Dan kada sam otkrio ko pise moje tekstove!

Tibor Jóna RSS / 06.10.2007. u 23:46

Jedan sam se dan, nichim izazvano, tek dokolice radi, zapitao ko zapravo pise moje tekstove za ovaj blog. Znajuci dobro da to nikako nisam ja, jer kako bi, naoruzam se strpljenjem i tvrdoglavoscu da saznam ko je ja, kad vec ja to nisam.

Maskiram se i zauzmem busiju tako da mi postansko sanduce uvek bude pod paskom. Cekanje je pretvaralo sekunde u minute, minute u sate, sate u dane... Kad u nekom trenutku, tek sto je prosla ponoc, gluvo dakle doba, otvori se kapija na kuci i u ajnfor utrca jedna casna sestra. Tutne nesto u sanduce i zamakne niz ulicu. Ja brze bolje za njom i imam sta da vidim. Casna sestra pokuca tri puta na vrata papske nuncijature u Beogradu i pre nego si rekao Benedikt XVI udje da joj se vise nikad ne udje u trag.

Upadnem ja u nuncijaturu, kuriski istrazivacko-novinarski, kad imam sta da vidim. Papski nuncije sedi za faksom i prima sa skrivenog broja tekstove. Kako koji stigne on ga podmuklo metne u sasvim obican, plavi koverat, sve smejuci se i trljajuci zadovoljno rucice. Taman da izadjem, nesretan jer sam samo tako malo uspeo da razmrsim ovu misterioznu tapiseriju zlocina, kad Nunciju zazvoni telefon - bila je to Americka ambasada.

"Pasce sila i nepravda" pomislih ispravno tada. I lakse mi odmah bese.

Dakle krvavi trag je vodio do Kneza Milosa. Spakujem se ja, upadnem, ne pitajte kako, nelegalno svakako, u ambasadu SAD, pravac odaje CIA! Kad tamo imam sta da vidim. Ambasador licno, ali licno!!! prima instrukcije iz Washingtona. Napregnem se da razumem ko to tamo diktira u ambasadorovo pero moj tekst i prepoznam zenski glas. Ceski akcenat, Washingtonski telefon - mogla je to biti samo krvolokinja Medlin Olbrajt! Zgrozim se i tri put pljucnem i kazem: Sacuvaj nas boze kuge i Medlin Olbrajt!

Zna se, kod dobronamernih ljudi makar, da gde je Medlin tu je i Dick Holbruk. Nije mi bilo patriotske druge. Moralo se te nije bilo tesko - pravac Washington D.C. Uvucem se nocu u njegovu kancelariju kad tamo na kaucu spava Radovan Karadzic. Pomislim - a. opet se otkrio, a ovde promaja samo tako i b. Rasime bejashe ti u pravu - ali zanemarim, fokusirano, brata Radovana i ustremim se kao pravi balkanski nindza, zeljan istine i pravde, ka kabinetu Holbrukovom. A tamo imam sta da vidim - registrator sa mojim imenom, pedantno, novosvetskoporedachki slozen pod "J".

Mashim se ja za njega, znam imam malo vremena, moze Radovan svako malo da ustane i krenem da citam sta tamo pise. A pise da Holbruk naloge za moje tekstove dobija direktno od W. Busha, njemu to, naravno, naredjuje Donald Rumsfeld, ovome Wolfowitz, Wolfowitzu pravi predsednik SAD - Ehud Olmert po i to ni manje ni vise nego po Cipi Livnijevoj.

Olmertu moje tekstove prenosi licno, samo na pun mesec i samo na uvce, glavni rabin Jerusalima, koji intstrukcije za tekstove dobija od Velikog meshtra Velike Masonske loze Bliskog Istoka, kojemu ih dojavljuje rimokatolicki nadbiskup Bejruta sa instrukcijama pristiglim direktno od samoga Svetog oca Pape, kojega je tajna vlada Rotshilda instalirala na to mesto samo i jedino da bi bio karika u ovom lancu belosvetskih mutivoda i intriganata i kojemu su pripretili da ce "ovo-ono/znas me-znam te" ukoliko papa ne bude tancovao kako oni sviruckaju.

Rotshildovci, deluju na nagovor Rozenkrojcera, koji su i onako u shaci vitezova Templara i Malteskog Reda. Potonji se nalaze u vecinskom vlasnistvu Iluminata koje krvavim forintama placa i organizuje George Soros i Tajna Boljsevicka Internacionala sa sedishtem u Ljubljani.

Njima, dakle Tajnim Boljsevicima, upravljaju nista manje opasni i ako su samo ostaci organizacije ODESA te klonirani Hitler i Goebbels, nastanjeni trajno u Chileu, chije orgijanje donacijama izdrzavaju Sekte U Srbiji i albanski separatisti.

Sve se ovo desava na nicim do zlobom provocirani nagovor Biljane Kovacevic-Vuco i/ili Sonje Biserko (bio je mrak - nije se dalo razaznati). Njih dve na ovo podada naravno Cedmir Jovanovic, na prigovor Zarka Koraca i onog sektasa iz Banovaca, kojima je kintu za tako nesto dao Chume, kojega kao piuna pokrece zasticeni svedok Bagzi, koji je siroma` na platnom spisku dr Vladana Batica.

Batic je poslusnicko pseto Stjepana Stipana Mesica, za koga otkrivam, sa Radovanovim hrkanjem kao soundtrackom, da je ni manje ni vise nego sotonist. Na svojim seansama na Markovom trgu gde on i Ante Djapic, kao od majke rodjeni, transiraju uz Thopsonovo chantranje i stupaju u dosluh sa duhom Alije Izetbegovica koji po dzenetu saboruje na temu "kako doakati Srbima" sa Muratom, Bajazitom i svim beogradskim dahijama.

Sa dignutom kosom na glavi, saznajem da su sponzori mojih tekstova zapravo McDonalds, Koka Kola, proizvodjaci kontraceptivnih sredstava, biciklisti iz St Eglise Sur Mer-a, izdavac "Da Vinchijevog koda", Sajentoloska crkva, US Steel, ona banka sto joj je Milo Djukanovic akcionar, naravno miskoviceva "delta"...

 Chitam i ne verujem, shokiran stepenom neljubljenja svoje domovine, i da je ovom dzavoljem poduzecu B92 internet provajder, medijski je savetnik nije niko drugi do glavom i djavoljim rogovima Brankica iz Insajdera, sve je ovo zapisala Biljana Srbljanovic, dramatizovala Borka Pavicevic, na scenu ce u vidu neke kao shtaro fol naivne predstave postaviti Gorcin Stojanovic, film ce sa sve 16 frejmovima o ovome da snima Goran Markovic, mene ima da da glumi Mirjana Karanovic, narator ce da bude Mirko Djordjevic - a kad ga pustis unazad cuces "I worship satan", Cece iz "Pescanika" ce skupljati novac, Beba ce da da marketinsku podrsku, Cincarevicka ce da oslika prigodne slike na ovu temu,

Prokic i Samardzic imaju u zadatak da sokratovski podlo, ispod katedre, truju studente, Vesna Pesic da o tome prica u Klopkama....

Zatvorim registrator i pobegnem brzo koliko su me noge nosile. Uz put se setim i pokrijem Radovana, a sve proklinjuci sebe i dan kad sam zeleo da saznam ko mi pise tekstove za blog.

Ko jos funkcionise po ovom principu znam ali necu da vam kazem. Javice se oni sami.

 Sad kad smo ovo razjasnili, jel moze da stavimo temu ad akta? 



Komentari (24)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

peralozac peralozac 00:36 07.10.2007

lupetanje

decak, procitaj jos jednom ovo sto si napisao i ....brzo ga izbrisi , opozovi... pa ovo je cisto lupetanje. ako ti imas vremena na bacanje, ne uzimaj ga drugim.
Tibor Jóna Tibor Jóna 00:40 07.10.2007

Re: lupetanje

e kljuc od lanca kojim si vezan za blog je na frizideru.
Srki Srki 07:33 07.10.2007

Re: lupetanje

Tibor Jóna
e kljuc od lanca kojim si vezan za blog je na frizideru.


Tibore, vi ste genije! Ovaj peralozac inace ima IQ preko 90, samo ne znam sta mu je danas....

Pozdrav.
bobika bobika 10:57 07.10.2007

Re: lupetanje

peralozac
ako ti imas vremena na bacanje, ne uzimaj ga drugim.


hercule poirot hercule poirot 00:45 07.10.2007

Nemam pojma o cemu si ivde ti pisao

al me nesto podsetilo na jedan suuuuuper vic.

otiso covek u RIm pa trazi dobar restoran. Zaustavi prolaznika pa mu akze: Ja bij da JEDEM!~
Prolaznik (Italijan): VUOI UNA RAGAZZA?
Turista: DA JEDEM! HRANA!
Prolaznik (Italijan): DUE RAGAZZE?
Turista: DA JEDEM! HRANA!
Prolaznik (Italijan): UN RAGAZZINO?
Turista: DA JEDEM! HRANA! PAPA!
Prolaznik (Italijan): Hmmm... Papa è dificile, ma un cardenale ...
Tibor Jóna Tibor Jóna 00:50 07.10.2007

Re: Nemam pojma o cemu si ivde ti pisao

a. vic - roflmao
b. ne razumem ni ja pola komentara na moje blogove - pa ko velim - besmislom ces me, besmislom cu te!

zivela postmoderna.
nemora svaka poezija da se rimuje i to
schneetzla schneetzla 01:05 07.10.2007

Re: Nemam pojma o cemu si ivde ti pisao

Tibor Jóna
a. vic - roflmaob. ne razumem ni ja pola komentara na moje blogove - pa ko velim - besmislom ces me, besmislom cu te!zivela postmoderna.nemora svaka poezija da se rimuje i to


milorade pavicu, ti li si?
Tibor Jóna Tibor Jóna 01:08 07.10.2007

Re: Nemam pojma o cemu si ivde ti pisao

schneetzla
milorade pavicu, ti li si?



a. nemam zenu
b. konsekventno sa a. moja zena nema bundu
c. konsekventno sa b koje je konsekventno sa a. nismo se mogli kresnuti na njoj (bundi)
d. konsekventno sa c koje je konsekventno sa b. koje je konsekventno sa a. nismo o tome mogli da pricamo za "Playboy"

dakle mislim da nisam.
gorran gorran 08:53 07.10.2007

Uzaludan pokušaj

zametanja tragova!
a. nemam zenu
b. konsekventno sa a. moja zena nema bundu
c. konsekventno sa b koje je konsekventno sa a. nismo se mogli kresnuti na njoj (bundi)
Poznat je logički aksion:
Ako ne-A, onda A povlači B.
Dakle, ako nemaš ženu, onda ona nesumnjivo ima bundu, i onda si nesumnjivo radio svašta zanimljivo s njom (ženomm) na njoj (bundi).

Prema tome, uhvaćen si u laži - pevaj gde su ostali!
bobika bobika 10:52 07.10.2007

Tibore

ne razumem ni ja pola komentara na moje blogove


Dokle god ne budes razumeo pola i vise komentara, sve je u redu. Zabrini se kad ih sve budes razumeo.
Zato, ne daj se isprovocirati i samo pisi. Odlicno ti ide.
Tibor Jóna Tibor Jóna 12:04 07.10.2007

Re: Uzaludan pokušaj

gorran

Prema tome, uhvaćen si u laži - pevaj gde su ostali!


imam samo jedno da ti kazem:

schneetzla schneetzla 18:50 07.10.2007

Re: Uzaludan pokušaj

gorran
zametanja tragova!
a. nemam zenub. konsekventno sa a. moja zena nema bunduc. konsekventno sa b koje je konsekventno sa a. nismo se mogli kresnuti na njoj (bundi)Poznat je logički aksion:Ako ne-A, onda A povlači B.Dakle, ako nemaš ženu, onda ona nesumnjivo ima bundu, i onda si nesumnjivo radio svašta zanimljivo s njom (ženomm) na njoj (bundi).Prema tome, uhvaćen si u laži - pevaj gde su ostali!

Vidim i Basara je ovde. :))
Domazet Domazet 07:23 07.10.2007

Vucko...

...je l' i ovaj thread o knjigama?
Dragan Pavlicevic Dragan Pavlicevic 07:40 07.10.2007

Naivno,

naivno, naivno...Za koga ti zaista radis, ko zaista pise tvoje tekstove? Da si skrenuo levo kod Albukerkija k'o sto je trebalo, trag bi te odveo do NSPM i SPC. Samo i jedino njihova je zelja da plasirajuci a zatim ukazujuci na tvoje tekstove dokazu srpskoj javnosti opasnost evropeizma,pluralizma,individualizma i ljudskih prava.

Sledeci korak: Pozivajuci se na opasnost koju tvoji tekstovi donose nalogodavci ce kroz brze i efikasne akcije otacastvenog pokreta Obraz u saradnji se nezavisnom policijom eliminisati sve placenike i izdajnike i poslati ih u prijateljsku visegodisnju radnu posetu u Sibir i uspostaviti Sveti Trijumvirat: Veliki Brat - Vladimir Putin; Vrhovni komesar i ideolog za veliku Srbiju: Vojislav Kostunica; Odsek za ispravnost svakodnevnog zivota i pravoslavnu cistotu misli- Paja SPC.

Tvoji su tekstovi pocetak kraja Srbije a ti pravi & jedini katalizator za ustolicenje pravoslavnog slovenstva kao vrhovnog principa drzavnog uredjenja. Mozes li da zivis sa tim, moj Tibore?


dunjica dunjica 10:42 07.10.2007

Hahahahahahaha, Tibore!

A kako li se samo preko njega (& co.) nisi spotakao?
Tibor Jóna Tibor Jóna 12:05 07.10.2007

Re: Hahahahahahaha, Tibore!

dunjica
A kako li se samo preko njega (& co.) nisi spotakao?



kako nisam? evo ga postovao drugi post iznad tvog.
Bonner D Bonner D 12:31 07.10.2007

Napred naši!

Doctor Wu Doctor Wu 12:53 07.10.2007

:))))))))))))))), sjajno!

A šta radi ona kanadska narikača dole?
Bonner D Bonner D 12:57 07.10.2007

Re: :))))))))))))))), sjajno!

Doctor Wu
A šta radi ona kanadska narikača dole?



Ona ne nariče, ona peva, jako lepo i jako dobro, o mantranju i besmislu i uzaludnosti mantranja.

Drago Kovacevic Drago Kovacevic 12:32 07.10.2007

Nema ad akta..o))


"Sad kad smo ovo razjasnili, jel moze da stavimo temu ad akta? "

Nema ad akta Tibore...Znao sam ja da si ti "retka ptica" a sad si to i priznao..o)) D0obro, kad priznaš pola ti se oprosti ali opet ima dovoljno za jednu doživotno..o))
I kao da si nešto prećutao glede časne sestre...o)) Možda je ona imala bundu...o))
Preporuka...
Bonner D Bonner D 12:33 07.10.2007

I još nešto!

krpelj krpeljic krpelj krpeljic 16:32 07.10.2007

Trn

"Svet u kojem živimo posledica je jednostrane primene semiološke filozofske paradigme isključivo u njenoj sosirovskoj varijanti." ?




Luckyiki Luckyiki 23:43 07.10.2007

Plakao sam od smeha....

Samo napred majstore.....

Strani Placenik
Fiki Fiki 15:39 08.10.2007

:)

Kakav ste Vi car, gosn Tibore! :)
Beautiful, beautiful! Ima li josh puno stvari lepih kao metafora?
Retko sam imala vremena da chitam tekstove, ali vec nekoliko puta se desilo da naletim na upravo tvoj tekst birajuci po naslovu.
Zaista, ko li pishe tvoje tekstove...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana