Profesori i djaci

kleinemutter RSS / 24.06.2009. u 22:34

Kao profesor zaposlen u školi osecam duboku tugu zbog batina koje je dobila moja koleginica profesor  hemije iz S.Mitrovice i osećam veliki bes zbog izveštaja koji je sačinila prosvetna inspekcija u kome izmedju ostalog stoji i kritika zbog prevelikog broja negativnih ocena iz hemije.Pitam  se, šta to treba da znači? Mislim taj prveliki broj negativnih ocena......Da li i nerad treba oceniti pozitivno ili .....?

Pitam, šta misli ta komisija, zašto smo na tako loše pozicioniranom mestu po rezultatima u obrazovanju u odnosu na EU?

Pitam, zašto ne ukinu ocene, ako nam ne dozvoljavaju da ocenimo nerad i neznanje?

Pitam, zasto nisu primetili da je učenik saterao prof. u ćošak tik uz prozor i smišljeno i sistematski maltretirao ženu na radnom mestu?

Pitam, zašto nisu prokomentarisali bacanje i oštećivanje dnevnika?

Pitam, zašto nisu ukorena deca , koja su ceo nemili dogadjaj snimala mobilnim telefonom i da li i ti telefoni zaslužuju nagradu i poziitvnu ocenu?

Pitam, zašto se ne preispita i rad prosvetne inspekcije i zašto nam već jednom ne daju upustva kako da radimo sa decom koja dolaze na časove, a prethodno su konzumirala alkohol, opijate i nisu ništa učila kod kuće i nisu donela ni sveske niti knjige, niti pribor za pisanje na čas?

Pitam, i kad će nam obezbediti pomoćna sredstva za rad, da oplemenimo nastavu i kad ćemo mi profesori , prestati da trošimo naš novac na kopije za kontrolne i ostale dodatke nastavi, koje dajemo učenicima, na cd , na hemikalije, na časopise i ostala pomoćna sredstva?

Hvala prosvetna inspekcijo na revnosnom čuvanju glasačkog tela iz populacije roditelja i verujte da bi i roditelji voleli da se profesorima dozvoli da rade kako treba i ocenjuju i rad i nerad kako treba.

Srdačan pozdrav,

profesorka koja obožava decu i svoj poziv !



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana