Nekretnine - Zalog za budućnost

itd.mirkovic RSS / 28.05.2009. u 19:48

Nakon što ste postali pravi sretnici i odlučili se za vlastiti kvadrat doma u novogradnji predstoji vam sređivanje papirologije koja ne mora biti toliko mukotrpna koliko na prvi pogled izgleda.

Sve bi i izgledalo tako, ako samo slusate sluzbenika banke koji vam je sa osmjehom veličine krokodilskih usta, rekao da je kod vas sve ok, i da mozete dobiti kredit.

Mozete dobiti kredit!

Onda nastaju peripetije, sa beskonačnom papirologijom na relaciji, PRODAVAC-BANKA-KATASTAR-PORESKA UPRAVA.

 Potrebno Vam je toliko papira, dovoljno da napunite jednu veliku kutiju od starog EI televizora.

I uvek kada pomislite da je nečemu došao kraj, mislim na papire, bankar vam kaze da treba jos nesto, naravno pozivajuci se na kreditni odbor, tamo neko vijece staraca. To je kao OK.

Posle nekog vremena , otprilike dva meseca, sve ste uspeli, i sledi uplata ali prije toga mora da se uspostavi hipoteka nad predmetnim stanom. Gde?

Katastar, koji nije u stanju da organizuje svoje radnike, strajkuje. Predmeti se primaju samo jedan dan u nedelji, a prethodno se uplati 100€, da toliko se uplati i ceka se u redu. Za resenje se ceka od 15 dana do 12 meseci, i red je veliki a svi su uplatili po 100€. E upravo, e moja nesretna drzavo.

Treba uvek imati dodatnih 500€, jer toliko kosta sredjivanje , npr. katastar Novi Sad, a to morate da uradite jer vam kreditni odbor daje 15 dana do realizacije kredita, ako se u tom periodu ne uspostavi hipoteka onda se moraju svi papiri ponovo raditi /kod svih banaka je uglavnom ista procedura i količina prevare/.

Dobili ste rešenje! Imate problem jos jedan. Stan ste kupili u Eurima, a pare dobijate po srednjem nižem kursu NBS. Na 50 000 € dodatnih 100000 dinara za razliku koju morate da doplatite do prodajnog kursa.

Brigama nikad kraja. Sad ste srećni! Stan ste kupili i u medjuvremenu vaše preduzeće Vam je znizilo platu,a prete i otkazom.  Vauuuuuuuuuuuuuuu. 



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana