2008-10-13 13:16:18

IPhone zabranjen u Holandiji!

gt1987 RSS / 13.10.2008. u 14:16

U Nizozemskoj je ovih dana donijet zakon o zabrani prodaje iPhonea zbog baterija koje se ne mogu vaditi i reciklirati.

Ovakav zakon je već prije najavljen i od strane Evropske Unije a Nizozemska je prva zemlja koja je napravila ovaj za iPhone veoma opasan korak.

Apple se suočava sa veliki problemima zbog baterije koja se ne može vaditi niti reciklirati. Iz vlade su pojasnili da će zalihe koje su uvezene u državu biti rasprodane ali od 26. 9. ove godine je zabranjen daljnji uvoz iPhonea.

Apple će, ako i dalje želi da se njihov proizvod prodaje u Evropi,

 

Danas poslijepodne, u trgovačkom centru FIS u Vitezu smrtno je stradao policajac Zvonko Barbić a povrijeđeno je još pet osoba prilikom eksplozije bombe.

Povrijeđene osobe su prevezene u bolnicu u Novoj Bili.

Prema nezvaničnim podacima do eksplozije je došlo na ulazu u trgovački centar a 28-godišnji policajac Zvonko Barbić je na licu mjesta smrtno stradao.

Za sada nisu poznati motivi i izvršioci ovog zločina.

Izvor

 

Na govoru kojeg je održao nakon sastanka sa ukrajinskom premijerkom Julijom Timošenko, ruski premijer Vladimir Putin iznio je oštre kritike na račun Ukraine.

Vladimir Putin je optužio ukrainske vlasti za pomaganje Gruzije oružijem u nedavnim gruzijsko-ruskim vojnim sukobima.

Vladimir putin je naglasio kako su ovakvi potezi Ukraine velika greška, prenosi BBC.

Iako su Putinove kritike izgovorene nakon sastanka sa premijerkom Ukraine, Juliom Timošenko, one nisu bile upućene njoj već prije svega njenom političkom rivalu, aktuelnom ukrainskom predsjedniku

 
2008-10-04 15:45:12

Facebook će napustiti jedan od njegovih osnivača!

gt1987 RSS / 04.10.2008. u 16:45

Dustin Moskovitz, jedan od osnivača popularnog Facebooka ovih dana bi trebao napustiti ovu firmu potvrdio je direktor Facebooka Mark Zuckerberg. Iz Facebooka su objavili i to da firmu napušta i jedan član koji je skoro došao iz Googla a to je Justin Rosenstein.

Justin Rosenstein je prošle godine napustio Google radi Facebooka i pri tome je izjavio da je FaceBook firma u kojoj se može normalno raditi bez ikakvih problema.

Suosnivač nije još izjavio šta planira nakon napuštanja Facebooka te razloge zbog kojeg odlazi ali je Rosenstein obavijestio prijatelje na Facebooku

 

gt1987

gt1987
Datum rоđenja:  - Pol:  - Član od:  04.10.2008 VIP izbora:  1 RSS RSS Feed Saznajte više o autoru

Korisnikova VIP lista

-

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana