Dekoltei
Dekoltei
Na hrvatskom portalu "Indeks" naiđoh na vrlo simpatičan tekst o Fidanki Đorđević, 23 -godišnjoj studentkinji iz Vranja, koja je ovih dana proglašena za "prvi dekolte" Srbije.

Fidanka je zanimljiva po mnogim aspektima, ali eto, kako se ja bavim političkim tekstovima onda su mi jako indikativni njeni politički

 

img.php?ID=8982Danas sam u "Večernjim Novostima" pročitao da je Rade Šerbedžija bio, zajedno sa suprugom Lenkom Udovički, u jednodnevoj poseti Srbiji. Došao je da vidi predstavu u "Zvezdara teatru" koju je režirao njegov deklarisani prijatelj Ljubiša Ristić, a gde mu igra zet Filip Gajić. Suočen sa nezgodnim pitanjima o prijateljstvu sa Ljubišom Ristićem, Rade nije davao baš jasne odgovore, ali je bilo  belodano da gaji prijateljstvo naspram Ristića, a da mu je važna i zetova

 
2010-11-09 19:41:02
Politika

Crna Gora može biti uzor Srbiji

Drago Kovacevic RSS / 09.11.2010. u 20:41

majstor
majstor
Sjajan uspeh Crne Gore i prvenstveno, njenog neprikosnovenog političkog lidera, Mila Đukanovića. Danas je Evropska Komisija donela odluku o prihvatanju crnogorske kandidature za EU.

Od kada je ostvarila samostalnost, Crna Gora ekspresno ide ka EU. Nije mi poznato da je neka tranzicijska zemlja išla brže. Samo četiri godine je trebalo da se od studije izvodljivosti

 
2012-01-10 12:28:23
Društvo| Istorija

Ovo je stvarno previše..

Drago Kovacevic RSS / 10.01.2012. u 13:28

Evo, danas, ni mesec dana posle fizičkog napada u centru Beograda, nastavlja se hajka na 93 godine starog narodnog heroja, generala Jovu Kapičića.

Ovoga puta, štefetu su preuzele "Večernje Novosti". One nam najavljuju da general Kapičić ne može ostvariti najavljeno preseljenje u Crnu Goru, jer ga navodno, tamo čeka neko suđenje.

"Vredna" ekipa "Večernjih Novosti" je iskopala neku privatnu krivičnu prijavu u kojoj se general Kapičić sumnjiči da je 1947. godine kriv za ubistvo nekih odmetnika u vrletima iznad Kolašina, odnosno na vrh Sinjajevine.

 

Evo, pošto su Podgorica i Priština na nivou ministara spoljnih poslova razmenile pisma kojima uspostavljaju diplomatske odnose, reagovao je srpski miniostar, Vuk Jeremić.

I šta je uradio?

Dao oštar demarš i povukao ambasadora iz Podgorice..

Šezdeset pet zemalja svijeta je priznalo Kosovo. U skladu sa tim su te zemlje sa Kosovom uspostavile diplomatske odnose. Jeremić ne pokazuje mišiće prema nikome od tih zemalja nego prema Crnoj Gori i Makedoniji. Evo i danas. Pa nije Crna Gora statistički region Srbije, nego nezavisna država koja samo definiše i vodi svoju

 
2008-08-05 08:45:03

Još o "Oluji"...

Drago Kovacevic RSS / 05.08.2008. u 09:45

U političkom nedeljniku srpske zajednice u Hrvatskoj, zagrebačkim "Novostima" u broju od 1. avgusta, 2008. godine, objavljena su dva intervjua koje sam vodio sa dva čoveka na srpskoj strani priče.

Mislim da je zanimljivo to što su oni u tom razgovoru kazali....Pa evo...

 

 

 

 

Povodom 13 – te godišnjice velikoga egzodusa Srba iz Hrvatske u vojnoj akciji « Oluja» razgovarali smo sa dvojicom važnih i upućenih aktera tih događanja. Jedan je bio visoki oficir SVK a drugi posljednji ministar inostranih poslova u vladi RSK formiranoj

 

"Neka podržava iz zatvora a ne iz biblioteke", poentirao je Ivica Dačić, kad je čuo da je među potpisnica Saopštenja Foruma pisaca i Sreten Ugrčić, upravnik Narodne Biblioteke. Naravno, kao prvi korak koji će poduzeti u "zaštiti države", bila je najava smene. A Ugrčić i još dvadesetak pisaca potpisali su saopštenje sledeće sadržine:

"Forum pisaca se izričito suprotstavlja hajci na Andreja Nikolaidisa, kojoj se, poslije zvaničnika iz Republike Srpske i podgoričkog dnevnika Dan, priključila i beogradska Politika. Namjerno izvrćući tekst i selektivno ga citirajući, oni ugrožavaju i dovode u opasnost ličnost ovog crnogorskog pisca i novinara.

 

Od "Parade ponosa" pa na ovamo, Jelena Karleuša je veoma zaintrigirala domaću javnost a mene lično prijatno iznenadila svojim liberalnim stavovima. Stala je sasvim otvoreno i hrabro u odbranu prava LGBT populacije, usprotivila se nasilju i angažovala u pisanju čitljive kolumne u "Kuriru". Gostuje u najgledanijim emisijama srpskih TV stanica i zaista se trudi da poruka o nenasilju

 
2015-05-14 14:18:23
Istorija| Politika

CIVILIZACIJSKI PORAZ SRBIJE

Drago Kovacevic RSS / 14.05.2015. u 15:18


Postoje porazi i oni su deo svake egzistencije, bilo da su u pitanju društva, države, narodi, male društvene grupe ili svako od nas pojedinačno. No, nisu svi porazi isti. Postoje u istoriji brojni primeri kad je poraz uslov napretka  jer je otrežnjujući i upućuje ljude na promenu ponašanja i svesti kao ključnih uslova boljega u budućnosti. Nemačka je tu najbolji i najslikovitiji primer.

Danas, u vreme kad Evropa obeležava i proslavlja sedamdeset godina od pobede nad fašizmom i na vrednostima te pobede gradi celokupnu arhitekturu modernoga života, u Srbiji

 

Ne znam kako vi, ali odavno me nije naljutila vest poput one objavljene danas, a koja glasi da je Vlada Srbije na predlog Ministarstva spoljnih poslova odobrila plaćanje stanarine srpskoj ambasadorki pri UNESCO u Parizu u vrednosti od 7.000 evra mesečno, odnosno 84.000 evra godišnje.

Stvarno, skandal nad skandalima. U zemlji gde je prosečna plata 300 evra, gde država kasni po pola godine u isplati elementarnih socijalnih davanja (naknada za one koji su ostali bez posla isplaćena tek za septembar), 25 prosečnih plata se baci na udobniji, konforniji smeštaj ambasadorke.

Znam

 

Drago Kovacevic

Drago Kovacevic
Datum rоđenja:  - Pol:  - Član od:  06.10.2006 VIP izbora:  248 RSS RSS Feed Saznajte više o autoru

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana