Google Wave - novi naj servis 2009-e?

rada_kon RSS / 30.05.2009. u 10:38

 

Kako ove godine napreduje IT, da li ce ovo zaista biti hit godine?

Gogle Wave wow!

 Google Wave - novi servis koji kombinuje najbolje od Facebooka, Twittera i Gmaila

Google je na ove nedelje održanoj konferencijiGoogle I/O u San Franciscu predstavio novi servis koji kombinuje osobine i funkcije društvenih mreža sa e-mail servisima budućnosti -Google Wave. Servis je još uvek u razvojnoj fazi i ne zna se kada će tačno biti pokrenut i predstavljen javnosti, a iz Googlea najavljuju da će to biti ove godine.

Najnoviji mashup trebao bi da bude neka vrsta kombinacije chata i e-maila sa slikama, videom i raznim RSS feed-ovima sa weba koje bi u realnom vremenu mogli da razmenjuju povezani korisnici.

 googlewave.jpg

Wave je delo dvojice poznatih developera koji stoje iza još jednog Google projekta - Google Mapsa, Larsa i Jensa Rasmussena koji svoj novi projekat opisuju kao nešto što se sastoji od jednakih udela razgovora i dokumenata. Kada nekog uključite u komunikaciju, moći će da mu šaljete poruke, ubacujete svoje elemente i komentarišete pojedine delove razgovora.

Prema tvvrdnjama tvoraca servisa, na ovaj način trebalo bi da se omogući najkvalitetnija moguća komunikaciju u zajedničkim projektima koji su dislocirani na raznim stranama sveta, što je gotovo idealno za sve razvojne timove i outsourcing kampanje.

Google, naravno, predstavlja projekat kao "najbolju stvar posle samog Google-a", a već iz predstavljene demo verzije jasno je da je inspiracija pronađena u Gmailu, Twitteru i Facebooku, ali ipak ćemo morati da se strpimo do kraja godine kako bi i sami mogli da se uverimo u njihove tvrdnje.

Izvor

 

 

 



Komentari (2)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

libkonz libkonz 13:57 30.05.2009

google

me dosad nije izneverio. Šta god su do sada napravili, bilo je odlično. Nadam se da će jednog dana da naprave i operativni sistem. Da konačno otkačim sve od Majkrosofta.
rada_kon rada_kon 09:15 31.05.2009

Re: google

libkonz
me dosad nije izneverio. Šta god su do sada napravili, bilo je odlično. Nadam se da će jednog dana da naprave i operativni sistem. Da konačno otkačim sve od Majkrosofta.


Da, tooo !

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana