Politika

DSS : referendum i izbore da nas ne zaborave

Milan Karagaća RSS / 28.05.2009. u 16:52

Referendum i izbori, recept koji predlaže DSS  za izlaz iz sveopšte krize i uspostavljanje države blagostanja, pre će biti da je smišljeni  recept kako da se proba popraviti rejting stranke, jer se ne nudi ništa osim poznatih stranačkih floskula. Međutim, nudi se produbljivanje opasnih podela za ili protiv “stranog faktora», odnosno na patriote i izdajnike.

Da se naša država i društvo nalazi u ozbiljnoj krizi i ozbiljnoj situaciji, da ima prostora da se sa mnogo kritike govori o svim segmentima i politike i državnih institucija, to nije spornoi, niti treba dokazivati.

Naravno, da ne treba ignorisati ni izbore kao moguću opciju  ukoliko bi ona nudila izlaz iz krize i stabilizaciju na duži rok.

Međutim, nisam siguran da su jedino novi izbori rešenje svih naših problema, da bi bili od tolike radikalne koristi da ih treba radikalno podržavati.

Zato nije teško ni dokazati da su razlozi kojima DSS i Koštunica obrazlažu zahtev za izbore dobar primer političke demagogije  i potcenjivanja pamćenja i zdravog razuma birača.A vezivanje vanrednih izbora za referendum o našem ulasku u NATO je čist primer manipulacije u stilu sa  izbornim sloganom «NATO ili DSS, odlučite sami» a to bi moglo biti i referendumsko pitanje.

Nema veze što nas niko nije pozvao u NATO, što nismo ispunili uslove niti smo kandidati, ali to je pitanje na kome se verovatno može malo popraviti rejting stranke, još ako se narodu objasni  da je glup što još nije shvatio da nas je NATO bombardovao.  Najnovije DSS otkriće je da zapravo NATO neće Srbiju u NATO već da on dođe u Srbiju da nas okupira.

I taman se naoštrili da ponovo tupimo i oštrimo o NATO  i da se tako dodvoravamo Rusiji jer mi bolje znamo nego Rusija koliko ona ne voli NATO,mi kao znamo da će se NATO i Rusija konačno posvađati na mrtvo ime i prekinuti sve odnose,  a iz Brisela stiže totalno nepatriotsko saopštenje :Tanjug BRISEL – “NATO i Rusija danas su saopštili da su odnosi dve strane "otoplili" posle razilaženja izazvanog špijunskim skandalima i sporom oko Gruzije, čime je otvoren put za bolju saradnju oko pitanja koja se tiču globalne bezbednosti, uključujući situaciju u Avganistanu i borbu protiv gusara. Stalni predstavnik Rusije pri NATO-u Dmitrij Rogozin rekao je, posle sednice Saveta Rusija-NATO koja je održana na nivou ambasadora, da je na sastanku dogovoreno da se radi na usaglašavanju datuma održavanja ministarskog sastanka”.

I to malo pokvari zadovoljstvo, a taman je bilo sve spremno da se počnu prozivati izdajnici i strani plaćenici i da se predreferendumsko-izborna kampanja zahuktava.

Predsednik DSS  je čak dao i osnovne smernice:

       - vanredni izbori i demokratski referendum o NATO paktu odredili bi budućnost zemlje i uneli preko potrebnu stabilnost za dalji napredak     

     - lažna obećanja i prevare sadašnje vlasti šire beznađe i ubijaju svaku nadu da je realan napredak i normalan život moguć,

 

        - samo nova vlada koja će biti zasnovana na realnoj ekonomskoj i realnoj nacionalnoj politici, koja će pokazivati solidarnost i uvek saopštavati istinu narodu, a ne gajiti lažna obećanja, samo takva vlada može da pokrene domaću privredu i izvuče Srbiju iz krize,.
 

-         od najveće je važnosti da se istovremeno savanrednim izborima reši još jedno suštinski važno pitanje za budućnost Srbije. To je pitanje odnosa Srbije i NATO.Ovo pitanje mora da reši narod na slobodnom i demokratskom referendumu i zato treba sa vanrednim izborima organizovati referendum na kome bi se narod izjasnio da li hoće vojnu neutralnost ili da se Srbija učlani u NATO koji je izvršio agresiju i stvara lažnu državu Kosovo i ključni je faktor u procesu stvaranja lažne države Kosova

      - lider DSS-a je istakao da je vlada napravila još jedan problem - stvaranje države u državi pod nazivom Vojvodina.

Omladina DSS je već  počela kampanju izigravajući Slovence i nosanje štafete. Tom prilikom su, poručili da štafetu predaju predsedniku  „u ime svih zadovoljnih radnika, koji su ostali bez posla, studenata, koji nemaju stipendije, sportista, domaćica, a posebno u ime srpskog naroda na Kosovu i Metohiji koje je predsednik zaboravio“.Da li to DSS misli da je narod stvarno toliko zaboravan pa da ne zna da je upravo Vojislav Koštunica bio premijer od 2004. do 2008.godine u kom vremenu je i većina tih ostala bez posla, bez stipendija, a krutom politikom upravo DSS i inaćenja sa svima značajno je doprinela da je Kosovo je tu gde jeste. Nije li DSS i Koštunica obećavao da Kosovo nećemo izgubiti, a onaj ko i dalje veruje da smo ga sačuvali neka veruje i dalje.

 Pa dalje ,da „štafetu predaju i u ime srpskih vojnika koji jedva čekaju da se ostvari predsednikov  plan i da ih pošalju u Irak i Avganistan “.

To je čista manipulacija i nije tačno jer o svakom eventualnom angažovanju odlučuje skupština Srbije a ne DS. Ali se biračima sugeriše da eto oni hoće da našu decu pošalju da ginu, a zna se šta treba da radimo sa onima koji to hoće.DSS brani našu decu a oni bi da je pošalju u smrt.

Kaže predsednik DSS da je Demokratska stranka dala lažna obećanja o evropskoj budućnosti Srbije i ekonomskim promenama, a da se pokazalo da je sve to bila "velika obmana".Pa to je valjda ono šta je on i hteo, nije li DSS dok je bila na vlasti opstruisala svaku saradnju sa EU, koristeći Kosovo kao izgovor.  

Upitan šta će, osim kritika sadašnje vlasti, ponuditi građanima Srbije, on je odgovorio da su  DSS, NS i NP predložile program razvoja Srbije u uslovima ekonomske krize.
 
"To razbijanje države je nastavljeno prihvatanjem Euleksa za našu južnu pokrajinu i protivustavnim statutom za našu severnu pokrajinu. To DSS nikada ne bi uradio", precizirao je on.

I ovo je poznata DSS floskula a da ne kaže šta bi uradili a ne samo šta ne bi i šta je realan izlaz.

Lider DSS je izjavio da datum novih izbora u Srbiji zavisi od «stranog faktora» kojeg smatra «starateljem sadašnje vlasti» ponovio da je NATO vaistinu izvršio agresiju na Srbiju i da mu nećemo oprostiti sve dok sam sebe ne bombarduje i tako dokaže kako se silno kaje, a dotle svi koji sarađuju sa NATO-om i EU imaju se smatrati stranim plaćenicima i izdajnicima.

Pravo je svake političke stranke da se kritički izjašnjava o aktuelnoj vlasti i to može biti vrlo korisno ako je konstruktivno, a narod treba uvek da bira onoga ko nudi i radi bolje.

Šta je ovde opasno i šta može biti opasno pa upravo to što se ponovo rasplamsavaju strasti i podele na patriote i izdajnike, što to može biti instrumentalizovano u slučaju realno mogućih socijalnih turbulencija, što se sukobi sa verbalnog lako mogu preneti na konkretne oblike obračuna. A ako do toga dođe, džaba rejting stranaka, neće ih niko ni meriti.

Izlaz će opet biti da se opet traži način za pomirenje, pa da li je onda pametno stvarati zlu krv igrajući se manipulacijama sa emocijama.

 



Komentari (92)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

marco_de.manccini marco_de.manccini 17:02 28.05.2009

ја одавде стварно немам појма

али зар није ДСС потпуно нестао, у смислу да је нестало његово гласачко тело и да су избори последње што би они требали тражити?
antioksidant antioksidant 17:04 28.05.2009

Re: ја одавде стварно немам појма

vidis da nije tako...

kostunica je vecita tema : )

a sad ozbiljno - ne mozes nestati dok god se tvoj program ostvaruje
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 18:06 28.05.2009

Re: ја одавде стварно немам појма

DSS?
Šta li znači ta skraćenica?
Nova varijanta onog praška DDT?
antioksidant antioksidant 18:10 28.05.2009

Re: ја одавде стварно немам појма

DSS?
Šta li znači ta skraćenica?

demokratska
stranka
sadasnja
loader loader 17:12 28.05.2009

Recite još jedno NE Srbiji

Sve to je samo nastavak politike "Istorijskog Opiranja" Srbije. Pozivanjem građana da kažu NE silama evropeizacije, modernizacije, brzog interneta, saradnje, bezbednosti vojne i civilne... - zapravo se održava kontinuitet sa ranije već obavljanim referendumima koji su u svojoj suštini bili okrenuti protiv istog spoljašnjeg protivnika (kao i ovaj o kome se sada govori), a koji su služili za potrebe unutrašnje politike, tj. boljeg pozicioniranja na domaćoj političkoj sceni.
Što su ti krokodilski uzdasi oko teritorije, ili oko (ne)pristupanja nekakvom vojnom savezu dublji i zabrinutiji, to je DEMAGOGIJA onih koji uzdišu veća.
Milan Karagaća Milan Karagaća 17:18 28.05.2009

Re: Recite još jedno NE Srbiji

loader
.

da
filantrop filantrop 17:17 28.05.2009

!

NATO vaistinu izvršio agresiju na Srbiju

narocito na tadasnju opozicionu Srbiju cime smo bili dvostruko kaznjeni, prvo od SPS-JUL-SRS rezima a onda smo ni krivi ni duzni dobili po glavi zajedno sa onima koji su glasali za njih i zaposljavali se dok smo mi bili progonjeni i tako su nas strpali sve u isti kos.
Nikad im necu oprostiti majku im j.
Milan Karagaća Milan Karagaća 23:43 28.05.2009

Re: !

Nikad im necu oprostiti

Pa niko normalan im to ne može oprostiti ni zaboraviti, pa ni oni sami.
Ali da li je normalno samo na tome graditi politiku, je li to jedino od čega ovaj narod treba da živi, a od toga ne može da živi.
drug.clan drug.clan 17:34 28.05.2009

malo levo pa ...

Omladina DSS je već  počela kampanju izigravajući Slovence i nosanje štafete. Tom prilikom su, poručili da štafetu predaju predsedniku  „u ime svih zadovoljnih radnika, koji su ostali bez posla, studenata, koji nemaju stipendije, sportista, domaćica, a posebno u ime srpskog naroda na Kosovu i Metohiji koje je predsednik zaboravio“



DSS preko noci postao socijalisticka levica koja brine o radnickim pravima i sirotinji.

Jadan ovaj narod sa 10 desnih opcija i ni jednom levom.
marco_de.manccini marco_de.manccini 17:40 28.05.2009

Re: malo levo pa ...

ма левих опција колико волиш.
drug.clan drug.clan 17:42 28.05.2009

Re: malo levo pa ...

marco_de.manccini
ма левих опција колико волиш.


levaka ima koliko hoces ali partija levice ni jedna sa vise od 0.2% biraca

Imamo samo ruski desno i americki desno
marco_de.manccini marco_de.manccini 17:47 28.05.2009

Re: malo levo pa ...

Ма заболе их све и за Русе и за Амере. Цела поента је држати неку равнотежу, мртвило, ни тамо ни вамо, ни потпуни крах ни напредак, ни комплетно лудило ни ред, док се крцкају ораси.
Dr M Dr M 17:57 28.05.2009

Re: malo levo pa ...

док се крцкају ораси.


To, sto se krcka, nisu orasi...
I, nemamo ih k`o oraha, samo po dva.
baroniknez baroniknez 19:39 28.05.2009

Re: malo levo pa ...

drug.clan
marco_de.manccini
ма левих опција колико волиш.


levaka ima koliko hoces ali partija levice ni jedna sa vise od 0.2% biraca

Imamo samo ruski desno i americki desno



netacno, upravo suprotno mi ovde imamo ruski levo i americki levo. kod nas desnica ne postoji. nasa sredina je antiliberalna, antikapitalisticka i antievropska
Milan Karagaća Milan Karagaća 23:45 28.05.2009

Re: malo levo pa ...

drug.clan
marco_de.manccini
ма левих опција колико волиш.


levaka ima koliko hoces ali partija levice ni jedna sa vise od 0.2% biraca

Imamo samo ruski desno i americki desno

Srbiji očito nedostaje moderna levica.
hajkula1 hajkula1 23:51 28.05.2009

Re: malo levo pa ...

drug.clan
Omladina DSS je već  počela kampanju izigravajući Slovence i nosanje štafete. Tom prilikom su, poručili da štafetu predaju predsedniku  „u ime svih zadovoljnih radnika, koji su ostali bez posla, studenata, koji nemaju stipendije, sportista, domaćica, a posebno u ime srpskog naroda na Kosovu i Metohiji koje je predsednik zaboravio“



DSS preko noci postao socijalisticka levica koja brine o radnickim pravima i sirotinji.

Jadan ovaj narod sa 10 desnih opcija i ni jednom levom.



Radi se na tome. Treba samo 1000 odgovornih ljudi za kljucna mesta.
astrid92 astrid92 02:42 29.05.2009

Re: malo levo pa ...

baroniknez
netacno, upravo suprotno mi ovde imamo ruski levo i americki levo. kod nas desnica ne postoji. nasa sredina je antiliberalna, antikapitalisticka i antievropska

Kod nas desnica ne postoji, a trebalo bi, po vašem sudu, u "interesu naroda"?

Upravo ste vi (Baron, Knez i co.) ili dokaz da postoji desnica ili dokaz da postoji neprincipijelna podrška istoj.
O namerama ne bih, suviše je očigledno.
dragan7557 dragan7557 09:30 29.05.2009

Re: malo levo pa ...

Radi se na tome. Treba samo 1000 odgovornih ljudi za kljucna mesta.

Fali još samo hiljadu ključeva.

dragan7557 cerski
Dr M Dr M 10:07 29.05.2009

Re: malo levo pa ...

Fali još samo hiljadu ključeva.


Cim se pomenu kljucevi meni se prividja Bravar..

A da probamo sa anti-screw-driver?
baroniknez baroniknez 12:33 29.05.2009

Re: malo levo pa ...

Kod nas desnica ne postoji, a trebalo bi, po vašem sudu, u "interesu naroda"?


po mom sudu prava desnica ne postoji a slazem se da bi trebala u interesu naroda, pojedinca, drzave i svih levicara

Upravo ste vi (Baron, Knez i co.) ili dokaz da postoji desnica ili dokaz da postoji neprincipijelna podrška istoj.
O namerama ne bih, suviše je očigledno.


ja jesam baron i da znate ta titula se ne dobija lako, ja sam je dobio i nadam se da sam je zasluzio - Bog mi je svedok. Ako mislite da nisam zasluzio tu titulu vi napisite predstavku onom ko mi ju je dodelio

o namerama ne bih ni ja, postalo bi neocigledno
astrid92 astrid92 16:03 29.05.2009

Re: malo levo pa ...

baroniknez
po mom sudu prava desnica ne postoji a slazem se da bi trebala u interesu naroda, pojedinca, drzave i svih levicara
Zar tvoja "neformalna pravoslavna organizacija" ne radi na tome?

ja jesam baron i da znate ta titula se ne dobija lako, ja sam je dobio i nadam se da sam je zasluzio - Bog mi je svedok. Ako mislite da nisam zasluzio tu titulu vi napisite predstavku onom ko mi ju je dodelio
Sigurno se ne dobija lako, ubeđena sam.

Znači, Knez radi drugu ove nedelje?

o namerama ne bih ni ja, postalo bi neocigledno

Mora da je u pitanju nešto tako ozbiljno da izmiče nama običnim smrtnicima. To znanje je dostupno samo odabranima kojima je cilj da spasu ovaj narod.

P.S. Baron, svi su te provalili, ne loži više ljude, ovo što pišeš zaista postaje apsurdno.

vracarac92 vracarac92 17:48 29.05.2009

Re: malo levo pa ...

Srbiji očito nedostaje moderna levica.

Bas kao i moderna desnica.
Nadam se da cemo je jednog dana dobiti pa da konacno imam za koga da glasam.
Milan Karagaća Milan Karagaća 22:52 29.05.2009

Re: malo levo pa ...

vracarac92
Srbiji očito nedostaje moderna levica.

Bas kao i moderna desnica.
Nadam se da cemo je jednog dana dobiti pa da konacno imam za koga da glasam.

Slažem se i nadam se takođe.
baroniknez baroniknez 00:09 30.05.2009

Re: malo levo pa ...

Zar tvoja "neformalna pravoslavna organizacija" ne radi na tome?

ne, mi se borimo za afirmaciju ruskih pisaca koji su pomalo zaboravljeni (iz 18-og veka i ranije) i pokusavamo u njihovim spisima da nadjemo odgovore na svetsku ekonomsku krizu polazeci od toga da je to pre svega kriza morala

Sigurno se ne dobija lako, ubeđena sam.
Znači, Knez radi drugu ove nedelje?

Knez je dodatak koji je neobavezan jer ipak na BLOG-u to nije vazno. A da nije lako dobiti to ste u pravu., godinu dana sam se pripremamo da primim cin


Mora da je u pitanju nešto tako ozbiljno da izmiče nama običnim smrtnicima. To znanje je dostupno samo odabranima kojima je cilj da spasu ovaj narod.

svaki covek i svaka zena su bozji
znanje nam je dostupno svima, ali ima onih koji ne zele da cuju istinu, ja zelim i samo je prenosim - najcesce koristeci se dijalektickim metodom. na nekom od nas je da spasimo narod - pitanje je ko ce biti izabran

P.S. Baron, svi su te provalili, ne loži više ljude, ovo što pišeš zaista postaje apsurdno.

vi zaista mislite da imamo pravu stranku desne orijentacije koja je sposobna da se nosi sa problemima u Srbiji?
dali76 dali76 17:49 28.05.2009

pa nevjerovatno

Ja ne znam sta predaje Dr Kostunica, al ja bi mu dao titulu experta kako manipulacijom I politikanstvom do stolice vise.
O poziva na izbore; mora da se nada da Srbijom zaborav vlada.
Ja mislim da on o gradjanima Srbije ima strasno lose misljenje.
drug.clan drug.clan 17:51 28.05.2009

Re: pa nevjerovatno

dali76
Ja ne znam sta predaje Dr Kostunica, al ja bi mu dao titulu experta kako manipulacijom I politikanstvom do stolice vise.
O poziva na izbore; mora da se nada da Srbijom zaborav vlada.
Ja mislim da on o gradjanima Srbije ima strasno lose misljenje.


Nazalost vlada zaborav a bogami i pomirenje
niccolo niccolo 18:58 28.05.2009

Re: pa nevjerovatno

Ja ne znam sta predaje Dr Kostunica

Ma ne predaje ništa, nikad nije ni predavao, bio valjda asistent pa je posle u nekom institutu sedeo i blejao po ceo dan...Posle počeo da se bavi politikom i nastavio da sedi i bleji po ceo dan...

Što se tiče tih njihovih poziva na izbore, sva sreća te nemaju nikakan politički uticaj, pa je to samo blebetanje zaludnih
Milan Karagaća Milan Karagaća 21:28 28.05.2009

Re: pa nevjerovatno

O poziva na izbore; mora da se nada da Srbijom zaborav vlada.

nije ni da ne vlada. Narod brzo zaboravlja a skorije događaje slabije pamti, dok istorijske što su dalje misli da poznaje bolje.
dragan7557 dragan7557 09:33 29.05.2009

Re: pa nevjerovatno

Ja ne znam sta predaje Dr Kostunica,

Ko' i ostali, dnevni pazar svaki dan u banku. Dinkićizam.

dragan7557 cerski
maricacarica maricacarica 18:09 28.05.2009

iz inata

Čudan smo mi narod. Mnogo toga radimo iz inata, a sebi na štetu. Treba smisliti kontra - slogan, da bi se postiglo ono što se hoće.
drug.clan drug.clan 19:11 28.05.2009

Ironija

Za vreme "diktature" Tita "demokrate" su se zalile sto nema izbora i hteli su hteli izbore vise nego bilo sta drugo. Sada kada moze da bude izbora svaki dan niko od tih "demokrata" vise ne zeli izbore jer je to lose po ono bilo sta drugo koje vise nemamo.
niki m niki m 19:16 28.05.2009

Inspirativno

Vrlo inspirativan tekst uvazenog blogera Karagace. Valjda bi posao opozicije bio da hvali uspesne poteze vlade. Sto vise afera i gluposti, prema g. Karagaci bi, kako izgleda, trebalo da izazove provalu salvi odusevljenja i podrske vladi. Verovatno, Kim Dzong Il upravo ovako, kao g. Karagaca, zamislja kava bi to bila opozicija pozeljna u Severnoj Koreji.
Na kraju, to da nas niko nije zvao u NATO jer, eto nismo ni uslove (!!) ispunili, nece biti bas tako. Pogledajte malo nekoliko poslednjih izjava americkog ambasadora.
Milan Karagaća Milan Karagaća 21:21 28.05.2009

Re: Inspirativno

niki m
Vrlo inspirativan tekst uvazenog blogera Karagace. Valjda bi posao opozicije bio da hvali uspesne poteze vlade. Sto vise afera i gluposti, prema g. Karagaci bi, kako izgleda, trebalo da izazove provalu salvi odusevljenja i podrske vladi. Verovatno, Kim Dzong Il upravo ovako, kao g. Karagaca, zamislja kava bi to bila opozicija pozeljna u Severnoj Koreji.
Na kraju, to da nas niko nije zvao u NATO jer, eto nismo ni uslove (!!) ispunili, nece biti bas tako. Pogledajte malo nekoliko poslednjih izjava americkog ambasadora.

pre bi se reklo da ste ironični. Pročitajde tekst pažljivije. Nije sporno da opozicija kritikuje poteze vlasti pa ni ovi kad su bili opozicija nisu hvalili vlast. Drugo, i vrlo bitno, je to da stvarno ima prostora da se mnogo štošta kritikuje. Ali, onaj ko je ozbiljan a ne politikant ce i da uz kritiku nudi bolje. Kod nas je, nažalost, mnogo više na svim stranama politikanata koji političke poene hoćeda zarade ne na tome da oni nešpto urade već tako što će kritikovati druge.
A Vi meni kažite šta DSS nudi, šta je ona uradila na vlasti sa koje jesamo pre manje od godinu dana otišla. Pa hoće li da joj još jednom onaj Palma ponovi da se patriotizam ne sipa u rezvoar, a oni upravo opet vraćaju na to. Ne treba meni niko da priča da nas je NATO bombardovao kad sam to lično doživeo, a pogotovo ne da mi to potenciraju onda kada im treba za unutrašnje političke potrebe.
To da nas još niko nije zvao u NATO je upravo tako a da smo mi jurili dobrig 4-5 godina NATO da nas prime u PzM i izražavali želju da , naravno po proceduri kad dostignemo standarde hoćemo u NATO to je tačno. Druga je stvar što američki ambasador kaže da bi kao želeli da nas vide u NATO, da smo mi kao na dobrom putu i druge kurtoazije, to nije poziv.
Moja poenta je da se stranke manu ćorava posla i unošenja nepotrebnih podela na patriote i izdajnike, neka se bre već jednom počnu deliti na one koji obezbeđuju veći standard i one koje obezbeđuju još veći.
I nemojte te insinuacije sa Kim Džongom, nije korektno niti je tačno u kontekstu mog teksta.
niki m niki m 22:22 28.05.2009

Re: Inspirativno

Drugo, i vrlo bitno, je to da stvarno ima prostora da se mnogo štošta kritikuje. Ali, onaj ko je ozbiljan a ne politikant ce i da uz kritiku nudi bolje. Kod nas je, nažalost, mnogo više na svim stranama politikanata koji političke poene hoćeda zarade ne na tome da oni nešpto urade već tako što će kritikovati druge.
A Vi meni kažite šta DSS nudi, šta je ona uradila na vlasti sa koje jesamo pre manje od godinu dana otišla. Pa hoće li da joj još jednom onaj Palma ponovi da se patriotizam ne sipa u rezvoar, a oni upravo opet vraćaju na to.


Sada se vracamo na cuvenu podelu izmedju politicara i politikanata. To me podseca na nekadasnje, u jednopartijskom sistemu, razlikovanje izmedju kritcara i kritizera, s time, sto sebi zadrzavate pravo da odredjujete ko je sta. Nije nego. Pride, zamislite te mangupe koji su se drznuli da pokusavaju da zarade politicke poene! Kako li im samo to pade na pamet, i to jos na ovu skupocu. Hajte molim vas, g. Karagaca, uozbiljite se, na vasem profilu pise da ste zavrsili "FPN i još ponešto".
DSS je, dok je bila na vlasti, uradila ono sto je uradila i zatim je, u skladu sa tim rezultatima, prosla na izborima kako je prosla. Medjutim, ako poredimo vreme dok je Kostunica bio premijer i ovo sadasnje, kada i ne znamo da li imamo premijera, razlika je "kao Bog i sesirdzija". Parlament je radio i bez ovog nasilnickog poslovnika, zakoni se donosili, privreda je rasla, ekonomski pokazatelji su bili takvi da ova vlada samo moze da ih sanja. Omrazeni ministar Jocic je, kako tako, poceo nekakvu borbu sa mafijom i poceo da puni zatvore i sve to na zgrazanje liberalne javnosti. Danas B92 prikazuje Insajder, a u to vreme je u Utisku nedelje priredjeno ismevanje pokusaja hapsenja Miodraga Kostica koga je moja prijateljica krila po Crnoj Gori. Sve ovo je DSS uradila dok je bila na vlasti ali, bar u necemu cemo se, nadam se, sloziti, to nije bilo dovoljno i daleko od ocekivanja. Rezultat je poznat, izborna katastrofa. O Palmi necu da diskutujem jer je on najveca sramota Kostunicine vlade ali i politickog zivota Srbije uopste.
Ako me pitate, a to radite, sta to DSS nudi od kada je u opoziciji, podsecam vas na apele ovoj vladi da se uozbilji u vezi ekonomske krize. Dok su Tadic u Megatrendu, a zatim Dinkic i Djleic na svim drugim mestima tvrdili da je ekonomska kriza nasa sansa, DSS je predlagao konkretne poteze radi ublazavanja katatrofe koja nam se priblizavala. Ova vlada je naslutila da se nesto desava tek kada su ljudi poceli da se samosakate i jedu isecene prste i kada se dogodio prvi pravi strajk gladju medju Srbima (ne racunajuci Seseljev u Hagu). Medjutim, G17 preko Veroljuba Stevanovica i nastavlja sa ludostima o izgradnji aerodroma, dok Dacic, valjda, ceka nastavak Insajdera. Djilas, pretpostavljam, jos uvek sanja o Ivani Veselinovic i lepim danima provedenim u Kanu.

To da nas još niko nije zvao u NATO je upravo tako a da smo mi jurili dobrig 4-5 godina NATO da nas prime u PzM i izražavali želju da , naravno po proceduri kad dostignemo standarde hoćemo u NATO to je tačno. Druga je stvar što američki ambasador kaže da bi kao želeli da nas vide u NATO, da smo mi kao na dobrom putu i druge kurtoazije, to nije poziv.


Nemam nameru da trazim Manterove izjave iz poslednjih par intervjua ali ako za vas one ne predstavljaju direktan poziv da udjemo u NATO, onda ne znam sta ste radili u MIP-u, sto, takodje, pise u vasem profilu.
Milan Karagaća Milan Karagaća 00:02 29.05.2009

Re: Inspirativno

Pošto u vašem profilu ne piše ništa, onda po vašem ne bih trebao da obraćam pažnju na vaše komentare. Ja uvažavam vaše pravo da se ne slažete, da imate visoko mišljenje o DSS ili o kome god hoćete i ne branim vam da ga iznosite, ali budite minimalno korektni pa izbegnite lične uvrede jer valjda polemišemo o stavovima a ne lično.
Možete vi naći i da je Manter to rekao ali on nije taj koji upućuje poziv. To što se on u okviru svoje javne diplomatije izjašnjava pozitivno o tome kako bi oni želeli da nastamo vide je sasvim druga stvar.
Niti se slažem sa onima koji kažu da je ekonomska kriza šansa ,( to mi liči na onu Slobinu da su sankcije dobra šansa za našu privredu da se pokaže u punim kapacitetima), niti se možemo složiti da će nam DSS ponuditi nešto efikasno. Uostalom, šta nudi- referendum o NATO, pa ako je to ekonomski program i program izlaska iz krize onda alal vera.
Dakle, ne slažemo se vi i ja i OK.
niki m niki m 08:44 29.05.2009

Re: Inspirativno

Možete vi naći i da je Manter to rekao ali on nije taj koji upućuje poziv. To što se on u okviru svoje javne diplomatije izjašnjava pozitivno o tome kako bi oni želeli da nastamo vide je sasvim druga stvar.


Nije on taj koji upucuje poziv?!! A, ko je onda taj koji upucuje poziv? Otvorite mi (nam) oci g. Karagaca. Mozda, ambasador Holandije ili neko sa Komorskih ostrva?
Ne radi se ovde o tome da li se vi i ja slazemo ili ne, vec o tome da ste postavili tekst bez ikakve argumentacije.


dragan7557 dragan7557 09:43 29.05.2009

Re: Inspirativno

to mi liči na onu Slobinu da su sankcije dobra šansa za našu privredu da se pokaže u punim kapacitetima),

naravno da je šansa za privredu ali ne i za privrednike (poštene), za muljatore, valjatore,drpatore i dr. je bila neponovljiva šansa dok na vlas' nije došla čovečurda i uvela fiskalno ponašanje što je pročistilo maglu i dovelo do stvranja Esnafa za Ozakonjeno muljanje, drpanje i sl.

Ostaju samo "stručnjaci" dok je boranija razjurena.

dragan7557 cerski
Milan Karagaća Milan Karagaća 16:29 29.05.2009

Re: Inspirativno

niki m
Možete vi naći i da je Manter to rekao ali on nije taj koji upućuje poziv. To što se on u okviru svoje javne diplomatije izjašnjava pozitivno o tome kako bi oni želeli da nastamo vide je sasvim druga stvar.


Nije on taj koji upucuje poziv?!! A, ko je onda taj koji upucuje poziv? Otvorite mi (nam) oci g. Karagaca. Mozda, ambasador Holandije ili neko sa Komorskih ostrva?
Ne radi se ovde o tome da li se vi i ja slazemo ili ne, vec o tome da ste postavili tekst bez ikakve argumentacije.



Poziv upučuje formalno Samit šefova država ili vlda NATO, tehnički gen.sekretar NATO.Međutim da bi poziv bio upućen treba da se sa prijemom slože sve države članice NATO. Ako se jedna ne složi, kao što je Grčka uradila u vezi Makedonije, od prijema nema ništa.
Ako stvarno niste znali mogli ste na uljudniji način da postavite pitanje, a ako provocirate to vam i nije neki nivo.
niki m niki m 19:46 29.05.2009

Re: Inspirativno

Ako stvarno niste znali mogli ste na uljudniji način da postavite pitanje, a ako provocirate to vam i nije neki nivo.


Zaista ne vidim razloga da se durite. Nisam vam uputio nikakvu licnu uvredu, niti mi je cilj da bilo koga, ukljucujuci i vas, vredjam. Pravila i obicaji diskusije na blogovima se unekoliko razlikuju od pravila koja primenjujemo u svakodnevnom zivotu, kao sto se i diskusije u skupstini, na primer, isto tako razlikuju.

Poziv upučuje formalno Samit šefova država ili vlda NATO, tehnički gen.sekretar NATO.Međutim da bi poziv bio upućen treba da se sa prijemom slože sve države članice NATO. Ako se jedna ne složi, kao što je Grčka uradila u vezi Makedonije, od prijema nema ništa.


Da li zaista mislite je ovo kontraargument na moju tvrdnju da su Manterove izjave direktan poziv Srbiji da udje u NATO? Na moju tvrdnju zasnovanu na politickoj izjavi americkog ambasadora, vi mi odgovarate navodjenjem tehnike i procedure! Da li zaista mislite da bi se neka clanica NATO usudila da se usprotivi SAD u ovakvoj nameri? Primer Grcke i Makedonije nije nikakav dokaz za vasu tvrdnju. Da, kojim slucajem, SAD bas toliko podrzavaju Makedoniju ne bi im, pre nekoliko godina, priredili onaj albanski ustanak. Bar u zapadnom svetu je jasno definisano ko kosi, a ko vodu nosi. Valjda smo se, nakon ovoliko iskustva sa SAD, bar tome naucili. Ako negde postoji potpuno jasna razlika izmedju recju i dela, onda je to spoljna politika SAD.
Milan Karagaća Milan Karagaća 23:11 29.05.2009

Re: Inspirativno

Pravila i obicaji diskusije na blogovima se unekoliko razlikuju od pravila koja primenjujemo u svakodnevnom zivotu, kao sto se i diskusije u skupstini, na primer, isto tako razlikuju.

Ne mislim da na blogu treba da razgovaramo drugačije nego kada se gledamo u oči. Jedno je polemisanje sa stavovima a drugo etiketiranje. I kad se ne slažemo to može da se saopšti korektno kao što se i lepa stvar može pokvariti ako se ružno saopšti.
Na moju tvrdnju zasnovanu na politickoj izjavi americkog ambasadora, vi mi odgovarate navodjenjem tehnike i procedure!

A, ko je onda taj koji upucuje poziv? Otvorite mi (nam) oci g. Karagaca. Mozda, ambasador Holandije ili neko sa Komorskih ostrva?

Pa eto vidite, na vašu tvrdnju zasnovanu na političkoj izjavi ja sam vam odgovorio da je to samo politička izjava i da ako kaže da vidi Srbiju u NATO to ne znači da je uputio poziv da uđemo.
A onda mi na to postavljate pitanje ko upučuje poziv i ironično da vam otvorim oči.
Sigurno je da je politička težina SAD mnogo veća nego Holandije ili Luksemburga i kada je u pitanju ulazak u NATO, da podrška SAD ima bitan uticaj kao što smo , recimo, isključivo uz podršku SAD primljeni u program PzM.
Međutim, SAD sada o ulasku Srbije u NATO govore vrlo uslovno, "ako i kada".Te izjave su sada presvega usmerene kao poziv da se Srbija vrati na ozbiljnije razmišljanje o evroatlantskim integracijama.
I danas je Manter ponovio da želi da vidi Srbiju na Balkanu koji je u EU, pa nije to poziv da uđemo u EU nego da intenzivnije radimo u tom pravcu kako bi stekli uslove da budemo pozvani i primljeni.
niki m niki m 08:16 30.05.2009

Re: Inspirativno

Međutim, SAD sada o ulasku Srbije u NATO govore vrlo uslovno, "ako i kada".Te izjave su sada presvega usmerene kao poziv da se Srbija vrati na ozbiljnije razmišljanje o evroatlantskim integracijama


Ovo je vec zanimljiva teza. Kazete da se Srbija vrati na ozbiljnije razmisljanje o evroatlantskim integracijama. Ako bi negde trebalo da se vrati,to znaci da je nekada tamo bila. Molim vas da mi navedete kada je to Srbija ozbiljno razmisljala o evroatlantskim integracijama? Da ne bude zabune, u politickom govoru evroatlantske integracije znace integracije u NATO, za razliku od evropskih integracija koje se odnose samo na ulazak u EU. Koliko znam, osim nekih lobistickih grupa i LDP, u Srbiji se niko, bar ne otvoreno, ne zalaze za ulazak u NATO. Naravno, prepoznaje se da je ministar Sutanovac zagovornik ulaska u NATO ali to ne sme javno i otvoreno da kaze. Takodje, mozemo da pretpostavimo da on nije usamljen u vladi u tom misljenju. U tom slucaju, imamo situaciju da deo, a mozda i cela vladajuca garnitura zeli i nastoji da uradi nesto cemu se narod u vecini odlucno protivi. Ako je tako, onda je poziv DSS za referndum o ulasku u NATO potpuno legitiman i sa dobrim demokratskim nabojem. Prema tome, nema nikakve manipulacije DSS vec je manipulacija valjda kod onih koji hoce da urade nesto sto je protiv volje naroda ili biraca, ako vam je tako draze.

I danas je Manter ponovio da želi da vidi Srbiju na Balkanu koji je u EU, pa nije to poziv da uđemo u EU nego da intenzivnije radimo u tom pravcu kako bi stekli uslove da budemo pozvani i primljeni.


Nadam se da cete mi odgovoriti na moje pitanje o nasem povratku na na ozbiljnije razmisljanje o evroatlantskim integracijama. Isto tako, zeleo bih da mi objasnite sto bi to mi trebalo da "intezivnije radimo" kako bi (se) stekli uslove da budemo pozvani i primljeni.
sybil sybil 11:32 30.05.2009

Re: Inspirativno

kada je to Srbija ozbiljno razmisljala o evroatlantskim integracijama

u vremenima zorana djindjica.
Milan Karagaća Milan Karagaća 12:28 30.05.2009

Re: Inspirativno

sybil
kada je to Srbija ozbiljno razmisljala o evroatlantskim integracijama

u vremenima zorana djindjica.

Da, i veoma intenzivno od 2003.do 2007. godine, kada se Koštunica naljutio na Ahtisarija. U tom periodu imali smo zajedno sa NATO-om mešovite grupe za reforme sa 16 radnih stolova, koje su činili pripadnici našeg ministarstva odbrane i generalštaba i raznih resornih struktura iz NATO.
Onda je naš predsednik vlade dr.Koštunica objavio kosovski boj sa SAD, startovao antiNATO i antiEU kampanju,onda do deklaracije o tzv. vojnoj neutralnosti , onda je došlo do jednostranog proglašenja i priznavanja nezavisnosti Kosova, isve dalje da ne nabrajam...
Milan Karagaća Milan Karagaća 12:47 30.05.2009

Re: Inspirativno


Nadam se da cete mi odgovoriti na moje pitanje o nasem povratku na na ozbiljnije razmisljanje o evroatlantskim integracijama. Isto tako, zeleo bih da mi objasnite sto bi to mi trebalo da "intezivnije radimo" kako bi (se) stekli uslove da budemo pozvani i primljeni.

Prijatelju, eto pročitajte šta Ivica Dačić o tome kaže.
Valjda treba da upristojimo zemlju zbog sebe a ne EU i da intenzivnije radimo da se popravlja sve što se popravljati mora, od toga da se naučimo da ne bacamo smeće sa prozora i po ulici, do usvajanja i primene zakona koji će onemogućiti bahatost, samovolju, kriminal.
A ako sve to uradimo, ako podignemo standard, ako budemo živeli i ponašali se kao jedna Švajcarska baš me briga za formalni ulazak.
E a ta ista EU ima odrešena sredstva za pomoć državama kandidatima pa je glupo da se toga odričemo jer smo ljuti na EU zbog EULEX-a a sa njom smo ga dogovorili.
Za sve detaljnije informacije, predlažem vam da pročitate SSP i dokumenta EU, uđite slobodno na sajt.
Ako je tako, onda je poziv DSS za referndum o ulasku u NATO potpuno legitiman i sa dobrim demokratskim nabojem. Prema tome, nema nikakve manipulacije DSS vec je manipulacija valjda kod onih koji hoce da urade nesto sto je protiv volje naroda ili biraca, ako vam je tako draze.

Nije sporan referendum ali kad za to dođe vreme. Nije tačno što kažu iz DSS da "strahuju da neko može doneti preko noći odluku o ulasku u NATO", ne može. I kad i ako se bude odlučilo da se ide ka aplikaciji moraće se raspisati referendum. Mogli su tražiti i referendum da li će Srbija da postane članica G8, a to što nas niko tamo još nije zvao , nije važno, preventiva je preventiva.
I na kraju, nemam ja ništa nejasno oko toga da je traženje referenduma sasvim legitimno po bilo kojem pitanju a u skladu sa ustavom propisanom procedurom, ali ovo mi liči na onaj Miloševićev referendum da ne dozvolimo strano mešanje na Kosovu.
niki m niki m 20:02 30.05.2009

Re: Inspirativno


Da, i veoma intenzivno od 2003.do 2007. godine, kada se Koštunica naljutio na Ahtisarija.


Nesto se ne secam da je Zoran Djindjic davao izjave o pristupanju Srbije NATO-u. Od 2003 do 2007 su postojali razliciti vidovi saradnje sa NATO cak su i neki ugovori potpisivani. Medjutim, postoji ogromna razlika izmedju saradnje, dogovora i pristupanja, to, vi kao covek koji je radio u MIP, sigurno dobro znate i nema razloga da vas ja podsecam. Uostalom, i Rusija saradjuje sa NATO, cak im i vrlo aktivno pomaze oko Avganistana ali, istovremeno, NATO dozivljava kao najozbiljniju pretnju sopstvenoj bezbednosti. Dalje, SAD, kao vodeca NATO drzava je 2008 priznala Kosovo kao nezavisnu drzavu, a zatim je to isto uradio i veliki broj NATO clanica. Da li bi mi trebalo da se bas toliko pravimo ludi (kao sto trenutno i radimo) i da nikome ne zamerimo sto nas je bombardovao, a zatim oteo dobar komad sopstvene drzave.

Onda je naš predsednik vlade dr.Koštunica objavio kosovski boj sa SAD, startovao antiNATO i antiEU kampanju,onda do deklaracije o tzv. vojnoj neutralnosti , onda je došlo do jednostranog proglašenja i priznavanja nezavisnosti Kosova, isve dalje da ne nabrajam...

Nece bas biti ovakav redosled dogadjaja. Prvo su SAD i druge NATO drzave priznale Kosovo, a tek zatim je usledila reakcija. Dalje, nikakva anti EU kampanja nije vodjena vec je Kostunica insistirao da se pitanje Kosova prethodno razmotri sa EU. Ako vi to dozivljavate kao kampanju, onda su stvari sa vasim stavovima daleko jasniji. Prihvatanje Euleksa se svakim danom pokazuje najveca glupost kao i jednostrano primenjivanje SSP (verovatno bi Dijana Dragutinovic mogla nesto vise da kaze o tome kada bi smela).
niki m niki m 20:26 30.05.2009

Re: Inspirativno

Prijatelju, eto pročitajte šta Ivica Dačić o tome kaže.
Valjda treba da upristojimo zemlju zbog sebe a ne EU i da intenzivnije radimo da se popravlja sve što se popravljati mora, od toga da se naučimo da ne bacamo smeće sa prozora i po ulici, do usvajanja i primene zakona koji će onemogućiti bahatost, samovolju, kriminal.


Prijatelju, savrseno me ne zanima sta taj samozaljubljeni idiot kaze i tome i o bilo cemu drugome. U vreme kada je kriminal apsolutno prevazisao najgore Milosevicevo vreme, kada nam ljudi po drumovima ginu kao da rat na Balkanu jos traje, mi smo umesto ministra policije dobili jos jednog kloniranog Dinkica ili Djelica i beskrajne tirade o evropskim integracijama.
Takodje, te price o tome kako moramo da resavamo razlicite rebuse i domace zadatke da bi usli u EU je obicna glupost. U EU su primeljene drzave koje se mnogo ne razlikuju od Srbije u, na zalost, negativnom smislu. Crna Gora koj bi po svom drustvenom i politickom ustrojstvu predstavljala anahronizam cak i prvoj polovini 20. veka i dalje dobija pohvale od iste te EU kao nekakav reformski lider na Balkanu. U EU cemo uci kada to bude politicki odgovaralo zapadu pa, makar, tada bili jos gore organizovani nego sto smo to danas, kriminal bio veci i jaci nego sto je to i danas. Uostalo, zar nisu u Briselu zvanicno primili delegaciju sa sve Miskovicem koji je, valjda cemo se sloziti, najveci kriminalac u regionu. Nesto nisam primetio da se Oli Ren gadio da se rukuje i isprica sa tim istim Miskovicem.
Zato su nam izbori potrebni ako mislimo da sredjujemo drzavu i da je pravimo onakvom da se ljudi u njoj dobro osecaju i da ako bude srece, ponovo postanemo imigrantska drzava. Cementiranjem ove i ovakve koalicije stranaka, tajkuna i kriminalaca taj cilj postaje sve nedostizniji. Na kraju, da bih bio nesto jasniji, licno spadam u privilegovane pojedince i pri tome, mogu mirno da spavam ne plaseci se da ce mi neko pokucati na vrata bez obzira ko je na vlasti. Jednostavno, ubedjen sam da je ovakvo stanje neodrzivo i na kraci rok.
Milan Karagaća Milan Karagaća 22:49 30.05.2009

Re: Inspirativno

Zato su nam izbori potrebni ako mislimo da sredjujemo drzavu i da je pravimo onakvom da se ljudi u njoj dobro osecaju i da ako bude srece, ponovo postanemo imigrantska drzava. Cementiranjem ove i ovakve koalicije stranaka, tajkuna i kriminalaca taj cilj postaje sve nedostizniji. Na kraju, da bih bio nesto jasniji, licno spadam u privilegovane pojedince i pri tome, mogu mirno da spavam ne plaseci se da ce mi neko pokucati na vrata bez obzira ko je na vlasti. Jednostavno, ubedjen sam da je ovakvo stanje neodrzivo i na kraci rok.

Problem je što izbori ne bi ili bi samo u nijansama promenili konfiguraciju koalicije i vlasti. U tom smislu bilo bi to samo gubljenje vremena i rasipanja novca.Već sam rekao da mislim da stanje nije dobro i da oni koji su sada na vlasti moraju da nešto ozbiljno čine ukoliko neće da rizikuju da budu oterani.
Ako bih dalje obrazlagao mišljenje da nemamo stranke prave i jake socijal-demokratske opcije i levog centra koje bi upravo vršile konstruktivan pritisak da imamo socijalno odgovornu državu koja će štititi nižu i srednju klasu, mogli bi me neki optužiti za levičarenje, pa onda da zagovaram komunjare itd.
Takodje, te price o tome kako moramo da resavamo razlicite rebuse i domace zadatke da bi usli u EU je obicna glupost. U EU su primeljene drzave koje se mnogo ne razlikuju od Srbije u, na zalost, negativnom smislu.

Tačno jeda su se kriterijumi za prijem menjali. Grčka je primljena bez ikakvih uslova,samo što je zbacila vojnu diktaturu, Bugarska i Rumunija u mnogome nisu dostigli standarde koje mi imamo ali su primljene. Tačno je takođe da EU nije bila korektna prema novoj vlasti posle 5. oktobra i da je, umesto da nas primi i tako da podršku, nastavila sa uslovljavanjima. Činjenica je, međutim, da je kod svih koji su ušli u EU porastao životni standard, da se privreda konsolidovala i prestrojila, da državni organi i vladajuće stranke moraju da sprovode evropske standarde i da baš tajkuni ne mogu da rade šta hoće jer nema pravnog haosa. I niko ko je ušao nije tražio da izađe.
Milan Karagaća Milan Karagaća 23:39 31.05.2009

Re: Inspirativno

Medjutim, postoji ogromna razlika izmedju saradnje, dogovora i pristupanja,

Ajde pričajte nam malo o tome. Znači nemamo nikakve aranžmane sa NATO, pa šta će nam ondareferendum i o čemu?
Nece bas biti ovakav redosled dogadjaja. Prvo su SAD i druge NATO drzave priznale Kosovo, a tek zatim je usledila reakcija.

Pogledajte bolje.
Prihvatanje Euleksa se svakim danom pokazuje najveca glupost kao i jednostrano primenjivanje SSP

Šta je alternativa, da ratujemo sa KFOR-om, da proglasimo da su svi Šiptari zapravo Srbi i da mi jedva čekamo da živimo zajedno a i oni gore od želje. Neće oni sa nama a ni mi nebi sa njima, to jejedino oko čega se svi slažu i kad neće da kažu.
baroniknez baroniknez 19:37 28.05.2009

iskreno...

... ako su svi usli u NATO ucicemo i mi, samo je problem u tome sto nas zapad tera van NATO-a i mi moramo da u narednih 20 godina drzimo Rusiju na svojoj strani.

Da je neka idealna situacija bilo bi me bas briga za Rusiju, ali u ovoj situaciji oni i Kinezi nas jos cuvaju od totalne katastrofe. Mogu da mislim sta bi sve izglasali na savetu bezbednosti a da je vezano za nas, da nemamo uz sebe Rusiju
drug.clan drug.clan 19:44 28.05.2009

Re: iskreno...

baroniknez
... ako su svi usli u NATO ucicemo i mi, samo je problem u tome sto nas zapad tera van NATO-a i mi moramo da u narednih 20 godina drzimo Rusiju na svojoj strani.

Da je neka idealna situacija bilo bi me bas briga za Rusiju, ali u ovoj situaciji oni i Kinezi nas jos cuvaju od totalne katastrofe. Mogu da mislim sta bi sve izglasali na savetu bezbednosti a da je vezano za nas, da nemamo uz sebe Rusiju



Ma za 20 godina ce i rusija biti zapadna Kineska pokrajina. Ova zemlja treba da iskoristi nemilost zapada i da se na vreme prikloni najvecoj ekonomskoj sili sveta - Kini.
neb0jsa neb0jsa 20:37 28.05.2009

Re: iskreno...

baroniknez

Da je neka idealna situacija bilo bi me bas briga za Rusiju, ali u ovoj situaciji oni i Kinezi nas jos cuvaju od totalne katastrofe. Mogu da mislim sta bi sve izglasali na savetu bezbednosti a da je vezano za nas, da nemamo uz sebe Rusiju


Niko ne čuva The Nebeski Narod kao braća Rusi od: jevreja, sajentologa, domaćih izdajnika, stranih plaćenika, Miki Mausa i ostalih koji su se zaverili protiv nas.

A jel' možemo sada da se vratimo u stvaran svet?

Bez uvrede, naravno, samo ovakve paušalne izjave malo teže mogu da svarim.
baroniknez baroniknez 20:45 28.05.2009

Re: iskreno...

Bez uvrede, naravno, samo ovakve paušalne izjave malo teže mogu da svarim.


naprotiv mene tudja glupost vredja, ipak pisete o sajentolozima, jevrejima, domacim izdajnicima i to shvatam kao dugogodisnje biflanje po medijima, koji su nam uvek jasno ukazivali na nase neprijatelje i one koji vladaju svetom

ajde da se vratimo u stvaran svet u kojem taj Savet bezbednosti svasta nesto odlucuje sto moze a i ne mora da bude u interesu mom i tvom, a eto ja se samo nadam da ce biti vise onih prvih odluka, a takve za sada mogu da ocekujem uz ucesce Rusije, jer izvinite nije ovde rec o Kosovu nego o nekim malo zeznutijim stvarima
Milan Karagaća Milan Karagaća 21:24 28.05.2009

Re: iskreno...

baroniknez
... ako su svi usli u NATO ucicemo i mi, samo je problem u tome sto nas zapad tera van NATO-a i mi moramo da u narednih 20 godina drzimo Rusiju na svojoj strani.

Da je neka idealna situacija bilo bi me bas briga za Rusiju, ali u ovoj situaciji oni i Kinezi nas jos cuvaju od totalne katastrofe. Mogu da mislim sta bi sve izglasali na savetu bezbednosti a da je vezano za nas, da nemamo uz sebe Rusiju

Još iskrenije. Vreme je da počnemo da razmišljamo kako da se samo čuvamo jer dok se god oslanjamo da nas drugi čuvaju niti smo potpuno sigurni, niti smo samostalni, niti ćemo naučiti da se sami čuvamo.
Uostalom, niko ne čuva drugoga dadi njega već isključivo radi sebe i dok ima interesa.
baroniknez baroniknez 21:51 28.05.2009

Re: iskreno...

Još iskrenije. Vreme je da počnemo da razmišljamo kako da se samo čuvamo jer dok se god oslanjamo da nas drugi čuvaju niti smo potpuno sigurni, niti smo samostalni, niti ćemo naučiti da se sami čuvamo.
Uostalom, niko ne čuva drugoga dadi njega već isključivo radi sebe i dok ima interesa.


slazem se ali mi nismo toliko mocna drzava da bi imali uticaj direktan na savet bezbednosti te stoga moramo da uklapamo interese sa onima za koje hocemo da nas zastupaju. Trenutno je nemoguce da to bude neko osim Rusije, ja ako moze da se bira, voleo bih da to budu Engleska i Francuska, jer su istovremeno i vazne zemlje u EU, ali koliko vidim to nije realno
Doctor Wu Doctor Wu 22:26 28.05.2009

Re: iskreno...

slazem se ali mi nismo toliko mocna drzava da bi imali uticaj direktan na savet bezbednosti te stoga moramo da uklapamo interese sa onima za koje hocemo da nas zastupaju. Trenutno je nemoguce da to bude neko osim Rusije, ja ako moze da se bira, voleo bih da to budu Engleska i Francuska, jer su istovremeno i vazne zemlje u EU, ali koliko vidim to nije realno

Nije realno jer obe zemlje imaju brojno i dosta militantno muslimansko stanovništvo i dok god su nam (Srbiji) interesi u koliziji sa muslimanskim interesima na Balkanu nema šanse da dobijemo bilo kakvu podršku od Engleza i Francuza. Njima i Amerima su odnosi sa muslimanima sigurno važniji od odnosa sa Srbima.
Milan Karagaća Milan Karagaća 00:07 29.05.2009

Re: iskreno...

Ma za 20 godina ce i rusija biti zapadna Kineska pokrajina. Ova zemlja treba da iskoristi nemilost zapada i da se na vreme prikloni najvecoj ekonomskoj sili sveta - Kini.

Tačno je da Rusija ima problem sa obezbeđenjem ogromne granice u azijskom delu i da Kinezi polako naseljavaju granične oblasti Sibira. Da će Rusija biti suočena sa ovim imigracionim i demografskim fenomenom to je verovatno ali se nadam da će ga rešavati zajedno sa Kinom i dogovorom.
Milan Karagaća Milan Karagaća 00:17 29.05.2009

Re: iskreno...

Njima i Amerima su odnosi sa muslimanima sigurno važniji od odnosa sa Srbima.

Pa i mi smo u dobrim odnosima sa muslimanskim zemljama, eto OIK preko koje smo sprečili da u većem broju priznaju Kosovo.
Milan Karagaća Milan Karagaća 00:29 29.05.2009

Re: iskreno...

... ako su svi usli u NATO ucicemo i mi, samo je problem u tome sto nas zapad tera van NATO-a i mi moramo da u narednih 20 godina drzimo Rusiju na svojoj strani.

Eto DSS kaže da mi nećemo ući jer oni neće da mi njima uđemo već da oni uđu nama i da nas okupiraju.
Bilo kako bilo, mi izgleda ostajemo oaza u NATO i EU okruženju. Samo da nam se ne desi ono "kad smo mogli nismo hteli a sada kada hoćemo ne možemo".
Uglavnom, neutralnost koju smo proglasili ni sami njeni tvorci ne znaju od čega i od koga smo neutralni, kako neutralni da ostvarujemo svoje interese, u čijem je to interesu i jesmo li u XIX i na početku XX ili početku XXI veka kada niko ne može biti neutralan od savremenih izazova, mora sarađivati sa susedima a oni su u NATO.
baroniknez baroniknez 00:41 29.05.2009

Re: iskreno...

Eto DSS kaže da mi nećemo ući jer oni neće da mi njima uđemo već da oni uđu nama i da nas okupiraju.


vec su nas okupirali, ali to je druga tema

dragan7557 dragan7557 09:44 29.05.2009

Re: iskreno...

.. ako su svi usli u NATO ucicemo i mi,

Kud svi tu i čoravi Mujaga.

dragan7557 cerski
sybil sybil 10:34 29.05.2009

Re: iskreno...

Uglavnom, neutralnost koju smo proglasili ni sami njeni tvorci ne znaju od čega i od koga smo neutralni, kako neutralni da ostvarujemo svoje interese, u čijem je to interesu i jesmo li u XIX i na početku XX ili početku XXI veka kada niko ne može biti neutralan od savremenih izazova, mora sarađivati sa susedima a oni su u NATO.

da li je to slucajno i zasto je ustvari ubijen puppet?
Milan Karagaća Milan Karagaća 23:14 29.05.2009

Re: iskreno...

baroniknez
Eto DSS kaže da mi nećemo ući jer oni neće da mi njima uđemo već da oni uđu nama i da nas okupiraju.


vec su nas okupirali, ali to je druga tema


Ako mislite na KFOR na Kosovu on je tamo ne kao okupaciona sila već međunarodne snage ,koje smo mi prihvatili potpisivanjem R1244.
A ovde u Srbiji ne vidim nigde okupacione snage ni bilo kakvu stranu vojsku.
baroniknez baroniknez 00:13 30.05.2009

Re: iskreno...

Ako mislite na KFOR na Kosovu on je tamo ne kao okupaciona sila već međunarodne snage ,koje smo mi prihvatili potpisivanjem R1244.
A ovde u Srbiji ne vidim nigde okupacione snage ni bilo kakvu stranu vojsku.


da nismo prihvatili ne bi nas ni bilo, dobrica cosic je predlagao u to vreme da se te snage odmah prihvate i tako spreci bombardovanje

ali pustimo to Srbija je potpisala poseban sporazum prema kojem americki vojnici mogu da koriste teritoriju Srbije kako hoce, a na jugu srbije (tzv kosovu) imate jednu od najvecih baza vojnih americkih koja je izgradjena na pravdi boga a na dobrobit svih naroda i narodnosti
Milan Karagaća Milan Karagaća 12:12 30.05.2009

Re: iskreno...

ali pustimo to Srbija je potpisala poseban sporazum prema kojem americki vojnici mogu da koriste teritoriju Srbije kako hoce,

Ovo prosto nije tačno. Srbija je potpisala sporazum sa NATO a ne Amerikom. I ne mogu američki vojnici ni bilo čiji drugi da se kreću kuda i kad hoće, već u skladu sa Sporazumom i opet uz saglasnost i znanje Srbije.
a na jugu srbije (tzv kosovu) imate jednu od najvecih baza vojnih americkih koja je izgradjena na pravdi boga a na dobrobit svih naroda i narodnosti

uopšte nije ni približno "jedna od najvećih američkih baza", niti Amerikanci planiraju da to bude njihova baza na Balkanu, a ni fortifikacijski nije tako koncipirana. To su nebuloze naših vajnih vojnih analitičara koji razmišljaju u okvirima hladnog rata iz rtanog perioda i vremena kubanske krize..
Za vašu i informaciju svih koji nisu informisani, ili se prave da nisu, Amerikanci planiraju što je moguće preda se povuku sa Kosova slično kao i iz BiH.
Ko se seća, pre Kosova je govoreno tako za Bosnu, da je sve zapravo tamo rađeno "da bi Amerikanci napravili najveću vojnu bazu u Dubravama kod Tuzle", pa gde je sada.
sentinel26 sentinel26 12:30 30.05.2009

Re: iskreno...

Milan Karagaća
uopšte nije ni približno "jedna od najvećih američkih baza", niti Amerikanci planiraju da to bude njihova baza na Balkanu, a ni fortifikacijski nije tako koncipirana. To su nebuloze naših vajnih vojnih analitičara koji razmišljaju u okvirima hladnog rata iz rtanog perioda i vremena kubanske krize..Za vašu i informaciju svih koji nisu informisani, ili se prave da nisu, Amerikanci planiraju što je moguće preda se povuku sa Kosova slično kao i iz BiH.Ko se seća, pre Kosova je govoreno tako za Bosnu, da je sve zapravo tamo rađeno "da bi Amerikanci napravili najveću vojnu bazu u Dubravama kod Tuzle", pa gde je sada.
Prijatelju, pa kada kursadžije (odnesu pobjedu nad školovanim oficirima ), vrše bezbjednosne procjene oni prvo poredjaju tarot pa kako im karte kažu.
Da Amerika baš ne može da komaduje zemljama NATO pakta dokaz su slučajevi Ukrajine i Gruzije a ovaj posljednji je extra dokaz.

O vojnim bazama u Srbiji više ne razmišlja ni Šutanovac.
baroniknez baroniknez 12:36 30.05.2009

Re: iskreno...

Ovo prosto nije tačno. Srbija je potpisala sporazum sa NATO a ne Amerikom. I ne mogu američki vojnici ni bilo čiji drugi da se kreću kuda i kad hoće, već u skladu sa Sporazumom i opet uz saglasnost i znanje Srbije.

ma ajte molim Vas nije USA nego NATO... taj sporazum omogucava stranim trupama da rade mnoge stvari na nasoj teritoriji a da mi to ne mozemo na njihovoj. vec to je dovoljno da taj sporayum bude los uz sve ostale odredbe na primer one o odgovornosti za stetu

Za vašu i informaciju svih koji nisu informisani, ili se prave da nisu, Amerikanci planiraju što je moguće preda se povuku sa Kosova slično kao i iz BiH.

da se povuku kada neko mesto njih bude obavljao isti posao... recite mi koja je baza veca od Bondstila na balkanu?
hajkula1 hajkula1 23:36 28.05.2009

Ma

Ma kakvi izbori, sta da biramo?

To bi bilo bacanje para u ovoj krizi. Promena vlasti? Samo bi se malo rotirali.

Gledali smo Insajder. Gledali? Mi to trpimo. A i legalisticki DSS se bas pokazao. Legalno. (Tema je DSS a mislim ja i na ostale stranke samo nisu tema.)

Stranke u skupstini sve do jedne su po meni dno dna. Stid je blaga rec. Nema nove opcije a sve rade da je ne bude.
Milan Karagaća Milan Karagaća 00:12 29.05.2009

Re: Ma

Tema je DSS a mislim ja i na ostale stranke samo nisu tema.

Tačno, DSS se sama nametnula kao tema, a tema može da bude bilo koja stranka. Znamo to mi ,a znaju i stranke. Vlast je mnogo slatka onima koji su trenutno a i onima koji bi da dođu, sve ostalo su varijacije na temu.
A i legalisticki DSS se bas pokazao. Legalno.

Da, to mu je image .
dragan7557 dragan7557 09:47 29.05.2009

Re: Ma

Vlast je mnogo slatka

Kad postane gorka svi će od nje bežati uz obavezno: "nisam ja majke mi..."

dragan7557 cerski
Milan Karagaća Milan Karagaća 23:18 29.05.2009

Re: Ma

dragan7557
Vlast je mnogo slatka

Kad postane gorka svi će od nje bežati uz obavezno: "nisam ja majke mi..."

dragan7557 cerski

Da, baš tako. Ili će se brzo prešaltati pa pričati novima kako su oni , zapravo stalno bili za njih i da su ih zbog toga progonili, zatvarali i prebijali.
sentinel26 sentinel26 12:32 30.05.2009

Re: Ma

Milan Karagaća
Da, baš tako. Ili će se brzo prešaltati pa pričati novima kako su oni , zapravo stalno bili za njih i da su ih zbog toga progonili, zatvarali i prebijali.
Nijesi valjda mislio na "hapšenje" ministra nam vojaškoga.
hajkula1 hajkula1 23:48 28.05.2009

Ah


da, najjace sto bistrimo svetsku politiku a u nasem dvoristu KOROV i raznorazne stetocine...

Ovo sada? Izbor?

mariopan mariopan 10:20 29.05.2009

Re: Ah

E, to je prava rec - KOROV.

Da biram izmedju lanjskog korova i ovog sadasnjeg?

Nama treba dobro sredstvo protiv korova, onda malo deratizacije, malo metla u ruke, malo vode (Dunav i Sava) pa da zavrsimo veliko spremanje............ a sta preostane moze da se bira.
sentinel26 sentinel26 10:52 29.05.2009

Izbori - šta to bejaše ?

Traže DSS i Koštunica nove izbore ? Traže a mole boga da ih ne dobiju.
Sa kakvim ciljevima?
Pokretanje reforme ? - bože sačuvaj !
Privredni preporod ? - šalite se ljudi !

Da zabrani da se tetka NATI ide u goste ? Ona je došla sama nepozvana, tu je, diše nam za vratom ali neće da nas uzme u svoje krilo, mi bi htjeli da nas ona ponudi pa da je junački odbijemo.

U Srbiji su se u posljednje dvije godine odvijala paralelno dva odvojena procesa koji su se završetkom izbora 2008. stopili u jedan.

Iz DS-a je vrilo „Spasavaj se ko može“ a iz DSS-a „koštunizam“. Kad je došlo do simbioze rodio se „koštunizam podvučen žutim“.

Svi mislili Koštunica izgubio izbore, otišao i neće se više vraćati. Malo sjutra. On je uzeo „godišnji odmor“ ali je koštunizam nastavio da raste i cveta uz obilato zalivanje od strane spasilaca.

Gospoda i drugovi odlučili da od stranke vojvode od kašike naprave jednu novu na čijem je čelu vojvoda od lopate (nije iz Crne Rijeke ) i nazvaše je „Srpska napredna stranka“, čime su uvrijedili sve gradjane Srbije.

Shvatila je DSS da će u ovoj novoj konstelaciji odnosa i raspodjele feudalne moći ona ostati kratkih rukava.

Shvatila je DSS i da je „kosovarenje“ kao zanimanje na izdisaju, roba slabo ide, Srbiji je stavljeno do znanja da se neće tolerisati njena daljna djelatnost proizvodnje „krize“ na Severu Kosova.
Za uzvrat date su joj konkretne i primamljive ponude.

Predsednik Srbije, g-din B.Tadić juče u Francuskoj, pored ostalog, izjavio da će Srbija u vezi Kosova, težiti održivom rešenju“.

Lokalni izbori u Zemunu i na Voždovcu su prilika da se ispita srpska politička berza.

Milan Karagaća Milan Karagaća 19:04 29.05.2009

Re: Izbori - šta to bejaše ?

Traže DSS i Koštunica nove izbore ? Traže a mole boga da ih ne dobiju.
Sa kakvim ciljevima?
Pokretanje reforme ? - bože sačuvaj !
Privredni preporod ? - šalite se ljudi !

Da, to je to, a suština je da se malo popravi rejting i eventualno nešto dobije na predstojećim lokalnim izborima.
Shvatila je DSS i da je „kosovarenje“ kao zanimanje na izdisaju, roba slabo ide, Srbiji je stavljeno do znanja da se neće tolerisati njena daljna djelatnost proizvodnje „krize“ na Severu Kosova.
Za uzvrat date su joj konkretne i primamljive ponude.

Za ponude ne znam ali da će to zanimanje biti sve manje profitabilno, to je sigurno.

Predsednik Srbije, g-din B.Tadić juče u Francuskoj, pored ostalog, izjavio da će Srbija u vezi Kosova, težiti održivom rešenju“.

Svakako da će težiti održivom, ko bi težio neodrživom. Jedino je još uvek malo diskutabilno šta je za koga održivo i čega održivo-kojeg stanja.
Perodeformero Perodeformero 21:00 29.05.2009

Izbori

A koga uopshte zanima shta Koshtunica mashta u svom sprzenom mozgu zeljnom vladavine i preprichavanja priche o "laznoj drzavi Kosovo".Svako ima pravo da trazi neshto,bash kao i Vampir krv.Jedino Samardzic ne trazi bricu da (konachno) obrije "ono" iznad usana...
Milan Karagaća Milan Karagaća 00:02 30.05.2009

Mogli bi da uče od Dačića

"Nismo u procesu evropskih integracija zbog Evrope nego zbog nas i zbog naših državnih i nacionalnih interesa...Nadam se da će doći vreme kada od toga kako će biti formirana vlast u Srbiji, odnosno od kojih stranaka i koalicija, neće zavisiti suštinsko opredeljenje Srbije za evropske integracije", rekao je Dačić na današnjoj međunarodnoj konferenciji "Vizija Evropske Srbije".
Sviđao se on nekome ili ne, to je izjava konkretnog patriotizma i interesa naroda, a ne maglovite istorijske nebuloze o nacionalnom ponosu i odbrani nas od Evrope.Ima tu šta da nauče i mnoge demokrate raznih naziva ali i oni koji se busaju da su nacionalisti i patriote, kao što su neke stranke, strancice i stranputice i njihove patriJotske organizacije .
A lično taj stav toplo preporučujem nekim javnim radnicima, počev od akademika, reditelja, spisatelja, brisatelja, profesora a bogami, Boga moleći, i nekim crkvenim velikodostojnicima koji se naročito ističu da su patriotizma dostojni.
sentinel26 sentinel26 13:22 30.05.2009

Evo još malo

koštunizma u žućkastom okviru.
Miletić: Srbija može biti neutralna

30. maj 2009. | 01:01 | Izvor: B92, Beta, Večernje novosti

Beograd -- Načelnik Generalštaba VS Miloje Miletić izjavio je da je moguće da Srbija ostane vojno neutralna u sadašnjem rasporedu geopolitičkih snaga u svetu.

"To potvrđuje i postojanje evropskih zemalja koje nisu članice vojnopolitičkih saveza, ali su aktivno uključene u kolektivni sistem bezbednosti", rekao je Miletić u intervjuu Večernjim novostima.
………………………..
Na pitanje šta u ovom trenutku predstavlja najveću pretnju po bezbednost zemlje, Miletić je rekao da je "ne samo za Srbiju i region već i za celu Evropu najveći bezbednosni izazov pokušaj otcepljenja autonomne pokrajine Kosovo i Metohija".
Da je rekao na Balkanu pa čovjek pogleda taj raspored vojnih snaga.
Kakve veze ima naprimjer Kina (koja u svijetu igra važnu ulogu ) sa Balkanom ?

Po mišljenju ovog generala imali smo samo "pokušaj" odcepljenja.

Da odvajanje Kosova od Srbije ( De jure: 17.02.2008 ) nije ugrozilo bezbednost cijele Evrope vide i vrapci a ovu frazu ne može da unovči nigdje osim u sjedištima triju stranaka (dvije vladajuće i jedne opozicione ).

Ko želi da se malo više upozna sa mislima ovoga generala evo:

Srbija može biti neutralna
mariopan mariopan 14:20 30.05.2009

Re: Evo još malo

Odvajanje Kosova od Srbije jeste ugrozilo bezbednost celog Balkana i Evrope i to znaju i vrapci na grani.


Kosovo jeste okupirani deo teritorije Srbije.

Potpuno je nebitno sta smo mi negde potpisali jer smo morali........onda mozemo da postavimo pitanje koliko je moralno bombardovati jednu zemlju da bi se primorala da potpise nesto sto nijedna zemlja na svetu ne bi...ali BI ako je bombardujete i naoruzavate teroriste na njenon teritoriji, kasnije ih stitte (teroriste) od odgovronosti za zlocine i za svoje zlocine ne odgovarate jer ste vi takva sila da vam niko na svetu nista ne moze?

Zato ja smatram da je Kosovo okupirano jer je nasilno oteto tako sto je cela zemlja terorisana od strane NATO armade za korist SAD i Albanske mafije. Ako neko nesto potpise pod prisilom i pretnjom smrti onda se to ne racuna zar ne g Sentinel?
sentinel26 sentinel26 17:00 30.05.2009

Re: Evo još malo

mariopan
Odvajanje Kosova od Srbije jeste ugrozilo bezbednost celog Balkana i Evrope i to znaju i vrapci na grani.
......................................
Ako neko nesto potpise pod prisilom i pretnjom smrti onda se to ne racuna zar ne g Sentinel?
Tvoje pitanje nije iz teme o kojoj sam ja pisao komentar.

17.02.2008. godine (kada je Skupština Kosova proglasila nezavisnost od Srbije ) nijedna susjedna država (okolo Kosova ) nije podigla stepen bezbednosti svojih snaga jer za time nije bilo nikakve potrebe, a vjerovatno nijesu znali da pitaju generala Miletića da im dojavi opasnost.

Ovo tvoje pitanje, upućeno meni, je hipotetičko pa ne znam ko je šta potpisivao pod prijetnjom smrti, a baš me i ne interesuje.

Ako si možda mislila na Kumanovski sporazum, onda treba da znaš da je, prije toga, neko ponavljao isti razred četiri puta i nadao se na neće morati da plati školarinu.
Milan Karagaća Milan Karagaća 17:29 30.05.2009

Re: Evo još malo

Ko želi da se malo više upozna sa mislima ovoga generala evo:

General ne može da izlazi iz okvira onog što je napisano u Strategiji nacionalne bezbednosti, a ne može da kaže da ni tim dokumentom zbog međustranačkog natezanja nismo znali da definišemo šta hoćemo.
Vojna neutralnost se ne spominje u Strategiji nacionalne bezbednosti ali je ima u onoj DSS skupštinskoj deklaraciji.
Zna i general , kao i ostali da je ta neutralnost bila za tadašnju unutrašnju političku upotrebu i da je to jedna DSS floskula, koja je pametna taman toliko kao kad bi proglasili neutralnost od epidemije ili pandemije nekpg virusa u Evropi ili regionu. E, nekima prolazi nezapaženo da se u Strategiji nacionalne bezbednosti jasno kaže da će Srbija u skladu sa svojom orjentacijom i pridruživanjem EU ispunjavati obaveze koje proističu iz Zajedničke evropske odbrambene i bezbednosne politike.
Interesantno je pogledati komentare na generalovu izjavu.
Milan Karagaća Milan Karagaća 17:39 30.05.2009

Re: Evo još malo

to Mariopan
Интересантно размишљање и савети Добрице Ћосића

"Да ли је требало "капитулирати"?"
evo ovde

mariopan mariopan 19:36 30.05.2009

Re: Evo još malo

Milan Karagaća
to Mariopan
Интересантно размишљање и савети Добрице Ћосића

"Да ли је требало "капитулирати"?"
evo ovde


Citala sam vec sve to i slazem se sa Cosicem u tome.

Kumanovski sporazum potpisali su i oni pa ga se uopste ne pridrzavaju. Dovoljno je samo pogledati na sta se svelo "multietnicko Kosovo", koliko je zrtava terora tamo posle dolaska njihovih snaga a oni to sve mirno gledaju, kriju te zlocine i oslobadjaju njihove zlocince pred sudom u Hagu.

Sto me navodi da verujem da se nece pridrzavati nijednog ni usmenog ni pismenog obecanja koja nam daju. Verujem da nisu ostvarili sve svoje ciljeve ( SAD i NATO) i da nam zato rade sve sto nam sada rade, jer Slobe nema odvano a sa nama postupaju kao sa zlocincima i otpadom na planeti.Imamo demokratsku i proevropsku Vladu i sta sada rade?

Zasto tako postupaju?

Pa verujem da su njihovi ciljevi izuzetno stetni za nas ( samo nam to niko ne govori) i da svo ovo silovanje ima za cilj da nas dovede opet do toga da nesto moramo da potpisemo ili nas nece biti, kao i onda.

Ja njima nista ne verujem. Samo treba da se izborimo za sebe, da plivamo kroz njihove interesne zone sa sto manje stete za nas.

Milan Karagaća Milan Karagaća 22:17 30.05.2009

Re: Evo još malo

Pa verujem da su njihovi ciljevi izuzetno stetni za nas

A koji su to ciljevi?I kako mislite da smo mi veći problem i opasniji protivnik celom Zapadu pa su se SAD isključivo na nas strateški usrtremili.? Da li smo nas 7 miliona stvarno tolika svetska sila?
Pre će biti da se drugi bave sa nama zato što to sami ne znamo. Pa sve što smo u poslednjih dvadeset godina uradili, uradili smo pogrešno i na svoju štetu, ko nas je terao.?
Možemo i mi dane poštujemo ništa i da se vratimo sa vojskom na Kosovo i uspostavimo puni suverenitet. A da li stvarno možemo, ko hoće, ko je spreman i da li je realno?
Milan Karagaća Milan Karagaća 22:21 30.05.2009

Re: Evo još malo

Ja njima nista ne verujem. Samo treba da se izborimo za sebe, da plivamo kroz njihove interesne zone sa sto manje stete za nas.

Pravilno, nikome blanko ne verovati, a pogotovo ne onima koji nam olako nude sve. Ne treba biti ni totalni sumnjičar
jer to dovodi do stalnog stresa i zbunjenosti. Treba znati svoje interese i, kako ti lepo kažeš, uklapati ih u svetske, evropske i regionalne tokove s ciljem da ih što je moguće potpunije realiozujemo. To tako rade svi pa čak i oni koji nas ubeđuju da su im važni naši interesi, da samo ukoliko koriste njihovim.
mariopan mariopan 09:40 31.05.2009

Re: Evo još malo

Milan Karagaća
Pa verujem da su njihovi ciljevi izuzetno stetni za nas

A koji su to ciljevi?I kako mislite da smo mi veći problem i opasniji protivnik celom Zapadu pa su se SAD isključivo na nas strateški usrtremili.? Da li smo nas 7 miliona stvarno tolika svetska sila?
Pre će biti da se drugi bave sa nama zato što to sami ne znamo. Pa sve što smo u poslednjih dvadeset godina uradili, uradili smo pogrešno i na svoju štetu, ko nas je terao.?
Možemo i mi dane poštujemo ništa i da se vratimo sa vojskom na Kosovo i uspostavimo puni suverenitet. A da li stvarno možemo, ko hoće, ko je spreman i da li je realno?

Njihove ciljeve (dugorocne) mozete naci u pismu Vilija Vimera koje je davno objavljeno, mislim negde u Novostima. Ako mislite da su se salili onda nista.
Tu nista dobro za nas nema , stavise, razbice nas na sitna crevca (teritoriju), unistiti ekonomski ( to sada odlicno rade njihovi puleni iz nase politicke scene) i onda ce da nam kazu sta su stvarno hteli od nas.
Recimo kao za Kosovo, kada su rekli da hoce da stvore "mutietnicko" a to je u praksi znacilo "bez Srba". Da li je njima cilj i Srbija bez Srba to cemo tek saznati.
Milan Karagaća Milan Karagaća 21:22 31.05.2009

Re: Evo još malo

mariopan
Milan Karagaća
Pa verujem da su njihovi ciljevi izuzetno stetni za nas

A koji su to ciljevi?I kako mislite da smo mi veći problem i opasniji protivnik celom Zapadu pa su se SAD isključivo na nas strateški usrtremili.? Da li smo nas 7 miliona stvarno tolika svetska sila?
Pre će biti da se drugi bave sa nama zato što to sami ne znamo. Pa sve što smo u poslednjih dvadeset godina uradili, uradili smo pogrešno i na svoju štetu, ko nas je terao.?
Možemo i mi dane poštujemo ništa i da se vratimo sa vojskom na Kosovo i uspostavimo puni suverenitet. A da li stvarno možemo, ko hoće, ko je spreman i da li je realno?

Njihove ciljeve (dugorocne) mozete naci u pismu Vilija Vimera koje je davno objavljeno, mislim negde u Novostima. Ako mislite da su se salili onda nista.
Tu nista dobro za nas nema , stavise, razbice nas na sitna crevca (teritoriju), unistiti ekonomski ( to sada odlicno rade njihovi puleni iz nase politicke scene) i onda ce da nam kazu sta su stvarno hteli od nas.
Recimo kao za Kosovo, kada su rekli da hoce da stvore "mutietnicko" a to je u praksi znacilo "bez Srba". Da li je njima cilj i Srbija bez Srba to cemo tek saznati.

Mogli ste navesti i Danijela Šifera, advokata Remzi Klarka, a šta mislite kada bi oni u NATO ili SAD smatrali da je ono što o njima iznose neki naši akademici, pa kada bi mislilo ozbiljno da su to zvanični stavovi Srbije ništa im ne bi ostalo nego da nas napadnu.
Milan Karagaća Milan Karagaća 17:34 30.05.2009

DS o izborima

Ovo je tačno, samo kada će to svi svesti na razumnu meru.
"Sve stranke su duboko ogrezle u korupciju, ali i mnoge profesije. Niko nije imun. Ali, to ne znači da su svi ljudi, svi lekari, profesori koruptivni. To je neistina, ali upravo zbog onih koji su čestiti i pošteni, moramo tu borbu završiti i korupcija će biti slomljena", poručio je Tadić.

Tadić o izborima
mariopan mariopan 18:19 30.05.2009

Re: DS o izborima

Procitala sam tu vest i ne mogu da se ne nasmejem, stvarno.

Sta mu bi odjednom da se seti da nam i to obeca?

Pa sve nam je drugo obecao sta jos hocemo?
sentinel26 sentinel26 18:36 30.05.2009

Re: DS o izborima

Milan Karagaća
Ovo je tačno, samo kada će to svi svesti na razumnu meru."Sve stranke su duboko ogrezle u korupciju, ali i mnoge profesije. Niko nije imun. Ali, to ne znači da su svi ljudi, svi lekari, profesori koruptivni. To je neistina, ali upravo zbog onih koji su čestiti i pošteni, moramo tu borbu završiti i korupcija će biti slomljena", poručio je Tadić. Tadić o izborima
Pa jeste.
Sve stranke treba svojeg Miku Kertesa da prinesu na žrtvenik, svi vuci će biti siti a jaganjci na broju pošto niko ne umije da broji.

Udruženje "G" plus-minus je prinijelo Davinića ali dokaza mu nidje pa se muče sa njime, ove ostale ne daju ni za živu glavu. Sjećate se kako su spasavali Krišta.

DS misli da je prinošenje Kneževića na oltar svete borbe dovoljno.

Dačić nema koga da prinese ? (Mika odavno nije njegov ).

Palma ima jedino žirafu ali ona će lako da preskoči ogradu u Zabeli.

U trezoru ne znaju gdje su pare od prodaje (poklona ) NIS-a.
Srpski, ala-NIS-ovski stručnjaci iz "Dinkićeve škole" za računovodstvo izračunali dobit od 2,3 milijarde.
Rusi izračunali gubitak od 3,9 milijardi.
Razlika je samo 6,2 milijarde.
Tamo-naši se bune, otkuda sada to, mi smo dobro radili, dobro računali, "izlagali se opasnosti " (kopali danju i noću ), hoće reviziju.
Revizija kaže - Ha - ha - nijeste zadovoljni visinom gubitka - e pa gubitak je sada 8 milijardi, ako se budete i dalje bunili, narednim "računanjem" ćemo izbrojati 15.
Milan Karagaća Milan Karagaća 21:56 30.05.2009

Re: DS o izborima

Revizija kaže - Ha - ha - nijeste zadovoljni visinom gubitka - e pa gubitak je sada 8 milijardi, ako se budete i dalje bunili, narednim "računanjem" ćemo izbrojati 15.

A jesmo li onda prevarili Ruse, ako jesmo to nije patriotski jer oni nas brane. Da nas ne brane već bi nekedržave priznale lažnu državu Kosovo.
Nisam stručnjak za tu oblast, a baš me interesuje ko je koga zavrnuo oko NIS-a, osim što je Srbija zavrnuta.

Ali, to ne znači da su svi ljudi, svi lekari, profesori koruptivni. To je neistina, ali upravo zbog onih koji su čestiti i pošteni, moramo tu borbu završiti i korupcija će biti slomljena

samo da se ne ostaje na parolama i obećanjima jer će doći vreme kada će narod pitati šta bi sa obećanjima.
sentinel26 sentinel26 12:11 31.05.2009

Re: DS o izborima

Milan Karagaća
Revizija kaže - Ha - ha - nijeste zadovoljni visinom gubitka - e pa gubitak je sada 8 milijardi, ako se budete i dalje bunili, narednim "računanjem" ćemo izbrojati 15.A jesmo li onda prevarili Ruse, ako jesmo to nije patriotski jer oni nas brane. Da nas ne brane već bi nekedržave priznale lažnu državu Kosovo.Nisam stručnjak za tu oblast, a baš me interesuje ko je koga zavrnuo oko NIS-a, osim što je Srbija zavrnuta..
Prijatelju, nije Srbija zavrnuta nego opljačkana.
Gubitak je 8 milijardi a cijeli NIS je prodat (poklonjen ) za 38 mlrd.

Probnu lastu, o navodnim uzrocima velikog gubitka, koju je pustio ministar Škundrić ne bi hvatali ni učenici srednje ekonomske škole. Razklika je 10,2 milijardi dinara.

Majstorluk je izveden zajednički, ko je bio glavni mešter a ko šegrt, ko je nosio vodu, ko je pripaljivao cigare, za nas je nebitno, jer organi gonjenja ne smeju ni da zavire u tu jazbinu.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana