Borba protiv korupcije ili nešto drugo?

Branislav Kovačević Cole RSS / 17.06.2009. u 11:11

Verko Stevanovic
Verko Stevanovic


            Evo ovih dana baš je nekako Kragujevac, ponovo, na dnevnom redu. Ovog puta postavlja se pitanje samog vrha gradske vlasti, gradonačelnika Veroljuba Stevanovića, da li je, koliko, kad i s kim nameštao javne nabavke, tendere...koristio se snagom svog položaja da bi on sam, ili neko njemu blizak, sebi priuštio lagodniji život! Vest koja je prohujala ne samo putem odredjenih medija „specijalizovanih i prepoznatljivih“ za ovu vrstu „novinarstva“ uznemirila je mnoge Kragujevčane i postala tema dana.

            Na samom početku da se odredim prema tom slučaju za koga ne znam da li će završiti, kao mnogi pre toga, u korpi za otpatke ili na stolu nadležnih organa kojima je posao da izvedu DOKAZE za ovako teške optužbe. Sam ne pripadam današnjem kragujevačkom političkom establišmentu, pa  bez adrenalina mogu da posmatram celu situaciju, ali šta ćemo ako ni- su  optužbe tačne, ako ima-nema DOKAZA, a već je naneta ogromna šteta ?

            Ipak, da vidimo kako stvari, trenutno stoje?

  1. Danas u Srbiji, ne postoji grad ili čaršija u kojoj se glasno ne govori ili šapuće, s razlogom ili bez njega, o korumpiranosti vrha države ili manjih lokalnih moćnika. Nema tog koji je bar malo omirisao vlast, a da mu se nije prišila etiketa lopova, hoštaplera, kriminalca, narkodilera, švercera.....(dodati već prema sopsvenom nahodjenju). Viši nivo vlasti, veća korupcija, niži nivo vlasti, donosi i manji „profit“. Tako smo, izmedju ostaloga, putem B92 – „Insajdera“, (ako već nešto od toga sami nismo znali ili pretpostavljali) doznali da je budžetska kasa grada Beograda oštećena za milione eura, dinara ili već kako je kome lakše! Saznali smo da je jedna uža grupa ljudi, prepoznatljivih kao „tajkuni“ upetljana u manje više svaku od pretpostavki (za sada), kao i da su mnogi izvršioci vlasti, sprovodili nečije naloge, da bi i sami bili „obeštećeni“ tako što su nastavljali svoju radnu biografiju u „tajkunskim“ firmama ili sa njima „sestrinski“ povezanim. Takodje je poznato da su ti „tajkuni“ bliski odredjenim partijama, liderima ili vrhovima vlasti....Takodje, za sada, ne vidimo, da je bilo ko od nadležnih organa ili institucija priveo nekoga, optužio nekog, uhapsio nekog....osim, pre toga, Gorana Kneževića, gradonačelnika Zrenjanina i istaknutog člana DS-a, koji iz zaista nepoznatih razloga leži u zatvoru već mesecima. Pamtim, kad su od Bagzija do današnjih dana, ali i pre toga, daleko opasniji kriminalci i lopovi bili puštani nakon samo 24 ili 48 sati, ali sačekajemo rasplet slučaja Gorana Kneževića! Iz Beograda su za sada SVI NA BROJU, ili bar meni nije poznato, da je neko od moćnika „zaglavio“, ako ne računamo „trenutno odsutne„  Bogoljuba Karića, Slobodana Radulovića ili S.Terzića...ali to je već neka druga tema, ili nije? Mire Marković i Marka Miloševića neću ni da se prisećam -  čemu Interpol?

 

  1. Medijima je posao, izmedju ostalog, da se bave istraživačkim novinarstvom, da „čačkaju“ po svemu i po svima, ali i tu ima razlike. Ako uzmemo, samo kao ogledni primer, „Insajder“  i „Kurir“ , već na prvi pogled se primećuje razlika. „Insajder“ se trudi da predstavi sve strane (makar obično „optuženi“ izbegavaju javno pojavljivanje) jednog slučaja, da budu što analitičniji i dokumentarniji, bez bombastične retorike, dok „Kurir“ svemu pristupa tabloidno i senzacionalistički, nekada samo zbog dizanja tiraža, a ponekad, rekao bih i po nečijem nalogu. „Insajder“ se trudi da raspolaže relevantnim informacijama, pa i DOKAZIMA, dok je za „Kurir“ dovoljna samo naznaka da se od svega napravi skandal ili afera. Naravno da je „Kurir“ primamljiviji za običnog gradjanina, jer se služi jezikom (psovkom), koji je najčešće u upotrebi u Srbiji. „Kuriru“ se zbog toga sve manje veruje, ali ga ipak većina čita, jer se običan gradjanin „sladi“ kad tako nešto pročita, makar i znao da od ta posla nema ništa. „Insajderu“ se daleko više veruje, ali većina slično misli „da od ta posla nema ništa“. U oba slučaja, kao i u svim drugima, Srbiji se generalno nanosi ogromna šteta, sa stanovišta potencijalnih investitora, budućih vlasnika, a još veća šteta nastaje kada nadležne institucije ne reaguju pravovremeno i po zakonu! Ako je tako u celoj Srbiji, korušcija na sve strane, a takva izjava stigne i od samog predsednika Tadića onda će nam samo  takvi i dolaziti, spremni za lov u mutnom, dok će se ozbiljniji držati po strani i sačekati da Srbija, nekad, postane ozbiljna i pravna država. Zameram li ja to medijima ili državi? Država koja nema snage da se svemu tome suprotstavi, koja ne sankcioniše gde treba i koja ne hapsi kad ima DOKAZE, sama sebe urušava, tako da nam ne treba EU ili neko sa strane da nam na to ukaže. Medijima ipak zameram jer nisu uspeli da nametnu profesionalnost, objektivnost i nezavisnost, tako da se danas ni medijima ne veruje previše. Skoro da se zna ko za koga radi, za koju partiju, za kog lidera, za čiji interes. Svima su puna usta patriotizma, a džepovi ličnih interesa!

 

  1. No vratimo se slučaju u Kragujevcu. Sve je počelo tako što je zamenik poverenika za DS u Kragujevcu, Vlatko Jovičević izjavio da postoje indicije o sumnjivim rabotama gradske vlasti, koja je odmah žestoko uzvratila kontranapadom. Čudi da je ta ista DS, koja je koliko juče ušla u vladajuću koaliciju – sa novoformiranom „Zajedno za Šumadiju“, sve kritikujući svoje prethodnike iz DS-a, kao nekomunikativne i neobjektivne,  nakon samo par meseci „ljubavi“, okrenula ćurak! Činjenica da je predsednik države, Boris Tadić pokrenuo borbu protiv korupcije, svemu tome daje posebnu specifičnu težinu, ali i dodatno komplikuje već komplikovanu političku situaciju, kojoj je doprineo i Mladjan Dinkić (G17+), svojom najavom izlaska iz Vlade, ukoliko DS u Beogradu sklopi „pakt“ sa SNS-om. U svom tom zamešeteljstvu, ljubav izmedju G17+ i „Zajedno za Šumadiju“ (ne zaboraviti broj poslanika) zaljuljala je i skupštinsku većinu, pa samim tim i Vladu, osim ako LDP ili možda čak i SNS ne „stabilizuju“ Skuštinu i tako otpišu Dinkića (G17+), pa samim tim i  Verka (“Zajedno za Šumadiju“). Ipak da li se ovde zaista radi samo o političkoj pretnji, prema G17+, preko sudbine V.Stevanovica ? Kako će se završiti cela farsa, ili će se na kraju pokazati da „gde ima dima ima i vatre?“  Hoće li se bar jednom i konačno policija, tužilaštvo, pravosudje otresti političkih pritisaka i manipulacija, ili ćemo čitati politička saopštenja, bez odgovornosti za izrečeno?  Svojevremeno sam upozoravao na hajku koja se vodila protiv profesora sa Pravnog fakulteta u Kragujevcu, da je za takve optužbe, potrebno imati i DOKAZE. Ne sporim da korupcije ima i po fakultetima, ali i u Kragujevcu, kao i u Beogradu, pa se nešto ne prisećam nekog profesora iz Bgd-a da je „zaglavio“, a i sudjenje kragujevačkim profesorima i ostalima optuženim još nije ni počelo, „a kad će ne znamo“! Ako se nema snage i DOKAZA, nije trebalo ništa ni započinjati! Čemu?

Koliko juče (16.06) gradonačelnik Veroljub Stevanović je zakazao hitnu i vanrednu sednisu Skupštine grada! Sve lokalne televizije su je direktno prenosile, pa sam i sam bio u prilici da vidim i čujem, bar deo, svega što se dogadja. Iznenadjenje za većinu je bilo neprisustvo na Skupstini odbornika iz DS-a, koji su dok su bili opozicija ukazivali na mnogo što šta, da bi uprkos svemu, sklopili pakt sa koalicijom „Zajedno za Šumadiju“, podelili vlast i čast, a zatim  ih tako teško optužili. Gradonačelnik Stevanović je na napad odgovorio kontranapadom, sihronizovanom akcijom vernih odbornika, ali i žestokom paljbom ne samo prema „Kuriru“ kao predvodniku medijskih optužbi, već i prema samom vrhu DS-a, pa i same države. Stvar se otela kontroli, a vesti sustižu jedna drugu. Ako je DS i njihov, tada zamenik poverenika Vlatko Jovićević (inače član IO DS-a i dipl.ecc.) izneo optužbe, logično je pretpostaviti da on za sve izneto ima DOKAZE? Ako je želeo da ovim potezom, samo popravi, inače, loš rejting DS-a u Kragujevcu, onda im je, bez DOKAZA, naneo štetu od koje se zadugo neće oporaviti. Gradonačelnik Veroljub Stevanović, uz pomoć G17+, je reagovao iznoseći niz kontratužbi koje su uzburkale čaršiju, od onih koji misle da je bio poslednji čas da se stane na put „šumadijskom diktatoru“, do  drugih koji napad na V. Stevanovića doživljavaju kao napad vlastele iz Beograda na Kragujevac i Šumadiju. Hoće li dva poslanička mandata, kojima već maše V-Stevanović (drugi je Saša Milenić), biti dovoljni da uz eventualne poslaničke mandate G17+,  presude i samim tim zaustave medjusobne pretnje i optužbe, saznaćemo uskoro. Kragujevačko javno mnjenje je, nakon sednice Skupštine grada, kada se  odbornici DS-a nisu pojavili, stidljivo stalo na stranu gradonačelnika, za svaki slučaj. Veliki broj onih koji su svoju egzistenciju ili zapošljavanje vezali isključivo za sudbinu gradonačelnika sa zebnjom iščekuju rasplet. Veliki broj privrednika strepi zbog pomenutih dogadjaja, jer se ne zna kako će se to odraziti na njihovo dalje poslovanje, koje je i bez toga na samoj ivici opstanka.

Gradonačelnik V Stevanovic je DS-u, ali i samom predsedniku Tadiću vratio rukavicu bačenu u lice. Ko je sad na potezu?

Kaže stara narodna „ da riba od glave smrdi, ali da se od repa čisti“. Kako danas stvari stoje, kod nas sve samo zaudara, dok većina „ samo kraducka“ kako to lepo sroči bivši ministar Veljo. Afera stiže aferu, taman se jedna dogodi,  a odmah  stiže druga, koja je potiskuje, a posledice ćemo svi snositi kako god da se sve ovo završi!

Mašala!

 

Atačmenti



Komentari (26)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Vladimir Maričić Vladimir Maričić 12:10 17.06.2009

Aferim!

Znači ništa novo u mom Kragujevcu.
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 12:15 17.06.2009

Re: Aferim!

Vladimir Maričić
Znači ništa novo u mom Kragujevcu.


Kao u celoj Srbiji? Samo ne znam koliko dugo se ovako jos moze ili tome nema kraja...? Ipak je Srbija bogata, kad sve ovo izdrazava ?????
poz
bkc
Vladimir Maričić Vladimir Maričić 13:04 17.06.2009

Re: Aferim!

Sasvim je za očekivati da ima neregularnosti raznih vrsta. Kod nas je tradicija da sve radiš preko poznanika i naravno da sve izgleda sasvim iregularno sa stanovišta OCD zapadnjačkog tipa. To se može promeniti ali sporo.

Ali moguće je da je problem u tome što je svetska kriza presušila izvore lakih pozajmica i da sad nije lako održati tempo razvoja i protiv usluga. Kad pogledam koliko je Kragujevac ekonomski aktivan mislim da je Veroljub učinio dosta dobrog u tom smislu. Mada ne vidim da je išta uradio u ekološkom pravcu.

Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 13:39 17.06.2009

Re: Aferim!

Vladimir Maričić
Sasvim je za očekivati da ima neregularnosti raznih vrsta. Kod nas je tradicija da sve radiš preko poznanika i naravno da sve izgleda sasvim iregularno sa stanovišta OCD zapadnjačkog tipa. To se može promeniti ali sporo.

Ali moguće je da je problem u tome što je svetska kriza presušila izvore lakih pozajmica i da sad nije lako održati tempo razvoja i protiv usluga. Kad pogledam koliko je Kragujevac ekonomski aktivan mislim da je Veroljub učinio dosta dobrog u tom smislu. Mada ne vidim da je išta uradio u ekološkom pravcu.




Sto se ekologije tice, mislim da smo daleko od nje poput Marsa..jer za ekologiju treba da si obrazovan, vaspitan i plus da imas dovoljno finansija da sve to propratis...ali mi se bavimo nekim drugim stvarima. Upravo dobijam informaciju da gradksa vlast skuplja potpise gradjana u znak podrske...cime se direktno nastavlja konfrotacija...uostalom cucemo dalje sta ce biti i sta?
Milan Karagaća Milan Karagaća 14:34 17.06.2009

Re: Aferim!

Drago Kovacevic Drago Kovacevic 14:50 17.06.2009

Re: Aferim!

Ko će u zatvor?

Neće niko...jer se sistemska korupcija u ovoj zemlji ne kažnjava. ..To je takoreći ustavna kategorija.
Jedino, može biti nekih pokaznih vežbi ako nameravaju raspisati kakve izbore...
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:07 17.06.2009

Re: Aferim!

Samo neka skupljaju potpise i nek ne brinu nano sve je zaključano, evo mi ga Verko u parohiji, prati Dinkića u poseti Sloveniji, upravo ga videh u Privrednoj komori Slovenije, daklem sve je u redu zemljače, ne brigaj brige...
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 17:09 17.06.2009

Re: Aferim!

Jelica Greganović
Samo neka skupljaju potpise i nek ne brinu nano sve je zaključano, evo mi ga Verko u parohiji, prati Dinkića u poseti Sloveniji, upravo ga videh u Privrednoj komori Slovenije, daklem sve je u redu zemljače, ne brigaj brige...



Ja i ne brigam,,,ima ko da briga, bar onaj ko je pokrenuo sve, pa neka trlja glavu ko god hoce! Bumo videli....!
Fala na info!
bkc
antioksidant antioksidant 12:24 17.06.2009

.

Kaže stara narodna „ da riba od glave smrdi, ali da se od repa čisti“


stara narodna poslovica naroda koji nema nikakvu ribolovacku tradiciju, tako da se moze prihvatiti sa rezervom. istovremeno taj isti narod kaze i "zmija se u glavu tuce".

drugim recima - repovi ovde izrastaju ponovo kao gusterima.

: )

meni je ipak najgore u celoj prici


Gradonačelnik Veroljub Stevanović, uz pomoć G17+, je reagovao iznoseći niz kontratužbi


ako je neko nesto znao zasto je cutao do sad?

u jednom si u pravu - dokazi.

u jebote, opet prizivam ivicu dacica da dodje kao neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i resava stvar

Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 12:31 17.06.2009

Re: .

antioksidant
Kaže stara narodna „ da riba od glave smrdi, ali da se od repa čisti“


stara narodna poslovica naroda koji nema nikakvu ribolovacku tradiciju, tako da se moze prihvatiti sa rezervom. istovremeno taj isti narod kaze i "zmija se u glavu tuce".

drugim recima - repovi ovde izrastaju ponovo kao gusterima.

: )

meni je ipak najgore u celoj prici


Gradonačelnik Veroljub Stevanović, uz pomoć G17+, je reagovao iznoseći niz kontratužbi


ako je neko nesto znao zasto je cutao do sad?

u jednom si u pravu - dokazi.

u jebote, opet prizivam ivicu dacica da dodje kao neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i resava stvar



Eh da, SPS je posebna zapetljancija jer je na vrhu vlasti u dilu sa DS-om, a na lokalu sa Verkom....Tako da nisam primetio da su se javljali za rec na sednici skupstine..Valjda im centrala jos nije javila..sta da cine...a vreme nam prolazi, leti...30 god od smrti Tita, 9 od smene Milosevica, 6 od ubistva Z Djindjica....i tako prolazi i zivot u cekanju da se nesto normalno desi...
Vladimir Maričić Vladimir Maričić 13:12 17.06.2009

Re: .

antioksidant:
stara narodna poslovica naroda koji nema nikakvu ribolovacku tradiciju, tako da se moze prihvatiti sa rezervom. istovremeno taj isti narod kaze i "zmija se u glavu tuce".

drugim recima - repovi ovde izrastaju ponovo kao gusterima.


Koliko neočekivanih predrasuda u ovako kratkom pasusu o ribama, zmijama i gušterima.
Reci antioksidante koje tradicije priznaješ tom narodu, osim ratarskih? For the record.
antioksidant antioksidant 13:37 17.06.2009

Re: .

Reci antioksidante koje tradicije priznaješ tom narodu, osim ratarskih? For the record.

pa zar je slavnim tradicijama neophodno moje skromno priznanje???

ajde samo za tebe, ja kragujevcu prvenstveno "priznajem" industrijsku tradiciju. s ratarskom nisam toliko blizak. i bundzijsku mada je taj deo "tradicije" pomalo zanemaren...

a sad of the record:

cini mi se da imas problem sa stavom da se eventualna korupcija u kragujevcu moze razresiti samo "odsecanjem glave"? vidim da ti uvazavas "tradiciju" da se sve radi preko poznanika...

ili gresim. mada nije ni bitno. poenta pasusa sa ribama, zmijama i gusterima je da nista necemo promeniti dok kormilari ne pocnu da razmisljaju van "poznanickih" kategorija (da ostanemo pri vodi uprkos nepriznatoj "tradiciji" naroda)

vidis, ja nisam "odusevljen" verkom. za pocetak bih voleo da se razjasni na koji nacin i po kojim kriterijumima je reseno da se deo velikog parka (od karting staze ukljucujuci i nju do bokserskog, od masinskog do bazena) pokloni i da mu se promeni namena? nadam se da si svestan da to sto je sve papiroloski cisto i sto je provuceno kroz skupstinu grada nikako ne znaci da dogovori nisu pravljeni u 4 oka
Vladimir Maričić Vladimir Maričić 15:18 17.06.2009

Re: .

Ма не браним ту традицију, али ваљда смо сви свесни да чим је неког уздигнут на неку политичку функцију он добија привилегије које други немају. Чини ми се да је Верко за узврат постигао да се нешто ипак уради у Кг. (уз помоћ Г17). Даље ћемо видети.
antioksidant antioksidant 15:22 17.06.2009

Re: .

Чини ми се да је Верко за узврат постигао да се нешто ипак уради у Кг.

meni se ne cini

a i da je tako ako je krao u zatvor

Даље ћемо видети.
nadam se samo da ce biti bolje. korak po korak ka dobrom
mariopan mariopan 16:15 17.06.2009

Re: .

a i da je tako ako je krao u zatvor

apectator apectator 19:16 17.06.2009

Re: .


ako je neko nesto znao zasto je cutao do sad?

u jednom si u pravu - dokazi.

Kako neko nesto da zna i kako da ima dokaze kad se informacije i dokumenti kriju? Koliko jznam jos pre dva meseca Poverenik za informacije g-din Rodoljub Sabic je nalozio gradskoj upravi da predoci javnosti ugovore u vezi sa "sarenom" pijacom.To sto grad nije postupio po tom nalogu iako je isti za njega obavezujuci po meni jasno govori da nesto nije u redu.Nista se ne krije od javnosti bez razloga.
gagonini gagonini 17:10 17.06.2009

kakvi su nam poslanici....

kakvi su nam poslanici...


dobro i prolazimo.
poslanik mora da zastupa narod, zato što ga je taj narod i izabrao.
u Srbiji poslanik predstavlja glas partije, zato što ga je partija tu postavila.
kada se to promeni biće sve drugačije.
samostalnost i nezavisnost poslanika od partije..

ovako izgleda danas prosečan poslanik u SRBIJI..






srce i noge pileta, a uši zeca, kako bi dobro čuo sta mu partija govori, i nemao hrabrosti da im se suprostavi....

znam par poslanika na nivou mog grada, koji u životu nisu uspeli ni jedne jedine
ukrštene reči da reše....istina verujte mi..
a kada bi dobili domaći zadatak sa temom KAKO SAM PROVEO RADNI DAN..
to bi bio skup prostih rečenica...tipa....ustao sam . doručkovao burek, vruć. otišo na poso. pio kafu sa kolegom.
i takvi kakvi su treba da rešavaju probleme mog grada.....??????????

pa bilo mi smešno kada sam čuo koliki je procenat u glavnoj skupštini onih koji znaju računar da uključe...
šta mislite..?? koliki je..???

Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 17:15 17.06.2009

Re: kakvi su nam poslanici....

gagonini
kakvi su nam poslanici...


dobro i prolazimo.

pa bilo mi smešno kada sam čuo koliki je procenat u glavnoj skupštini onih koji znaju računar da uključe...
šta mislite..?? koliki je..???



Hm ne znam koliki je taj procenat, mada imam dovoljno argumenata i bez toga da se slozim oko poslusnosti poslanika, ali i svih drugih podanika, od Turaka do danasnjih dana!
Vladimir Maričić Vladimir Maričić 20:27 17.06.2009

Re: kakvi su nam poslanici....

Ako je za utehu... Ovde u Britaniji očekujemo da će se oko 325 poslanika povući iz parlamenta na sledećim izborima zbog raznovrsne zloupotrebe benificija. Uglavnom se tiče uvećanja troškova boravka u Londonu. Samo su koristili sistem koji im je to omogućivao. Pre toga smo imali isplate ogromnih nagrada bankarima čije su banke bile u gubitku. itd. itd.


Evo kako je danas umetnik David Fryer izložio glave bankara na Londonskom mostu.
A lepota je što nisu bili ni pod Turcima.

Gagonini: u Srbiji poslanik predstavlja glas partije, zato što ga je partija tu postavila.
kada se to promeni biće sve drugačije.
samostalnost i nezavisnost poslanika od partije..


Gagonini, veoma radikalan predlog bilo gde u svetu! Ovde kod majke svih savremenih demokratija svaka partija ima tzv. stranačke šibađije (tj. party whips) koji uteruju partijsku liniju kod disidenata.

Realnost je da se partije bore za VLAST, a poslanici su pešadija.
mungos92 mungos92 22:31 17.06.2009

Jedino rešenje...

... logično i konstruktivno - kompletna smena svih funkcionera za koje postoji makar i najmanja indikacija o nečasnim rabotama, na svim nivoima.
Vreme je za nove ljude, dok još ima (ovo malo) vremena.

Mungos, The Realista
omega68 omega68 00:34 18.06.2009

Znači

Neverovatno dobro izbalansiran i tačan tekst, bez ijedne zamerke
Treba samo malo više obratiti pažnju na DS u Kragujevcu:
Objektivno, po popularnosti i političkom snalaženju, Verku niko od njih nije dorastao.Delimično su sami krivi zbog onakvog vršenja vlasti za vreme DOS-a ( elitizam i nepoštovanje građanina - glasača , plaćanje doktorske disertacije članu gradske vlade, davanje poslova jednom izvođaču , nesposobnost visoko pozicioniranih članova gradske vlade koji su već u 9 sati bili pijani... itd i tako dalje), a delimično su bili žrtve svojih centrala .Centrala kaže mora to i to da se ispoštuje, mora da se stvori ZZO, ...oni bez pogovora moraju da slušaju.Verko je takođe morao neke ružne stvari da uradi, ali je on već ( zahvaljujući ovim lošijima ) stekao oreol narodne majke i bilo mu je posle lakše.
Sada je zamenik poverenika ( iz Subotice ) došao da pokaže kako će se protiv takve ličnosti.Prvo su time nezadovoljni članovi DS-a.( da ne elaboriram ).
Drugo, na izborima za G.O. ( pre neki dan ) bio je samo jedan kandidat i ceo se Grad smeje '' demokratskim izborima''.Sastav G.O. je on sam ( zam. poverenika ) krojio, a već više i nije u tom Gradu ...
Zna se čiji duh još lebdi nad tim članstvom i to Stevanoviću samo daje krila.
Više danas na konferenciji
Ne smem više ovde - svi me znaju
jesen92 jesen92 01:20 18.06.2009

Re: Znači

...Jeste Omega, bas tako...Verko pliva tj odrzava se na povrsini zato sto ovi drugi ne znaju ni to...DS-u u nasem gradu, kao da neko namerno daje naopake instrukcije, ili mi se samo cini...
filantrop filantrop 06:47 18.06.2009

Re: Znači

Objektivno, po popularnosti i političkom snalaženju, Verku niko od njih nije dorastao


Jesu ga zbog toga gradjani prozvali Evroljub Stevanovic?

Daj molim te..koliko je ljudi ispozaposljavao u Opstini? politicki podobnih razume se.
omega68 omega68 07:27 18.06.2009

Re: Znači

Objektivno, po popularnosti i političkom snalaženju, Verku niko od njih nije dorastao
Daj molim te..koliko je ljudi ispozaposljavao u Opstini? politicki podobnih razume se.

O tome da je dobar POLITIČAR pričaju i članovi DS-a-, ja nisam ni kod njega ni kod njih niti znam za evre
filantrop filantrop 07:47 18.06.2009

Re: Znači

članovi DS-a


jednako korumpirani.
jesen92 jesen92 01:07 18.06.2009

Zalosno je..

..sto smo posle 9 godina od 5oktobra u situaciji da vise ne znamo za koga da glasamo....Jedno vreme smo glasali vise Protiv nego ZA a sada je i to dovedeno u pitanje....Preporuka za post...!! Mislim da si napravio odlicnu paralelu izmedju Kurira i Insajdera...samo bih dodala da Kurir ima svoju publiku a Insajder svoju...ovi prvi, kao sto si napisao, nasladjuju se bombasticnim naslovima a ovi drugi jos uvek,iskreno, cekaju neku pravdu...a pravde ni na vidiku...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana