaci program na TV Most, pa greškom odgleda B92 vesti. I tako dalje, mašti na volju...

Suština je da je B92 preuzeo tešku, ali svetu misiju približavanja dela populacije vrednostima normalnog građanskog društva. Time je svoj program nakitio koječime, ali je dugoročno (osim gledanosti i zarade) našao način da privuče gledaoce životnih vidika zvanih „jednosmerna ulica” i da im ponudi alternativu. Alternativa vodi unutrašnjem sukobu, sukob tera na razmišljanje. Rezultat je da mozak počinje da radi.

Deontološki pristup

Potpuno je neshvatljivo da televizija poput B92 (iz bilo kog razloga) u svoju programsku šemu ubaci emisije kao što su Veliki Brat i slične jedi-vreme zavrzlame. Pored svih izazova koji nas drže na tankoj liniji između povratka na „Slobine tekovine” i građanskih vrednosti koje su polako počele da se „kaleme” na naš način života, stari B92 je potrebniji neko ikad, kako bi zadržali isti kurs i izdržali turbulencije koje prete da od građana opet stvore masu (primer: rešavanje statusa Kosova i Metohije). Eksperiment u kome slučajno dođe do toga da neko pita da li je „Živan često ime u Albaniji, tj. Kosovu”, može vrlo lako da se otrgne kontroli (scena: ludaci i ratni profiteri opet veselo trljaju ruke...). Usput ide niz mnogo manje važnih posledica: gužva ispred privatnih ordinacija za ugradnju plastičnih kesa u grudi, povećana gledanost Pink TV (gde očigledno završava deo ukućana), razočarani verni gledaoci, koji više nisu sigurni šta će da zateknu kada prebace na B92 kanal itd. Veliki Brat predstavlja sofisticiranu verziju španske serije na domaćem jeziku koja za posledicu ima zatiranje jednog dela onoga što smo prethodnih godina uspeli da probudimo.

U situaciji gde Veliki Brat već uveliko ide, mogu samo da se nadam da je onaj koji je VB-u dao zeleno svetlo razmišljao na prvi način. A vi?

 

Atačmenti



Komentari (38)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Drago Kovacevic Drago Kovacevic 09:36 10.10.2007

Dobrodošlica..

Dobrodošlica za lava...
I bonus za optimizam...
Belius Belius 12:02 10.10.2007

Re: Dobrodošlica..

Hvala, lepo je kad prvi komentar nije šamar...
oort oort 09:56 10.10.2007

leva ruka tame

pa i nije ti neka dilema. to ti je kao ona dečja razmišljanja "hrišćani veruju u postojanje boga, hrišćani veruju i u postojanje satane. a oni koji ne veruju u boga, ne veruju ni u satanu. da li sve to znači da su hrišćani u stvari satanisti?"
mislim da su ljudi sa b92 dobro odabrali etičke principe po kojima rade i da ih se drže.
marumi marumi 09:57 10.10.2007

kasnimo, kasnimo

novotarije sa Zapada su na Zapadu bile novotarije pre 20-30 godina ako ne i vise.
Belius Belius 09:59 10.10.2007

Re: kasnimo, kasnimo

Šta zna dete šta je 100 kila...
:)
mimi mimi 10:08 10.10.2007

sta je sad ovo,

Queneau, stilske vezbe?!

neki od argumenata pragmatickog pristupa su i imali smisla pre emitovanja prvog serijala vb-a. kad je sve bilo novo, prvi put, do tad nevidjeno etc.

ali SADA???

sada verovati da nekome (kome do sada nije) pocinje mozak zaista da radi, da ce nauciti glavni grad danske, sta zivi na dnu mora....stvarno je decje naivno!

no, sa ovom recenicom
mogu samo da se nadam da je onaj koji je VB-u dao zeleno svetlo razmišljao na prvi način
sam apsolutno saglasna! naravno da je "taj neko" razmisljao na pravi nacin. u postizanju ciljeva da se jos malo poprostaci puk, da se ubije poslednja polu-oaza normalnosti, uljudnosti, da se poootpuno potre svaka osnova za subverziju....svaki nacin je pravi i za njih legitiman
marumi marumi 10:41 10.10.2007

Re: sta je sad ovo,

sam apsolutno saglasna! naravno da je "taj neko" razmisljao na pravi nacin. u postizanju ciljeva da se jos malo poprostaci puk, da se ubije poslednja polu-oaza normalnosti, uljudnosti, da se poootpuno potre svaka osnova za subverziju....svaki nacin je pravi i za njih legitiman

nije to nista sta oni sve mogu. : (
oort oort 10:47 10.10.2007

Re: sta je sad ovo,

hajde gledajte veselije na sve to.
fakat je da je south park bio na programu b92 od 23, pa 00, pa 01, pa je sad valjda u 01.30. ali tu je efraim kišon koji kaže da se vreme ne može vratiti unatrag, ali može unapred: ako neko (njegova deca, naravno) sve kasnije leže u krevet, treba ga pustiti jer će pre ili kasnije leći u krevet na vreme. tako i ovo. polako, biće south park ponovo u 23, za jedno 20 godina...
mimi mimi 11:23 10.10.2007

@marumi

to sta sve "oni" mogu, mi evo zivimo i prezivljavamo.....dugi niz godina. zavisi sad kako ko racuna, dal 50 ili 15 :)

no, da ne bismo sad skliznuli u vec izandjalu pricu "oni" vs. "mi", 1 srbija vs. druga.....zanimalo bi me pre da znam sta je ponukalo autora da se opet lati ove teme? posto je naveliko ta dilema VB na 92 - DA/NE bila aktuelna za diskusije pre godinu dana....otkud ponovo zanimanje za istu, eto to bi mene zanimalo?
marumi marumi 11:45 10.10.2007

Re: @marumi

mimi
to sta sve "oni" mogu, mi evo zivimo i prezivljavamo.....dugi niz godina. zavisi sad kako ko racuna, dal 50 ili 15 :)no, da ne bismo sad skliznuli u vec izandjalu pricu "oni" vs. "mi", 1 srbija vs. druga.....zanimalo bi me pre da znam sta je ponukalo autora da se opet lati ove teme? posto je naveliko ta dilema VB na 92 - DA/NE bila aktuelna za diskusije pre godinu dana....otkud ponovo zanimanje za istu, eto to bi mene zanimalo?

pa dobro bilo je reci o nekome
naravno da je "taj neko" razmisljao na pravi nacin
dok taj neko ima svoje urednistvo pa su to onda ''oni''
p.s. mene zanima zasto mi na nasim silnim televizijama nemamo kabaretiste koji bi nas kroz salu i ko od sale nasmejali i stavili nas razmisljanje da u smehu prepoznamo ''njihove'' karaktere ili su nam Velja Kradic & Mrkonjic glavni kabaretisti na FOX-u ili smo mi nevesti da na na sve to gledamo malo veselije?
Belius Belius 12:19 10.10.2007

Re: @marumi

Gledam, čitam, reagujem... Sam sa sobom. Nema zavere...

Lični utisak: priča dve Srbije nije izanđala - primera na milion, poslednji je od vikenda: fašisti vs. antifašisti...
marumi marumi 12:42 10.10.2007

Re: @marumi

Belius
Gledam, čitam, reagujem... Sam sa sobom. Nema zavere...Lični utisak: priča dve Srbije nije izanđala - primera na milion, poslednji je od vikenda: fašisti vs. antifašisti...

vidim, vidim
a meni se ucinilo da ima vise od dve, pa jedna velika i sve tako.
Calypso Calypso 12:08 10.10.2007

Seksualno uznemiravanje na VB

Ko je sinoc gledao pregled dana VB, mogao je da vidi mnoge stvari koje ne bi trebalo da imaju mesta, a veoma su slicne skorasnjem 48h svadba incidentu.

U nedeljnom zadatku, momci i devojke su lisicama vezani po parovima. Odvajaju se na 20 minuta dnevno. Ovo vreme "favorit" Burek koristi za uzasno maltretiranje svoje partnerke, koja ne zeleci da se zameri favoritu, sve to trpi, i 20 minuta razdvojenosti provodi placuci. Maltretiranje se sastoji u pipkanju, drpanju, primoravanju partnerke da sedi pored njega satima i gleda ga kako jede, ili da svakih pola sata sedi pred vratima toaleta i ceka njega koga je opet "priteralo". Znamo da ukucani nisu naivni i da znaju zasto su unutra, ali nekakva vrsta kontrole mora da postoji. Ovo je bilo mucno za gledanje, primitivno, i jako opominjuce.
oort oort 13:04 10.10.2007

Re: Seksualno uznemiravanje na VB

ah, što kaže pekić: što više stvaraš to manje slobode imaš.
srećom to ne važi za tv i daljinski: stisneš dugme, slika pocrni, i odeš sa ženom u kafanu.
meni je žao kamermana, oni moraju da gledaju.
bradonja bradonja 12:09 10.10.2007

VB

Beliuse, ne ljuti Velikog Brata
Nasmesi mu se iz potaje.
rayzippo rayzippo 14:39 10.10.2007

ooohhh brother where are you...

pljuc na ovo,pljuc na ono a svi gledate bracu...
marumi marumi 16:37 10.10.2007

Re: ooohhh brother where are you...

rayzippo
pljuc na ovo,pljuc na ono a svi gledate bracu...

vec vidjeno pre X godina na dutch tv pa vise nije interesantno.
angie angie 18:30 10.10.2007

mogli bi i da polemishemo,

da emisije tipa BB ne podrzavaju najnize i najprimitivnije ljudske strasti.
Ako je to shto odredjeni, najshiri sloj voli, ekonomski deo potpuno razumem-sva ostala tumachenja su demagogija!

Oduvek tvrdim, da ako dizajneri koji uchestvuju u proizvodnji nameshtaja npr, nemaj kich ponudu za najshiru masu, ljubitelji iste ce biti primorani da odaberu od onoga shto ima, prvo biti silom sprecheni da ispoljavaju losh ukus, a vremenom bi usvojili nove parametre.
Hromi Daba Hromi Daba 19:36 10.10.2007

Re: mogli bi i da polemishemo,

Cemu onda demokratija uopste?
angie angie 19:47 10.10.2007

Re: mogli bi i da polemishemo,

Ovde se ne radi o demokratiji, nego o loshem ukusu, o kome se po meni ne treba raspravljati iz sasvim obrnutih razloga nego iz poznate krilatice.
Hromi Daba Hromi Daba 21:44 10.10.2007

Re: mogli bi i da polemishemo,

Zasto ja ne bi imao pravo na upraznjavanje loseg ukusa?

Cela ta ideja o dogovornoj zaveri dizajnera namestaja/pravitelja filmova/urednika emisija/pisaca/stagod u cilju izgradnje ukusa siroke publike je vrlo nejasna. Ili publika ima pravo na izbor, sto ukljucuje gledanje svakakvih vrsta televizije, ili nema.

Eto recimo, ako bi se mene pitalo, ja bih zabranio pravljenje bilo kakvog televizijskog programa bilo na javnom bilo na kablovskom kanalu, bez specijalne dozvole nadzorne komisije koja bi detaljno proucila sve aspekte i kvalitet ponudjenog sadrzaja, jer cenim da posmatranje tog uredjaja ima smisla najvise oko sat vremena nedeljno. Naravno da sam potpuno svestan da je to nebulozno, te stoga sa uzdahom prihvatam da su emisije u kojima ljudi kobajagi skacu jedni po drugima i bacaju se s kraja na kraj ringa uz glasne povike, te emisije u kojima se udavace bez skrupula olajavaju i cupaju za kose kunuci se u vecnu ljubav nezenji od milion dolara sve zajedno sa lap densom, dosta popularne. Uostalom, sta bi sprecilo neukusnog stanovnika Srbije da, izlozen napadima kvalitetnog i "kvalitetnog" TV programa, jednostavno ne ugasi svoj prijemnik i ode u kafanu da se napije?
inspekcija inspekcija 22:21 10.10.2007

Re: mogli bi i da polemishemo,

Hromi Daba
Zasto ja ne bi imao pravo na upraznjavanje loseg ukusa?

Cela ta ideja o dogovornoj zaveri dizajnera namestaja/pravitelja filmova/urednika emisija/pisaca/stagod u cilju izgradnje ukusa siroke publike je vrlo nejasna. Ili publika ima pravo na izbor, sto ukljucuje gledanje svakakvih vrsta televizije, ili nema.

Eto recimo, ako bi se mene pitalo, ja bih zabranio pravljenje bilo kakvog televizijskog programa bilo na javnom bilo na kablovskom kanalu, bez specijalne dozvole nadzorne komisije koja bi detaljno proucila sve aspekte i kvalitet ponudjenog sadrzaja, jer cenim da posmatranje tog uredjaja ima smisla najvise oko sat vremena nedeljno. Naravno da sam potpuno svestan da je to nebulozno, te stoga sa uzdahom prihvatam da su emisije u kojima ljudi kobajagi skacu jedni po drugima i bacaju se s kraja na kraj ringa uz glasne povike, te emisije u kojima se udavace bez skrupula olajavaju i cupaju za kose kunuci se u vecnu ljubav nezenji od milion dolara sve zajedno sa lap densom, dosta popularne. Uostalom, sta bi sprecilo neukusnog stanovnika Srbije da, izlozen napadima kvalitetnog i "kvalitetnog" TV programa, jednostavno ne ugasi svoj prijemnik i ode u kafanu da se napije?


Haha, sjajno!
A sta da radi siroti gledalac, ako je kojim slucajem antialkoholicar? Tuzan je zivot bez "rakije", kako god okrenes . Neko sredstvo samozaborava je, izgleda, postalo neophodno za preguravanje kroz dan. Lose je to sve, nezdravo, bolesno totalno... Cak vise ne vidim brigu ni za to kakva nam se pomija/dzibra daje. I s toga biram da budem antivelikibratanac!
...Setite se odakle uopste taj naslov show-a! Poenta Orvelove knjige je, bese... LEARN TO LOVE BIG BROTHER!?
E, pa nikad.
Unfuckable Unfuckable 00:22 11.10.2007

Re: mogli bi i da polemishemo,

Oduvek tvrdim, da ako dizajneri koji uchestvuju u proizvodnji nameshtaja npr, nemaj kich ponudu za najshiru masu, ljubitelji iste ce biti primorani da odaberu od onoga shto ima, prvo biti silom sprecheni da ispoljavaju losh ukus, a vremenom bi usvojili nove parametre.




...lepa ideja ...samo malo utopistička....zbog NJ.K.V Konkurencije.......(treba uzeti pare - odmah - inače će ih neko drugi uzeti..)
MilutinM MilutinM 20:33 10.10.2007

Crni beli, najeb** si kao žuti

Beli,

drago mi je da si počeo da pišeš. Samo napred.

Tema je dobra. Opalio sam i ja TV b92 pre par meseci. Počelo je og Gorana kopiranta, a prirodno je da se obuhvati sav šund. Pa i gorepomenuta glupost na nekada ozbiljnoj TV.

Pogledaj
http://blog.b92.net/text/676/Gde%20je%20muzika%3F/
Belius Belius 20:48 10.10.2007

Re:

Iskrenog sam stava da pravo pitanje i poenta priče ne znači vređanje B92...

Ono što me kopka je koja će od dve Srbije da u ovoj partiji ubeleži poen...
Loni Loni 23:41 10.10.2007

Re: Re:


Ipak B92 se potrudio da nadje resenje. Rsenje je u tome sto ce B92 imati dva kanala.

Jedan je ovaj B92, koji već imamo, a drugi će biti B92 NEWS, na kome će biti samo vesti ceo dan. Time je uticaj rijaliti programa relativizovan.
Unfuckable Unfuckable 00:38 11.10.2007

Re: Re:

Iskrenog sam stava da pravo pitanje i poenta priče ne znači vređanje B92...


.
...i ja slično gledam na temu ...ovde je pitanje - il ga ja bar tako čitam, (kao i na većini tema ovde koje gađaju BB) - aj da se ispomognem primerom :
da li školovani operski pevač, (2 dece, žena, pas, računi...included) u sve oštrijoj konkurenciji novopridošlih mladih pevača - koji posao "ne odbijaju", jelte ... - treba da peva samo operske arije, ako misli da preživi & ishrani & poplaća račune...drugim rečima - da li treba ponosito & otmeno da crkne i ostavi siročad u dugovima zbogradi stila ?
Predpostavljam da će sada poneko da replicira da pomenuti pevač ne bi trebalo baš da se valja po blatu svadbarske šatre....i tu se može prodiskutovati - šta je valjanje po blatu, a šta "nivo" ... - mada, mislim da ćemo doći do jednog "zapanjujućeg" zaključka...da svako ima svoju cenu - i ovde i preko - i da je preovlađujući "tržišno - konkurentsko - opstajući" rezon .." ako ne prihvatim ja , prihvatiće neko drugi"
Zato mi anahrono i smešno deluju kritičari B92 koji bi, kao u EU, Zapad...wherever ...a po stavovima vidim da nikako ne bi konkurenciju i otvorenu tržišnu borbu. Osim toga izgleda da niko od njih ne kapira da se B92 ne gleda samo u centru Beograda ...što vuće na neobaveštenost, neanalitičnost i pomalo autizam
Primedbe na račun B92 "da nisu kao nekad" smatram totalno nezrelim i bednim i podsećaju me na postrevolucionarne žalopojke i šezdesetosmaške tirade o "izdaji ideala" ...pa ko se ne menja i ne prilagođava - propada..
Dokazano odavno
oort oort 07:27 11.10.2007

What TV wants

ovakve rasprave i jesu svrha velikog brata. struja se troši, internet vreme ide, impulsi kuckaju, potrošačka mašina se zahuktava, pare se obrću.

a u stvari mi smo zemlja koja je eksperimentalno dokazala da tv program ni na šta ne utiče, i da je svejedno hoće li na tv ceo dan biti bbc dokumentarci ili porno filmovi.

pre 25 godina kakav je bio program? ujutru samo jedan kanal, školski program - crtani, dejvid belami, mali program, kockica, opstanak, istorija. u neko doba se pojavi i drugi program - na njemu beogradska hronika. u 19.15 crtani film (sa onom urnebesnom grafikom), pa dnevnik pa onda neki film ili što slično.

Cela Srbija je gledala takav program. Bio je fini i suptilan, najviše golotinje je verovatno bilo kad je Zoran Živković u malom programu pričao u animiranom filmu Heavy Metal.

I šta, da li je Srbija postala kulturnija? Da li SVI ti isti ljudi koji su gledali takav program sada sa gađenjem odbacuju serijale kakav je 48 sati svadba ili Menjam ženu? Ma jok, ko mutavi se prijavljuju.

Ne radi se o tv, narode. O porodici se radi. To je alfa i omega svega.
Belius Belius 09:18 11.10.2007

Jedna od dve Srbije

Ljudi koji samo kritikuju i kukaju i ama baš nista ne rade da se stvari promene nisu ni svesni da su najbolje oruđe sistema protiv koga se deklarišu...
Unfuckable Unfuckable 10:14 11.10.2007

Re: Jedna od dve Srbije

Belius
Ljudi koji samo kritikuju i kukaju i ama baš nista ne rade da se stvari promene nisu ni svesni da su najbolje oruđe sistema protiv koga se deklarišu...



Point !
Dodao bih još i to da protiv tih toliko kritikovanih "kič - šund - treš" emisija nemam apsolutno ništa jer :
1) Uvek mogu da promenim kanal
2) Samo suprotstavljen kiču i šundu kvalitet testira i dobija svoju pravu vrednost
3) Vidim da nisam baš najgori, pa mi nekako lakše ; )))) ...(ali i teže - kad vidim ko sve spada u moje sunarodnike...al ok, to se podvodi pod priču o tome da nije Srbija samo krug dvojke ...)
MilutinM MilutinM 10:30 11.10.2007

Re: Jedna od dve Srbije

Ja sam protiv odgovora tipa:
Uvek mogu da promenim kanal


Najpre, iz iskustva znam da je obično u razmimoilaženjima ove vrste procenat onih koji duboko veruju u jednu od strana oko 5%, sa obe strane. Dakle, izmedju je nekih 90% neopredeljenih.

U ovom slučaju, nekih 5% ljudi je ubedjeno da su šund programi (tipa Velikog Brata) super stvar i danima će otvorenih usta čekati svaki sitan trenutak koji kamera uspe da uhvati. Sa druge strane, nekih 5% ljudi se zgražava nad neukusom i opijumom za mase. Nažalost, najveći broj od tih 5% će samo okrenuti kanal. A ostalih 90% će povremeno pogledati, ili čuti od komšije, ili pročitati šta se dešava u nekim novinama.

Mislim da svako ko iole drži do sebe treba da pokuša da tih svojih 5% uveća. Sa obe strane.

Eto, zato ja ne prestajem da kritikujem TV b92. Barem toliko.
ana t. ana t. 14:11 11.10.2007

Re: Jedna od dve Srbije

Ne vidim razlog da se kritikuje b92 zbog emisija kao sto je VB. B92 je privatna TV i da bi imali nezavistan i kvalitetan istrazivacki program od nekud se mora skupiti kinta. Upravo je tu problem kod emisije 48 sati svadba, ona se daje na drzavnoj TV i svoju kintu je vec obezbedila tako da samim tim ima privilegiju da pravi samo kvalitetan TV program i da se ne obazire na gledanost.
oort oort 14:26 11.10.2007

Re: Jedna od dve Srbije

ana t.
Ne vidim razlog da se kritikuje b92 zbog emisija kao sto je VB. B92 je privatna TV i da bi imali nezavistan i kvalitetan istrazivacki program od nekud se mora skupiti kinta. Upravo je tu problem kod emisije 48 sati svadba, ona se daje na drzavnoj TV i svoju kintu je vec obezbedila tako da samim tim ima privilegiju da pravi samo kvalitetan TV program i da se ne obazire na gledanost.

ček da ovo preciziram.
ana t.
ona se daje na drzavnoj TV i svoju kintu je vec obezbedila

metodom danka u krvi...
ana t.
tako da samim tim ima privilegiju da pravi samo kvalitetan TV program

obzirom na metod skupljanja para tačan izraz je "ima poresku obavezu"...
ana t.
i da se ne obazire na gledanost.

u mom slučaju živa istina!




Unfuckable Unfuckable 14:49 11.10.2007

Re: Jedna od dve Srbije

Eto, zato ja ne prestajem da kritikujem TV b92. Barem toliko.



Pa kritikujem ih i ja, ne brini, ali ne za VB...za to mi ne pada na pamet da ih kritikujem, ako mi se ne sviđa, ne gledam...a za kritikovanje ima daleko bitnijih stvari, ali o tome - kada dođu na red.
Ne mislim da će B92 privući "neopredeljene" tako što nešto neće emitovati (pa im to učiniti još zanimljivijim + izgubiti potencijalno dosta para...a pare su ovde bitne za nezavisnost, jelte ?) ...to ti je kao sa Kurirom - ko čita - čitaće ga uvek
Takođe , ne mislim da se nečija kompetentnost ili bilo šta drugo meri time da li i koliko kritikuje B92 ...
MilutinM MilutinM 15:37 11.10.2007

Re: Jedna od dve Srbije

Takođe , ne mislim da se nečija kompetentnost ili bilo šta drugo meri time da li i koliko kritikuje B92 ...


Ovo nikako nisam hteo da kažem. Niti sebi pripisujem stručnost
Belius Belius 16:47 11.10.2007

Re: Jedna od dve Srbije

O RTS-u:

Vrhunski je skandal da u isto vreme dok pretiš ljudima pozivom na sud zbog neplaćanja pretplate, maltretiraš i one koji plaćaju i one koji ne plaćaju beskonačnim repriziranjem najmanje 15 godina starih serija i programa...

Platiša

oort oort 10:48 12.10.2007

Re: Jedna od dve Srbije

uopšte mi nije jasno zašto (i kako sme da) rts bilo kome preti zbog neplaćanja pretplate. oni nisu javni tužilac da podižu optužnice zbog kršenja zakona. kako se uopšte vode te tužbe, kao privatne tužbe tijanića vs. grupe građana?
bradonja bradonja 01:25 17.10.2007

Mozes ti to

Hajde Beliuse smisli nesto novo....

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana