Evropsko prvenstvo za mlade..

medjutim92 RSS / 02.06.2009. u 13:37

Ovog juna, u Švedskoj se igra novo prvenstvo za mlade, a Krčmarević je objavio spisak..

 

golmani: Željko Brkić (Vojvodina), Bojan Šaranov (OFK Beograd) i Živko Živković (Metalac)

odbrana: Nenad Tomović (Djenova), Marko Jovanović (Partizan), Nemanja Pejčinović (Crvena zvezda), Milan Vilotić (Čukarički), Jagoš Vuković (Rad), Rajko Brežančić (Partizan), Ivan Obradović (Partizan) i Nikola Petković (Ajntraht Frankfurt).

sredina terena: Milan Smiljanić (Espanjol), Ljubomir Fejsa (Partizan), Nemanja Matić (Košice), Nikola Gulan (Fjorentina), Gojko Kačar (Herta), Zoran Tošić (Mančester Junajted), Marko Milinković (Košice), Nemanja Tomić (Partizan) i Dušan Tadić (Vojvodina)

napad: Miralem Sulejmani (Ajaks), Filip Djordjević (Nant) i Rade Veljović (Kluž).

Neven Subotić ne igra na sopstveni zahtev, a Slobodan Rajković je kažnjen.

Solidni golmani, odbrana jaka levo ali tanka desno, opaka sredina terena i dobar napad.

Mi smo, kao i obično, medju samozvanim favoritima, ali ovaj put s razlogom, imamo iskusniji tim nego ranije, organizaciju koja je već isterala nekoliko finalnih turnira, drugo mesto s prošlog turnira (mada, Holanđani neće braniti titulu, ispali još u grupi), pozitivan rezultats ekipama iz grupe.

U našoj grupi su Švedska, Belorusija i Italija.

Švedsku na terenu predvodi Ola Toivonen (PSV) - 6 golova u 14 utakmica ove sezone u PSV-u, najbolji strelac reprezentacije. Kvalifikovali se kao domaćini, imaju par igrača sa sporednim ulogama u jakim klubovima, a na prethodno prvenstvo se nisu kvalifikovali, pošto su nas ovde dobili 3:0, ali tamo izgubili 5:0, u mečevima koji su označili početak Djukićeve trenerske karijere.

Belorusija nema mnogo igrača koji igraju van zemlje, niti ima izrazitu zvezdu, za razliku od generacije braće Hleb, ali ima igrače iz ruskog prvenstva, nekoliko igrača Bate Borisov sa iskustvom igranja u LS, sve u svemu tvrda ekipakoju smo pobedili u Beogradu, a u gostima igrali nerešeno. Podelili s nama prvo mesto u grupi, sa istim brojem bodova.

Italija je tradicionalni favorit ovih takmičenja,sa klupe ih vodi Pjerluiđi Kaziragi, nekadašnji napadač Juventusa, Lacija i Čelsija. Iznenađujući izbor za selektora, do sada se dobro pokazao. Kompletna odbrana je redovna u seriji A, uz par igrača iz serije B,a najveća zvezda bi bio 19-godišnji Mario Balotelli iz Intera, ali ne igra, kao ni Makeda iz Mančestera. Izdvajaju se Robert Vodena Freska (Robert Acquafresca), napadač Intera na pozajmici u Kaljariju, sa 14 golova ove sezone, Argentinac Pablo Daniel Osvaldo, igrač Bolonje i doskora Fiorentine, Markiz Klaudije (Claudio Marchisio) iz Empolija, na pozajmici iz Juventusa i Giuseppe Rossi (ovim Italijanima svaki čas iskače po neki Rossi :) ), ubojiti napadač Viljareala. Prilično jaka ekipa, verovatno najjača na celom prvenstvu, čini mi se da nemaju igrača koji bi bio zvezda kao što je Djilardino bio u njihovom poslednjem pobedničkom sastavu, ali su na svim pozicijama popunjeni.

UPDATE: U poslednjem trenutku, Baloteli ipak igra. Makeda i dalje ne.

U drugoj grupi su Engleska, Finska, Španija i Nemačka.

Englezi su na prvenstvo došli kao daleko najbolja ekipa u grupi, ali su se pomučili protiv Velsa (ukupno 5:4 u dve utakmice). Iimena Aarona Lennona, Tia Volkota, Džejmsa Milnera, ali i odsustvo kapitena Stivena Tejlora iz Njukasla (Aerosmith ima turneju?) u centru odbrane govore da će njihove utakmice biti pune golova. Tu je i Matt Derbyshire, drugar koji nam je na prošlom prvenstvu dao gol dok je Rajković ležao na zemlji. Zbog toga se i nadam da ćemo da naletimo na njih u polufinalu..

Nemci.. jel'te, Nemci, nije ni bitno ko igra, znamo kako je Lineker definisao fudbal.. Biće tu Sami Khedira iz Štutgarta, Mesut Özil (ko nije video kako lik izgleda nek gugla, kakav šaban :)), Marko Marin, Gonzalo Castro, i na poziciji beka Sovjet Andreas Beck. Kevi je jako žao što je za mesto izvisio Kevin-Prince Boateng, ali tu je brat Jérôme. Začudo nema Rouwena Henningsa, zlobnici bi rekli zato što je Nemac.. Svakako, imaju igrače koji su igrali za A reprezentaciju, i svi su tu (kao nekada), tako da se nadaju najboljem. Iako su se namučili u kvalifikacijama i bili prvi ispred Izraela za dlaku, u baražu su izbacili Francuze.

Španci dovode neprežaljenog Krkića Pereza, Raula Garsiju iz Atletiko Madrida i dosta kvalitetnih manje poznatih igrača. Nema Fabregasa, verovatno igra za A tim. U pripremnim utakmicama su bili očajni, 0:0 protiv Švedske i poraz od Republike Irske. I pored jakog sastava, teško da će proći u polufinale.

Finci.. Jeste da danas svi znaju da igraju fudbal :) ali bilo bi čudo da Finci nešto urade. Došli su iz najslabije grupe, u baražu prošli Austriju. Imaju igrače razbacane po Evropi, ali niko nije bitan faktor u svom timu. Ako pokvare fiks nekome ko ih računa za siguricu, a i to teško..

Očekujem da prodjemo u polufinale sa Italijanima i tvrdu borbu između 4 najbolje ekipe. Nadam se Englezima u polufinalu, pa kako bude do kraja..

Šta vi očekujete?



Komentari (16)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

libkonz libkonz 13:47 02.06.2009

Dobru igru,

da se vidi kakva nam je budućnost. I zlato, naravno
medjutim92 medjutim92 08:08 03.06.2009

Re: Dobru igru,

libkonz
da se vidi kakva nam je budućnost. I zlato, naravno


Igru, svakako. Zlato, bilo bi lepo. Ali ne treba zaboraviti da su ovo ipak takmicenja za mlade, samo priprema za glavne stvari. Stoji da je najjaca nikad sastavljena SFRJ generacija osvojila SP, ali mi vec godinama imamo dobre rezultate u mladjim kategorijama a prilicno tanke u seniorima.. iz milion razloga..
Blade Runner Blade Runner 15:08 02.06.2009

Ako su prosli put bili drugi

a prvih nema, jasno je sta ocekujemo
Super si obradio temu. Preporuka i za prikupljene detalje
medjutim92 medjutim92 08:14 03.06.2009

Re: Ako su prosli put bili drugi

Blade Runner
a prvih nema, jasno je sta ocekujemo


Iskreno

Blade Runner
Super si obradio temu. Preporuka i za prikupljene detalje


Hvala. Posto grobaru ne lici da crveni, smisli neku drugu boju
miloradkakmar miloradkakmar 17:35 02.06.2009

Naši

da uđu u finale i onda neka posle produžetaka pobede na penale !
medjutim92 medjutim92 08:18 03.06.2009

Re: Naši

miloradkakmar
da uđu u finale i onda neka posle produžetaka pobede na penale !


E to je pravi ljubitelj fudbala. Samo da se igra sto duze
nerod nerod 23:24 02.06.2009

Svaka čast

...za post! Još uz dobar humor..., baš se slatko nasmijah

Ma biće dobro, ne sumnjam! Sasvim solidan tim, i iskusan, što nam je nedostajalo na par prethodnih šampionata. Samo nek igraju ofanzivana fudbal, pa šta Bog da!
I da, šteta za Subotića! Nadam se da ima dobro opravdanje!
medjutim92 medjutim92 08:12 03.06.2009

Re: Svaka čast

nerod
...za post! Još uz dobar humor..., baš se slatko nasmijah

Ma biće dobro, ne sumnjam! Sasvim solidan tim, i iskusan, što nam je nedostajalo na par prethodnih šampionata. Samo nek igraju ofanzivana fudbal, pa šta Bog da!
I da, šteta za Subotića! Nadam se da ima dobro opravdanje!


Ne bih mnogo o Suboticu. Lepo sto je pristao i da igra za A reprezentaciju. Nismo mi jedina ekipa koja ne stavlja najafirmisanije igrace u ekipu (npr Fabregas) i bilo bi glupo da se vadimo na to. Kako svima tako i nama.

Ovaj put jesmo iskusniji, ali ne treba gubiti iz vida da kompletne reprezentacije najjacih zemalja igraju u jakim ligama, a Italijani skoro svi stvarno igraju, ne kao Tosic u Mancesteru..

Dobrodosao
nerod nerod 09:01 03.06.2009

Re: Svaka čast

Hvala, bolje te našao!

Ne znam, nisam upratio dešavanja oko Subotića, mada je dobro da uopšte igra za nas. Već sam bio digao ruke od njega... Ali valjao bi mladima samo tako!

Naravno, slažem se što se tiče pojedinaca. Mi i nemamo neku extra klasu igrača, ne treba se zavaravati. Ali, timska igra, dobra taktika i napadački fudbal... i idemo u finale
shumska shumska 14:45 03.06.2009

Re: Svaka čast

malo pre videh u jednim dnevnim novinama - kažu dobijate u sutrašnjem broju poster naše reprezentacije sa autogramima svih fuzbalera!:):)

medjutim92 medjutim92 14:53 03.06.2009

Re: Svaka čast

shumska
malo pre videh u jednim dnevnim novinama - kažu dobijate u sutrašnjem broju poster naše reprezentacije sa autogramima svih fuzbalera!:):)


To znaci da svi nasi fudbaleri znaju da se potpisu. Lepo :)
medjutim92 medjutim92 15:04 03.06.2009

a evo i slike Mesuta Ozila

shumska shumska 18:49 03.06.2009

Re: a evo i slike Mesuta Ozila

izvini medjutim92 na mojoj neobaveštenosti, ali za koga brat Mesut igra?!
medjutim92 medjutim92 09:21 04.06.2009

Re: a evo i slike Mesuta Ozila

shumska
izvini medjutim92 na mojoj neobaveštenosti, ali za koga brat Mesut igra?!


Za Nemce, i za Wardar iz Bremena
NNN NNN 12:15 04.06.2009

Super tekst

Malo smo tanki u odbrani, da su tu Rajković i Subotić bili bismo favoriti (uz Pereza-Krkića apsolutni).
Bilo je priče da će Rajkoviću da skrate suspenziju, al' vidim da ga nema
Bezveze mi je što nema Subotića, bio je tanak u A reprezentaciji (ali će se uklopiti), mislim da bi dao veći doprinos mladoj raprezentaciji.
Jedva čekam da počne.
medjutim92 medjutim92 09:15 05.06.2009

Re: Super tekst

Sa ovom trojicom, favoriti skroz. Ali ko ga nema bez njega se mnoze :)

Steta za Subotica, ali i Antic je rekao da je A reprezentacija prioritet i da u mlade ide samo ko nije neophodan A reprezentaciji. Sto bi znacilo da bi Subotic svakako propustio skoro cele pripreme i dosao u mladu reprezentaciju 3 dana pred prvenstvo, a inace nikad nije igrao s njima. Koliko god da je dobar igrac, mozda je bolje ne igrati se sastavljanjem neuigrane odbrane..

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana