Ne pratim više šta sve lupeta građanin Boris Tadić na funkciji predsednika Republike, ali sam upravo na nekom od televizijskih kanala čuo njegovu izjavu u kojoj kuvajtskim privrednicima poručuje da im on garantuje pravnu zaštitu i najbolje uslove poslovanja u zemljji u kojoj je još uvek predsednik.

Od kada to predsednik može da garantuje pravnu zaštitu bilo kome?

I kako tog istog predsednika nije sramota da se baš danas, kada se obeležava 12 godina od ubistva Slavka Ćuruvije, za koje još ne postoji sudska presuda, poziva na pravni sistem Srbije?

Može

 

 

Kao što je poznato, u Beogradu se od sedmog do devetog aprila održava Share konferencija, nova forma festivala koji će istovremeno okupiti međunarodne zvezde internet i društvenog aktivizma, umetnike iz sfere novih medija i priznate muzičare.

Pored brojnih gostiju iz sveta, za mene predstavlja značajan podatak da će na ovogodišnjoj konferenciji  jedan od njih biti Sami Ben Garbija, Tunišanin koji trenutno živi u Holandiji, a koji

 

Kada su se prošle jeseni gradjani ove prilično prljave države odazvali pozivu Ministarstva za zaštitu životne sredine i  uzeli učešće u akciji "Očistimo Srbiju", verovatno su bili vođeni nekakvom građanskom odgovornošću i željom da sredina u kojoj žive zaista bude ekološki pristojna.

I tada je bilo izvesnih kritika na organizaciju cele akcije kao i sumnji u (zlo)upotrebu finansijskih sredstava za potrebe akcije, zašto su nabavljene ove, a ne neke druge kese za đubre i sl.

Ali, nikome, siguran sam, nikome ko je tada, makar zbog društva i zezanja uz ekološki

 

 

Ovako su blogeri i korisnici Tvitera izveštavali sa Tahrir trga u Kairu i iz drugih egipatskih gradova prvoga dana demonstracija protiv tamošnjeg režima.

Update:

Protesti od 25. januara na video snimcima 

 

 

Dramatični protesti u Tunisu koji su posle više nedelja primorali predsednika Ben Alija da preda vlast, a zatim i da napusti zemlju predstavljaju značajan događaj u istoriji ove zemlje. Svrgavanjem diktature Tunišani su napravili prvi ali krupan korak ka uspostavljanju novog društvenog poretka, što nužno ne znači da će šansu za koju su se izborili

 

Da li će slepi i slabovidi mališani u Srbiji početi da pohađaju redovne, a ne, kao do sada, specijalizovane škole, što bi, pored finansijskih ušteda, konačno značilo realizovanje ideje inkluzivnog školstva, zavisiće isključivo od nadležnih državnih institucija, pre svih Ministarstva prosvete.

Nakon jednog slučajnog susreta koje je preraslo u prijateljstvo između Aleksandre Vukovojac, profesorke razredne nastave iz Zrenjanina, i Slavoljuba Epifanića, njenog slepog sugrađanina, informatičara i edukatora, stekli su se praktični uslovi da deca sa oštećenim vidom idu

 

Strah je najgori neprijatelj, zato o optimizmu u Srbiji treba pisati po budžacima.

 
2011-01-15 14:54:01
Na današnji dan

Dan optimizma.

Siniša Boljanović RSS / 15.01.2011. u 15:54

 

Druže predsedniče,

First of all, nadam se da mi nećete zameriti jednu tako normalnu stvar kao što je poštovanje nekih pravila, makar ona bila pravopisna, i da ćete pravilno razumeti jezik i stil mog nepresušnog optimizma, usko povezanog sa   prvorazrednom idolopokloničkom namerom da dan vašeg rođenja, 15. januar, javno predložim za Dan optimizma u Srbiji.

Druže predsedniče,

U znak sećanja na hladnu sarajevsku zimu i dan kada ste u toplim jaslama prvi put optimistično i prkosno zaplakali,

 

Pored nekoliko diplomatskih neuspeha države Srbije, ako se nešto što je unapred bilo osuđeno na poraz može nazvati neuspehom, leto 2010. godine, u kojoj smo, da je bilo pameti, mogli slaviti desetogodišnjicu pobede nad dokazanim „silama mraka i bezumlja",, preciznije rečeno, nad režimom Slobodana Miloševića, pamtiću, između ostalog, i po jednoj knjizi. Bez namere da detaljno analiziram njen sadržaj, napisao sam nekoliko rečenica koje bi trebalo shvatiti isključivo kao preporuku za čitanje.

Ulje na vodi  je nova knjiga istoričarke Dubravke

 

 

Srbija ne želi u Evropu, kao što čitaoci ne žele da čitaju duge tekstove.

To su dovoljni razlozi da se još jednom sretnemo na ovom mestu i u krajnje svedenoj formi pogledamo činjenicama u oči.

Ako je pravna država ideal demokratije, a to znači osnovni uslov Evropske unije za njeno proširenje, da li predsednik Republike, gospodin Tadić, koji je onomad zaista podneo Kandidaturu, a nedavno napravio dva koraka unazad tako što je priznao pred celokupnom javnošću da ne poštuje uvek odredbe Ustava svoje zemlje, govori istinu kada kaže da Srbija postepeno

 

Siniša Boljanović

Siniša Boljanović
Datum rоđenja:  29.11.1943 Pol:  Muški Član od:  25.01.2008 VIP izbora:  6 RSS RSS Feed Saznajte više o autoru

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana