2008-11-11 20:26:09

Epifanija by Fuchs!*

Tibor Jóna RSS / 11.11.2008. u 21:26

Postovani gospodine Fuchs,

Imam neka pitanja za Vas koja me muche od kako sam zavrsio citanje Vaseg bloga, a na koja molim hitan odgovor radi povracanja dusevnog balansa koji je narusen empifanicnom prirodom vaseg unosa!

Evo o cemu se radi! 

Ja nikako ne koristim dijakritike dok pisem na kompjuteru, a na srpskom! Znaci li to da smo mi katolici nedijakriticni?

Jos bitnije, a s tim u vezi, ima li osnova da sumnjam u katolicanstvo mog komsije Arpada koji mi redovno odgovarana mejlove koristeci dijakritike? Nedeljom mi se nesto smeska u crkvi kao prijatno, ali sad

 
2011-09-16 16:51:13
Obrazovanje| Politika| Porodica

Sefe, koj ti vrag?

Tibor Jóna RSS / 16.09.2011. u 17:51

Njegova ekselencija ambasador Konuzin izvoleo je u dve recenice sumirati ne samo trenutni odnos Rusije prema Srbiji, nego vrlo verovatno odnos ove supersile prema Srbiji od XIX veka, na ovamo. A i nekih drugih. Velike Britanije najverovatnije. 

Sta je rekla Njegova ekselencija nimalo ekselentnim tonom ?

"Does Serbia have any interest in global security or not? Its just a minor country with no global interest! Do you pretend to be a subject of international relations or only an object?"

 

 

 
2008-08-14 14:21:43

M.V.P - Mnogo vredna palacinka!

Tibor Jóna RSS / 14.08.2008. u 15:21

Ne volim kratke forme pa to ti je. A taman krene nesto stvarno zanimljivo, a oni ga prekinu zbog ogranicenja od pola shlajfne.

Tako "Vecernje novosti", na primer, donose na strani 47, broja od srede, 13. avgusta, par pasusa intervjua sa izvesnim Miroslavom Raduljicom, igracem KK FMP i centrom srbijanske mlade kosarkaske repke. Tekst je opremljen slikom, nadam se Raduljicinom, na kojoj mlada nada srpske kosarke pokazuje citaocima najtiraznijeg lista u Republici, a sta bi do - tri prsta, zlatnu medalju i svoju (privremenu?) tetovazu na naddlanici - krst sa cetiri ocila.

Osim

 

Kada sam 2008. godine glasao za Cedomira Jovanovica nisam mogao ni da zamislim da ce on u 4 sledece godine uspeti da sa svojom strankom toliko postane deo sistema protiv kojeg je bio da ce ga biti nemoguce razlikovati. Osim estetski. 

Ja, naime, nisam nagovarao Lidera da podrzi medijski zakon. Nisam ja zagovarao kod Lidera da se podrzi malovickina i homenova reforma sudstva. Nisam ja Lideru sugerisao da cutke prelazi preko skandala tipa  Miladin Kovacevic. Nisam ja Lideru govorio da je pametno i dalje dizati poslanicke rukice za sistem u kojem se oslobadjaju fasisti, a olos drzavno stipendira.

 

Pokusacu da budem apsolutno jasan na samom pocetku - a pisem ovo u svoj svojoj hirscanskoj samilosti - sto se mene tice Tomislav Nikolic moze sve sta god hoce. Da se dehidrira, da se hidrira, da umre, da postane tramvaj, da se skine go i trci po terazijama, da nauci esperanto.... A sa njim ibidem i ostali iz tzv. politicke elite.  Sto bi u Baleticevom "Balkan Expressu" rekao Bora Todorovic - u liku Pika - Ovo nije moj rat!

Tacnije, mi mozda delimo fizicki prostor (sto spletom istorijsko-geografskih okolnosti, sto mojom gluposcu i naivnoscu), ali pravno, te gledano po jednakosti u sansama

 
2008-10-24 10:35:53

Sajam strave, knjiga i uzasa...

Tibor Jóna RSS / 24.10.2008. u 11:35

Ovogodisnji Sajam knjiga je apsolutni skandal.

Na stranu cinjenica da se na njemu mogu kupiti "Protokoli sionskih mudraca", te romansirane, neromansirane, pervertirane, obojene, te biografije sa i bez kofeina skoro svih ratnih zlocinaca, ratnih huskacha, ratnih reportera, ratnih svestenika, ratnih kurvi, ratnih privrednika, ratnih doktora, ratnih poslasticara ....shvatate vec... nego su i krajnje "ozbiljne" izdavacke kuce pocele da duboko uranjaju u lihtovski relativizam - www.svejetomeniisto.rs - dodatno unoseci istorijsko-relativisticki smrad i cineci manifestaciju, dozvolite, apsolutno

 
2008-07-26 18:53:06

Heil RATEL!

Tibor Jóna RSS / 26.07.2008. u 19:53

Republicka agencija za telekomunikacije - RATEL - i njen, sta li je, Gruppenfuhrer prof dr Jovan Radunovic doneli su pocetkom jula (11.) odluku milozvucnog naslova "TEHNIČKE USLOVE ZA PODSISTEME, UREĐAJE, OPREMU I INSTALACIJE INTERNET MREŽE".

http://www.ratel.org.rs/editor_files/File/dozvole/uputstva/Tehnicki_uslovi_za_internet.pdf

Sta nalaze ovaj "Voelkischer Beobachter" Fan Klub a.k.a. Upravni odbor RATEL internet provajderima ovim dokumentom?

Suma sumarum,

 
2008-04-09 00:32:49

Pederastija u Zabavniku vs. Bedastoca u glavi

Tibor Jóna RSS / 09.04.2008. u 01:32

Dakle, nasu (mentalnu) palanku jos uvek zgrazava nacrtano dupe i namalana soba koja sugerise, bese li, divlju noc! Hit!

A ne, nije TU problem sa pederima, sacuvaj i sakloni, ne, ne i sto puta ne! Pa mi smo ono... tolerantni... multi kulti, sta sve ne. 300 cuda...Tu je problem jer to deca citaju.

I zensko bi dupe bilo problem, principijelno izjavljujem i prisegujem! Dupe je problem, dame i gospodo, sui genneris....Yeah, right....

Inace, sva je prilika da ce se deca po prvi put sresti sa golim dupetom bas kroz Zabavnikov strip. Pre toga deca nece ni imati pojma da na

 
2009-08-05 23:44:29

Let the games begin!

Tibor Jóna RSS / 06.08.2009. u 00:44

Od kako je Nadja Higl pobedila u Rimu u meni kuva jedan nemir izazvan strepnjom za ternutak kada ce troprsta patriotska javnost u Srbiji saznati da je Higlova, zajedno sa njenim ocem, vec par godina, ne samo clan LDP-a, vec i poslanicka kandidatkinja ove partije na proslim izborima.

To se desilo ovih dana - na Borbinu kratku vest - odreagovao je Kurir, dok je Press i ako sa intervjuom sa Higlovom na naslovnici uspeo da previdi ovaj podatak (za sada!)!

Igre mogu i zvanicno da pocnu!

To change the subject completely, Higlova je od Opstine Pancevo kao nagradu za svoj uspeh

 
2008-06-27 10:53:42

Apstinencija i predgradje

Tibor Jóna RSS / 27.06.2008. u 11:53

Jeste li i vi primetili koliko je ova godina puna "hepeninga" i "desavanja" na koje prosto morate!!! (kategoricki imperativ) imati svoje misljenje? Evrovizija (kojoj je pristustvovao rekordan broj zemalja i preko 4000 akreditovanih novinara koji su imali optimalne uslove za rad u do sada najvecem press centru u kojem je na raspolaganju bilo preko 200 racunara i najveci broj fanova i kojoj se prvi put u istoriji organizovane dve polufinalne veceri i koja je prosla bez i jednog incidenta i za koju su svi ucesnici rekli da je super i za koju smo postavili visoke kriterijume - sve znam!), Evropsko prvenstvo u fuzbalu (na koje steta sto nismo otisli jer eto tamo sve go patzer do patzera, i ako su mogli Croati do 1/4 finala mi bi dva puta igrali finale i oba puta pobedili bilo koga tamo, jer budimo realni Hrvati samo imaju srece, dok mi - mi igramo Fudbal - i to sam sve zapamtio sa "Jodlovanja"), izbori (presudni, krucijalni, pivotalni, sudbinski, evropa sada ili nikad, kosovo je srce srbije - jesam nesto zaboravio), postizborni koitusi i koitus-interuptusi, te pripadjuci laki politicki petinzi i ozbiljna socijalno odgovorna orgijanja... Skoro nije bilo ovako "oppinionated" godine u Srbiji. A tek sto je prosao jun!

Ni jedan spisak tema na koja MORATE (ha! we dare you not to!) imati misljenje je nije potpun bez Misljenja (mit grosses M) na temu big screen izvedbe poznatog sit-coma "Seks i grad". Stvar se toliko otela svakoj kontroli da cak i NIN ima svoje misljenje na temu Seksigrada i to u 3000 jubilarnom broju, negde izmedju Radosa Ljusica i Jirgena Habermasa (!!!).

Skuzajte, ali imam ga i ja.

 

Tibor Jóna

Tibor Jóna
Datum rоđenja:  01.03.1983 Pol:  Muški Član od:  19.09.2007 VIP izbora:  242 RSS RSS Feed Saznajte više o autoru

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana