2007-12-30 16:42:59
Društvo

101 utisak iz 2007.

Aleksandar Stojanović RSS / 30.12.2007. u 17:42

 

Kada počnete da prebirate po utiscima iz prethodne godine pomislite da ne postoji mogućnost da nabrojite stotinu. Međutim, kako se bližite zadatoj brojci oni se gomilaju i ima ih više nego što ste mislili. Na žalost ili na sreću... 

 
2008-07-15 19:17:19
Politika| Sport

Kiklop

Aleksandar Stojanović RSS / 15.07.2008. u 20:17

Ne govorim o pravu na samoopredeljenje, ne govorim o državama, ne pričam ko je u pravu i kako bi trebalo da se oseća…Govorim o dve reprezentacije, o prijateljstvima i odrastanju, o tome ko se ponaša proračunato a ko servilno. Govorim o pameti, o tome koje od “dva oka u glavi” žmuri. I malo o finalu…

 
2010-01-02 22:07:33
Društvo

101 utisak iz 2009.

Aleksandar Stojanović RSS / 02.01.2010. u 23:07

Kao ni bilo koja prethodna lista ni ova nema nameru da ređa utiske po značaju ili da bude definitivna lista utisaka 2009.  Želja je da posluži kao podsećanje na neke događaje I bude iskra za prisećanje na neke druge.

1. Srbija podnela kontratužbu protiv Hrvatske pred Međunarodnim sudom pravde za genocid

2.      Novi Viktorijini Anđeli, među njima Danijela Dimitrovski

 

 Uzbudljiva godina. Neverovatan broj događaja. Lični su uvek jači. Ali ni kolektivni nisu za nezaborav. Neki će ostati upamćeni dugo vremena.

 
2007-07-29 17:40:03
Sport

Nekoliko dobrih ljudi

Aleksandar Stojanović RSS / 29.07.2007. u 18:40

  

Jugoslava sam upoznao pre više od deset godina. Sve što sam o njemu tada znao bilo je iz priče, novina, ponešto sa TV-a... Znao sam da ima „grom" u desnoj ruci, da igra vaterpolo čitav život bez jednog bubrega i da nije jednostavna osoba. Te 1997. igrao je u Bečeju a ja sam prvi put u životu išao na „poslovno" putovanje. Bilo je zadovoljstvo provoditi

 

Goran Todorović Faca
Goran Todorović Faca
Osmehnuo se…zapravo sve vreme je imao osmeh na licu ali sada je on bio nekako uverljiviji. Jači. Bio je u savršenom skladu sa onim što je govorio : « Na plakatu za ROKI VI piše – Nije gotovo dok se ne završi. To mi se mnogo dopalo. Borimo se. Idemo dalje. Nema predavanja. »  

Svaka reč i pokret su ubedljivi i istiniti. I jasno je da će biti onako kako on kaže.  Pripada onim ljudima kojima verujete jer znate da govori istinu. Ako negde postoji granica, on će je pomeriti. On će je preći.

 

 

Ćao kume!! Gde si?!Nadam se da je sve u redu tamo.

Ovde ništa specijalno.. puno snega, za sada jos malo posla a .. lepa iznenadjenje!

Znaš ko mi je došao u "mom" hotel??Budeće broj 1 na svetu! :-) NOLE DJOKOVIĆ!!

A sledeći subota Sale Djordjević.. na kraj nije bilo tolika tragedija da nisam otišao odavde?! ;-) 

Ti kako si? Kuda će da putuje uskoro?!Ili si samo spreman za odmor?! Nadam se da se vidimo opet uskoro! 

Ćao,Gavrilo

Ovo je pismo koje sam dobio od Gabrielea (kršteno Gavrilo, kako i sam sebe ponekad zove) pre nekoliko sedmica.  

 
2008-04-12 18:11:42
Društvo| Sport

Naše ispričane priče

Aleksandar Stojanović RSS / 12.04.2008. u 19:11

Statua, jednom...
Statua, jednom...
Velike grupe turista, redovi ispred muzeja, fotografisanje pored statue Davida, miris pice u rane noćne sate, Afrikanci koji prodaju lažne Rej Ban i Prada naočare...i fudbal. Strast za fudbalom. To je Firenca. Jedan od najlepših gradova na svetu. Koliko god su posetioci zaslepljeni Pontevekiom, galerijom Ufici, Palacio Pitijem ili Neptunovom Fontanom isto toliko su stanovnici Toskane zaslepljeni fudbalom i fudbalskim herojima. Kada je 1990. Fiorentina za tada rekordnu sumu u istoriji fudbala (15mil evra) prodala Roberta Bađa Juventusu, čije ime ne smete glasno da izgovorite u Firenci, grad je eksplodirao. Praznina u srcima navijača Viole ispunjena je tek kada je godinu dana kasnije stigao čudesni golgeter iz Argentine. 

 

Marija Magnet Šarapova
Marija Magnet Šarapova
Odkako se saznalo da će se 7-og decembra održati teniski i humanitarni spektakl četvoro najboljih srpskih tenisera jedno pitanje je nekako nadjačavalo ostala. Hoće li doći De Niro i Šarapova? Pominjao se i Sampras. To je trebalo da bude mera kvaliteta čitavog događaja. A to sa kim se druže u inostranstvu i ko im od stranaca udeli kompliment je pravi tester njihovog uspeha, lepote, ljudskosti.... Tako je bilo ove godine i na oproštaju Siniše Mihajlovića, i na koncertu koji je organizovao Vlade Divac. Kada su videli ko je sve došao da ih pozdravi, ljudi su počeli da shvataju njihovu vrednost. Izgleda da sami  ne možemo da je procenimo.  

 

Aleksandar Stojanović

Aleksandar Stojanović
Datum rоđenja:  - Pol:  - Član od:  06.11.2006 VIP izbora:  43 RSS RSS Feed Saznajte više o autoru

Korisnikova VIP lista

-

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana