- текст почиње да значи и да комуницира једино због интервенције читаоца (G.Čezare Serge)

(овофебруарске прибелешке)

- одвајкада се сматра да људе рођене на преступни дан током преступне Године прати срећа констатовасмо данас за ручком код слављеника Срећка исписника ми који закорачи у трећу деценију живота

 

    - ко може да nam objasni svrhovitost dešavanja u našim životima. (Гђа С.Радојичић)

да укиселимо купус кад му време омете нас минула михољска јесен а и сличан почетак зиме тако да ја ту ономад, оТуцин дану, угодном сунчаном, после ручка, 11 гради било, креснух дунавско ми пловило па ајд за Футог преко реке по купус и тамо (док сам ја са женом му блебето) рођак мој Клица претоваријо пловило па кад сам запловио преко воде ка Селу ми а мотор неки већ дркав томос4, што је помало трокиро, једва дотерах чамац до матичне луке му

 

- Svaka ustaljenost u životnom koloseku udobna je jer ne zahteva hrabrost. (Dr B.Nestorović)

- уме тако, како старим, да ме засврби ууву па кад заглавим кажипрст у шкољку му да прочачкам и смирим угођај ја к'о да продрмам мозга присет ,казивао ми је, има томе , неког Биде Аломеровића (сарађивали по србијанским теренима, ја га задужио са пар прц познанстава) брат отСтрине (Стрица не памти изболи га неки вилама због пар у металу жутог новца, па искрварио начисто) , докон пензионер, 

 
2023-12-14 23:31:48
Životni stil

Пирга

Черевићан RSS / 15.12.2023. u 00:31

ГОСТ Аутор Г-дин ...nikvet pn

Од уласка у село до ветеринарске амбуланте у низу кућа једна је била очигледно сиромашнија. Око ње није било ограде ни економских објеката, тек једна рушевна шупа до потока. Ту је живео Пирга Циганин са женом Милевом и ситном децом. Једини у селу. 

 

                        - nas ništa više ne smije sablažnjavi ( Г.I.Mandić)
што'с ТЕ се јеб'ле, за неповеровати је, па ћу пробати, наравно уз мало креативне слободе, да Вам препричам. а лако ми ние било ....верујте.

 

    - живот нам баш промиче,али траг од живота може потрајати ( Гђа М.Васић)
радници градског зеленила, а према дугогодишњем уговору, одрадише јесењи сервис флоре у нашем кућном парк(ићу), а Унука искористила прилику па узурпирала један кутак за свој школски еколошки пројекат под називом Џивџани града те јој поменути подигоше солитер за врапце богато опскрбљен шароликим кљукљуц асортиманом и са потребним џбуновима флоре које их привлаче. врабише ,које ја ко зна кад уочих по крошњама у улицама града, јер их јок, су битни обзиром да тамане комарце, али и што својом живахношћу и цвркутом уносе неки релакс у живце нам, база је пројекта Унукиног. наравно успут зрихташе и базен са водоштрцом прошаран позлаћаним рибама и корњачицама,ofskroz.

 

- боље не знати шта будућност врља (стих хит народњака вок.уметнице Дрољане)

.......jедно јаје пиргаве морке које је са Мадагаскара свако јутро доносила служба dhl летилицама на смисаони погон и вакумом га качила на прозор стопедесеткубне сутеренске гарсоњере, а што је била је довољна количина дневне хране ,онако попола, за моју супругу и мене, наравно преливена течном салатом од мангопапаје из Судана и парчетом раженог тоста озраченом магнезијумом са тек тек % паскала да порумени с'једне стране да би му се друга могла натопити поменутим салатом .бивало је то редовно..... али у 2 ујутро. пред спавање пак, сингапурска ротквица гајена у пластеницима на Арктику, зарад јебемлига незнам зашто, обезбеђивала је двосатну ерекцију ми посве довољну да лепо успавам свастикину куму случајно у посету забасалој.

 

- doista mnogo živim u oblacima, a to je razlog više da osetim potrebu za ponovnim, čestim spuštanjem na zemlju (Žorž Sand)

успешна летња радна сезона обележена је од стране милог нам малтешког Газде понудом ми за плаћених десет дана ,а где, - по жељи, што ме баш пријатно изненади обзиром да сам Милано кибицовао од како ми моја апартман комшиница Роберта га накити на сва уста ,јер је од тамо баш. и онда кад оће,а деси се, јер баш тих дана у Валети јој је Тетка вршила неку презентацију из области медицине па се договорисмо да са њом у повратку отпутујемо заједно - имаћеш смештај ,а провода ,знајући моју вољену Ziju (итал.Тетка) иронично Р. нагласи , биће за присете... .

 

- ма како искушење да се догоди човеку, човек треба да се преда вољи Божјој и да призна, да се искушење догодило због греха његових. ако ли се што добро догоди, треба говорити да се догодило по промислу Божјем..... (Свети Сисоје)

неко вече, жене насекле мезе, а у качари нам, почесмо се окупљати да обележимо Преподобног Сисоја Великог од стране нас од гуме зависних (мис'им на локање винских садржаја подрумских ми буради), кад некако преко Дунава, тамо од Бегеча, груну правцата, код нас краткотрајна, салаука названа од стручњака Haron (по сину Ereb-овом, лађаром у Хад-у) суперћелијска олуја, коју нам у ушима најави оранија која се преврнута поче котрљати по комше месара фластерисаној авлији ,копирајући немио звук кад су сељане (за скорашњег рата) прелетали бонбардери (с'намењеним нам бонбама) кад Поштар управо, баш закисо, пристиго указа - ено оде поqrcu дуд пред ковачевом кућом (преко сокака ми на којем ја и исписници одрастасмо), расцепио се уздуж, (а стар преко века...био....јебешга...)

 

                         - одавлен донле к'о оданле довле ( Г.Б.Ћосић)

(црт'ца из дневника ми)
не сумњам да када се овај, већ поприлично генитално израубаван блогер, присећа разних епизода својег минулог промискуитетног трајања (којима сте сведоци Ви читаоци) можете да иронично их протумачите као фантазмагоричне ми елукубрације, али за мој пубертетски (а и каснији) холизам неопходна ( наликујући неком дипсоману) је бар дневна доза бављења минулостима , обзиром да је презент тих непримереностими лишен. - дај шта даш ...вели Народ.

 

Черевићан

Черевићан
Datum rоđenja:  11.04.1944 Pol:  Muški Član od:  09.12.2006 VIP izbora:  225 RSS RSS Feed Saznajte više o autoru

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana